Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najsemsnija mi je tvrdnja "mogli su a nisu" i slicne izjave..

Mozes da verujes ili ne, ali to ne menja situaciju da su mogli da iskoriste tu prednost u perf/mm2, nakrcaju 2000+ SP i imaju najbrzi cip, sa povrsinom slicnom GF110. Mozemo da diskutujemo samo da li bi to bio bolji pristup, ali ne i da li je to istina.

Mozes da verujes ili ne, ali to ne menja situaciju da su mogli da iskoriste tu prednost u perf/mm2, nakrcaju 2000+ SP i imaju najbrzi cip, sa povrsinom slicnom GF110. Mozemo da diskutujemo samo da li bi to bio bolji pristup, ali ne i da li je to istina.

Dule ja mislim da si ti te tvrdnje prerano izneo.
Da bi ovako nesto tvrdio morao bi da znas ovog momenta karakteristike karte 6970.
Ako znas kako se karta tacno ponasa ja podvlacim crtu i dalje ne ulazim u diskusiju .
Vrlo prost primer..U slucaju povecanja chipa povecava se i tdp.Ako je tdp Cayman-a 250w (videh na onom slajdu ) sad + 80c+ u full load ako je verovati useru sa nemackog foruma kakve li bi tek tad karakteristike poprimila?!Pored svega sto bi cena takve kartice bila i veca.Znaci da su mogli,mozda i nisu,to sto su napravili je bio maximum da bi izbacili kompletan proizvod sa dobrim karakteristikama a pristupacnoj ceni krajnjim korisnicima..
Sad reci da li sam upravu ili ne?!

Neko po malo otkriva ono sto je dostupno trenutno novinarima:

AMD_HD6970_Performance_675.jpg

150050hko86qqo8k989869.jpg

Kad se sve zbroji i oduzme ... Nvidija je imala svoj "Fermi done right", AMD ima svoj "HD5800 done right" ... ostali smo na istom :D.

Ako tako gledas, mogla je i nVidia da naklokuje GF110 na 880MHz na koliko radi Cayman, i time podigne performanse za dodatnih 10-15%. Naravno, time bi i potrosnja skocila, ali what a hell...:)

Sto se tice krcanja SP-ova ne zaboravi da bi morali srazmerno da povecavaju i ROP-ove, TMU jedinice i magistralu, tako da dobitak u performansama ne bi bio linearan povecanju povrsine chipa ;)

Neke okvirne cene, kod nas, za HD6970 su oko 350 evra, dok su za HD6970 - oko 270-280 evra. Naravno, mislim na klot varijante tipa PowerColor i Sapphire, kod provereno povoljnih prodavaca. Kapiram da će ASUS DirectCU ili MSI CycloneTurboExtreme da koštaju više...

Plan za review je sledeći - arhitektura on NDA lift, opis kartice HD6950 i rezultati par sati kasnije...

dan i po kasnije, review HD6970 kartice (ona je tek sad stigla do nas)...

Stay tuned...

Ja sam ubedjen da ce biti skuplje u proseku za 25e mislim gldajuci cene 570 i580.

Na kraju ce biti kao sto sam rekao pre mesec dana, XT protiv gtx570 i dual gpu kao najjaca kartica. Pro ce da se bije sa gf114 i to je to..

Znaci od prilike je dosla ne cenu 5870 kad se pojavila.
E sad mene interesuje pozicioniranje.Ako je razlika u brzini izmedju 6970 i GTX580 manja nego li izmedju GTX570 i GTX580 to bi je stavilo u bolji polozaj.Sad GTX570 kosta 350 eur,znaci da bi cena GTX570 morala ici malo nize kao i cena GTX580..U tom slucaju moja slobodna racunica bi bila da GTX580 mora da ide na 400 Eur dok bi GTX570 trebao da ide na 300-320 eur max!Ovo naravno pricam na pamet jer ne znam pravu razliku u performansama izmedju karti.
6950 ostaje trenutno bez konkurencije,alone in the dark :) but bang for the buck!

Neke okvirne cene, kod nas, za HD6970 su oko 350 evra, dok su za HD6970 - oko 270-280 evra. Naravno, mislim na klot varijante tipa PowerColor i Sapphire, kod provereno povoljnih prodavaca. Kapiram da će ASUS DirectCU ili MSI CycloneTurboExtreme da koštaju više...

Plan za review je sledeći - arhitektura on NDA lift, opis kartice HD6950 i rezultati par sati kasnije...

Stay tuned...

Ove cene ...teshko....zhivi bili pa videli..no ne treba paliti masu sa ovakvim cenama a onda da one ispadnu pusta zhelja devojachka ili "samo za prijatelje kluba" !
Uostalom evo sta se desilo sa 6870 i 6850....skoro da ih i nema..shta mislite da ce domaci distributeri da uvezu xxx ovih kartica ...nema shanse...
Sedeo sam prosle nedelje sa nekim ljudima iz vrha IT u Srbiji...uvek,ali uvek ce se vise isplatiti uvesti 2000 ili 3000 plocha za 17,5 eura negoli 100 komada high end grafika!

Znaci od prilike je dosla ne cenu 5870 kad se pojavila.
E sad mene interesuje pozicioniranje.Ako je razlika u brzini izmedju 6970 i GTX580 manja nego li izmedju GTX570 i GTX580 to bi je stavilo u bolji polozaj.Sad GTX570 kosta 350 eur,znaci da bi cena GTX570 morala ici malo nize kao i cena GTX580..U tom slucaju moja slobodna racunica bi bila da GTX580 mora da ide na 400 Eur dok bi GTX570 trebao da ide na 300-320 eur max!Ovo naravno pricam na pamet jer ne znam pravu razliku u performansama izmedju karti.
6950 ostaje trenutno bez konkurencije,alone in the dark :) but bang for the buck!

Lepo ce tu da legne 560gtx za 240-250 evra uskoro i na svakih 30 evra ce biti novih karti pa ko sta voli..

A sto ce tice najavljenih cena 6950/70 mogu samo da kazem da je definitivno vise nego odlican posao odradio onaj ko je pre god dana kupio 5850 za oko 200evra,igra vec god dana lepo i jos toliko ce moci bez problema..

Lepo ce tu da legne 560gtx za 240-250 evra uskoro i na svakih 30 evra ce biti novih karti pa ko sta voli..

Sve zavisi kakva ce biti GTX560.Ja tipujem da ce klokovana biti brza ili equal sa GTX480.
Vec su sad GTX460 kad se nasviraju brze od GTX470.

A sto ce tice najavljenih cena 6950/70 mogu samo da kazem da je definitivno vise nego odlican posao odradio onaj ko je pre god dana kupio 5850 za oko 200evra,igra vec god dana lepo i jos toliko ce moci bez problema..

Ja rekoh da trziste nije nikad bilo uskladjenije i povoljnije kao sad.Samo da su nam puniji dzepovi,jao miline:guitar:
Ne moras ni da se brecas,kupis karticu,probas,istestiras pa prodas i sve tako.:eyebrows:

Poslednja izmena:
@DAS
Sve to znam naravno, ali poenta je da su mogli da prave cip koji bi bio daleko brzi od GF110, a opet manji od njega. Da, trosio bi vise od Caymana, karta bi bila skuplja, ali bi ipak bili brzi od konkurencije. Veruj mi da po die size-u i potrosnji imaju sasvim dovoljno prostora da to urade. ;)

Sedeo sam prosle nedelje sa nekim ljudima iz vrha IT u Srbiji...uvek,ali uvek ce se vise isplatiti uvesti 2000 ili 3000 plocha za 17,5 eura negoli 100 komada high end grafika!

To oduvek govorim, ali mnogi ljudi ipak misle da ce se to resiti samo od sebe. Nece jer jednostavno nema trzista za takve stvari, i jos dugo ga nece biti.

Sve zavisi kakva ce biti GTX560.Ja tipujem da ce klokovana biti brza ili equal sa GTX480.

Klokovana i mozda bude blizu, kao sto rekoh realno je da na defaultu bude tu negde sa 5870/malo brza od 6870.

Jos rezultata:

T209BwXhVXXXXXXXXX_!!639655088.jpg
T219xwXkhXXXXXXXXX_!!639655088.jpg
T2n9BwXjhXXXXXXXXX_!!639655088.jpg
T2wCxwXlBXXXXXXXXX_!!639655088.jpg
T2ZCtwXm0XXXXXXXXX_!!639655088.jpg

Po drugom grafiku i odnosima,odnosno dobicima 6970/570 ....posto je manje na dobitku Batman ispade zahtevnija igra od Crisys Warhead-a u 1920x1080 ???
Ajde da svi zajedno sachekamo taj 15.12. pa da vidimo chija majka crnu vunu prede....ovako mozhemo da se prolupavamo i copy/paste do unedogled.

Po drugom grafiku i odnosima,odnosno dobicima 6970/570 ....posto je manje na dobitku Batman ispade zahtevnija igra od Crisys Warhead-a u 1920x1080 ???
Ajde da svi zajedno sachekamo taj 15.12. pa da vidimo chija majka crnu vunu prede....ovako mozhemo da se prolupavamo i copy/paste do unedogled.

Ovo nisu fake slajdovi :) Mislim sad jedino ako AMD laze nemam pojma.

Cekaj malo AMDovi slajdovi su oni na kojima se 6970 poredi sa gtx285 i 260?!?

Stay tuned...

Ako nije tajna kog datuma je planiran taj review.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno