Šta je novo?

CD > MP3

I ja sam na strani EAC + Lame , ali... u poslednje vreme mi se često dešava da ipak prođe neka greška. Na par sekundi kao da oslabi zvuk na jednom kanalu (ne znam kako to tačnije da opišem), a kad ponovo grebujem tu pesmu, sve je OK ? Dešava se i sa krš i sa dobrim diskovima... ima li neko neki savet? Pretpostavljam da mi je CD drajv krš (SONY combo crx320e ili tako nešto)... ?

@Broz
Od kad je to poceo Microsoft pravi nesto a da nema neki bag?

Mozda je Media Palyer bolji tebi licno zbog interfejsa na koji si navikao.

Moj licni utisak je da je EAC bolji i bogatiji opcijama program i sticem utisak kvaliteta a ne sminke kao u WMP 10.

A plus za njega sto se tice kvaliteta je i ako mi jos kaze Benchmark-ovac od 7k postova (koji ne spava vec postuje :) ) kao i druga vecina da je on dobitna kombinacija.

Mislim da je tvoj kriterijum vise esteski.

poz, Niksa

@Broz
Probaj i ti EAC pa reci utiske.

poz, Niksa

Delija je napisao(la):
Kao sto neko vec rece, za MP3
EAC + Lame, bez konkurencije

p.s. Mada, ja definitivno prepurucujem EAC + neki od lossless codec-a, svejedno koji - FLAC, APE, WV...

Isto.
Zaboravio sam šta je to mp3.

Niksa je napisao(la):
@Broz
Od kad je to poceo Microsoft pravi nesto a da nema neki bag?

Mozda je Media Palyer bolji tebi licno zbog interfejsa na koji si navikao.

Moj licni utisak je da je EAC bolji i bogatiji opcijama program i sticem utisak kvaliteta a ne sminke kao u WMP 10.

A plus za njega sto se tice kvaliteta je i ako mi jos kaze Benchmark-ovac od 7k postova (koji ne spava vec postuje :) ) kao i druga vecina da je on dobitna kombinacija.

Mislim da je tvoj kriterijum vise esteski.

poz, Niksa

Ma nije estetski nego se sa godinama razvija brutalni svakodnevni pragmatizam:)
Dok sam bio tinejdzer i par godina posle i izlazio svuda i znao sve DJeve po gradu i skidao gomiletine muzike lozio sam se da to bude kvalitet xtra ovo-ono...Sad mi WMP savrseno vrsi posao. Nema bagova, radi savrseno a kako i ne bi kad je ekstrakcija u mp3 u sustini jednostavna stvar...

hvala na preporuci, probacu uskoro pa cu da vidim

Niksa je napisao(la):
Probaj i ti EAC pa reci utiske.
Meni je EAC instaliran na kompu, pa ga uglavnom ne koristim. Jel to dovoljan utisak?

Slazem se sa brozom da Win media player 10 ubija po brzini,meni uradi disk za manje od minut :) i najprakticniji je do sad,grabber smara do zla boga.
Dajte neki link za taj EAC da vidimo sta radi?

Jerry[NS] je napisao(la):
Dajte neki link za taj EAC da vidimo sta radi?

http://www.exactaudiocopy.de/

EAC je večito u beta fazi i ako procunjaš po netu videćeš milion rasprava o tome kako ova ili ona verzija ništa ne valja, nego treba koristiti tu i tu beta podverziju od pre toliko i toliko godina. :d

A kako se instalira ovaj Lame codec? Skinu sam zip fajl s njihovog sajta, i u njemu se nalazi neki folder. Od izvrsnih, postoji samo jedan bat fajl, a nista se ne desi kad kliknem na njega.

Treba li u Audiograbberu da uradim neka posebna podesavanja u vezi sa ovim lame kodekom?

Lame treba da izaberes kao externi enkoder kome grabb-ing program prosledjuje parametre, posto on nije DLL, vec komandna aplikacija. Iz EAC-a je to jednostavno, a za AudioGrabber, tj. AudioCatalyst se pravo da ti kazem ne secam.

yoss je napisao(la):
A kako se instalira ovaj Lame codec? Skinu sam zip fajl s njihovog sajta, i u njemu se nalazi neki folder. Od izvrsnih, postoji samo jedan bat fajl, a nista se ne desi kad kliknem na njega.

Ima li u tom folderu lame_enc.dll?

Ako ima, prebaci lame_enc.dll u instalacioni folder od Audiograbber-a, i podesi parametre kao na donjoj slici:

Ako nemaš lame_enc.dll, onda skini ovde lame-3.97b i raspakuj:

http://www.mitiok.cjb.net/

Nema nikakav dll fajl. Skinuo sam opet s interneta Lame, ovog puta exe fajl, i preso sam na EAC, deluje mi bolje.

EAC_LAME
bre!
:)

Ajde da osnujemo stranku obozavalaca EAC :) . Mozda dobijemo i vecinu :)

Jos nesto me interesuje, cemu sluzi opcija "Normalize"?
Dal je bolje kad je ukljucena ili iskljucena?

Služi da se pesma utiša ili pojača do zadate vrednosti - kako kasnije ne bi bilo velike razlike u "glasnoći". Imaš i programče MP3Gain koje može isto da radi sa već gotovim mp3 fajlovima, bez rekompresije. U njemu ima opcija da sve pesme pojača proporcionalno kako ne bi previše pojačao neku pesmu koja i treba da bude tiša odnosu na ostale.

Bolje je da je isklljucena, zato sto upropasti original snimak, sto je pogotovo jako bitno kod lossless kompresije...

>Bolje je da je isklljucena, zato sto upropasti original snimak, sto je pogotovo jako bitno kod lossless kompresije...

Da, i meni se tako nešto čini - često kao da ne pojača celu pesmu podjednako nego... kako da kažem... k'o da neko čačka Volume dok slušam. Tako da držim isključeno, pa kasnije ako mi neka pesma "štrči" - sredim je s MP3Gain-om

AKo hoces mp3 moras da izgubis na kvalitetu.
Ko ima ceo dan neka ceka EAC da mu odradi posao.
Audiograbber je dovoljan za sve ostale smrtnike.
Uostalom pravi audiofili grebuju lossless,
uzmes lepo FLAC pa se igraj ceo dan.

Ako hocete da izgubite na kvalitetu svesno, onda idite na EAC i neki mod koji nije secure, i lame. Ako hocete da izvucete max, odna opet EAC secure mod, i preporucujem Wavepack image + Embedded cue sheet.
To ja bar radim i izuzetno sam zadovoljan. Pozdrav

mojo je napisao(la):
AKo hoces mp3 moras da izgubis na kvalitetu.
Ko ima ceo dan neka ceka EAC da mu odradi posao.
Audiograbber je dovoljan za sve ostale smrtnike.
Uostalom pravi audiofili grebuju lossless,
uzmes lepo FLAC pa se igraj ceo dan.

pa da, ja za pavarotija, simfonije i sl. drzim u flac-u...za sve ostalo tu je wmp10:)

Mudro zboris, realno, 95 posto ljudi nece primetiti razliku izmedju mp10 i eac+lame kombinacije, na kompjuterskim zvuznicima npr.
Poz

Na komp. zvucnicima nece niko primetiti razliku, al' je "prokletstvo" kad cujes razliku...

Delija je napisao(la):
Na komp. zvucnicima nece niko primetiti razliku, al' je "prokletstvo" kad cujes razliku...
Otprilike kao kad gledas divx film na monitoru od 20+ inca. Jel ta fora? :)

Gore je... :(
Karikiram, al' recimo kao da gledas DivX na TFT-u od 20+ inca sa pola metra od ekrana...

p.s. Sto manje znas, manje patis... Prerasta u opsesiju... :d

Superiska, najbolje je imati kompjuterske zvucnike od 65342pmpo, tj one od 3.5 evra, pa moz da pustis i wavepack i mp3-48kbps. Ono zvuci isto! Mene lepo!!! :)

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
ja, bre, obozavam mp3 128kbps...
Ja i na Onim Bokacovim zvučnicima od 3.5 evra lako primećujem nezanemarljivu razliku između 128 kbps i -V 2 --vbr-new

wiz011 je napisao(la):
Ja i na Onim Bokacovim zvučnicima od 3.5 evra lako primećujem nezanemarljivu razliku između 128 kbps i -V 2 --vbr-new

Nema leba, veruj mi!!!!!! Niko ne moze da primeti razliku na takvim zvucnicima.
Mada, ja imam i malo bolje zvucnike :) , pa se tu da primetiti.

@ZoNi
Ne znas sta propustas! ;)

Nazad
Vrh Dno