Šta je novo?

CD-W540E 40x pisac!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
100% se slazem! Ja bi zakonom zabranio rad na kompu onima koji kazu: " ne mogu da se cimam i da cekam 5 ili

ne daj Boze 10 min dok se CD nareze pa zato moram da kupim novi pisach sa XXx brzina..." -ovo se odnosi

prvenstveno na kucne korisnike iliti dzabalebarose :D
:wave;
Bogami, kada treba da za tri dana uradiš 200 diskova dosta znači da li čekaš 5 ili 3 minuta po disku

jddipqd je napisao(la):
Bogami, kada treba da za tri dana uradiš 200 diskova dosta znači da li čekaš 5 ili 3 minuta po disku

Covek je lepo rekao "kucne korisnike".

Re: Re: Jedan od vlasnika TEAC 40X rezaca

A sta je sa problemom sto TEAC-a 40x nece da prepozna Nero (opcija choose recorder)
moraju neki dodatni drajveri da se skinu ili je upgrade firmware-a dovoljan?
:confused: [/B][/QUOTE]

Pre Scriptum: koga mrzi da cita , a `oce da mu w540e radi sa neroom, treba da skine 5.5.8.2 i da uradi cistu instalaciju (dakle brisanje prethodne verzije, i eventualno njenih tragova u "program files"). Ako i tada ima problema onda treba proveriti verzije ASPI-ja (sto je mozda vrlo bitno uraditi u slucaju opisanih (na ovom forumu) problema sa teac-om:
http://aspi.radified.com/

Hi,

s ticajem okolnosti morao sam (bez doplate) da predjem sa (odlicne) tikove 24-ke na tikov 40x pisac (pa onda kao imam neko iskustvo sa par verzija nero-a i desavanjima kada se promeni verzija pisaca a software ostane isti)

Elem, oni koji su nabavljali u decembru prosle godine teac24x znaju da je ahead-ov Nero morao da bude verzija 5.5.6.4 (ako se dobro secam) i da je (naravno) zgodno skinuti aktuelnu veziju nero-a, kad god nikne novi pisac

Hocu da kazem da to sto ahead-ov program (kao) nece (u nekoj verziji) da prepoznaje teac-ov pisac, i ne mora da bude (striktno gledano) bitno (prvenstveno) iz razloga sto proizvodjac i ne pominje ovaj software.

Na teac-ovom sajtu se vidi da u retail pakovanju stize roxio easy CD creator 5.2, a da "goli" (oem) pisac (koji se najcesce ovde nabavlja) ,"... podrzava razlicite aplikacije (...The bare drive supports
a variety of CD recording applications...)"

Dakle, strikto gledano, ne mora (formalno) uopste ( i sto se funkcionisanja&kvaliteta uredjaja tice) da bude bitno to sto uredjaj ne radi sa softwareom koji nije (eksplicitno) preporucen od proizvodjaca

Medjutim, posto je Nero (u sustini) odlican program, onda (nam) je naravno bitno da pisaci rade sa njim (i da ih on "prepoznaje").

E sad, sledi moje iskustvo sa poslednje dve verzije nero-a (i poslednja dva tikova pisaca).

Dakle, imao sam winME, nero 5.5.6.4, ASPI v. 4.6, i teac 24x i sve radilo super.
U medjuvremenu predjem na 5.5.7.8 i isto radilo super (nema problema sa kompatibilnosti, smartby16x i tdk16x przio na 24X, niko mi nije prijavio problem, a citalo se bar na desetak razlicitih citaca (cisto radi probe sam jedan audio naprzio na 24x (na tdk16x medijumu), i probao na nekom pioneer muzickom citacu - sve ok.

Onda predjem na windowsXP, ASPI 4.7, nero (ostao isti) 5.5.7.8, i isto sve ok.
E, onda sam morao da zamenim pisac i stavim na sistem novi 40x teac pisac, i nero ga ne prepoznaje (firmware pisaca je bio 1.0b).
Pregazim 5.5.7.8 sa najnovijim (5.5.8.2) i poznaje ga, al` jedina brzina na kojoj moze da se reze je 4X (cetiri). Pomislim da treba nero da cisto instaliram (sto se uspostavilo kao pametna pretpostavka), pa deinstalirah kompletno nero, i obrisah njegov folder u program files (u registriju nisam nista kopao). Onda instaliram cisto 5.5.8.2 i sve brzine do 40X se pojave; narezah par diskova, jedan rewritable (tdk4x) i procitao ih je bez problema sony 8x citac

Kad sam promenio firmware (sa 1.0b na 1.0c : http://www.teac.co.jp/dspd/download/firmware/cd-w540e/explain.html) primetio sam da nero prijavljuje svih 8MB memorije ovog pisaca, a dok je bila verzija 1.0b prijavljivao je slobodnu kolicinu (6ikusur MB).

I to je to. Kada budem mogao, provericu kako se njegova pisanija ponasaju kod vise drugih citaca.

Za one koji ne znaju, na teac-ovom sajtu moze da se skine programce koje ovom pisacu ogranicava maksimalnu brzinu citanja na 40x za (kako oni kazu) "tisi i bezbedniji rad":
http://www.teac.co.jp/dspd/download/firmware/cd-w540eutil/explain.html

Usput, Stomp-ov Record Now MAX 4.0 (zaista) ne prepoznaje najnoviji teacov pisac (niti ga ima u njihovoj listi kompatibilnih uredjaja - poslednji teac-ov podrzan je 24orka), sto mislim da je velika steta, pa se nadam da to nece biti za dugo:
http://www.stompinc.com/recordnowmax/rnmx-retail.phtml?stp

Ljudi, pod 1. lepo sam rekao da je 40x mnoogo za kucne korisnike za koje se ne misli da ce rezati 200 diskova za 2 dana. To spada u domen profesionalne upotrebe.
2. tacnije, moj ortak poseduje teac-a 40/12/48 i sa nerom 5.5.6.4 mu ne radi nista. Ne moze da ga prepozna. Win98SE je u pitanju, dok je revizija firmware-a 1.0B

znaci, gotovo je sigurno (valjda) da ce posle upgrade-a firmware-a problem biti otklonjen...
Ni WinOnCD 3.6 mu ne radi kako valja...
ocigledno da je nesto do pisacha.
(D)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ljudi, pod 1. lepo sam rekao da je 40x mnoogo za kucne korisnike za koje se ne misli da ce rezati 200 diskova za 2 dana. To spada u domen profesionalne upotrebe.
2. tacnije, moj ortak poseduje teac-a 40/12/48 i sa nerom 5.5.6.4 mu ne radi nista. Ne moze da ga prepozna. Win98SE je u pitanju, dok je revizija firmware-a 1.0B

znaci, gotovo je sigurno (valjda) da ce posle upgrade-a firmware-a problem biti otklonjen...
Ni WinOnCD 3.6 mu ne radi kako valja...
ocigledno da je nesto do pisacha.
(D)

I ja imam isti OS i kada sam ubo doticni pisac imao sam identican problem kao tvoj ortak. Verovatno nisi procitao Banetov novi thread ali da bi Nero prepoznao najnovije citace moras imati i najnoviju reviziju Nera. Za ostale programe verovatno postoji neki patch da bi mogli da ga prepoznaju. Ja sam skino sa neta verziju Nera 5.5.8.2 i sve sljaka u najboljem redu. Revizija firmware-a sa tim nema nikakve veze i pisac je po meni sasvim OK. Kazem, samo neka skine novi Nero i neka uziva.

Pozdrav

golum je napisao(la):
I ja imam isti OS i kada sam ubo doticni pisac imao sam identican problem kao tvoj ortak. Verovatno nisi procitao Banetov novi thread ali da bi Nero prepoznao najnovije citace moras imati i najnoviju reviziju Nera. Za ostale programe verovatno postoji neki patch da bi mogli da ga prepoznaju. Ja sam skino sa neta verziju Nera 5.5.8.2 i sve sljaka u najboljem redu. Revizija firmware-a sa tim nema nikakve veze i pisac je po meni sasvim OK. Kazem, samo neka skine novi Nero i neka uziva.

Pozdrav
Thanx! To sam i ja razmisljao, ali vidim da svi imaju upgrade-ovan firmware sa 1.0A ili 1.0B na 1.0C ....

Nazad
Vrh Dno