MagicMaster
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.05.2007
- Poena
- 510
Isto kao meni što tražili dozvolu za uvoz- Neverovatni su. Vratili i mojje .....
naruci, ali zamoli prodavca da napise da su satovi kineske kopijeRazmisljam se da kuim preko eBay-a 2 sata cene oko 2x400$, da li bi trebalo da me opauce na carini.
Nemam iskustva s kupovinom online.
Zar stvarno mislis da carinike boli uvo hoce li on da plati ili ne? Mislis da je njima u interesu da naplate bilo sta i da pune drzavnu kasu? Ja taj utisak nisam stekao
Zakljucio sam da sa njima nema pogadjanja, ili platis koliko oni traze (non negotiable) ili se roba vraca.
Jedino pravilo je da nema pravila. Poslednji biser je da sam narucivao furminatore (cetke za pse). Narucim 3 komada, prodje bez carine. Sledeci put 2 komada mi ocarine iako je stvarna vrednost ispod 20e. Treci put narucim 3 komada i dobijem pismo od carine da dostavim dozvolu za uvoz, jer predmet ne moze biti koriscen u domacinstvu...
Par dana posle toga mi stigne paket sa 6 furminatora bez dinara carine...
Ja mislim da sam milion puta ponovio shta ne treba naruchivati, a medju najgorim stvarima su bash satovi. Odeca, obuca, pogotovo poznatih brendova, satovi, naochare, telefoni, su stvari koje treba izbegavati, i naruchivati ih samo ako su ovde 2.5x skuplji ili ako ih nema uopshte a bash vam trebaju i ne zalite pare za njih.
Procitah celu temu, prava lutrija s kupovinom i carinjenjem, al tako je u srbistanu.
Znaci najbolje da zamolim prodavca da upakuje kao poklon napise kineski krsh replike 20$
I onda da se nadam da to neki lopov (carinik) nece otvoriti i naplatiti mi papreno.
Mozda im je i to u fazonu, jednom 20e jednom 45e.:dBTW, rece mi jedna od carinica da je limit ovaj od 20e podignut na 45e od skoro.
BTW, rece mi jedna od carinica da je limit ovaj od 20e podignut na 45e od skoro.
meni su ocarinili pre neki dan tri knjige sa amazona koje su bile ispod 25e...
Drugar zeli da kupi nesto u Apple prodavnici u USA, shipping je free, ali koliko ce ovi da ga oderu na carini, koliko % od cene tog proizvoda, ja negde procitah 30% ?????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari