Šta je novo?

Catalyst 9.1 će biti bolje multithreading optimizovan?

Interesantno, jel ima negde da se skine beta verzija da se proba?

pa bilo bi lepo od njih da odrade to kako treba... svi pricaju o koriscenju vise jezgara, a niko nista ne radi po tom pitanju...

zar je moguce da je toliko podigao ovaj driver performanse? super ako je tako i jedva cekam da ih probam

Ko hoće da proba, ne mora da čeka Catalyst 9.1!
Pojavio se danas hotfix za 8.12 koji donosi pomenuto poboljšanje na multicore sistemima: link.

Zanimljivo je da su dobici izgleda isključivo na Visti, tj. u DX10.... Dal' namerno neće da optimizuju i XP drajvere ili...

Samo za DX10, a toga nema na XP. I jos...

Note: The hotfix driver is only necessary if two or more ATI Radeon HD 4850 graphic cards are installed in the system with ATI CrossFireX technology

Jedva cekam 9.1 :) zasad lepo zvuci ... ce da vidimo kako ce raditi

Napokon :) Jadan GTX 295, nakon izlaska CCC-a 9.1 bice dobar za noaa/noaf :d
:wave:

mene zanima sta je tacno taj sideport sto se spominje? sta ce to da donese kod ati-jevih kartica?
hvala

^
SidePort postoji samo na 4870x2 kartama i radi se o vezi izmedju GPU-a 1 i 2. GPU-ovi medjusobno komuniciraju trenutno preko PCIe porta i ako na kartici postoji ovaj cip koji omogucava direktnu vezu. Omogucavanjem ove tehnologije bi trebalo da se poboljsa minimalni FPS na ovoj karti (Yoti je hakovao neki stari driver i kaze da je ukljucivanjem SidePort-a poboljsao min. FPS).
http://en.wikipedia.org/wiki/File:R700_interconnect.png

hvala...nadam se da se onda da ukljuce taj sideport pa da se dobije dodatno ubrzanje,taman za ovu novu nvidia karticu...samo mi nije jasno sto to ne urade ovi u amd-u

Poslednja izmena:
hvala...nadam se da se onda da ukljuce taj sideport pa da se dobije dodatno ubrzanje,taman za ovu novu nvidia karticu...samo mi nije jasno sto to ne urade ovi u amd-u

Na predstavljanju 4870X2 karte u Beogradu su dali direktan odgovor na pitanje zasto - nije im trebalo. Imali su najjacu kartu, a ovo im je ostao "kec u rukavu", da ga izvuku kada im zatreba.

^
A druga stvar je sto omogucavanje SidePort-a cini drajver nestabilnim (bar kada se to hakuje na starim drajverima). Nadam se da ce malo zasukati rukave i ispeglati Catalys sa podrskom za SidePort.

onda bi bilo super da ovi najnoviji driveri dobiju tu opciju da se koristi sideport

Dobro je, peglaju drajvere! /me is zadovoljan :)

Ma naravno da nisu zaboravili ... samo se jos nisu vratili sa odmora - malo su spojili praznike pa... kineska nova g. je tek februara :d

Poslednja izmena:
Evo,napokon su se setili da ga izbace.TJ jos uvek nije izasao za download,ali se na game.amd.com moze videti da je strana za download vec preuredjena za 9.1.Jedino sto jos uvek nema linka za download 9.1 drivera:D

I to još uvek tako stoji.Ne mogu da verujem.

9.1 ce doneti full OpenGL 3.0 podrsku.

A gde ce ta podrshka moci da se koristi, tj. da li uopshte postoje aplikacije na OpenGL 3.0?

Obrisao 8.12, instalirao 9.1 i prvi put da instalacija nije trazila restart. :)

Kako rade ovi drajveri u odnosu na 8.12, ima li nekog boost-a u igrama? Da se ne zezzam dzabe...

Nazad
Vrh Dno