Carina = 1%
PDV = 18%
Da, DHL-om.Predpostavljam da je paket išao airmail-om, UPS, fedEx ili neka druga brza pošta kad su računali špediciju.
Carina za ova ili ona lica je ista. Postoji razlika da li se primenjuje jedinstvena carinska stopa (u kom slucaju se ne isplati da ima racunara na listi ali se isplati recimo nesto na sta je carina 30% - ima takvih artikala) ili se radi spedicija.Mislim da je na prenosne računare PDV 8%,a carina 1% (za fizička lica 10%)
@alfaunits Svi paketi koji u zemlju uđu kurirskim službama nažalost obavezno idu preko špeditera!
Ne nadam se da će se nešto po tom pitanju promeniti!
Član 29
Uvozne dažbine se ne plaćaju na pošiljke male vrednosti, nekomercijalne prirode.
Pošiljkom male vrednosti, nekomercijalne prirode, u smislu stava 1. ovog člana, osim pošiljki koje se sastoje od alkohola i alkoholnih pića, parfema i toaletne vode, duvana i duvanskih proizvoda, smatraju se:
1) pošiljke čija vrednost ne prelazi 50 evra, u dinarskoj protivvrednosti;
2) javne isprave, trgovačka korespodencija, poslovne knjige, robna, pravna i finansijska dokumentacija, čekovi, menice, obveznice, akcije i efektivni strani novac, kao i privatna korespodencija.
Ovako. Imam pitanje. Drug bi trebao da mi posalje iz Amerike patike koje kostaju 110$ tamo. Kako da ih posalje a da prodjem sto jeftinije (bez carine)![]()
Da li ce pomoci ako ih on malo isprlja i tako to, pa da izgledaju kao polovne?
Da li neko može da iskopa zvanični dokument (na sajtu carine, ministarstva trgovine ili slično) o ovome; kaže mi drugar da je pre par dana bio u carini u Savskoj i da su mu tamo rekli da ništa nije menjano, tj. da su i dalje stare vrednosti za carinjenje... ja tražim već pola sata, ali kad ne znam kako se taj dokument zove (uredba, odluka, uputstvo...) :/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari