Šta je novo?

Castlevania: Lords of Shadow

Zavisi na sta mislis kada kazes "nabavljati" :).

Po svemu izgleda da je rijech o zaista kvalitetnom naslovu, stoga ja cu kupiti PS3 verziju kada cijena bude dostupna mojem dzepu, shto ipak nece biti tako brzo.....

Pa dobro, nekim multiplatform naslovima brze opada cena nego drugima. Sve zavisi kako se bude prodavalo...

I ja sam u procesu "nabavke" tako da... :)

A i koliko mi se cini igra tek izlazi za 5-6 dana, tako da mozes samo na "kutiji" da je nabavis! :)

cini se fin h&s naslov, borba je pravo osvezenja posle enslaved mada idem kroz pricu kao da je i nema, cini mi se da oni koji vole bayonettu, volece i ovo. Grafika je takodje odlicna, dosta ostra iako se koriste kamerom koja ne moze da se kontrolise kao u gow i slicnim igrama.

Koliko ja vidim ovde je borbeni sistem dosta losiji, tako da mi nije jasno zasto mislis da ce se onima koji vole bayonettu svideti i ovo ;).

Meni je ovo slicno bajoneti, gde vidis da sam rekao da ovo ima bolji borbeni sistem, ne moras non stop da generalizujes sve pomenuto :) Ovo i nije moj omiljeni zanr igara pa zato i nisam pisao u sitna crevca kakve sve detalje ima ova igra. Ti si verovatno veci strucnjak pa ces bolje obrazloziti. A drugo mora li nesto da nadmasi nesto drugo da bi bilo vredno igranja. Meni je KZ2 bolji ali eto igrao sam i MAG ;)

Koliko zapravo igra ima veze sa Castlevanijom? Super je što poredite sa GoW, Bajonetom, DMC trt mrt ali mene igra može zanimati samo ako ima veze sa naslovom. Da plaćam kopiju drugih igara sa likom koji se preziva Belmont nisam zainteresovan.

Koliko sam stekao utisak chitajuci par recenzija mnogo je blizha God of War igrama sa neshto Shadow of the Collosus zachina nego samom imenu Castlevania...

Meni je ovo slicno bajoneti, gde vidis da sam rekao da ovo ima bolji borbeni sistem, ne moras non stop da generalizujes sve pomenuto :) Ovo i nije moj omiljeni zanr igara pa zato i nisam pisao u sitna crevca kakve sve detalje ima ova igra. Ti si verovatno veci strucnjak pa ces bolje obrazloziti. A drugo mora li nesto da nadmasi nesto drugo da bi bilo vredno igranja. Meni je KZ2 bolji ali eto igrao sam i MAG ;)

Bayonetta ima najoblji borbeni sistem od HnS igara i ta igra se svidela onima koji to vise cene od nasilja i dobre price, ili se loze na japanske tripove.
U ovoj Castelvania-i ja ne vidim nista od toga.
Meni ovo vise lici na GOW, a i kamera je slicna.

Koliko zapravo igra ima veze sa Castlevanijom? Super je što poredite sa GoW, Bajonetom, DMC trt mrt ali mene igra može zanimati samo ako ima veze sa naslovom. Da plaćam kopiju drugih igara sa likom koji se preziva Belmont nisam zainteresovan.

Ako je tako, ovo nije igra za tebe.

Budi malo rečitiji, molio bih. Nije zarazna kao Castlevania? Nema šmek Castlevania igara? Strogo je linearna tj. možeš samo napred ići? Nema maštovitog oružja, budženja istog i raznolike opreme? Nema izazovnih i interesantnih boseva? Priča nema veze sa serijalom?

Daj uporedni prikaz ako te ne mrzi.

Sudeci po opisima igra ima prilicno dosta zagonetki, evo i neki gameplay klip:

[YOUTUBE]jgX4aEkwZWQ[/YOUTUBE]

Nije zarazna kao Castlevania?
Nije.

Nema šmek Castlevania igara?
Nema. Sem ako ti bic nije dovoljan da bi rekao da ima :).

Strogo je linearna tj. možeš samo napred ići?
Mozes da se izgubis :).

Nema maštovitog oružja, budženja istog i raznolike opreme? Nema izazovnih i interesantnih boseva? Priča nema veze sa serijalom?
Bossovi su ok, ali ovo je Castelvania samo imenom, ne i sadrzajem.

Nema nista gore nego kad postoji mogucnost da se izgubis u "hodnik" igri.

Bayonetta ima najoblji borbeni sistem od HnS igara i ta igra se svidela onima koji to vise cene od nasilja i dobre price, ili se loze na japanske tripove.

Kao veliki ljubitelj ovog zanra, ne bih se slozio da Bayonetta ima najbolji borbeni sistem ali svakako ima jedan od boljih. Za mene od H&S postoje tri bitna serijala: DMC, Ninja Gaiden i od skoro Bayonetta, koja je zapravo DMC1 gameplay mehanika samo razradjena do maksimuma. Dakle Kamiya sa DMC1 i Bayonetom je jedna skola, DMC3 i DMC4 druga skola (ja vise gotivim od bayonette) i Ninja Gaiden treca skola (naravno samo Itagakijeve verzije za xbox NGB i NGII, PS3 verzije su abominacije, narocito sigma 2). Pored ova tri fazona, jedino kao dobru H&S igru priznajem i God of War. Odlican serijal kome doduse nije gameplay udarna karakteristika...

Ostale H&S igre ne podnosim. Ne igram ih ni za probu, dovoljno mi je da vidim par klipova iz gameplaya i da znam da li me zanima. Ova Castlevania na zalost mi isto spada u tu kategoriju, na osnovu ovoga sto sam video, ne bi cak ni probao a narocito ne kupio...

E i BTW, The Perfect Element, dobar izbor, meni najbolji njihov album... ;)

Kao veliki ljubitelj ovog zanra, ne bih se slozio da Bayonetta ima najbolji borbeni sistem ali svakako ima jedan od boljih.
Pa dobro, ne moramo se sloziti :).

Odlican serijal kome doduse nije gameplay udarna karakteristika...
Oko ovoga se hocemo sloziti.

E i BTW, The Perfect Element, dobar izbor, meni najbolji njihov album... ;)
Znas sta valja :).
24.10. imaju koncert u Budimpesti, pa sam sada u tom fazonu :).

Budi malo rečitiji, molio bih. Nije zarazna kao Castlevania? Nema šmek Castlevania igara? Strogo je linearna tj. možeš samo napred ići? Nema maštovitog oružja, budženja istog i raznolike opreme? Nema izazovnih i interesantnih boseva? Priča nema veze sa serijalom?

Daj uporedni prikaz ako te ne mrzi.

Mnogo bolje i recitije odgovore dobices ako odgledas gametrailers opis. :)

Meni se demo strasno svidja, i jedva cekam release date kada cu konacno smeti da je ubacim u xbox. Jeste god of war klon, ali mnogo dobar.

Ovu igru nabavljam sigurno ali kad joj malo cena padne.

Stvarno odlicno izgleda, super atmosfera, zanimljive lokacije (cujem da ima preko 50 lokacija u igri) , dosta solidna prica , odlicna grafika i sto je bitno nije kratka vec jednim normalnim tempom igrace se solidan broj dana.

Inace to su gluposti da je ovo samo kopija GOW-a , pre svega da bi bila kopija neke igre morala bi da ima slicnu pricu i tematiku (a Castlevania ima skroz drugu pricu i tematiku od GOW-a) , jedino je mozda sistem borbe slican ali dobro mislim da i mora da bude slican s obzirom da se radi o istom zanru.
A sto se tice onih prica da igra nema mnogo dodirnih tacaka sa starim Castlevania igrama verujem da mi nece predstavljati nikakav problem jer ionako nisam nikad igrao ni jednu igru iz Castlevania serijala (bar ne koliko se ja secam)

Jel uspeva igra da docara osecaj epske avature kao GoW ? Ovo sto gledam iz review-a deluje stvarno zanimljivo, jeste da je kopija, ali skroz druga prica.

Jel uspeva igra da docara osecaj epske avature kao GoW ? Ovo sto gledam iz review-a deluje stvarno zanimljivo, jeste da je kopija, ali skroz druga prica.

Uspeva.
Ako realno pogledas i stare Castelvanie su bile kopija ;).
Inace, na GT je krenuo Castelvania retrospective, ako nekoga zanima istorijat serijala.

Mene su bash prethodni delovi Castlevanie smarali, kao shto neko reche, ne mogu da smislim igre sa hodnicima gde mozesh da se izgubish, to je chisto gubljenje vremena i zivaca. Ovo sad moze da bude dobro da se predje, mada sigurno ne moze da pridje GOWIII, i to cemo da proverimo za koji sat :)

Nemam predstavu o cemu su se radili raniji delovi tako da mi to nije uopste bitno.
Cekam da se skine da rezem ovo, vrlo radu cu probati, nisam 3 meseca odigrao nista zanimljivo na konzolama.... :(
Raste mi APM, postace mi oci kose. :d

Jedan je symphony of the night :)

Svi koji su igrali GoW igre nek bar probaju demo, meni se licno mnogo svideo.
Deluje kao da je krajnje zanimljiva prica, lokacije super izgledaju.
Skidam narodnjak za box. :)

Nazad
Vrh Dno