Šta je novo?

[CASE] Antec P182

Jos jedna (javna) pohvala za test i pozdrav za Vuleta... Pomogao mi je da se odlucim bas za ovo kuciste... :) Eto kako svakoga mozes sresti u novootvorenim racunarskim radnjama u NS-u... :D Kada mi stigne Antec, podelicu i ja svoje utiske...

Danas smo na faksu nabavil Antec P190 za server, kucishte je.......mislim da nema rechi koja bi opisala kako to kucishte izgleda mocno, znachi prosto neka sila sjaji iz njega :D

Meni se ne sviđa zbog onog ventilatora na stranici, kao i dva napajanja... Ali ajde, Antec Performance One je, može mu se oprostiti :D

Samo će da smeta, pravi buku, a i izgleda odvratno :p

Naravno, to je samo moje mišljenje, tj. moje potrebe, nekome se to sviđa... :)

dobro kuciste, ja imam nekakvo vrazje kuciste ali zanimljivo je da ima posebno napajanje od 700w za vodeno hladjenje prosto nevjerovatno i bakrene cijevi umjesto pvc crijeva to sam kuciste dobio od brata iz kanade jos znam da je coolermaster okacicu slike kroz par dana.

Poslednja izmena:
dobro kuciste, ja imam nekakvo vrazje kuciste ali zanimljivo je da ima posebno napajanje od 700w za vodeno hladjenje prosto nevjerovatno i bakrene cijevi umjesto pvc crijeva to sam kuciste dobio od brata iz kanade jos znam da je coolermaster okacicu slike kroz par dana.

Daj da vidimo i to cudilo!!!;)

Uzeo sam P182 i nakon visecasovnog pakovanja uspeo sam da ga spakujem :)

Sve vriline su recene. Ja cu da napisem sta ja vidim kao manu.
U kombinaciji sa TT ToughPower napajanjem ima 3 problema

1. Onaj rail koji ide preko napajanja je neupotrebljiv - sumnjam da ima neku upotrebnu vrdnost i sa bilo kojim drugim napajanjem
2. TT je predubok tako da i onaj srednji fan u donjoj komori MORA da se vadi
3. Dodatno napajanje za plocu je prekratko kod TT i ne moze da se kablira sa zadnje strane (to nije mana kucista vec cisto info za one koji imaju TT i planiraju ovo kuciste)

Sto se tice kvaliteta izrade. Kvalitet je ok, ali postoji manjkavost u izradi koja se ogleda u prenosu vibracija na gornji panel. Naime dovoljno je spustili ruku ovlas i primetiti kako nestaju dublji tonovi nastali od vribracija gornje ploce. To sam resio cusom budzenjem stiropora i dodavanjem apx 2kg pritiska na gornju plocu. Sad tog brooma nema.

Ventilatori koji dolaze uz kuciste nisu nesto posebno tihi, tako da ubacivanje scytche, papst-a ili noctue tek dovodi do prave tisine.

Sve u svemu kad se podvuce crta, kuciste je vise nego OK. Moja preporuka svima koji planiraju tiho kuciste sa minimalistickim dizajnom.

poz
M.

Poslednja izmena:
Hehe, rekoh ja, najduže sklapanje u životu :)

Taj rail za PSU sam i ja malo teže namestio, ali radi posao, samo treba sva 4 šrafa zavrnuti tek toliko da uhvate, pa onda jedan po jedan polako, dok ne dođu do kraja. Jedna pa druga strana ne mogu, neće druga uhvatiti, biće prevelik ugao.

Pretpostavljam da se vibracija javlja zbog gornjeg ventilatora (tj. siguran sam), to treba ili isključiti ili utišati maksimalno, naravno, prebacivanjem na 5V ili čak zamenom ventilatora za neki tiši/kvalitetniji, to bi trebalo da reši problem.

Stavio sam stari srpski kuvar iz 1923 :D

Salim se posle sam provalio da je dovoljno neznatno opteretiti gornju stranu - jedan broj casopisa Digital je sasvim dovoljan.

Fora je sto je kod mene kuciste smesteno u stolu i onda se sto ponasa kao rezonatorska kutija pa neznatna vibracija postaje cujna. Na open air se nista ne cuje osim blagog huka ventova. Sum ventilatora se ne cuje unutar stola ali se oseti ova vibracija koja je resena jednim brojem Digitala :D

Inace cu zameniti sve ventove, samo to tek mogu pocetkom maja. Do tada ce ovo da radi posao.

Sto se tice raila i TT jednostavno je nemoguce namestiti ga TT je za apx 3 mm presirok, a predugacak je za bilo kakvu kombinaciju sa donjim ventom u sredini. ovo je samo info za vlasnike TT. Inace protoka ima sasvim dosta pa je napajanje skroz hladno.

HD Seagate 320GB je bez ventova u donjoj komori na 40C. Meni je to skroz ok.

Poslednja izmena:
Ono sto sam video da ljudi rade sa donjim ventom jeste da ga okrenu sa druge strane (sa strane hardova) umesto skroz da ga izbace. Gledajuci kod mene imam CM M620 napajanje koje je sasvim ok i ne moram da vadim vent ali da moram imao bi mesta sa druge strane pod uslovom da su kablovi za napajanje hard diskova kao kod napr Corsair HX620 ili HX520 jer imaju one fine savitljive i pljosnate te kablove.

Ali napr jedan vent od 15mm (umesto 25mm) bi isto odradio posao bez preteranog zezanja sa tim kablovima.

Definitivno Antec tri cool nisu tihi ventovi ali zamenom istih za npr Noctue ili scythe itd... se dobija savrsen odnos po meni tisina-performanse.

Poslednja izmena:
probao sam da ga okrenem ali tu je problem sa napajanjem HD-a - tt ima prilcno krute kablove.

Velika i jaka napajanja npr. moje CM850W imaju problema da budu stavljena i kablovi iz napajanja provuceni.
Meni su majstori u radnji sklapali komp, pa se nisu ni trudili da stave taj okvir sto dodatno steze napajanje, mislim da nema nikakvih vibracija i nekih posebnih zvukova od samog napajanja, ne cujem ga.
Kablovi napajanja su su svi kruti pa je i to problemcic.
Zamenio sam sve ventilatore sa Noctua-ma i dodao jednu ispred gornje police za hdd, usporio ih na minimum ( 5V) izuzev onog dole kod napajanja, neka duva i stvara nadpritisak kako ne bi napajanje uvlacilo prasinu ( ovo stvarno funkcionise i nema prasine dole kod napajanja, puno).
Pri tome taj ispred gornje police za hdd i onaj dole izmenju napajanja i donje police za hdd vrlo dobro hlade same HDD, ne 34-35 stepeni su sva tri.
Mislim da je ovo sve tako tiho da tise tesko bi moglo biti.
Ja sam primetio da ima neka vibracija i brundajuci zvuk od hdd, kao da ipak nije najbolje utisan rad samih hdd.
Mislim da to brundanje koje je cini mi se najglasniji zvuk iz/sa kucista dolazi od tih vibracija hdd.
Zasto je to tako nemam pojma, mislim da su hdd dobro namjesteni, jako zavrnuti i pravilno postavljeni na gumenim podloskama.
Da nije tog brundanja bio bi skoro necujan, ovako se malkice cuje ali mi ne smata i mogu da spavam na 2m od kompa.

Ima li neko ideju zasto mi se stvara ta vibracija u kucistu i kako da je otklonim?

Poslednja izmena:
Kao što već rekoh u drugoj temi, pokušaj malo da olabaviš te šrafove na hardovima, ne treba da budu jako zategnuti, nego tek onako, dovoljno...

Kao što već rekoh u drugoj temi, pokušaj malo da olabaviš te šrafove na hardovima, ne treba da budu jako zategnuti, nego tek onako, dovoljno...

HVALA VULE "MAJSTORE" !!! :)
Potpuno si bio u pravu, nema vise vibracija, sad se cuje ( cuju ) neki ventilator(i) ali toliko malo da cu jos lakse da spavam ... :D
Popustio sam sarafe, cim glava dodje do gumice ja stanem i ne stezem.
Nema zujanja i vibracija.
Hvala jos jednom.

ZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzz... zzz... zz... z... z...

A da, dok nisam potpuno zaspao, evo malo slika da vidite kako se guraju velika napajanja sa kablovima i ventilatorom, moze da stane ali treba truda i paznje da negde ne zapinje nesto o ventilator...

Laku noc...

Prilozi

• IMG_0038.jpg
    IMG_0038.jpg
    196.9 KB · Pregleda: 327
  • IMG_0039.jpg
    IMG_0039.jpg
    181.3 KB · Pregleda: 267
Eto vidiš, baš mi je drago da si sredio, ne sme bre u Antecu da bude vibracija :)

Sad sam se setio da ovo kuciste ima po neku manu.
-Silikonske podloske koje sluze kao nogice iako su odlicne kad kuciste mirno stoji nisu nimalo dobro resenje kad kuciste treba pomerati, ne moze da se vuce, zapinje o parket, tepih i sl.
Potrebno je da ih zalepite ( prelepite preko njih) siroki selotejp da omogucite klizanje inace "nogice" (podlosci) otpadaju, otkinu se od kucista jer su i oni neklim srednje jakim lepkom zalepljeni.
-Nisu bile ni narocito dobro resenje plasticne kukice na stranicama, jednu su otkinuli majstori, drugu ja tako da sad imam samo 2/3 istih na desnoj stranici.
Znam da plasticne kukice smanjuju buku ( vibraciju) ali trebale su biti jace, deblje, teze za kidanje.

Sad sam se setio da ovo kuciste ima po neku manu.
-Silikonske podloske koje sluze kao nogice iako su odlicne kad kuciste mirno stoji nisu nimalo dobro resenje kad kuciste treba pomerati, ne moze da se vuce, zapinje o parket, tepih i sl.
Potrebno je da ih zalepite ( prelepite preko njih) siroki selotejp da omogucite klizanje inace "nogice" (podlosci) otpadaju, otkinu se od kucista jer su i oni neklim srednje jakim lepkom zalepljeni.
-Nisu bile ni narocito dobro resenje plasticne kukice na stranicama, jednu su otkinuli majstori, drugu ja tako da sad imam samo 2/3 istih na desnoj stranici.
Znam da plasticne kukice smanjuju buku ( vibraciju) ali trebale su biti jace, deblje, teze za kidanje.
- pa svrha tih nogica i jeste da se zalepe za podlogu i spreče pomeranje/klizanje kućišta.
- ne razumem kako si uspeo da otkineš te kukice. kućište jeste fenomenalno, ali ipak niko nije računao da skačeš po njemu i da ga bacaš sa sedmog sprata:smack:
brate, dao si 120 evra za kućište, probaj da izbegneš upotrebu pajsera i čekića pri otvaranju i zatvaranju ;)
inače, imam ovo kućište od pre 6-7 meseci i prezadovoljan sam. stavio sam pasivno hlađenu grafiku i još da nabudžim Noctua ventove pa :banana:
još da skupim kintu za jedan Phantom i zovem na cheers

Poslednja izmena:
Evo odakle mačke najviše vole da gledaju fudbal :d

Neko je spomenuo vibracije? :D

Ugašen je gornji fan i stavljen je sunđer tu ispod spojlera, tako da uživa, ali bez hlađenja :p

pa video sam onog tigrastog. znaci musko je :)
najeb** si :D

daj jos neku sliku :)

Vrh Dno