Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosto ne mogu da verujem. Bio paket na carini osam dana i pustili sa iste.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Dobro vece ljudi jedno kratko pitanje vec duze vreme stoji Begrad 11003 trebali biti zabrinut i ne samo jedan pamet vec 6-7 njih ? Vrednosto oko 20 evra ali isti sadzaj u svakom paketu je ...
9886886796ba5e805545bcb8b51d3ba9.jpg

Sent from my LG-H901 using Tapatalk

Update na moj paket iz US koji je prošao NS carinu isti dan:

Ocarinjen je, 4000din treba da platim :lupko:

Ovo je realno koliko i treba da platim, nisu prihvatili lažnu vrednost ali mi opet nije jasno kako je prošao odmah.

Poslednja izmena:
Danas je 19. dan od kako je počeo štrajk u pošti, trajao 7 dana.
Pre toga sam svake dve sedmice dobijao po dva OMP (opšti međunarodni paket) paketa iz EU sa CN22 oznakom i bez koda za praćenje (tako tražio). Stizalo uvek bez problema. Uvek, uvek, nikad zagubljeno, puno paketa.

Od kako je počeo štrajk, nije mi stigao ni jedan paket! Štrajk se odavno završio.

Od gomile ovakvih paketa, samo su mi jedan zaustavili na carini, jer CN22 + bez praćenja = mala vrednost, i puste.

Čekam pet poslatih paketa još za koje ne mogu da znam gde su i postajem sve više zabrinut, jer su odavno trebali stići, znam dinamiku. Neki paketi poslati su posle štrajka.

Znam da mi ne možete dati nikakav savet nego da čekam. Ili možda možete? :)

(Postoji li način da saznam gde je OMP?)

@owim

Ako "imas nekoga" u GPC-u , sve moze da se sazna jer svaka posiljka par puta prodje skener i postoji evidencija.

Aj molim vas...jel moguce ovo?! RX435997070CN
Narucio sam paket 1. Februara. :mad:

^ Nemam nikoga. Imao sam puno identičnih pošiljki do sada i sve je bilo ok do početka štrajka. Od tada do danas nije mi stiglo 5 paketa koji su poslati i u SRB su, znam koliko putuju.

Nemam treking, objasnio zašto. Očito, mogu samo da čekam.
Možda završilo na carini, ali i taj postupak bi već bio gotov, sa svim ovim zadržavanjem.
Svaka pošiljka ima overen račun unutra (vrednost), sve jasno kao dan.

d73966a9d3f44d4eca8cf9c4a3f35ad7.jpg

Ima li jos neko ovakav problem da mu paket stoji ovoliko dugo na carini?

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

kZbbpuc.jpg

nove mandovske fore nase poste, skalpelom se malo zasece na vrhu i prelepi, rupa je toliko mala da se ni ne vidi sta je unutra

^ Neko poslednji reče da je zadržavanje na BG carini 13 dana, ali očito se povećalo, kao što se vidi iz tvog primera. Ako se do kraja semice ne promeni, zovi carinu (jako komplikoano) ili piši email.

Moje iskustvo je da kažu: imamo gomilu paketa, ne znamo.

Poslednja izmena:
Hteo bih da kupim Android car "radio" na Aliju. Cena 190$ a dostava besplatna, "Free Shipping to Serbia via DHL".
Zanima me da li je i dalje aktuelno ono iz prvog posta:"1.3. Roba koja je poslata preko kurirske sluzbe (DHL, UPS, FedEx, TNT) dodatno podleze i spediciji ukoliko je vrednost preko 50e (tj. ukoliko se carini). Spedicija je 3000 dinara i navise trenutno.
* Izgleda da je moguce izbeci spediciju ako se trazi skraceni postupak carinjenja, gde se primenjuje pravilo 1.2. Za vece vrednosti robe se moze isplatiti spedicija, jer neka roba podleze carinskoj stopi od 1% umesto 10%"?
Koja je to roba od 1% i ako ovo nije da li mogu da izbombardujem skraceni postupak (je l' to obavezan odgovor na moj zahtev ili stvar trenutnog raspolozenja DHL sluzbenika) i onih klasicnih 33% (carina+porez). Ako ne, da li i tih 3.000din spedicije ulazi u zbir za +33%?

Poslednja izmena:
Ukratko, da. DHL-om ima da te kosta kao Petra Kajgana

@milkobgd

Na KP imas da biras , a ti bi da narucujes iz Kine... :S:

Imam da biram za 400e. Hvala.
Ove jeftine, nemaju pojma ni sta prodaju, kada ih pitam (model, rezolucija...). Ipak bih prvo da ih pogledam na netu. Zakljucak. prodaju ovcama, pa sta ubodu, ubodu.

Poslednja izmena:
Hteo bih da kupim Android car "radio" na Aliju. Cena 190$ a dostava besplatna, "Free Shipping to Serbia via DHL".
Zanima me da li je i dalje aktuelno ono iz prvog posta:"1.3. Roba koja je poslata preko kurirske sluzbe (DHL, UPS, FedEx, TNT) dodatno podleze i spediciji ukoliko je vrednost preko 50e (tj. ukoliko se carini). Spedicija je 3000 dinara i navise trenutno.
* Izgleda da je moguce izbeci spediciju ako se trazi skraceni postupak carinjenja, gde se primenjuje pravilo 1.2. Za vece vrednosti robe se moze isplatiti spedicija, jer neka roba podleze carinskoj stopi od 1% umesto 10%"?
Koja je to roba od 1% i ako ovo nije da li mogu da izbombardujem skraceni postupak (je l' to obavezan odgovor na moj zahtev ili stvar trenutnog raspolozenja DHL sluzbenika) i onih klasicnih 33% (carina+porez). Ako ne, da li i tih 3.000din spedicije ulazi u zbir za +33%?

Ako imas nekoga u Sloveniji salji tamo. Tamo do 150€ naplacuju samo pdv. Cuo sam da u Bosni ne naplacuju nista do 150€ ali nisam siguran u to. Ako imas nekoga eto sanse da se resi.

Pa to mu baš i nije od pomoći, jer je 190 usd oko 170 evra.
I bez toga Slovenija nije vredna cimanja, jer im je stopa PDV-a veća nego kod nas, a i otvaranje paketa znatno skuplje

NS Carina 31 dan, svaka im cast.
891694f730aef9678f984e48d6a7f137.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Fizičko lice uvek ima pravo da traži skraćeni postupak...ali se kuriri prave ludi pošto ovako naplaćuju "špediciju"....ako hoćeš da ideš tim putem spremi se za teško smaranje sa njima (čak ima i mogućnost ako se baš zainate i da izmisle neki razlog pa da vrate robu...),...ali na kraju bi trebalo da ti ocarine robu kako ti tražiš...

nove mandovske fore nase poste, skalpelom se malo zasece na vrhu i prelepi, rupa je toliko mala da se ni ne vidi sta je unutra

Nije to nova fora, meni pre 5-6 godina stigao paket u čvrstoj kartonskoj kutiji veličine kutije za cipele. Prelepljen trakom i lupljen pečat "oslobođeno carine". A kad sam kutiju otvorio lepo se vidi da nigde nije zasečena niti na bilo koji način otvarana. Pritom kutija teška preko kilo... mada, bitan podatak je da je iz USA, pa veruju deklaraciji na kojoj piše vrednost koliko se sećam oko 20-30 usd (što je i bilo tačno)
Inače su mi stizale više puta male koverte iz kine koje su bile prelepljene poštinom trakom, ali kada se pogleda iznutra samo malo zasečene ili čak ni malo. Mada iskreno retko i zagledam, jedino kad mi je na prvi pogled jasno da nije otvarano!

Recimo skoro mi je stigla baterijska lampa iz Kine, izlepljena carinskom trakom a carinica napisala da je unutra blic:). Jasno ko dan da nije otvarala!
Bila je u povećoj čvrstoj kutiji, ali ubačena u koverat, na CN22 piše "flashlight", vrednost 40. Naša carinica kao tebi zasekla malkice (nije bilo šanse da vidi šta je, čak i da je otvorila kovertu i izvadila kutiju koja je komplet umotana višestruko u pucketavu foliju) i zalepila traku kao da je otvarala paket.
Dakle bez gledanja, a pošto je pošiljka velika i teška, na CN22 nalenici piše "flashlight" - ona je zaključila da je unutra blic. Napisala blic i vrednost 60 usd (taman da zakači i carinu a ne samo pdv:)). Doduše i nije mnogo prebacila za cenu, mada sam se nadao da ću kao i do sada lepo proći:)
Jæbiga, tako mi i treba kad se hvalim da nikad nisam platio više, uvek manje nego što treba:). Ali isto tako sam rekao da se ne bi žalio i da me rebnu više kao sad što su, ipak sam toliko puta platio manje ili ništa!:) Tako da... idemo dalje:)

Koriste oni i rentgen aparate, ne moraju da otvaraju svaki paket.

Sve oni koriste samo još zakon da počnu da koriste. NS carina je na trenutnih mesec dana, doći će uskoro i na dva meseca čekanja na carinjenje, a zakon kaže 15 dana je krajnji rok. Neka promene zakon na godinu dana i rešena stvar :)
Nemaju rok nigde u zakonu?

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk

Ako živim na severu Srbije, a piše mi 11003 IZMENIČNA POŠTA, da li to znači da mi je paket otišao u NS na carinjenje? Da li svi paketi za Vojvodinu idu u NS?

Ne idu za sva mesta iz Vojvodine u NS carinu. Npr Ruma iz ko zna kog razloga je preko BG carine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno