Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlucili su da budu sporiji:S: i verovatno jeftiniji:)

Pa sta mislis koliko bi Cayman bio brzi od GF110 da su istih dimenzija? Necu ulaziti u procente, ali mnogo ;)

A bice jeftiniji bez dileme, ostaje samo da vidimo koliko (ni novinari jos nemaju pouzdanu informaciju, cisto da znate ;)).

Nece biti sporiji kad izadje Antilles za mesec dana ( 2xCayman), DualGPU od nVidije tesko da cemo videti, misli mda su mogli izbacili bi dosad DualGPU.

Sto je najsmesnije 5970 je i dalje brza od svega sto nVidia ima da ponudi.

EDIT: Ne znam dal je neko primetio ali sistem hladjenja na Cayman-u nije kao na 6870 ;) iako je karta skoro ista po izgledu :)

Poslednja izmena:
Nece biti sporiji kad izadje Antilles za mesec dana ( 2xCayman), DualGPU od nVidije tesko da cemo videti, misli mda su mogli izbacili bi dosad DualGPU.

Sto je najsmesnije 5970 je i dalje brza od svega sto nVidia ima da ponudi.

EDIT: Ne znam dal je neko primetio ali sistem hladjenja na Cayman-u nije kao na 6870 ;) iako je karta skoro ista po izgledu :)

Sto se mene tice nek izbace 6x Cayman:D samo da je jeftinije:smoke: sad bi dobro dosao jedan price war:-devil-:

AMD je ovaj put procenio trzista na pravi nacin, ljudi su sredili sve sto ne valja, uopste se nisu naprezali da naprave nesto brze od neVidije, jednostavne optimizacije, mali chip, opet brzi od prethodnika, ali najverovarnije po ceni kojoj ce nV biti jako tesko konkurentna, bez obzira na snagu kartica. Jednostavno, nema vise igara za koju trebaju karte kao stu GTX 580 / HD 5970.
Antilles ce biti zao, jako. :D

...cip je dosta veci od Bartsa...~50% ...a i vise trosi... Tako da ne vidim uopste poentu planiranja ovakvog cipa osim da se prestigne nV... u cemu ocigledno nisu uspeli...:S:
Valjda im nije bio cilj da u metrou sa 16fpsa uspeju da naguraju do 25fpsa?

Poslednja izmena:
...cip je dosta veci od Bartsa...~50% ...a i vise trosi... Tako da ne vidim uopste poentu planiranja ovakvog cipa osim da se prestigne nV... u cemu ocigledno nisu uspeli...:S:

Barts je truba što se tiče GPGPU-a, a taj segment AMD neće/nemože napustiti. Nije baš sve tako jednostavno. Realno, možda su mogli napraviti čip od 500+ mm^2 koji bi zadovoljio sve kao što to radi NV ... ali nisu.

Poslednja izmena:
Kontam da su gledali da naprave najbrzi/najmanji i uspeli bi, al ih je iznenadio gtx580...

Nikoga GTX580 nije iznenadio! Zna se od prilike sta se moze sa trenutno aktuelnim proizvodnim procesom i u odnosu na to se zna sta konkurencija moze da ponudi i planira se svoj proizvod i bira put.
Ne moraju da budu najbrzi da bi ostvarili dobru zaradu ako je GPU dobar.
Videcemo uskoro gde je po ceni/perf sto je i najbitnije....

@kimins
Tačno, GTX580 nije nikoga iznenadio, barem ne na ovom forumu. One koji su verovali u zelene nije iznenadio, a crvene je ŠOKIRAO. Tako da je tvrdnja na mestu:)

Ove kartice vole da uzimaju oni koji kace rezove , klokuju ... i naravno onda gledaju da uzmu najjace i najklokabilnije, a ne bestbuy ili best perf/mm^2, perf/watt i tako to...
Mnogo nosi najjaca kartica...svidelo se to nekima ili ne... meni nije bitno;)... mada da se ima...opalio bih par kom. u sli.. mozda
Tačno, GTX580 nije nikoga iznenadio, barem ne na ovom forumu. One koji su verovali u zelene nije iznenadio
...ehehe cuj ovo.. sreca pa nije ispao jaci inace bi ovakvi sektashi svi napravili kolektivni harakiri:D

Poslednja izmena:
da ali si zaboravio nastavak da napises ;)
"You’ll see some official scores in less than 48 hours from now."

Ali isto tako je poceo sa ovim:

"We know that this test is not real life based, but it still provides a nice reference."

Ne, nije istina da provajduje bilo kakvu referencu jer test nema veze blage sa zhivotom... I te kako nema veze jer su razlike u intel/amd platformama kao nebo i zemlja tako da....

Radeon HD 6950 poseduje 2GB GDDR5 memorije i prodavaće se po ceni od oko 400 eura dok model HD 6970 takođe uključuje 2GB video memorije ali će se prodavati za nešto manje od 500 eura.
ako je ovo tacno onda je GTX570 koja ima kod nas za 357 evra extra

Po logici potpuno nepotrebno nabudzenih 2 giga memare, koja je, jelte, u krv skupa.
Obrni okreni, nVidia ce sa 560icom sve ovo da podvuce zutim.

Pa može imati i sve zlatne lemove i biti optočena dragim kamenom, nema šanse da će se prodati ako na tržištu postoji nešto jeftinije i istih ili boljih perfomansi.
Zašto je NV skidala G92 i GT200 preko noći za 100$?

gt200 su preko noci skinuli za 150$, a sto se tice g92, ne secam se da su preko noci skinuli za 100$...

Skinuli su tada GTX9800 (ili GTS250) takođe, sad koliko točno ....

@kimins
Tačno, GTX580 nije nikoga iznenadio, barem ne na ovom forumu. One koji su verovali u zelene nije iznenadio, a crvene je ŠOKIRAO. Tako da je tvrdnja na mestu:)

:laugh:

Radeon HD 6950 poseduje 2GB GDDR5 memorije i prodavaće se po ceni od oko 400 eura dok model HD 6970 takođe uključuje 2GB video memorije ali će se prodavati za nešto manje od 500 eura.
ako je ovo tacno onda je GTX570 koja ima kod nas za 357 evra extra

Odakle ti ove cifre? :sceptic:, moze da ima i 10g memorije, cenu ce mu odrediti brzina u odnosu na konkurenciju!

CF:

CoP:

Progres :) :

3870 - 55nm - 192mm^2 - 70% of 9800GTX
4870 - 55nm - 256mm^2 - 80% of GTX280
5870 - 40nm - 334mm^2 - 85% of GTX480
6970 - 40nm - 389mm^2 - ??% of GTX580

Poslednja izmena:
Mnogo prazne slame, kad istice NDA da znam kad da obidjem ovu temu opet?

Po logici potpuno nepotrebno nabudzenih 2 giga memare, koja je, jelte, u krv skupa.

Sad si lupio, onaj ko koristi Eyefinity koji je fenomenalan to znaju i neki sa ovog foruma koj isu ga probali itekako ce da iskoristi 2GB memorije ;)

@Kimnis NDA istice 15.12 znaci vec sutra uvece mogu da se cekaju testovi.

Vidim slajdovi malo po malo pa se neki pojavi, sto ne izbace vec sve slajdove nego ovako po neki samo.

Ovo CF skaliranje ukazuje na to kolik oce Antilles biti dobar.

Poslednja izmena:
Eyefinity+Antilles+Il-2 Sturmovik+StuKa Ju 87=***** ** *** ****:p

Poslednja izmena:
Mlacenje prazne slame i dalje!
Najsemsnija mi je tvrdnja "mogli su a nisu" i slicne izjave..
Koliko se secam ATI gine svim silama vec godinama da napravi brzu karticu od nVidia-e,godinama pokusava da napravi kompletniji chip a brzi.I sad kad su imali prednost nisu uspeli!(Da li?)
Ja sam se nadao da ce Cayman biti brzi od GTX580 i to ne sa malom razlikom,bio sam ubedjen.
P.S.Pomenuli ste napredak u tesselaciji.Po unigine i dalje je sporija od GTX480 (Ako je verovati onim testovima sa nemackog foruma)

Sve je ovo klimavo,nista konkretno i precizno.. (Jos samo dva dana)
Sacekajte testove,karakteristike karte pa se onda uhvatite matematike pa procenjujte i vagajte ..

Poslednja izmena:

Mozda, ali uopste nije sigurno. Karta ce verovatno biti na negde nivou performansi Radeona 5870 (25-30% brza od GTX460), ako je klokuju na recimo 775MHz (racunam da ce imati 384CC ;)). U prevodu, nista epohalno po performansama, ali zavisi koliko ce je zaceniti.

Skupa memorija... pa sve zavisi. Ovo jesu brzi cipovi nego sto NV koristi, ali na GTX580 ih mora ici 12, dok ih je ovde 8. Mislim da je razlika u ceni manja nego sto bi se na prvi pogled moglo uciniti ;)

ma totalno razocarenje u 69xx seriju...ja sam bio ubedjen da ce 6970 imati 1920 steam procesora i da ce da bude brzi od 580-ke,a da ce 6950 biti blizu nje

Evo i nekih nagadjanja cemu sluzi onaj maleni prekidac.

It is rumored that this switch lets users select between two BIOS ROM chips present on the cards; one chip is programmable, and partners can store an overclocked profile, while the other is not programmable, and stores the AMD reference profile. It gives users a nice fallback in case they brick the card with a bad BIOS.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno