Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidi razliku u datumu između otpreme i zaduženja za isporuku.

Ако је задужено за испоруку, неће донети поштар. То значи да се пошиљка може преузети у Пошти.
Када буде писало задужена за доставу, то значи да је код курира / поштара.

Ако је задужено за испоруку, неће донети поштар. То значи да се пошиљка може преузети у Пошти.
Када буде писало задужена за доставу, то значи да је код курира / поштара.

U mojim slučajevima na poštinom sajtu je uvek pisalo Otprema a kada ti se uruči piše Uručena.
Ništa drugo od toga što si naveo.

Poslednja izmena:
Šta koji djavo sad znači returned? Nije se valjda vratilo?
ae445871d4f456b7e4a18c7ee1b3ed89.jpg

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Vraćeno je jedan korak nazad. Odatle može skroz nazad do pošiljaoca, a može i opet napred. Za sada je izvesnija ova druga mogućnost, ali ništa se ne zna, nije bilo ovakvih situacija ranije da praktično ne lete avioni.

Ima nade

Šta koji djavo sad znači returned? Nije se valjda vratilo?
ae445871d4f456b7e4a18c7ee1b3ed89.jpg

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Evo da malo obradujem ljude, par paketa mi je bilo preko mesec dana na cekanju u Pekingu([Beijing] Arrived [Beijing International Mail Exchange Station] (via transfer)), 09.04.2020. su svi promenili status u [Beijing] Airline transportation zatim u [Beijing] 【Beijing International Mail Exchange Station】 Return, to znaci da su vraceni jedan korak nazad ili na dodatnu kontrolu. Jedan od njih je stigao da se provuce [Beijing] 【Beijing International Mail Processing Center】 Return, Note: Security inspection returns pa [Beijing] 【Beijing International Mail Processing Center】 Direct export seal

Tako da ocekujem da ce i ostali paketi krenuti polako...

Imam isti status "returned...". Status se nije menjao mesec dana. Kontaktirao sam prodavca na AE, obećao je da će proveriti i posle 2-3 dana se desio ovaj status. Inače, tražio sam i izabrao da šalje Singapure Postom, on mi poslao China Postom...

Edit: evo još promena nakon toga:

40b1f17463b61d1e7f7c47f08bb3e7fb.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
07.03 poslato
14.03 stiglo u Srbiju
13.04 prošlo carinu.
Blam!

CAZtTBL.jpg

Imam zanimljiv problem. aliexpress kaže za pošiljku da je stigla u Srbiju, a posta.rs je i dalje ne vidi... rb92....sg je u pitanju.
ranije su se uvek pojavljivale na posta sajtu...
da li na carina i dalje 40tak dana? :(

mpow h5 je u pitanju pa da znam kad će...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Te slusalice sam ja uzeo prosle godine, evo godinu dana koriscenja, gruvaju kao prvog dana. Za te pare nemas bolje, mogu da se kladim.

Imam zanimljiv problem. aliexpress kaže za pošiljku da je stigla u Srbiju, a posta.rs je i dalje ne vidi... rb92....sg je u pitanju.
ranije su se uvek pojavljivale na posta sajtu...
da li na carina i dalje 40tak dana? :(

mpow h5 je u pitanju pa da znam kad će...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Polako, videce se i na postinom sajtu za dan-dva, malo su sad spori sa azuriranjem, zato.

Ljudi jel rade normalno dostave sa aliexpresa i ebay-a? hvala
i da li je nesto promenjeno?

Zdravo svima,
da ozivim malo temu(nadam se da je to dobro :) I dodam neke informacije.
Imam preko 30 paketa( worldwide) narucenih, stiglo je nesto malo(3 paketa kao koverte)pre 10 dana iz Turske!( AliExpress). Kako je stiglo ne znam, ali carina ne radi!(Bg). Ostalo stoji, pise Belgrade airport departed!?
Ovo postaje ozbiljan problem! Novac mi je zarobljen, osiguranja isticu. Pri tom, zivim od tih paketa( mahom sitni rezervni delovi - polovni!). Naravno, kod privatnika normalno radim I rizikujem svoj zivot za mizernu platu. Pri tom, ti delovi I moje znanje su razlog zasto I imam posao( odrzavanje). Ovde toga nema u prodaji a I servisi sa kojima saradjujem ni oni vise nemaju delove I verovatno ce da zatvore radnje!? Ovo je katastrofa. Znaci kurirske sluzbe rade, ne radi carina!

Poslednja izmena:
Ako je ispod 50€ i ako naručiš sa DHL isporukom nećeš imati problem sa carinom tj. čekanjem.
Naravno, DHL poskupljuje stvari značajno ali kad je život u pitanju a drugih puteva nema koristi se ono što radi...

Ako je ispod 50€ i ako naručiš sa DHL isporukom nećeš imati problem sa carinom tj. čekanjem.
Naravno, DHL poskupljuje stvari značajno ali kad je život u pitanju a drugih puteva nema koristi se ono što radi...

Koristim povremeno DHL ali nazalost cesto je DHL skuplji od vrednosti. Jos jedan problem se javio da prodavci znaju za problem na nasoj carini!? I izbacili su opciju za slanje, cak I dhl-om.(naisao sam na taj problem)
Pri tom, vecinu paketa sam narucio gotovo nekoliko dana pre ovog horora...
Roba ne sme da stane a carina ne radi. Kakva ironija...

Imam isti status "returned...". Status se nije menjao mesec dana. Kontaktirao sam prodavca na AE, obećao je da će proveriti i posle 2-3 dana se desio ovaj status. Inače, tražio sam i izabrao da šalje Singapure Postom, on mi poslao China Postom...

Edit: evo još promena nakon toga:

40b1f17463b61d1e7f7c47f08bb3e7fb.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Takodje imam 2 paketa kao I kod tebe. Slicna je situacija. Dal ce da stigne to za nekih 30 Dana?
9de0bf5e89e9c89d6d5f892c2718e151.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Novosadska carina, otvorili paket i slomili staklo. Karton od paketa je debeo, nemoguće je da se slomio u transportu.
IMG_20200422_094919.jpg

Poslednja izmena:
Ako ti je za utehu taj edge to edge tip stakala nije ni za đubre. Lepak stavljen samo po ivicama, otpadnu sama posle nedelju do deset dana.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Imam paket deklarisane vrednosti 40$ poslat preko UPS-a, pošto mi je prvo iskustvo sa njima šta mogu da očekujem, da li su realni ili naplaćuju špediciju+carinu+pdv svima?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

@Rax032
Mislis na USPS?
Ako postoji racun, uvazice! Deklaraciju uvazavaju ako se podudara sa njihovom procenom. Ako salje pravno lice ide Carina+PDV. Spediciju nisam do sada placao preko USPS.
Ali imaj na umu da posiljke stoje negde na BG terminalu vec mesec dana!?

Ne USPS, to je obična američka pošta. Ovo je UPS u rangu su sa Fedex-om i Dhl-om.
S obzirom da je paket sa AliExpressa nisam optimista da će prihvatiti cenu. Mada je prodavac napisao samo par dolara nižu cenu od plaćene i upravo tih par dolara prelazi preko granice za carinjenje.

Ne USPS, to je obična američka pošta. Ovo je UPS u rangu su sa Fedex-om i Dhl-om.
S obzirom da je paket sa AliExpressa nisam optimista da će prihvatiti cenu. Mada je prodavac napisao samo par dolara nižu cenu od plaćene i upravo tih par dolara prelazi preko granice za carinjenje.

Ipak je UPS znaci.
Ispod 50e prolazi bez spedicije i carine. To je neko moje iskustvo sa DHL. Kad je bas primetna razlika u deklaraciju, onda nastaju problemi :).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno