Ima li jos neko ovakav problem da mu paket stoji ovoliko dugo na carini?
Hteo bih da kupim Android car "radio" na Aliju. Cena 190$ a dostava besplatna, "Free Shipping to Serbia via DHL".
Zanima me da li je i dalje aktuelno ono iz prvog posta:"1.3. Roba koja je poslata preko kurirske sluzbe (DHL, UPS, FedEx, TNT) dodatno podleze i spediciji ukoliko je vrednost preko 50e (tj. ukoliko se carini). Spedicija je 3000 dinara i navise trenutno.
* Izgleda da je moguce izbeci spediciju ako se trazi skraceni postupak carinjenja, gde se primenjuje pravilo 1.2. Za vece vrednosti robe se moze isplatiti spedicija, jer neka roba podleze carinskoj stopi od 1% umesto 10%"?
Koja je to roba od 1% i ako ovo nije da li mogu da izbombardujem skraceni postupak (je l' to obavezan odgovor na moj zahtev ili stvar trenutnog raspolozenja DHL sluzbenika) i onih klasicnih 33% (carina+porez). Ako ne, da li i tih 3.000din spedicije ulazi u zbir za +33%?
Imam da biram za 400e. Hvala.
Ove jeftine, nemaju pojma ni sta prodaju, kada ih pitam (model, rezolucija...). Ipak bih prvo da ih pogledam na netu. Zakljucak. prodaju ovcama, pa sta ubodu, ubodu.
NS Carina 31 dan, svaka im cast.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
nove mandovske fore nase poste, skalpelom se malo zasece na vrhu i prelepi, rupa je toliko mala da se ni ne vidi sta je unutra
Nemaju rok nigde u zakonu?Sve oni koriste samo još zakon da počnu da koriste. NS carina je na trenutnih mesec dana, doći će uskoro i na dva meseca čekanja na carinjenje, a zakon kaže 15 dana je krajnji rok. Neka promene zakon na godinu dana i rešena stvar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari