Šta je novo?

Celeron 2.4D prescot overclock

• Začetnik teme Začetnik teme dj13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
715
Usled probavanja ispravnosti jednog od doticnih celerona 2.4D, i posle utvrdjivanje ispravnosti malko sam ga kloknu. Ploca je bila Asus P4P800S-X (i848), koja spadu u nizi cenovni rang. Interesanto sto se doticni celeron upalio iz preve na default naponu na 210 fsb 3780mhz. Posto nisam imao HD sa sistemom, nisam ga narucito testirao, ali sam testirao jos 1 komad istog celerona koji je takodje upalio na 210 fsb. Ostavio sam ga zuji u biosu.Posle nekih 20tak min sam celeron nije bio tolko vruc (50C), koliko napajanje chiftech od 300w koje nikad nije bilo toplije. Zakljucak je jednostavan cel 2.4D nudi mnogo vise nego sto kosta, ali ce mu trebati dobro napajanje.
poz

Ma treba se otvoriti za Enera koji kosta kao 4 celerona :d

Jel ima jos neko iskustva sa Celeronima 2.4 ili 2.26 da mogu SIGURNO da se dignu na 200Mhz magistralu ,makar i sa jacim naponom.
U tom slucaju ispadaju bolja kupovina od Semprona

Meni pada na pamet da izvadim jednu 256Mb memoriju i da probam single chanel za fsb 200MHz...(inache 2,66GHz cely)..shto znachi velikih 4.0GHz(da nije malo mnogo..😀)
Jednom sam probao u dulaci ali plocha izbacuje neku tabelu sa naslovom "page fault: ili sl. u kojoj bude stanje registara i ostalo...djubre....

Inache imam utisak da moze da se upali na 200 fsb ali..??? treba probati sa jednom memorijom...Za sada oni na 2,4GHz se izgleda ladno klokuju na fsb 200MHz zbog mnozioca 18..pa im tako daju 400Mhz manje tj. 3,6GHz shto jezgro podnosi bez problema...
Ovo samo potrdjuje da je Celeronima D zbog neispravnosti ostalog dela L2 kesha povecan mnozioc i smanjena magistrala...a oni u sushtini svaki moze da radi na fsb 200MHz...ali mnozioc je najveci problem u celoj prichi.

A da se Chieftec greje nema sumnje...ja sa ovih 360W i 2 fana osecam toplotu pri oc-u...ali to opet nije kao kad potersh Bartona na JNC-u...
(on prosto kulja vreo vazduh napolje)....😀

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel ima jos neko iskustva sa Celeronima 2.4 ili 2.26 da mogu SIGURNO da se dignu na 200Mhz magistralu ,makar i sa jacim naponom.
U tom slucaju ispadaju bolja kupovina od Semprona

Oni su svakako bolji od kupovine Semprona (K7)...josh ovi na 2,4GHz..pa i ako ne mogu na fsb 200MHz(mada ne verujem..jer vecina sa x18 moze) opet su brzi...
Uz to koliko moze da se oc-uje T-bread B Sempron...???
Svi znamo koliko su Semproni ocrnjeni...Pa i u jubilarnom SK-u Sasha ga napljuva... 😀 zbog prvenstveno loshek odnosa cena/performanse...i nerealnih PR oznaka...

Pa koji je onda boje uzeti 2,66 ili 2,4 nadam se brzom odgovoru jel ovih dana menjam proc za nekog od ta dva.

topuz je napisao(la):
Pa koji je onda boje uzeti 2,66 ili 2,4 nadam se brzom odgovoru jel ovih dana menjam proc za nekog od ta dva.

Pa ako je "zakljucan", a jeste, onda je bolji sa manjim mnoziocem, omogucava veci FSB za istu frekvenciju (3,6 je neki "plafon" za bezbedan OC "na vazduhu").

Definitivno uzmi ovaj 2.4 ima velike sanse da ga podignes na 200Mhz i da bude bolji overkloker od tog 2.66,a i jeftiniji je

Slazem se da je bolja kupovina 2.4D od 2.6D ako se posmatra kroz brzinu magistrale. Mozda ce i 2.6D raditi na malo vise Hz, ali ce u svakom slucaju to biti na nizoj magistrali. Verovatnoca da 2.4D rade na 200Fsb je poprilicna
poz

Evo sad gledam po cenovnicima koje imam,razlika izmedju ta 2procesora je oko 15evra,bolje te pare uloziti u neku drugu komponentu gde ce se osetiti razlika(recimo HDD)

originally posted by Ivica
A da se Chieftec greje nema sumnje...ja sa ovih 360W i 2 fana osecam toplotu pri oc-u...ali to opet nije kao kad potersh Bartona na JNC-u...
(on prosto kulja vreo vazduh napolje)....😀

Opet govoriš o stvarima koje ne poznaješ,Barton se manje greje nego što ti tvrdiš,temperatura mog overklokovanog Bartona je 38-40C a pri max opterećenju 48C

Poslednja izmena:
S22 je napisao(la):
Opet govoriš o stvarima koje ne poznaješ,Barton se manje greje nego što ti tvrdiš,temperatura mog overklokovanog Bartona je 38-40C a pri max opterećenju 48C

Nije u pitanju grejanje Bartona vec NAPAJANJA.

BokiPK je napisao(la):
Nije u pitanju grejanje Bartona vec NAPAJANJA.

Shta cesh....
Chovek ne zna da se zamenica odnosi na posledlju izgovorenu imenicu....

Nisam ja nishta loshe rekao za Barton....ko je rekao da se on greje...debeo je mnogo(512kb L2) pa se mnogo znoji a kad se znoji onda se i hladi... 😛

Inace, nije sve bas tako bajno (da svi rade bez problema na 3.6)
Posto sam i ja planirao da uzmem jedan 2.4, kolega je danas probao celu seriju koja je stigla i najbolji je isao na 3.4, a svi ostali manje od toga (3.2 u proseku). Na kraju sam ja odustao od kupovine dok ne naleti neki koji ce raditi na 200fsb, a drugi kolega je uzeo 2.66, koji su u proseku prilicno bolji od 2.4 (ali ce svakako raditi na manjem fsb-u), tako da .... ne zalecite se

[Mancha] je napisao(la):
Posto sam i ja planirao da uzmem jedan 2.4, kolega je danas probao celu seriju koja je stigla i najbolji je isao na 3.4, a svi ostali manje od toga (3.2 u proseku). Na kraju sam ja odustao od kupovine dok ne naleti neki koji ce raditi na 200fsb, a drugi kolega je uzeo 2.66, koji su u proseku prilicno bolji od 2.4 (ali ce svakako raditi na manjem fsb-u), tako da .... ne zalecite se

Eto ti ga sad!! :S:

Mancha jel to testirano sa Box kulerima,ako jeste jel bi pomogao neki bolji za dostizanje magicnih 200Mhz?

Eto ti ga sad!! :S:

Mancha jel to testirano sa Box kulerima,ako jeste jel bi pomogao neki bolji za dostizanje magicnih 200Mhz?

Ma jok bre ..krsh ploche i napajanja...eto shta je... 😀
Ili mu je bash uletela serija sa stariom reviziom koja ne ide bash najbolje....
Ja mislim da samo oni sa stepping 4, revision D0 mogu da se dobrano klokuju e sad mozda greshim....zato treba gledati sa CPU-Z shta si probao i koliko to moze...,)

[Mancha] je napisao(la):

A da probate vi nesto drugo osim MSI ploca za Intela?🙂

MAncho na kojim plocama ste probali overklokovanje,mozda niste imali odgovarajucu plocu za 200FSB?

Neznam za OC ali Celeron D na 2,4 sam baš danas prodao u mašini sa integrisanom grafikom (asus P4SP-X, Sis 651), 256DDR PC400 Elixir i td... Temperatura nije prelazila 36, 37 stepeni. Inače procesor sam samo zabio i sve je radilo iako na Asusovom sajtu kažu da moraš da imaš verziju biosa 1003, a na ploči je bila 1002 (za 845PE, P4PE-X nemaju još verziju biosa koja bi pokrenula Celeron D). OK, pomislim ja stari bios, flešujem ga sa 1003 i ... isto temperatura neće preko 40. Čak sam i Sandru pustio da burnup-uje jedno dvadeset puta... ma ni makac. Maximum 40c. Ja neznam, možda mi je zapao dobar primerak i sad mi je baš žao što nisam probao OC pre nego što sam ga prodao, ali šta ćeš... Inače napajanje je "ČUVENO" JNC 300W tako da je možda to razlog Celijeve ravnodušnosti prema toploti 😀 😀 😀 .
Pozdrav.

Nije problem u ploci (inace bila je 865PE Neo Platinum,naravno da radi na 200, pa i dosta vise), dobri primerci rade bez problema . Bio je jedan primerak 2.4 koji je kolega probao ranije koji je radio na 3.6 na default naponu, odlicno, ali je taj otisao nekom nesvesnom kupcu .
Revizija jezgra je C0, a cisto sumnjam da ima Celerona D, narocito 2.4 sa D0 jezgrom

[Mancha] je napisao(la):
Nije problem u ploci (inace bila je 865PE Neo Platinum,naravno da radi na 200, pa i dosta vise), dobri primerci rade bez problema . Bio je jedan primerak 2.4 koji je kolega probao ranije koji je radio na 3.6 na default naponu, odlicno, ali je taj otisao nekom nesvesnom kupcu .
Revizija jezgra je C0, a cisto sumnjam da ima Celerona D, narocito 2.4 sa D0 jezgrom

Evo moje na 2,66GHz i sa reviziom D0..ali da li ih ima i na 2,4GHz ...?

Ivice i kolika ti je max magistrala i na kojoj ploci?

simpson H je napisao(la):
A da probate vi nesto drugo osim MSI ploca za Intela?🙂

Znao sam da ćeš se javiti. 😀
Nećeš verovati Simpsone, ali hteo sam preći na Intela, ali.....
Nekoliko uslova je trebalo biti ispunjeno. Da nadjem Epox 4PDA3I ploču, koja je oko 65e, eventualno GA sa 865, i 2,4D koji postuje na 210 FSB, a radi Rock Solid na 200 FSB (ne mora sa BOX coolerom, imam Fridge Rock, ako to može da se montira). Nažalost, niti ima tog Epox-a u BG-u trenutno, niti par prodavaca koje poznajem, a koje sam pitao, hoće da izabere jedan opisani 2,4D.
Ako možeš da mi izadješ u susret, ja ću rado istresti 130e, koliko bi trebalo da koštaju Epox i 2,4D.
Mogao bi "još jednog" da prevedeš u svoj Intel tabor tj. "Dark Side". 😀😀

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ivice i kolika ti je max magistrala i na kojoj ploci?

Pa ja na ovom ASUS-u mogu da teram i preko 200Mhz ako je potrebno...(e sad nisam gledao josh dokle je max ali cu videti pa cu da ti javim)
Inache Celerabica oce i na 3,9Ghz ali radi malo nestabilno...

notax je napisao(la):
..Da nadjem Epox 4PDA3I ploču, koja je oko 65e, eventualno GA sa 865, ...Pozdrav

EPoX-a imas u Nishu. Cimaj Sinteh da povuku 1komad odavde 😀

ivica je napisao(la):
Pa ja na ovom ASUS-u mogu da teram i preko 200Mhz ako je potrebno...(e sad nisam gledao josh dokle je max ali cu videti pa cu da ti javim)
Inache Celerabica oce i na 3,9Ghz ali radi malo nestabilno...
Gde si kupio svoj primerak kelerabe? Ja idem sutra,prekosutra.... uskoro da kupim jedan.

Posle testiranja jos po kojeg intel procesora na Asusovoj ploci sa pocetka (P4P800S-X) dosao sam do zakljucka da je doticna ploca iako trash izuzetno raspolozena za overclock. Od pomenutih celerona 2.4D probao sam jos jedan koji je postovao na 215fsb. Tu je bio i jedan PIV1.8A koji je radio na 190Fsb 3420, i za kraj 2.8PIV NW 800Fsb koji je drljao u biosu na 280Fsb 3.92Ghz. Da li je to intel sa lowcost cipsetom 848 prevazisao samoga sebe, ili je Asus sa svega 2 napojne jedinice napravio cudo od ploce?
Poredjenja radi PIV2.8 je na Epoxu 4PDA3I dostizao max 265Fsb, dok PIV1.8 na Abit IS7-E2 nije hteo ni na 166fsb.
Velika steta sto gorepomenuti Asus nema dual-chanel (to bi mu bilo previse 😀 )
poz

E, dj ne znam u cemu je fora ali ja imam P4P8X i klokje sta god da ubodes ko blesava (pcb je isti kao puni, P4P800, ima 865P i dvofaznu, samo nema neke gluposti sto ima puna) plus pazi: northwood celyja 2,4Ghz tera na 3,4Ghz na 1,7v, pa sta mislis zasto hocu da kupim Celeron D 😀. E da i ovom mom celyju nece da rikne temp. preko 55 kad je na 3,4!!! Loodilo, treba da smo srecni sto smo uboli ovu seriju.

notax je napisao(la):
Znao sam da ćeš se javiti. 😀
Nećeš verovati Simpsone, ali hteo sam preći na Intela, ali.....
Nekoliko uslova je trebalo biti ispunjeno. Da nadjem Epox 4PDA3I ploču, koja je oko 65e, eventualno GA sa 865, i 2,4D koji postuje na 210 FSB, a radi Rock Solid na 200 FSB (ne mora sa BOX coolerom, imam Fridge Rock, ako to može da se montira). Nažalost, niti ima tog Epox-a u BG-u trenutno, niti par prodavaca koje poznajem, a koje sam pitao, hoće da izabere jedan opisani 2,4D...

Notax, plocu mozes naci u Alti Computers, broj je 032 303 000 (to ti je u Cacku), zovi i pitaj za broj u Beogradu. Oni imaju u Celerabu 2,4D i Epox-a 4PDA3I.

Nazad
Vrh Dno