Šta je novo?

CD > MP3

Niksa

Čuven
Učlanjen(a)
26.08.2002
Poena
619
Koji mi program preporucujete (najbolji, najlaksi, najlepsi) za prebacivanje iz Audio CD-a u MP3.
Znam da je Lama kodek najbolji ali koji program.

Znam da je ovakvih tema bilo, ali me interesuje ko je sad kralj u CD RIP-U.

Pozdrav, Niksa

Jeste malo staromodno, al' sa audiograbber-om nećeš pogrešiti.
I nije lama već lame

AUDIOGRABBER. Jednostavan i mali progrmčić za to i ne lupj glavu za ostalim

Niksa je napisao(la):
Znam da je ovakvih tema bilo, ali me interesuje ko je sad kralj u CD RIP-U.

EAC (ExactAudioCopy) + Lame

Lame 3.97b1 sa -V 2 --vbr-new presetom, ja ga koristim već neko vreme i jako sam zadovoljan kvalitetom i brzinom.

-V 2 --vbr-new

Lame.exe 3.97b1 download

Accuphase je napisao(la):

GORNJI LINK je napisao(la):
Willkommen auf AudioHQ!

Wir unterscheiden uns deutlich von den üblichen Foren und möchten dich deshalb darum bitten, dir kurz Zeit zu nehmen und unsere Regeln zu lesen, und sie natürlich während deiner Tätigkeit bei uns einzuhalten. Die folgenden Regeln haben sich für ein angenehmes und performantes Arbeiten sowie für ein entspanntes Verhältnis von Lesern und Autoren zu beiderseitigem Vorteil als nützlich erwiesen.
Nema tu zipa!?

EDIT: To bi trebalo da bude ovo http://www.audiohq.de/articles/codecs/lame-3.97b1.zip , ali...

Poslednja izmena:
AltoMP3Maker - ja ga koristim vec duze vremena i super je, a nije komplikovan.

Alto je komercijalni program sliučan AudioGrabber-u, ali sa manje mogućnosti. Zašto bi neko davao novac kad postoje bolji free programi?

Kao sto neko vec rece, za MP3
EAC + Lame, bez konkurencije

p.s. Mada, ja definitivno prepurucujem EAC + neki od lossless codec-a, svejedno koji - FLAC, APE, WV...

najbolje je da korishtish onaj koji ima neko da ti pokaze kako se koristi (; ili onaj koji vec znash kako radi hehe

instaliraš mp3 codec i windows media player 10 i ripuj

Definitivno najjednostavniji za koriscenje, izvrsno radi, sve prporuke:
AudioGrabber

Jedino Exact Audio Copy (EAC) može da radi korekciju grešaka sa audio diskova, tako da se dobija najbolji rip u uslovima kad je disk iole oštećen. EAC je odavno ustanovljen kao standard po svim internet komunama za razmenu muzike. Prvo podešavanje je malo komplikovanije za početnika, a dalje je sve isto kao i sa ostalim programima.
Tutorijala imaš koliko hoćeš na google-u.

Za kompresiju u mp3, lame 3.97b2 -V2 --vbr-new, najbolji odnos kvalitet/veličina

Alexandar je napisao(la):
Jedino Exact Audio Copy (EAC) može da radi korekciju grešaka sa audio diskova
Nije tačno, to može i CDex.

Aj' ovako...

Idi na BILO KOJI lossless hub i pogledaj da li se priznaje ripp u bilo cemu sto nije EAC? ;)
Isto vazi za lossless torrent-e i SVE forume koji se bave lossless-om i koji daju source-ve za eMule, tj. E2DK.

Jel' treba jos nesto da pricamo? :trust:

Delija je napisao(la):
Idi na BILO KOJI lossless hub i pogledaj da li se priznaje ripp u bilo cemu sto nije EAC? ;)
Ma to je mitologija... Postoji li neko egzaktno istraživanje koje to potvrđuje? Ja nisam čuo... Samo se ponavlja EAC, EAC, EAC... A kako je govorio Gebels, jelte...

No sasvim dobro znam da je EAC neobično bagovit program. Malo mi je teško da poverujem da program sa toliko bagova nešto što je sasvim "ispod poklopca" radi savršeno.

Ima i onih koji ne priznaju čak ni EAC kao EAC, nego baš tu i tu verziju i tu i tu podverziju... Ma ajde begaj.

ja sam pre izvesnog vremena dosta gledao [i probao]razne programcice sa neta i na kraju sam ostao uz CD-DA extractor verzija je 7.2 [mislim, nije mi na ovom kompu btw.], koji ima zaista pregrst mogucnosti i extra radi. nazalost nije besplatan.

Hvala na savetima:

Koristio sam
1. AudioGrabber v2.0 (pod Win95-98) ali je imala nekompatibilnosti sa XP-om pa sam presao na
2. AltoMP3Maker v3.21 (iako ga komsijama i drugovima instaliram, licno nisam zadovoljan)
Sad sam dobio preporuku od druga za DMC i od vas za EAC koji nisam probao (ce da ga probamo).

pozdrav svima, Niksa

Niksa je napisao(la):
Koristio sam
1. AudioGrabber v2.0 (pod Win95-98) ali je imala nekompatibilnosti sa XP-om
To ne postoji! Najnovija verzija Audiograbber-a je 1.83.1 i to je ona freeware verzija. Nema nikakve nekompatibilnosti pod XP-om, ja je koristim za grebovanje manje bitnih CD-ova ili onih sumnjivog kvaliteta ("bugari").

Tacno, pardon, u mislio sam na AudioCatalist v2.0 a tad sam koristio AudioGrabber v1.4.

EAC mi se vec svidja :)

Hvala svima, Niksa

A zasto Lama 3.97 beta 2 kad postoji
LAME MP3 Encoder 3.98 alpha 3
Je li 3.97 bolji od 3.98 ???

poz, Niksa

Procitaj sta pise na Lame-ovom sajtu i sve ce ti biti jasno. ;)

windows media player 10
najbolji, najbrzi...

Broz, vidi se da se ne bavis ovime ili da te bar ne tangira puno. :)

Kod skidanja muzike ni malo nije bitna brzina, vec SAMO kvalitet. To se radi jednom i nikad vise. Ko zna kad ces/da li ces ponovo imati priliku da grebujes taj disk.

Tacno je, ne bavim se time:)
Mada, ne znam ni sta znaci baviti se tima al `ajde nema veze:)
Ja sam grebov`o iz CDex i iz AudioCatalyst i smorio se od kad je WMP dobio opciju za mp3. Nekako je bre konvinijant end simpl:) A i nisam primetio neku razliku u kvalitetu....

Baviti se, znaci skidati krsha diskova... :p

Mnogo mi se svidja EAC. Mozda ga i ozenim :)

Vrh Dno