Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
NS carina izgleda konačno pravi raščišćavanje nagomilanih pošiljki, meni je juče jedan paket od 100 evra iz Nemačke upućen ka carini a danas je napustio carinu. Takodje i jedan drugi paket koji je kod njih od 23. decembra.

Meni jedan otišao na carinu 11. januara i još je tamo.

Carina Novi Sad, za jedno 5 dana bi trebalo da prodje carinu. I ode u postu, trebalo bi onda da pise Pošta 20200 Novi Sad

Ovako nešto?

igZufka.jpg

Da da, za koji dan onda stigne

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ja uopšte ne kapiram kako ovo sa ns carinom ide jedan paket mi je stigao 24.12 drugi 06.01 a treci 04.01.
Trci je stigao kod mene , a ostala dva su još kod njih.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

stigle slušalice naručene pred ng za 20 dana cca... tronsmart spunky, za divno čudo, bez carine

čekam još 5 paketa :)

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ja naručio dva paketa (eBay I Banggood) I oba su bila mrtva na trackingu od 20og Decembra. Tek juče se ovaj sa ebay-a odmrz'o, Banggood I dalje stoji. Ništa gore od narucivanja paketa posle oktobra/novembra, nije prvi put da se tako zanesem.

Verovatno da je bolje ako piše neka realnija cifra, jer tako nešto prolazi samo na BG carini. Ali kinezi to uvek smanje debelo [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Isti takav sat je pre štrajka sa upisanom vrednošću od 2$ prošao kod iste carine bez dažbina.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Svašta se izdešavalo juče i meni tek sad nije jasno šta se dešava. Iz NS su vratili paket u BG ili je to samo neko formalno obaveštenje?

Ume ovo neko da dešifruje?

yooL24B.jpg

Eno meni se vratio paket za kinu, pristigao na carinu 8.1.2020. I današnji status Peking. Ne znam sta se desava sa našom NS carinom, jel su normalni, bolje da su propustili sve pakete nego ovo sad sto rade.
P.S. ladno svi paket iz NS carine su mi vraćeni nazad u mesta odakle su poslati. Čak iz Španije se isto vraća.... Pa ovo je strasno.
Nista od toga nije ni stiglo do pošte, već se na carini nakupilo paketa i vratili lepo nazad, da se ne cimaju [emoji35]

Poslednja izmena:
Eno meni se vratio paket za kinu, pristigao na carinu 8.1.2020. I današnji status Peking. Ne znam sta se desava sa našom NS carinom, jel su normalni, bolje da su propustili sve pakete nego ovo sad sto rade.
P.S. ladno svi paket iz NS carine su mi vraćeni nazad u mesta odakle su poslati. Čak iz Španije se isto vraća.... Pa ovo je strasno.
Nista od toga nije ni stiglo do pošte, već se na carini nakupilo paketa i vratili lepo nazad, da se ne cimaju [emoji35]

Pa ne mogu da verujem.
Sad sam zvao poštu, kaže da je pošiljka vraćena za BG, ali ne zna zašto. Kaže da zovem na neki BG broj koji je naravno stalno zauzet.

Dobro sam ja i prošo sa 2500din troškova, bolje i to nego da su vratili paket nazad magarčine neotesane.

Zvao poštu, oni ne znaju zašto je vraćen, da zovem BG. Nazvao BG. Posle petnaestog poziva javlja se ljubazna ženica, kaže da je carina vratila pošiljku i da je sinoć već krenula nazad za Kinu. Razlog ni ona ne može da mi kaže jer nije navedeno. Najbolje da nazovem carinu. Za to više nemam ni volje ni snage kad je paket već na nekom brodu. Užas. Ode moj Mi Box nazad kući.

Sva sreća prodavac mi se čini uredu, probaću da ih zamolim da mi ponovo pošalju.

Prva narudžbina sa Alija otišla u majčinu. Baš sam se iznervirao.

Ma ovo je strasno, čekam pojedine pakete 2 meseca I oni ih vrate. Jedan mi je jako bitan i vredan iz Španije, i njega isto. Znaci čovek da poludi, kad nisu sposobni da ih obrade bolje da su ih propustili, lezilebovići... Pravi status gde se paket nalazi, pokazao mi je onaj sajt što je neko pre par dan okačio, dok Track Cheker je promenio status tek za jedan paket i to danas. A svi su vraceni za BG odmah po pristizanju u NS.

Može li neko da napiše dokle je stigla BG carina?

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Danas stigao paket porucen 10.9.2019 hahahaha :)

Može li neko da napiše dokle je stigla BG carina?

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

13.01. sam pozvao tzv. Postu Carinjenja koja je u Ugrinovackoj 210b, zbog mog paketa koji je sleteo 28.12. a 30.12. pristigao u postu carinjenja, ljubazan covek mi rece: "oduzilo nam se nesto, danas radimo datume 26.12. I 27.12. sporo nam ide, a 30.12. nam je pristiglo oko 700 papketa, nadam se da ce biti gotovo u toku ove nedelje, izvnite sto cekate, hvala na razumevanju".. ostaje nam da cekamo iako mi je paket duze na carini nego sto je putovao iz Singapura

Da li moze jedan savet.

Narucio sam knjigu pre mesec dana sa Amazona. Kad oni ladno ne salju tracking id i kao knjiga je trebala da stigne 23. u Srbiju. Moja pretpostavka je da ona stoji na carini ali da li postoji mogucnost da ja pogledam, uz recimo moje podatke, da li ona i dalje stoji na carini? Posto jelte svi znamo da su jako divni i veoma vredni :d

Meni je posle 50 dana od slanja na nasem ptt pisalo da je posiljka jos u kini a na aliexpres pise da leti. Leti al mozda u majcinu. Trazio refund i dobio, kaze da je vracenja njima posiljka a mene se ne bi setio kontaktirati da nisam pokrenuo dispute. Posla toga,jave se za 30 sec

Pozdrav verovatno je negde vec pomenuto ali je bas ogromna tema i nisam uspeo da nadjem hocu da narucim honor 9x sa ali-ja 145e iznosi ima li neko iskustva sa narucivanjem ovog telefona iz kine i koliko je bila carina,i oni su mi predlozili da mi posalju kao igracke od 9 dolara ne znam koliko je ovo sigurno sta bude ako otvore paket i vide telefon i koliko carina moze da bude tad,i ako ima neki savet kako da narucim da prodjem sto jeftinije,hvala unapred.
Velika šansa da bude na veću cenu i od ove koju platiš. Manje je nemoguće maltene.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

... kad je paket već na nekom brodu. Užas. Ode moj Mi Box nazad kući.
Sva sreća prodavac mi se čini uredu, probaću da ih zamolim da mi ponovo pošalju.

To ide avionom nazad, expresno, za par dana će biti tamo, pitanje je samo dali će ti se prodavac javiti ili će se praviti da je zatvorio radnju i otišako kući da čeka novu godinu a možda je i stvarno otišao.

Da li moze jedan savet.

Narucio sam knjigu pre mesec dana sa Amazona. Kad oni ladno ne salju tracking id i kao knjiga je trebala da stigne 23. u Srbiju. Moja pretpostavka je da ona stoji na carini ali da li postoji mogucnost da ja pogledam, uz recimo moje podatke, da li ona i dalje stoji na carini? Posto jelte svi znamo da su jako divni i veoma vredni :d

Apsolutno nikakve šanse nema za ovo, jedino ako nekom službeniku daš jedno 500-1000€ da prekopava danima pakete i traži jedan sa tvojim podacima a sumnjam da bi pristao za te pare.

Da li moze jedan savet.

Knjige sa Amazona retko idu na carinu. Ako je poslato sa američkog amazona bez praćenja onda putuje sporo. Meni je obično stizalo za oko 3 nedelje.

13.01. sam pozvao tzv. Postu Carinjenja koja je u Ugrinovackoj 210b, zbog mog paketa koji je sleteo 28.12. a 30.12. pristigao u postu carinjenja, ljubazan covek mi rece: "oduzilo nam se nesto, danas radimo datume 26.12. I 27.12. sporo nam ide, a 30.12. nam je pristiglo oko 700 papketa, nadam se da ce biti gotovo u toku ove nedelje, izvnite sto cekate, hvala na razumevanju".. ostaje nam da cekamo iako mi je paket duze na carini nego sto je putovao iz Singapura
I moj je u toj gomili.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno