Šta je novo?

Catalyst 9.1 će biti bolje multithreading optimizovan?

onda je reseno,sad instaliram pouzdanu Vistu 32bit,dok ne skinem 7 64bit a kad je skinem napravim dual boot,samo jos sad da iseckam ovaj moj hard na delice :D

Kod mene je bilo veselo. Deinstaliram 8.12...restart...plavi ekran...restart...radi..crn ekran....:D

Sistem restore na dan pre,pregazim stari driver sa 9.1 i sve radi ok.

Vidim da mi se nVidia smeši uskoro :smoke:

Kod mene je bilo veselo. Deinstaliram 8.12...restart...plavi ekran...restart...radi..crn ekran....:D

Sistem restore na dan pre,pregazim stari driver sa 9.1 i sve radi ok.

Vidim da mi se nVidia smeši uskoro :smoke:

Cim ti se nasmesi ta nVidia meni prodaj ati :D
instalirao sam vistu ispocetka i 9.1 komplet sa Catalystom... ali ako jos jednom budem morao ovo da radim:crash:

Posle ponovne instalicje CCC je proradio!
Jedino me RivaTuner 2.22 upozorio da nije testiran sa novim drajverom.
Lepo radi za sada, nema vise treperenja slike u GTA4:banana::banana::banana:

Sideport OFF :mad::mad::mad::mad::mad:

Prilozi

• 9.1.JPG
    9.1.JPG
    65.2 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Najjednostavnije:
Treba ti HD4870
Julski ASUS-ov drajver za nju,
Potom raspakujes drajver i rucno ga instaliras, restart, upalis CF-X, shut down, izvadis HD4870 dignes sistem i uzivas :) Nadam se da ce ti ploca izdrzati :D RAM mora biti apsolutno stabilan! Moj savet Ti je da paging stavis na poslednju particiju!
:wave:

Poslednja izmena:
Najjednostavnije:
Treba ti HD4870
Julski ASUS-ov drajver za nju,
Potom raspakujes drajver i rucno ga instaliras, restart, upalis CF-X, shut down, izvadis HD4870 dignes sistem i uzivas :) Nadam se da ce ti ploca izdrzati :D RAM mora biti apsolutno stabilan! Moj savet Ti je da paging stavis na poslednju particiju!

Treba mi jos jedna 4870? Imam Asus 4850 u fioci.

On topic: Postoji li poboljšanje performansi sa 9.1 catalystom?
Off topic: Kakva korist od side porta i koje tačno grafičke imaju mogućnost za uključenje istog?
Pozz:)

Nemogu da probam, blokiracu ventilatore kartici :mad::mad::mad::mad:

Prilozi

• IMG_4802.jpg
    IMG_4802.jpg
    131.6 KB · Pregleda: 86
Ko te vukao za jezik :d Nece joj nista biti za 5 minuta, dovoljno je to prostora za vazduh:)

Moraces dobro da napnes sistem da bi izneo :) Sve zivo pisti kada upalis nesto zahtevno :) Meni se sve zapalilo zato sto sam poterao dve HD4870x2 sa zestoko overklokovanom masinom na slabim napajanjima :(
CPU od tada radi samo u X64 windows-u, u 32-bit samo BSOD prilikom instalacije :d

Poslednja izmena:
Moraces dobro da napnes sistem da bi izneo :) Sve zivo pisti kada upalis nesto zahtevno :) Meni se sve zapalilo zato sto sam poterao dve HD4870x2 sa zestoko overklokovanom masinom na slabim napajanjima :(
CPU od tada radi samo u X64 windows-u, u 32-bit samo BSOD prilikom instalacije :d

Ipak necu da probam, zaklanja ventilatore kompletno jedva se ugura, mozda sledece nedelje kada uznem P45 plocu.

OT
Mislim da jako gresis ako odes na P45 sa tom grafikom!
Proguglaj malo i vidi prednost X38/ X48 vs P45 chipseta u tvom slucaju ;) Imas dovoljno velik mnozioc na tom procesoru za pristojan overclock na od mene preporucenim chipsetovima:)

OT
Mislim da jako gresis ako odes na P45 sa tom grafikom!
Proguglaj malo i vidi prednost X38/ X48 vs P45 chipseta u tvom slucaju ;) Imas dovoljno velik mnozioc na tom procesoru za pristojan overclock na od mene preporucenim chipsetovima:)

X48 je bolja varijanta? Sta znam moja ploca nece da da cuje preko 400fsb.:mad:

Kod mene X48 sa Q9650 bez problema radi na 445MHz FSB za svaki dan. Za OC istog, radi stabilno do oko 460MHz, za slikanje i do 465MHz. Sa E8400 (koga sam imao ranije), išla je stabilno do nekih 500MHz FSB.

U svim slučajevima samo sa malim dodavanjem napona NB-a (+0.15V) i bez dodatnog hlađenja istog u zatvorenom kućištu. Uz otvoreno kućište i 8-micu uperenu u pravcu NB-a išla je do oko 470MHz sa Q9650 i oko 520MHz sa E8400.

U principu, X48 je bolji od P45 kada je u pitanju CrossFire. Ako ti to ne treba, i P45 će biti sasvim OK.

Poslednja izmena:
Imam X 2 karticu tako da mi CF ne znaci mnogo, jedino ako dokupim jos jednu X 2 i postavim CF. Ako nadjem novog vlasnika staroj poluci uzecu najverovatnije P5Q-E nadam se da ce ivuci stabilnih 500 fsb-a.

Catalyst 9.1 je definitivno bolji za gta4 od 8.12, nema viste treperenja slike u stanu ( samo u stanu je treperila ), nisam primetio da secne na 1-2sec kratko kao ranije.
3D Mark 06 mi daje isti skor kao sa 8.12 drajverima.
Juce sam ih instarlirao na kompu 3850 karticom, sve je proslo bez problema CCC radi iz prvog.

Otkud ja znam :(
Nego kakav je problem da se upali ;) Uz HD4870x2 Ti treba jos jedna HD4870 da bi ubacio odgovarajuci drajver i to je to ;)

Pa nista od ocekivanog otkljucavanja :)
I preveliko je to cimanje, a kakav je dobitak!

Off topic: Kakva korist od side porta i koje tačno grafičke imaju mogućnost za uključenje istog?
Pozz

Da ima koristi, vjerovatno bi vec davno bio otkljucan? To je 4800x2 feature.

Poslednja izmena:
Auuuu... 9.1 FAIL.

Lose,lose.U par igara imam performanse drop za par avg.fps.~5.
Citao sam dok se 9.1 instalirao na Ati sajtu,da ustvari 9.1 i nije nista toliko specijalan koliko smo mi ,ljudi,digli frku.Zapravo,9.1 nije nista tako drasticno uradio,nigde nisam procitao da su poboljsali/uklonili bagove iz specificnih igara,kao sto je najavljeno...Cak sto vise,sto sam nasao na njihovom forumu,gomila ljudi se buni na ...... OK ... ovo je zaista zanimljivo,prekinucu ovu recenicu i nadovezati sa drugom....Plavi ekran smrti!.. dok sam kuckao ovu poruku stavio sam da se vga testira za auto-OC,i u procesu dobio plavi ekran smrti...zanimljivo.Pokrenuo sam dx,ok opcija za 3d mi nestala >_> lol ... DA nastavim onu recenicu,mnogo ljudi se buni bas na tu (ne) optimizaciju,plavi ekran smrti i nove bag-ove u igrama.
Vracam se nazad na 8.12 ... Ati,zovi me kad izadje 9.2.

Citajuci ovde,a i strane forume,vidim da je ovaj paket drajvera izbacen tek onako,iz moranja,da se zakrpe neke glupe greske a da se glavni problemi sredjuju u sledecim drajverima.Na nekom stranom forumu procitah cak i savet da se ovi drajveri preskoce,da se cekaju sledeci,jer se na njima ozbiljnije i bolje radi.Videcemo.
Ne svidja mi se takodje to sto se potencijal baca na ispravljanje gresaka u Visti,a XP se totalno zanemaruje.
Iskreno ocekivao sam vise od ATI-ja ovog puta..Necu ni da ih snimam..

@DAS
Da ti nije BIOS ostao na default modu umesto turbo?
Kod mene stvari stoje ovako:

Far Cry2 - 1680x1050 bez AA, 3 loops
8.12 - 39.56
9.1 - 40.05

Crysis Warhead - 1680 x 1050 bez AA, Enthusiast, Airfiled flythrough, 3 loops
8.12 - 35.50
9.1 - 35.97

Iako je sistem star skoro godinu dana (Win XP 32bit SP3 upade-ovan) i imam kamaru programa instalirano, sve overclockovano do krajnjih granica, uninstall starih, reboot i install novih drivera je protekao BEZ ikakvih problema kao i SVAKI PUT do sada. Naravno, CCC radi bez problema kao i SVAKI PUT do sada.

@aca85
Kako si počeo post već sam krenuo da se smejem... LOL. Performace prop...
Ček, ček, da se razumemo, dok si kucao poruku u pozadini ti se vrtela neka aplikacija (pretpostavljam Overdrive) koja ti je tražila AUTO OVERCLOCK i ti si dobio plavi ekran? Baš čudno, nikad to ne bih rekao. Inače, poznato je da takve aplikacije (ATI Overdrive i npr. nVidia ntune) ne rade to nikada, osim možda subotom popodne. Sasvim slučajno ti je zbog toga VPU recover resetovao drivere i nestala ti je 3D opcija u dxdiag-u. WOW! Da li si uopšte imao stabilne clockove pre instalacije novih drivera i zašto si uopšte tražio auto overclock sa novim?

@jafazec
HD4870 x2 na XP-u u Far Cry 2 ima skoro 10% avg boost.

Imam X 2 karticu tako da mi CF ne znaci mnogo, jedino ako dokupim jos jednu X 2 i postavim CF. Ako nadjem novog vlasnika staroj poluci uzecu najverovatnije P5Q-E nadam se da ce ivuci stabilnih 500 fsb-a

Nemas CF :d

@starac
Zasto je cimanje? Ubosti kartu, staviti drajver i izvaditi istu :d Ima dobitka, ali je potreban brz sistem! Voleo bih da probam na i7 sa SSD-om, a takodje na PII platformi, verujem da bi pao sa stolice kada bih ti okacio video snimak :trust: Takodje vidim da si gledao moje shotove :)
Naposletku, zasto bi ga otkljucavali, kada je GTX295 jadna karta, nemaju zbog cega ;)

Nazad
Vrh Dno