Šta je novo?

Catalyst 9.1 će biti bolje multithreading optimizovan?

Jedino me u toj analizi brine što je HD4850 brži u nekim rezolucijama od HD4870, što je malkice nemoguće. :trust:

@starac: ajde ostavi ljude na miru. zaista nije potrebno da dajes takve flamerske komentare

I sad vratim stare drajvere i ostanu mi slabi rezultati i u Far Cry-u i u Crysis-u!
O cemu se radi?!
Napominjem da sam cistio sa Driver Cleaner-om.

Ajmo ljudi bacajte hejt sto je ATi failovao, brzo svi u radnje i kupite nVidiju :D

ni meni nije jasno zbog cega se ljudi toliko sekiraju...
po meni driveri sluze samo da se isprave neki bug-ovi,kao npr pucanje igre na tom i tom nivou...
to da li imam 0.8 fps vise nego sa prethodnim je sasvim ne relevantno...
kad igram neku igru koja je zanimljiva uopste ne gledam na fps koliki je (sem ukoliko ne radi kako bih ja to zeleo) :D

@starac: ajde ostavi ljude na miru. zaista nije potrebno da dajes takve flamerske komentare

Meni tutor ne treba!

Pricamo ovdje o Catalyst drajverima, manama i vrlinama.

ni meni nije jasno zbog cega se ljudi toliko sekiraju...
po meni driveri sluze samo da se isprave neki bug-ovi,kao npr pucanje igre na tom i tom nivou...
to da li imam 0.8 fps vise nego sa prethodnim je sasvim ne relevantno...
kad igram neku igru koja je zanimljiva uopste ne gledam na fps koliki je (sem ukoliko ne radi kako bih ja to zeleo)

Bilo bi super kada bi bilo tako jednostavno.
Na drajvere se najvise zale dual gpu/SLI/CF korisnici. A imaju razloga.

OK,dugujem svima izvinjenje zbog lose informacije :)
FPS mi je pao jer mi clock procesora oboren (ne znam zbog cega) na default(sa 3 na 1,83GHz).

Sa starom postavkom (procesor na 3Ghz,grafika 775/1000Mhz) nema dobitka sa 9.1 drajverima u odnosu na 8.12 (Crysis i far Cry2) ali ni pada,sto je ok za mene.

Takodje sa novim drajverima pucao je FurMark(verzija 1.6.0),resenje je nova verzija 1.6.2.

Poslednja izmena:
I kod mene rade sasvim ok.... Nisu nista spektakularno kako se najavljivalo, mozda neka sitna poboljsanja, u principu ok su. mirrors edge radi na 1680x1050 highest 8XAA konstantan fps je oko 60-62. crysis radi mozda za nijansu bolje... to je u principu to. ostale igre koje imam (cod4,grid,coh,nfs undercover) rade super na max podesavanjima,mada radile su isto tako i sa starim drajverima.
ne znam stvarno kakva je ranije situacija bila sa atijem sto se tice drajvera, znam da su se ljudi puno zalili. ja sam zadnjih godina imao nvidiu, pa nisam imao iskustvo sa ati drajverima. ovo sto u zadnje vrijeme izbacuju je skroz ok, drajveri su stabilni u potpunosti. znaci ja prenosim moje iskustvo. imam 4870 od avgusta i nijedan jedini problem nisam imao sa drajverima, a izmjenjao sam ih od 8.7 do ovih 9.1 sve na istom operativnom sistemu.

I kod mene rade sasvim ok.... Nisu nista spektakularno kako se najavljivalo, mozda neka sitna poboljsanja, u principu ok su. mirrors edge radi na 1680x1050 highest 8XAA konstantan fps je oko 60-62. crysis radi mozda za nijansu bolje... to je u principu to. ostale igre koje imam (cod4,grid,coh,nfs undercover) rade super na max podesavanjima,mada radile su isto tako i sa starim drajverima.
ne znam stvarno kakva je ranije situacija bila sa atijem sto se tice drajvera, znam da su se ljudi puno zalili. ja sam zadnjih godina imao nvidiu, pa nisam imao iskustvo sa ati drajverima. ovo sto u zadnje vrijeme izbacuju je skroz ok, drajveri su stabilni u potpunosti. znaci ja prenosim moje iskustvo. imam 4870 od avgusta i nijedan jedini problem nisam imao sa drajverima, a izmjenjao sam ih od 8.7 do ovih 9.1 sve na istom operativnom sistemu.

I kod tebe je max fps zakljucan na 60?

da... interesantno da sam probao recimo i sa 4XAA i isto se ponasa... znaci isto oko 60fps... tako da drzim na 8xAA:p
Da nisi mozda ukljucio VSync???Ako jesi a osvezavanje monitora ti je 60Hz zato ti je fps 60,bar ej tako u mom slucaju s npr cod4/5,kad ukljucim vsync max fps je 60 bez obzira na podesavanja a kad ga iskljucim i sve stavim na MAX i rez. 1680*1050 cod5 npr ide preko 120fpsa

Da nisi mozda ukljucio VSync???Ako jesi a osvezavanje monitora ti je 60Hz zato ti je fps 60,bar ej tako u mom slucaju s npr cod4/5,kad ukljucim vsync max fps je 60 bez obzira na podesavanja a kad ga iskljucim i sve stavim na MAX i rez. 1680*1050 cod5 npr ide preko 120fpsa

Ne, to je bez v-synca :) vidis to sam zaboravio da napisem. znaci bez v-synca bez obzira stavio 4xAA ili 8xAA igra radi na oko 60fps. ma to je sasvim dovoljno za glatko igranje, nego interesantno kako se ponasa... ne znam da li je i kod drugih tako sto se tice mirrors edge-a.

Ajd ovde da pitam, kakvi su Omega drajveri za ATI, verzija 4. nesto...valjda je najnovija...
jel su bolje performanse, i jel ce me oni resiti ati3duag.dll problema, postoji li makar verovatnoca da hoce?

Ajd ovde da pitam, kakvi su Omega drajveri za ATI, verzija 4. nesto...valjda je najnovija...
jel su bolje performanse, i jel ce me oni resiti ati3duag.dll problema, postoji li makar verovatnoca da hoce?

Koliko znam, poslednji Omega drajveri (v4.8.442) podrzavaju Radeon HD 3xxx seriju, ali ne i 4xxx.

Sa ovim drajverom nisam nista primetio da je drugacije, bar da su podesili da mirrors edge radi kako valja:(

9.1 drajveri su kod mene doneli nekih 4-5 fps više u FC2 u odnosu na 8.12 :banana:, nisam stavljao fix za 8.12 drajvere, ali pored povećanja fps u igrama, povećala se i stabilnost u istim i možda će delovati suludo kao i da se temp. grafe smanjila za oko 10-tak stepeni u fc2 npr, iako nisam menjao podešavanja vent. i startuje sa 1% pa opet sa tim br. obr. drži temp oko 65C (oc 730/2200) :D

Poslednja izmena:
9.1 driveri nisu ništa od onog što je kao najavljivano. Isto sra*e,drugo pakovanje.

A ima li naznaka kad ce 9.2 :D,znam glupo pitanje ali ovi nisu kao sto je mnogo vas reklo doneli nista od obecavanog....

Meni od kada sam stavio nove drajvere ludilo koliko mi je pala temp na grafickoj znaci 43 stepena mi je idle kuciste zatvoreno komp je oc a evo i dokaza.

Prilozi

• temp.JPG
    temp.JPG
    70 KB · Pregleda: 87
da al ti fan vrti na 50%

EDIT: evo kad je meni na 50% mrzelo me da cekam da vidim da li ce jos da se oladi :)

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    147 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:

Prilozi

• ccc.jpg
    ccc.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 54
Nazad
Vrh Dno