Šta je novo?

Carina na robu u vrednosti od preko 20 €?

tiha

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
695
Da li je neko cuo nesto o novoj uredbi po kojoj je limit za robu na koju se ne placa carina spusten sa 100 € na 20 €? Navodno pocinje da vazi od subote? Ako je to istina, onda mozemo slobodno da otpisemo kupovinu preko neta.

Nije bilo 100 Eura nego 100 Dolara. Ja ništa o tome nisam čuo, ali ako hoćeš da saznaš, evo načina kako:

"UKOLIKO NA NAŠEM SAJTU NE POSTOJI ŽELJENA INFORMACIJA MOŽETE SE OBRATITI PISMENIM PUTEM UPRAVI CARINA, NOVI BEOGRAD, UL. BULEVAR AVNOJA BR. 155, UZ PREDHODNU UPLATU ADMINISTRATIVNE TAKSE U IZNOSU OD 660 DINARA NA RAČUN BROJ: 840-742221843-57, MODUL 97, PRIMALAC : REPUBLIČKE ADMINISTRATIVNE TAKSE." :wall: :wall: :wall:

"UUZ PREDHODNU UPLATU ADMINISTRATIVNE TAKSE U IZNOSU OD 660 DINARA NA RAČUN BROJ: 840-742221843-57, MODUL 97, PRIMALAC : REPUBLIČKE ADMINISTRATIVNE TAKSE." :wall: :wall: :wall:

wtf ? :mad: :smackbum:

Aahahahaahha, kakva je ovo propast od zemlje :D

E sad cu namerno da naruchim stvar od 500$ i da falsifikujem uplatu sa kreditne na 19.99$, mogu da me povuku !$#@$@#$

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Aahahahaahha, kakva je ovo propast od zemlje :D

E sad cu namerno da naruchim stvar od 500$ i da falsifikujem uplatu sa kreditne na 19.99$, mogu da me povuku !$#@$@#$
hahaha.....Nazalost nisu oni tako gloopi.....Mada vredi probati :smoke:

Molimo zainteresovane da sva pitanja iz nadležnosti ovog ministarstva upute na sledeću elektronsku adresu: [email protected]
Poslao sam im pisamce protestne sadrzine... bas me zanima da li ce neko da mi odgovori.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju nece to skoro poceti da vazi, dok dodje na red u skupstinu...

E, a pazite moj slucaj: iz USA su mi pre 3-4 nedelje poslali MP3 plejer vrednosti oko $70+$25 postarine. Stvar je davno trebala da stigne - kladim se da ce da se pojavi cim usvoje to i traze mi da platim carinu! U medjuvremenu je stigla posiljka koje je poslata kasnije! Mislim, platicu nije u tome problem, nego veliki bezobrazluk.

Koliko sam ja upoznat istina je gore pomenuti pad limita za uvoz postom bez carine a razlog su Neckerman i Quele pa svoj bes usmerite prema njima...

ovo sad efektivno znaci kad mi keva sledeci put stigne iz usa, mogu da joj komplet raspakuju sve sto donese i lupaju carinu na svake farke, patike, majice, tj bas sve sto mi donosi |(((
dosad sam samo strepeo za foto i kameru (od koje sam na kraju i odustao), a laptop su svaki put upisivali kao PUR...

Boris je napisao(la):
Koliko sam ja upoznat istina je gore pomenuti pad limita za uvoz postom bez carine a razlog su Neckerman i Quele pa svoj bes usmerite prema njima...

Pa ukoliko su oni "problem" valjda je to trebalo da se resi drugacije a ne da raspale po svima ovim zakonom, zar ne?

Ne pise tako na datom linku...

A i ne verujem da moze da se promeni tek tako, ipak pise da je ministarstvo finansija predlozilo vladi, procice vremena do usvajanja sigurno

ej, ovo je jos super, sta su sve polupismeni balavci koji se predstavljaju za ministre i zamenike ministara, izvaljivali kao predloge za resenje problema.
dakle pojave se dve siptarske firme koje koriste rupu u zakonu a indijanci to rese tako sto *****u svoj sopstveni narod.
to je kao da ti neko krade robu sa stovarista a ti resis problem tako sto zabetoniras kapiju.
ovo je jedina zemlja u galaksiji u kojoj ljudi sa amputiranim mozgovima mogu da se igraju politike i ekonomije.

bopuc je napisao(la):
Pa ukoliko su oni "problem" valjda je to trebalo da se resi drugacije a ne da raspale po svima ovim zakonom, zar ne?
Ma resenje bi bilo da se donesu normali zakoni - ovi nasi ne shvataju da se sve vise potrosacke ekonomije obavlja preko neta. Pitajte tek ljude koji su hteli nesto da prodaju on-line... Da nisu takvi, ne bi kasnili 10-20 godina za svetom a centar Neckermanna i ostalih za Balkan ne bi bio u Hrvatskoj ili Sloveniji nego u Beogradu!

Nije mi jasno kako Nekerman i Quelle roba moze da ide bez carine, pa firme placaju carinu i porez na bilo koju sumu oduvek ? Nema to veze sa tim, vec sa nama koji smo naruchivali milion puta na isto ime.

Brate vi koji ste narucivali to stalno je extra malo u odnosu na to koliko paketa dnevno neckerman i quelle se posalje iz Varazdina ovamo.
Poz

driver je napisao(la):
Nije mi jasno kako Nekerman i Quelle roba moze da ide bez carine, pa firme placaju carinu i porez na bilo koju sumu oduvek ? Nema to veze sa tim, vec sa nama koji smo naruchivali milion puta na isto ime.
Ima veze jer su oni limitirali sve svoje pakete tako da im vrednost ne prelazi 100€ :D
Pa ako narucis preko tog iznosa cepaju u vise paketa :d

Nego, ono sto je meni bilo interesantno sto sam cuo na vestima na b92 je da se iznos od 20€ odnosi iskljucivo ako je posiljalac fizicki lice i da ako je vrednost ispod toga ne podleze carinjenju, a ukoliko prelazi carini se onaj deo koji prelazi preko 20€. Medjutim, ukoliko je posiljalac pravno lice, carini se sve bez obzira na iznos. U vestima su komentarisali iskljucivo varijantu kada nesto stize postom, pa ne znam kako (pod uslovom da je tacno) se definise da li je pravno ili fizicko lice ukoliko na primer necija keva robu nosi sa sobom i unosi je u cegeru :D

Mislio sam da me vise nista ne moze iznenaditi, ali uvek nasim ljudima padne neka nova genijalna glupost na "pamet" :mad:

e de su turci da se vrate da se odmorimo ko ljudi

A kakav je slucaj ako strani drzavljanin unosi nesto u zemlju? Nesto=CPU+VGA+RAM. Onda ne bi smeli nista da rade, zar ne?

;)

danijel00 je napisao(la):
ovo sad efektivno znaci kad mi keva sledeci put stigne iz usa, mogu da joj komplet raspakuju sve sto donese i lupaju carinu na svake farke, patike, majice, tj bas sve sto mi donosi |(((
dosad sam samo strepeo za foto i kameru (od koje sam na kraju i odustao), a laptop su svaki put upisivali kao PUR...

Ti, mama i laptop, stara prica :)). Ja stvarno ne znam sta keva radi i kako se ponasa na aerodromu, ali poslednja tri puta kako putujem, sa laptopom, njegovom torbom i jos dva velika kofera, niko me nije ni pogledao a kamoli zaustavio na carini. Ni u Srbiji na aerodromu, ni u Nemackoj.

"Ministarstvo finansija predložilo je Vladi da smanji iznos carinske povlastice za robu koju fizička lica primaju iz inostranstva putem poštanskih pošiljki sa 100 na 20 evra."

Dakle, za ostalo bi jos uvek bilo ogranicenje od 100.

to sto tebe niko nije pogledao ne znaci da druge ne pregledaju i da tebe niko nece. Nemoj da zaboravljas da je neplacanje carine prekrsaj zakona. Bolje je biti spreman i obavesten, pa ako prodje na srecu bez carine, super...

Ja sam odgovarao njemu i veoma dobro znam njegovu situaciju kao i on moju, tako da si ti uleteo negde na pola price. Niko ne krsi zakone, ja donosim svoje licne stvari i odnosim, kao i njegova majka, bez namere da preprodajem i sl. Oboje zivimo u inostranstvu. Zato nemam ni razlog da bilo sta prijavljujem ali me, kao sto rekoh, ni ne pregledaju.

Crni je napisao(la):
Ima veze jer su oni limitirali sve svoje pakete tako da im vrednost ne prelazi 100€ :D
Pa ako narucis preko tog iznosa cepaju u vise paketa :d

Pa to su firme, a firme placaju porez i carinu na bilo koju sumu. Nisu valjda oni slali te pakete iz Hrvatske na neko fizichko lice ovde ? :) Pa zbog toga treba da ih zatvore i pohapse sve.

marek je napisao(la):
Brate vi koji ste narucivali to stalno je extra malo u odnosu na to koliko paketa dnevno neckerman i quelle se posalje iz Varazdina ovamo.
Poz

Rekoh vec nekoliko puta. Ako je Nekerman slao ovamo kako treba da shalje, morali su da plate carinu jer firme nisu oslobodjene, a ako su slali na neko fizichko lice, onda se opet vracamo na prichu da su spustili na 20€ jer su stizale tone paketa na istog choveka (tog iz nekermana, quelle, i ko zna josh koliko firmi je tako radilo).

Oni su to u stvari uradili zbog firmi, a usput sjebali i nas, tako da svaka chast.

Ja iz principa necu da im placam carinu, falsifikovacu rachune, dokumenta, bilo shta ili cu naruchivati na po box u madjarskoj i ici po robu, neka me to koshta kao carina i porez, ali pare necu dati njima...

driver je napisao(la):
Pa to su firme, a firme placaju porez i carinu na bilo koju sumu. Nisu valjda oni slali te pakete iz Hrvatske na neko fizichko lice ovde ? :) Pa zbog toga treba da ih zatvore i pohapse sve.
Upravo tako - paketi su dolazili na kucnu adresu. Jedino mi nije jasno kako je izvedeno placanje posto se placalo pouzecem (znaci kad ti donesu)? Ne unapred kao ovo na netu. Verovatno neki ugovor izmedju Cro i SCG posta.

Nazad
Vrh Dno