Šta je novo?

[CASE] Antec P182

Providna stranica je za fensere :-devil-:, ovo je čisto minimalastičko kućište. :smoke:

Utisci nakon nekoliko dana korišćenja: filteri zaista rade posao kako treba, onaj donji je nakupio više prašine nego gornji (logično, kupi sa poda sve i svašta), moram napraviti neku policu da ga izdignem malo, da baš ne vuče sa parketa direkt... Što se tiče ventilatora, ipak su mi glasni, čak i na low. Onog napred ni ne čujem jer je iza vratanaca, čim se otvore vratanca čuje se, ali zato utihne skroz kad su zatvorena (što će reći da izolacija u stranicama izuzetno dobro radi posao) tako da on nije problem, međutim čujem onog nazad samo tako, iako radi samo jedan, gornji sam isključio. Nemam sad love da kupujem Noctue, istrošio sam se u poslednje vreme samo tako, pa ću verovatno uzeti dva Coolinka u Pinu za ~600 din komad, na 800rpm fabrički rade i imaju samo 3pin konektore, pa ću lepo oba direkt na ploču i vozi, to će sigurno biti tiše u paru nego dva ova, a biće još bolje performanse.

Sve ostalo je naravno perfect, prezadovoljan sam kupovinom, nije moglo bolje :)

Ne znam zašto bi to radio kada i ova njegova radi sjajan posao, kao što sam napisao. Problem su izduvni ventilatori, nema tu šta da se izoluje, jednostavno su glasni i to je to...

Koliko sam video ti izduvi su bucni zbog ne zbog samih fenova koliko zbog restriktivnog lima sa rupama koji se nalazi pozadi.
Planiram u nekoj skorijoj buducnosti da isecem taj deo pozadi da ima 100% omogucen prolaz za vazduh.

Ne znam zašto bi to radio kada i ova njegova radi sjajan posao, kao što sam napisao. Problem su izduvni ventilatori, nema tu šta da se izoluje, jednostavno su glasni i to je to...
scythe s-flex resava problem :D

Evo delimično sam rešio problem, bez uloženog dinara :D Naime, pošto su ti molexi na TriCool fanovima "dupli", tj. imaju i žensku i mušku stranu, nije moguće izvući te žice i napraviti 7V ili 5V normalno, pa sam u startu bio odustao od budženja toga, međutim nisam mogao više da izdržim. Našao sam u fioci (u kojoj inače imam jedno dva miliona kablova i konektora) dva ženska obična molexa od CM neonki koje sam ranije imao, lepo secnuo žice sa ventilatora, spojio sve na 5V i radi, mnogo je tiše. Naravno, čak i tada može dodatno da se utiša preko prekidača, i to sam uradio, ali ne na low nego na medium, bukvalno može da se vidi okom kojom brzinom se vrte fanovi :D I da, prednji nisam dirao, on mi je dobar na 12V low, ali sam oba exausta prikopčao, onaj što mi je drljao i zvrndao na samom početku sad radi normalno, tako da sad imam 2x120mm nazad, na 5V + smanjeno preko prekidača :)

Naravno, nema nekog specijalnog protoka, ali ima sasvim dovoljno, pa sve to još puta dva, tako da su performanse minimum iste kao sa jednim na 12V, ali je zato buka eliminisana totalno. :)

Pa prekidac bira 12V,7 i 5 V.:p

A na koliko V onda radi ako ga ja fizički na molexu prebacim na 5V i dodatno ga smanjim na low preko prekidača? :p

Inače, oba rade na medium sada (i na 5V preko molexa), potpuno sam zadovoljan kako se čuje tj. ne čuje, to najbolje skontam kad legnem da spavam, kad je mrtva tišina svuda okolo... Sada se tek tek jedva sve čuje, onoliko koliko mora, ipak tu ima 6 ventilatora sve ukupno :)

Stvarno prvoklasno kuciste, intresuje me samo kako bi se ponasao gemini 2 u ovom kucistu (zatvorenom), tj. da li bi imao odakle da vuce vazduh, jer nema nikakvih perforacija na stranici, jedino ostaje fen odpozadi. Mada sam video da ima vec ljudi na forumu sa antecom 182 i geminijem pa bi im bio veoma zahvalan na savetu.
Za review Vutrixe ;) cista 10!

Stvarno prvoklasno kuciste, intresuje me samo kako bi se ponasao gemini 2 u ovom kucistu (zatvorenom), tj. da li bi imao odakle da vuce vazduh, jer nema nikakvih perforacija na stranici, jedino ostaje fen odpozadi. Mada sam video da ima vec ljudi na forumu sa antecom 182 i geminijem pa bi im bio veoma zahvalan na savetu.
Za review Vutrixe ;) cista 10!

Gemin II radi posao u antecu p182 jedino sto treba da se iskljuci zadnji vertikalni ventilator jer su bez njega temperature znacajno nize. Inace hladi quada na def 2.4 u idleu na oko 30c. Mada licno mislim da bi neki hyper 212 sa ukljucenim izduvom radio bolji posao. Ja na Geminu drzim antecove ventove na low i super sam zadovoljan temperaturom i kolicinom buke.

Utisci nakon nekoliko dana korišćenja: filteri zaista rade posao kako treba, onaj donji je nakupio više prašine nego gornji (logično, kupi sa poda sve i svašta), moram napraviti neku policu da ga izdignem malo, da baš ne vuče sa parketa direkt... Što se tiče ventilatora, ipak su mi glasni, čak i na low. Onog napred ni ne čujem jer je iza vratanaca, čim se otvore vratanca čuje se, ali zato utihne skroz kad su zatvorena (što će reći da izolacija u stranicama izuzetno dobro radi posao) tako da on nije problem, međutim čujem onog nazad samo tako, iako radi samo jedan, gornji sam isključio. Nemam sad love da kupujem Noctue, istrošio sam se u poslednje vreme samo tako, pa ću verovatno uzeti dva Coolinka u Pinu za ~600 din komad, na 800rpm fabrički rade i imaju samo 3pin konektore, pa ću lepo oba direkt na ploču i vozi, to će sigurno biti tiše u paru nego dva ova, a biće još bolje performanse.

Sve ostalo je naravno perfect, prezadovoljan sam kupovinom, nije moglo bolje :)
Kod mene je kuciste dignuto ~40cm od poda i svejedno se vise prasine skupi na donjem filteru. :smash:
Inace ventilatori stoje na fabrickim mestima i svi su na low.

ps: Utisci nakon ~4 meseca koriscenja su :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje . Ne zalim ni dinara sto sam dao u to kuciste.

Poslednja izmena:
Sinoc bio kod ortaka, kad sam video case umalo nisam pao!
Ovo je prvo kuciste koje me je zaista oborilo s' nogu, sam zvuk kad chuknete u stranicu je divan, nema one zvonjave kao kod ostalih kanti, prvi put sam to video u zivotu, tj. chuo.
Hardovi koji su na silikonu, prosto divno:)

Sve u svemu, topla preporuka za svakog ko moze da priusti.

Kod mene je kuciste dignuto ~40cm od poda i svejedno se vise prasine skupi na donjem filteru. :smash:

Evo ja sam pre koji dan napravio neku kutiju u garaži na brzaka, hoću da je tapaciram onim crnim itisonom kojim se inače tapaciraju woofer kutije za kola, ali to ću kasnije, za sada će da posluži i ovakva:

E sad ne znam da li će opet donji da kupi više, očistio sam ih kad sam montirao ovo, videćemo za koji dan.

Ovo je prvo kuciste koje me je zaista oborilo s' nogu, sam zvuk kad chuknete u stranicu je divan, nema one zvonjave kao kod ostalih kanti, prvi put sam to video u zivotu, tj. chuo.

E, upravo to... :Klanjanje

SE verzija jos ima i malo svetlo u kucistu.

Vule, jel možeš tačno da mi kažeš koliko je visok taj CM Hyper 212, i koliko je kućište "duboko" (uznutra), hoću da uporedim sa Antec Sonata III i procenim da li može Hyper 212 da stane bez problema u Sonata III.
Spolja je P182 širi od Sonate za 0.5cm, ali ne znam koliko je iznutra.

Hm, evo sad sam pokušao da izmerim, nekih 18cm grubo od lima na koji se šrafi matična pa do ivice, tj. do stranice... A za Hyper ne znam, ne mogu precizno da izmerim, ali mi se čini da je nekih ~15cm, ali onda moraš uzeti u obzir i podloške za matičnu, pa socket/cpu, pa završetke pajpova, i taman dolaziš do tih 18cm, što znači, taman. Ustvari, meni uopšte nije jasno kako ovo stane :p Sreća pa su stranice malo "udubljene" tj. izbačene, mislim da ima možda 4-5mm prostora između vrha heatpipe-ova pa do stranice...

Ustvari, meni uopšte nije jasno kako ovo stane :p Sreća pa su stranice malo "udubljene" tj. izbačene, mislim da ima možda 4-5mm prostora između vrha heatpipe-ova pa do stranice...

Hvala !
Baš tih 4-5mm me i brine - videću kad izmerim Sonatu.

Evo sad sam pogledao na CoolerMaster sajtu, piše da je 160mm visok Hyper212. Tačno je to to onda, uzmeš ta dva cm koja odu na podloške, matičnu, CPU i socket i dobiješ 18cm, možda 2 ili 3 milimetra manje, taman da se zatvori P182 :)

Moze Hyper 212 da stane u p182 100%. Koliko vidim ima istu visinu kao i moj TRUE visine od 160mm koji staje bez problema.

Naravno da može, imam ga ja, evo stoji :)

Cat je pitao za Sonatu pa smo pokušali da uporedimo nekako.

Evo i dve sličice pa možda pomognu :)

Nazad
Vrh Dno