Šta je novo?

Celeron 2.4D prescot overclock

• Začetnik teme Začetnik teme dj13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
topuz je napisao(la):
Gde si kupio svoj primerak kelerabe? Ja idem sutra,prekosutra.... uskoro da kupim jedan.

Plutos Computers
Rade Konchara 37a
011/244-88-63

Tamo sam uzeo sve..i plochu,ram i CPU....josh se gazda/komercijalista(Stefan) nashalio samnom....Za tebe Ivice Celeron D 330 a pruza mi puni Prescott ala 3,06Ghz.. 😀 Ja gledam zachudjeno i kazem OK!!...!!! :eyebrows:
Ma cool je lik...vec skoro 3 god. uzimam tamo komponente.

A shto se tiche same Celerabe D ja sam prvo trazio da uzmem onaj na 2,8Ghz ali sam od toga odustao jer je dosta skuplji i neisplati se...jedino ako se ne pojave oni na 2,93Ghz..ali i tada je bespotrebno....Navlachish veliki mnozilac a to je loshe...za oc.
Onda sam se odlucho za ovaj na 2,66Ghz kao neku sredinu jer sam mislio da su ovi na 2,4Ghz bash ono teshki bogalj ali ispostavilo se da nisu...jem mugu eto na fsb 200 i vishe zbog x18 mnozioca..
Inache postoji i onaj na 2,53Ghz sa x19 mnoziocem ali su retki....ali moze da bude i on dobra kupovina jer 200x19 je 3,8Ghz samo da na tom taktu bude stabilan i eto ga...

Koju plochu imash/planirash da kupish za ovog Cely-ja D....? A koju memoriju...?

Ne znam shta da kazem ali posle Tualatina ili nForce2(shto bi mozda bilo glupo zbog nadolazenja jeftinih K8-mica--Semprona) ili ovo bez cimanja za neshto dalje...
U Nforce2 zabodesh vec jak procesor(Sempron(k7) 3000+(512k) npr..i josh te oderu za nega...Inache zamena za Athlon XP 2800+ ja bih rekao ako ne nek me isprave) a ovako mozesh kasnije da bocnesh neki plovan P4 nortwood/preskott ako zatreba i da terash...

Mislim da je i ona ABIT AS8 (LGA775 sa i865pe) chipsetom dobra stvar...za recimo neki Cely D 330J-340J(ma ono protiv virusa-J....zaboravih kako zove intel to a AMD zove NX)..a recimo kasnije bocnesh nesho jache...al kad nema lga775 celeraba a plocha je skupa ..onda je..beni soket t ...Ma ko to da isprati...i docheka..da bude jeftino..mozda za Bozic..... 😀..a dobio bi ki..tu lastinu u performansama...

notax je napisao(la):
Znao sam da ćeš se javiti. 😀
Nećeš verovati Simpsone, ali hteo sam preći na Intela, ali.....
Nekoliko uslova je trebalo biti ispunjeno. Da nadjem Epox 4PDA3I ploču, koja je oko 65e, eventualno GA sa 865, i 2,4D koji postuje na 210 FSB, a radi Rock Solid na 200 FSB (ne mora sa BOX coolerom, imam Fridge Rock, ako to može da se montira). Nažalost, niti ima tog Epox-a u BG-u trenutno, niti par prodavaca koje poznajem, a koje sam pitao, hoće da izabere jedan opisani 2,4D.
Ako možeš da mi izadješ u susret, ja ću rado istresti 130e, koliko bi trebalo da koštaju Epox i 2,4D.
Mogao bi "još jednog" da prevedeš u svoj Intel tabor tj. "Dark Side". 😀😀

Pozdrav

Notax probaj Plutos da nazovesh...(pogledaj moj post iznad)
U zadnjem cenovniku su ga imali...MB Socket 478 Epox EP-4PDA3I (i865PE) i bio je ispod 65€

Simpsone igras li se ti sa Celeronima D uopste?

Evo ti bas velike prilike da dobijes dosta saboraca u Intel taboru,Ovi Cel2.4 ako mogu da idu na 200Mhz magistralu su stvarno bolja kupovina od Semprona koji su me bas razocarali(sem 3100+ koji je u stvari a64)

Ma, Simpson i dj13 su me iskulirali, a treba i nabosti dobar 2,4D.
Kada bolje razmislim, imam dobru ploču i procesor za male pare (8RDA3I i 1700+@2400 Mhz).
Vrede relativno malo (oko 100-105e) a izuvaju sa performansama za toliku sumu.
I sada treba da doplaćujem 30e za 4PDA3I i 2,4D i još da zamenim DTK 300 W za Chief 360 W ili DTK 400 W i to je još 20e. Sve me izadje +50e, da bih dobio slične performanse i više grejanja (mada ide zima....).
Ma, ću batalim, ne znam koji me pundrac uhvatio. 😀

Nije te uhvatio pundravac, vec je to logicno razmisljanje. Uzmi Intela i ne boli te glava.( Stavis i ne mislis ). Tesko da ce ti neki diler dati da maltretiras cpu. I sta ako ti ga da , a on neispravan.Tesko da ce da ti poveruje , ma sta da mu tada kazes. U svakom slucaju mora da ce da moci da se oc. Mozda ne na 3.66Ghz, ali ce dosegnuti sigurno 3.00Ghz. + 256kb L2 cache-a i Bog da se raduje. Gotovo. :banana:

notax je napisao(la):
Kada bolje razmislim, imam dobru ploču i procesor za male pare (8RDA3I i 1700+@2400 Mhz).
I sada treba da doplaćujem 30e za 4PDA3I i 2,4D i još da zamenim DTK 300 W za Chief 360 W ili DTK 400 W i to je još 20e. Sve me izadje +50e, da bih dobio slične performanse i više grejanja (mada ide zima....).
Ko kaze da sam te iskulirao :d
Nemoj da batalis intela. Svi su poceli da prelaze na njega. Mozda nije najbolji za igre, ali trenutno je bolji izbor u lowcost. Danas cu iskopam jos jednog celera koji postuje na 215fsb. Mada Epoxa4PDA3I nema nigde u gradu (BG).
Kao sto je neko rekao predji na intela da te ne boli glava (tj. ono unutra) 😀

ivica je napisao(la):
Plutos Computers
Rade Konchara 37a
011/244-88-63

Tamo sam uzeo sve..i plochu,ram i CPU....josh se gazda/komercijalista(Stefan) nashalio samnom....Za tebe Ivice Celeron D 330 a pruza mi puni Prescott ala 3,06Ghz.. 😀 Ja gledam zachudjeno i kazem OK!!...!!! :eyebrows:
Ma cool je lik...vec skoro 3 god. uzimam tamo komponente.

A shto se tiche same Celerabe D ja sam prvo trazio da uzmem onaj na 2,8Ghz ali sam od toga odustao jer je dosta skuplji i neisplati se...jedino ako se ne pojave oni na 2,93Ghz..ali i tada je bespotrebno....Navlachish veliki mnozilac a to je loshe...za oc.
Onda sam se odlucho za ovaj na 2,66Ghz kao neku sredinu jer sam mislio da su ovi na 2,4Ghz bash ono teshki bogalj ali ispostavilo se da nisu...jem mugu eto na fsb 200 i vishe zbog x18 mnozioca..
Inache postoji i onaj na 2,53Ghz sa x19 mnoziocem ali su retki....ali moze da bude i on dobra kupovina jer 200x19 je 3,8Ghz samo da na tom taktu bude stabilan i eto ga...

Koju plochu imash/planirash da kupish za ovog Cely-ja D....? A koju memoriju...?

Ne znam shta da kazem ali posle Tualatina ili nForce2(shto bi mozda bilo glupo zbog nadolazenja jeftinih K8-mica--Semprona) ili ovo bez cimanja za neshto dalje...
U Nforce2 zabodesh vec jak procesor(Sempron(k7) 3000+(512k) npr..i josh te oderu za nega...Inache zamena za Athlon XP 2800+ ja bih rekao ako ne nek me isprave) a ovako mozesh kasnije da bocnesh neki plovan P4 nortwood/preskott ako zatreba i da terash...

Mislim da je i ona ABIT AS8 (LGA775 sa i865pe) chipsetom dobra stvar...za recimo neki Cely D 330J-340J(ma ono protiv virusa-J....zaboravih kako zove intel to a AMD zove NX)..a recimo kasnije bocnesh nesho jache...al kad nema lga775 celeraba a plocha je skupa ..onda je..beni soket t ...Ma ko to da isprati...i docheka..da bude jeftino..mozda za Bozic..... 😀..a dobio bi ki..tu lastinu u performansama...

Imam Asusa P4P8X i865P chipset (u sustini je ploca ista P4P800 samo malo oslabljena) i 2x256MB Twinmos DDR400.
A sto se tice toga abita najbolji je za lga775 (kog se licno gadim).

notax je napisao(la):

Naravno da cu da te isqliram kad se nameces tako sa vec predvidjenim cenama za probane komponente :d . Mozes da dobijes po tim cenama ali na svoj rizik, u slucaju ja da probam dobijas provereni primerak ali po drugacijoj ceni.
I mi cigani imamo dushu valjda :d :d

Poslaćemo ti Djordje i ja besplatno na desetine smajlija, ako hoćeš.
Evo od mene nekoliko za početak. 😀😀😀

Ahahahahahha.

Ala smo poredali potpise u nizu. Živeo keks!!! 😀😀

Juce sam nadavio jednu Epod 4PDA3I i Celeron D 2.4 GHz. Medjutim kada probam FSB200/800 ploca prijavi nesto u fazonu "Insert key was pressed during CPU post" i onda promeni FSB na 133/533?!?

Probao sam i na FSB166 i tada radi sve OK. Prime vrti, sve super, dok ne resetujem par puta kada mi opet prijavi istu stvar!?!

Zna li neko sta bi mogao biti problem? Temperatura nije, napajanje mozda (Frontier 350W), memorija nije (DDR400 isprobana)... Ili procesor jednostavno nece da se "igra".

Problem može biti što budjava Asus 848 ploča stigne do većeg FSB-a sa tim procesorom, a može i da bude lošiji primerak procesora, a može i to oboje zajedno, pa u zbiru dobiješ - prc! 😀

simpson H je napisao(la):
Naravno da cu da te isqliram kad se nameces tako sa vec predvidjenim cenama za probane komponente :d . Mozes da dobijes po tim cenama ali na svoj rizik, u slucaju ja da probam dobijas provereni primerak ali po drugacijoj ceni.
I mi cigani imamo dushu valjda :d :d

Posalji mi ponudu za ½provereni½ primerak na pm. 2,66 ili 2,4GHz ozbiljno.

uNesc0 je napisao(la):
Juce sam nadavio jednu Epod 4PDA3I i Celeron D 2.4 GHz. Medjutim kada probam FSB200/800 ploca prijavi nesto u fazonu "Insert key was pressed during CPU post" i onda promeni FSB na 133/533?!?

Probao sam i na FSB166 i tada radi sve OK. Prime vrti, sve super, dok ne resetujem par puta kada mi opet prijavi istu stvar!?!

Zna li neko sta bi mogao biti problem? Temperatura nije, napajanje mozda (Frontier 350W), memorija nije (DDR400 isprobana)... Ili procesor jednostavno nece da se "igra".
Ucitaj default vrednosti za bios, stavi memoriju na cas3, a ne na SPD. Daj malo i voltaze na ddr tipa 2.6. Nadji bolje napajanje. Onda probaj.
Mada taj tvoj epox i nije bas raspolozen za clockovanje. Provereno bolji od njega je asus P4P800SE i a narucito asus P4P800S-X. Moram priznati da sam ljubitelj epoxa, ali asus je u slucaju PIV bolji. Ako ti celer ne postuje na 210FSB. Nemoj da se trudis u dosezanju stabilnih 200fsb.
poz

dj13 je napisao(la):
Ucitaj default vrednosti za bios, stavi memoriju na cas3, a ne na SPD. Daj malo i voltaze na ddr tipa 2.6. Nadji bolje napajanje. Onda probaj.
Mada taj tvoj epox i nije bas raspolozen za clockovanje. Provereno bolji od njega je asus P4P800SE i a narucito asus P4P800S-X. Moram priznati da sam ljubitelj epoxa, ali asus je u slucaju PIV bolji. Ako ti celer ne postuje na 210FSB. Nemoj da se trudis u dosezanju stabilnih 200fsb.
poz

A sta mislis o P4P8X ?

topuz je napisao(la):
A sta mislis o P4P8X ?
Ne mislim nista jer je nikad nisam montirao (testirao). Najbolja varijanta je da probas kod nekog drugog CPU i vidis da li ce na 200(210)fsb. Ako hoce onda znas gde je problem.
poz

dj13 je napisao(la):
Mada taj tvoj epox i nije bas raspolozen za clockovanje. Provereno bolji od njega je asus P4P800SE i a narucito asus P4P800S-X.
poz

Hoces da kazes da sumnjas u mogucnost da Epox EP4PDA3I nece da radi na 200fsb?
Koliko znam on je punokrvni 865PE i njemu a i bilo kojoj 865 ploci je 200fsb default.

simpson H je napisao(la):
Hoces da kazes da sumnjas u mogucnost da Epox EP4PDA3I nece da radi na 200fsb?
Koliko znam on je punokrvni 865PE i njemu a i bilo kojoj 865 ploci je 200fsb default.
Naravno da je default 200fsb, ali u pitanju su nijanse od nekad 5-6fsb koje mogu biti presudne. Ne bih to govorio , a da nisam probao jednog istog celerona na 3 razlicite 865pe ploce. Na jednoj se palio na (asus p4p800se)210fsb, na jednoj nije hteo preko 200 nikako (abit is7), a na trecoj nije hteo na 200 dibidus (abit is7-e2). Dok je svima njima ocitao bukvicu asus i848 sa 215fsb. Prethodno navedeni fsb se odnose samo na postovanje i biosiranje.
poz

Koliko ima sve to smisla kada za dobar kuler treba dati 30-50 i vise evrica. Meni se desava sa 2.4D (3.6GHz) koji ide lepo na 200Mhz (postuje na 215) da se u pojedinim trenutcima povisenog procesorskog opterecenja, sistem zakuca jer se CPU enormno zagreje. Naravno, to se desava sa "default" kulerom. Za procesor koji kosta 70-tak evra diskutabilno je izdvojiti toliko para za kuler......

Kakaroth je napisao(la):
Koliko ima sve to smisla kada za dobar kuler treba dati 30-50 i vise evrica. Meni se desava sa 2.4D (3.6GHz) koji ide lepo na 200Mhz (postuje na 215) da se u pojedinim trenutcima povisenog procesorskog opterecenja, sistem zakuca jer se CPU enormno zagreje. Naravno, to se desava sa "default" kulerom. Za procesor koji kosta 70-tak evra diskutabilno je izdvojiti toliko para za kuler......

Mislim da nije bitno kakav je odnos cena izmedju CPU i kulera vec kakav ces dobitak ostvariti sa tim boljim i skupljim kulerom. Ako je dobitak znatan onda vredi razmisliti o kupovini. Cak je i za skupe procesore besmisleno kupovati skuplje kulere ako je dobitak u odnosu na box varijantu mali.

Pa ceo post i govori na tu temu.....cemu tolika investicija kada za isti novac moze da se nadje Sempron 3100 ili dobro parcence Bartona o/c 2.2Ghz. Zato i jeste pitanje cemu to kada imate Celerona koji radi na tacki kljucanja a za isti novac dobijate CPU sa boljim performansama. Intel se sa zadnjom serijom Celerona samo priblizio ali ne i prestigao AMD konkurenciju. Onaj ko je imao starog Northwood Celerona ima razlog za kupovinu D verzije medjutim, Barton 2600+ je i dalje najbolja investicija jer u 95% slucajeva ide bez problema na 200MHz i pri tome bez problema radi sa box kulerom!

Nazad
Vrh Dno