Šta je novo?

CD-W540E 40x pisac!

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Da li je neko testirao doticni CD-W540E? Kakva su iskustva? Koliko je brzi u od recimo NEC NR7900 ili drugih 24x? Koji je medij kod nas najbolji za ovako brze rezache?

Ako se ne varam imas test na www.cdfreaks.com, uredjaj je dobio 10/10 sto dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Dobro, sta ce vam to?
A da, sada vise ne moramo da cekamo 2 minuta za disk na 24x sada cemo da cekamo 1,5 minuta na 40X!
- Ako se ne primeti ovo je bio sarkasticni komentar :)

Ozbiljno, jedino cemu to moze da posluzi ovde, je za ono nase cuveno: "Moj rezac je brzi od tvog..."

Pozdrav...

Pa prodao sam "starog" NEC 24x i hocu da kupim novog Teac 40x...

Gde ces da nadjes medije za 40x rezanje?

nesharm je napisao(la):
Gde ces da nadjes medije za 40x rezanje?

Koliko sam video na testu TEAC ima ugradjen neki novi OPC pa moze da reze 40x i "stare" diskove od 24x pa cak i neke od 16x, naravno kvalitet narezanog CD-a ne dolazi u pitanje. Ovaj uredjaj narocito briljira na citanju CDRW medija gde dostize fantasticnih 48x!

Pa koliko to diskova rezes dnevno pa ti je bitna razlika izmedju 24x i 40x?

aman bre ljudi - ako covek hoce da ga kupi neka ga kupi - i ja bih ga kupio kada bi mi on bio "toliko neophodan"... :), po onome sto je napisano uopste nije los...

Pogledajte i review na CDRLabsu, http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=115
Uredjaj je stvarno odlican, nema sta, uostalom dovoljno lepo zvuci 40/12/48 jos uz podrsku za Mt. Rainier :), ali... Realna brzina snimanja punog diska (701 MB) - istih podataka, na istoj konfiguraciji (podaci sa CDRLabsa za TEAC 40x vs LG 32x vs LG 24x) je: 3:33 vs 3:51 vs 4:17. Dakle razlika izmedju 40x i 24x snimanja je malo >40s, i to najveca moguca razlika, dakle kada se snima pun disk, sto je po meni premalo, narocito uz tako visoku cenu. Sa druge strane, cak i na zapadu je tesko naci medije na kojima ce se dobiti normalan (kvalitetan) snimak pri 40x snimanju, a covek je lepo napisao da sa nekim vrstama diskova nije bilo moguce snimanje 40x (uredjaj nije dozvoljavao, vec samo 32x ili cak 24x) a sa nekima je snimak bio los pri kraju diska, gde se i snima 40x. Kod nas je problem naci i diskove za 32x a kamoli za 40x (npr Princo (navodno) sertifikovan za 32x rezanje pravi probleme na losijim citacima kada se snimi na 24x ili 32x).
Ako je neko licno probao i malo detaljnije testirao uredjaj, bilo bi lepo cuti utiske. Ovako, (bar meni) deluje da u nasim uslovima to ne vredi tih para, ali ako neko ima viska... samo napred - :wave;40/12/48:wave; :)

Realno, ja sam zadovoljan i sa mojim NR7700... nego izgleda da cu naci Teac 40x po neverovatno niskoj ceni pa se dvoumim da za mali doplatu u odnosu na NR7900 predjem na Teac 40x...

JOBAH je napisao(la):
Realno, ja sam zadovoljan i sa mojim NR7700... nego izgleda da cu naci Teac 40x po neverovatno niskoj ceni pa se dvoumim da za mali doplatu u odnosu na NR7900 predjem na Teac 40x...

verujem da je teac bolji od tog nec-a i da vredi malu doplatu...
ono sto se meni svidja kod njega je 20x, 16x, 8x, 4x (CLV) uz vec spomenuti Mt. Rainier.... kao i citanje cdrw medija

D-KEE je napisao(la):
verujem da je teac bolji od tog nec-a i da vredi malu doplatu...
ono sto se meni svidja kod njega je 20x, 16x, 8x, 4x (CLV) uz vec spomenuti Mt. Rainier.... kao i citanje cdrw medija

Kad smo vec kod toga, malo je bez veze sto nema 12x, ali ajde... prezivecemo. :)

Update: Prema trenutnim cenama ovog rezaca (sa yu.oglasi), koje su za 40-50€ manje od prvobitnih, postao je vrlo, vrlo povoljna kupovina. :):):)

A prema ljudima sa CDRLabs foruma rezac podrzava i overburn preko 90 min (sto nije vazilo za prethodni model - velika mana po meni), pa tako radi normalno i sa 99 min diskovima. :) A i brzina citanja RW diskova je skoro 48x!
Prvi TEAC koji bih (hmm, eventualno) voleo da vidim u svojoj masini. ;)

Vince Carter je napisao(la):
A prema ljudima sa CDRLabs foruma rezac podrzava i overburn preko 90 min (sto nije vazilo za prethodni model - velika mana po meni), pa tako radi normalno i sa 99 min diskovima. :) A i brzina citanja RW diskova je skoro 48x!
Prvi TEAC koji bih (hmm, eventualno) voleo da vidim u svojoj masini. ;)

:) Moj covek

A evo i jos jedne vesti vezane za TEAC 40x:

TEAC Japan has released a new utility that can modify the CD-W540E's maximum CD read speed. Here's an explanation of what this utility does.
UPMaxSpeed.exe is a utility that can modify the Maximum read speed for the TEAC CD-W540E.

The Maximum read speed of TEAC CD-W540E is 48X. For more slient and safe operation, you can fix the maximum read speed at 40X using this utility. In case you need 48x maximum speed again, you can change the setting as well.
Link za d/l je ftp://ftp.teac.co.jp/pub/dspd/download/firmware/cdrw/UpMaxSpeed.exe

Isprobao sam uredjaj i radi korektno, mada nisam preterano odusevljen sa obzirom da koristim Ricoh 20x. Nije me inpresioniralo 80-tak sekundi brze rezanje diska. U praksi u svemu ostalome mi je bolji Ricoh (ili sam se navikao), ima brzi odziv, prepoznavanje diska, tsi je itd. Napomena RW diskove Verbatim rezac vidi kao 10x, dok Ricohov mediji vidi 12x. Znaci Verbatim ne pase ovom Teacu. Inace sto se tice rezanja 40x nije nikakav problem, bez problema se nabavljaju Princo mediji sertifikovani 40x i narezuju se na ovom rezacu bez problema. ;)

Gedza je napisao(la):
Inace sto se tice rezanja 40x nije nikakav problem, bez problema se nabavljaju Princo mediji sertifikovani 40x i narezuju se na ovom rezacu bez problema. ;)

'Ajde me prosvetli gde ima da se kupe ti mnogobrzinski :) mediji. Može i na PM, da ne bude reklama, mada mislim da ima ljudi koje to interesuje.

supernova je napisao(la):
'Ajde me prosvetli gde ima da se kupe ti mnogobrzinski :) mediji. Može i na PM, da ne bude reklama, mada mislim da ima ljudi koje to interesuje.
Mozes ih poruciti kod mene na mail. Cena im je u zavisnosti od kolicine 0,35-0,38 eura. Minimalna kolicina je 100 komada i dolaze u zvonu. Naravno od 700 MB su.

Zaboravio sam reci da vlasnici Teaca 40x skinu novi firmware za njega i instaliraju ga. Ispravlja neke bagove, a revizija je 1.0C.

Jedan od vlasnika TEAC 40X rezaca

Dakle, mogu s ponosom reci da sam vec oko mesec dana jedan od srecnih vlanika TEAC 40x rezaca. Za sada za sobom vec ima 30-tak PRINCO 700MB diskova narezanih @ 40x i nijedan do sada nije puk'o (ALI NIJEDAN) uz to u koji god CD ROM sam ubacio narezni CD citan je bez problema (testiran CD je prosao sledece ROM-ove: SONY 4X, BPT 52X, NEC 32X, TEAC 8X). Sto se tice RW diskova mogu vam reci da ih neverovatno brzo cita. Naravno odmah po kupovini ubacio sam mu novi firmware 1.0C (bolje spreciti nego leciti :D) tako da sam sada miran sto se tice "nekih" bugova. ctp;

Gde se mogu nabaviti mediji PRINCO na malo (do 10 komada)?

Odakle da skinem firmware 1.0C ?

Pozdrav.

mmarky je napisao(la):
Dobro, sta ce vam to?
A da, sada vise ne moramo da cekamo 2 minuta za disk na 24x sada cemo da cekamo 1,5 minuta na 40X!

Ozbiljno, jedino cemu to moze da posluzi ovde, je za ono nase cuveno: "Moj rezac je brzi od tvog..."

Pozdrav...

Pa nije u tome fora nego u tome da vise nema da se kupi cdr-w 24x zapravo ima ali ce sve teze moci da se nadje a razlika u ceni 40x nije velika u odnosu na 24x pa sto onda ne "investirati u buducnost"... :)

Kako?

Trebalo bi sutra da mi stigne gore pomenuti rezac ali neznam kako se flashuje novim firmware-om i koje je najnoviji?

Poz
Tripko

P.S.Koji program i koju verzija se pokazala kao najbolja (npr. Neto 5.5.?.?)

pa sa spomenute adrese skines firmer raspakujes i startujes setup i to je to...

mmarky je napisao(la):
Dobro, sta ce vam to?

Pozdrav...
100% se slazem! Ja bi zakonom zabranio rad na kompu onima koji kazu: " ne mogu da se cimam i da cekam 5 ili

ne daj Boze 10 min dok se CD nareze pa zato moram da kupim novi pisach sa XXx brzina..." -ovo se odnosi

prvenstveno na kucne korisnike iliti dzabalebarose :D
:wave;

Re: Jedan od vlasnika TEAC 40X rezaca

Bane-Nis je napisao(la):
Dakle, mogu s ponosom reci da sam vec oko mesec dana jedan od srecnih vlanika TEAC 40x rezaca. Za sada za sobom vec ima 30-tak PRINCO 700MB diskova narezanih @ 40x i nijedan do sada nije puk'o (ALI NIJEDAN) uz to u koji god CD ROM sam ubacio narezni CD citan je bez problema (testiran CD je prosao sledece ROM-ove: SONY 4X, BPT 52X, NEC 32X, TEAC 8X). Sto se tice RW diskova mogu vam reci da ih neverovatno brzo cita. Naravno odmah po kupovini ubacio sam mu novi firmware 1.0C (bolje spreciti nego leciti :D) tako da sam sada miran sto se tice "nekih" bugova. ctp;

A sta je sa problemom sto TEAC-a 40x nece da prepozna Nero (opcija choose recorder)
moraju neki dodatni drajveri da se skinu ili je upgrade firmware-a dovoljan?
:confused:

Re: Re: Jedan od vlasnika TEAC 40X rezaca

][V][ATRIX™ je napisao(la):
A sta je sa problemom sto TEAC-a 40x nece da prepozna Nero (opcija choose recorder)

????????

pa meni sve sljaka bez problema
koristim Nero 5.5.8.2 (radio je bez problema i sa 5.5.8.0) i firm 1.0c
za sada imam 60-tak PRINCO bulk diskova rezanih @40x i nijedan (jos uvek) nije otkazao tj pukao.

Re: Re: Jedan od vlasnika TEAC 40X rezaca

][V][ATRIX™ je napisao(la):

pod 2.
kako nece? a sta je ovo?

Vrh Dno