Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam isto narucio mehanicku tastaturu i poslao sam na mail ss narudzbine i ss placanja od banke i danas je prosla kroz BG carinu. Mislim da ce im to biti dovoljno. Ako imas e-banking samo ss transakciju pa im posalji mailom sve ili odstampaj pa posalji. Ako ne idi u banku neka ti oni odstampaju potvrdu koliko si platio.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Ok...
Avaj, onda će mi ocariniti tastaturu jer je malkice preko 50€...eh.

EDIT: ustvari, možda i neće, konvertor valuta kaže da izlazi na 48-49€. Videćemo...

Poslednja izmena:
Znaci oko 1500 dazbine, mozda 1200-300.

Ok...
Avaj, onda će mi ocariniti tastaturu jer je malkice preko 50€...eh.

EDIT: ustvari, možda i neće, konvertor valuta kaže da izlazi na 48-49€. Videćemo...
Uglavnom uvazavaju izvod od banke pa na to ide porez!

Poslednja izmena:
Kako sada 15?:) 20% ti je PDV.
I 150 za manji paket ili ~350 za veci (uvek mesam da li je 300/350/400, mislim da je 350) za 'otvaranje paketa"+uplatu (45din je uplata, a 100/300 je "usluga" poste :d).

Dobro ti nisi merodavan tebe uvek rebnu :d Salim se, eto vidis da ne znam ni koja je procedura jer mi je sve do sad prolazilo bez toga, sta postaru dam jos 6, 7 dolara? :)

Na koji tačno email treba slati dokaz o vrednosti pošiljke (Novi Sad)?

Slao sam na [email protected] i dobio sam odgovor:
"Pošiljka je prispela u N.Sad ali nije još razrađena od strane carine.Dokaz o vrednosti ne možete slati pošti.
Pošta carinjenja N.Sad"

Poslednja izmena:
Cao narucio sam tablet za crtanje al mi vec 4 dana za redom iskace samo novi statusi
10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

E mogu da ih kontaktiram nekako im posaljem screenshot onlinebankinga i alliexpresa da me rebnu odma da ne trose vreme :)

Cao narucio sam tablet za crtanje al mi vec 4 dana za redom iskace samo novi statusi

E mogu da ih kontaktiram nekako im posaljem screenshot onlinebankinga i alliexpresa da me rebnu odma da ne trose vreme :)
Mozes poslati odmah dokaz iz banke i sa alija ali nece ti ubrzati postupak moraces cekati da pocnu da obradjuju tvoj datum. Ja sam poslao odmah posle prvog statusa podnosenje na carinski pregled ali sam cekao 15 dana da prodje kroz carinu

Mozes poslati odmah dokaz iz banke i sa alija ali nece ti ubrzati postupak moraces cekati da pocnu da obradjuju tvoj datum. Ja sam poslao odmah posle prvog statusa podnosenje na carinski pregled ali sam cekao 15 dana da prodje kroz carinu

Na koju adresu si posalo odmah? 15 dana ti se pojaviljo ovaj status , znaci opasna guzva fazon ? Inace ne verujem da mi isti vredi da im saljem i iz banke transakciju kad sam kupio vise stvari od jednom pa mi je razlicito

Na koju adresu si posalo odmah? 15 dana ti se pojaviljo ovaj status , znaci opasna guzva fazon ? Inace ne verujem da mi isti vredi da im saljem i iz banke transakciju kad sam kupio vise stvari od jednom pa mi je razlicito
A jesi ti tablet posebno platio ili si djuture sve platio. A i u banci moraju da razvrstaju sta gde ide jer ne ide sve jednom prodavcu. U BG se ceka 15 dana i svaki dan ti izlazi status za prethodni dan sem kad prodje carinu onda taj dan dobijes novi status.

Kako prolaze telefoni bez kutije? Hoce bas proveravati koji je telefon ako npr pise na pakovanju $30-40? Iz US

Ako je od fizickog lica, nece proci ta cena, ako je od firme, da.
Nebitno je da li u kutiji, nece se oni cimati da li je ukraden ;)

Ajde vi koji posaljete dokaze u placanju, javite na koju adresu se poslali da su prihvaceni, da se doda u FAQ, da ne bude na svakoj strani slicnih pitanja.

Jedna posiljka mi je bila zaglavljena na carini (tj poslednji status je bio izmenicna posta) mesec dana (ja cekao, rek'o ajde guzva, zastoji, praznici..) i odlucim da im posaljem mejl sa dokazima o placanju. Slao sam na [email protected] i [email protected]. Odgovore nisam dobio ali posiljka stigla za 5 dana nakon slanja mejla (a vec treceg dana nakon slanja se promenio status sa izmenicna posta na gpc carina)

Ako je od fizickog lica nece proci ta cena (proverice) a ako je od firme kazes "da" (proverice) ili nisam dobro razumeo?

Posiljka ce biti preusmerena preko shipita pa ce se voditi kao preko firme zar ne?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja samo da dodam, u NS carini ima čudnih ljudi, em što kasne mesec i po sa paketima, no što su sve pakete su poceli da mi stavljaju kao vrednosna pisama. Sad zadnje sam sam platio neke elektrolite kinezu dao 1 a našima 2.4e, a poslati su iz kine 27.02 a meni stiglo pre 7 dana. U međuvremenu sam dobio dva paketa koja su stigla za 15 dana.

Poslednja izmena:
Ako je od fizickog lica nece proci ta cena (proverice) a ako je od firme kazes "da" (proverice) ili nisam dobro razumeo?

Posiljka ce biti preusmerena preko shipita pa ce se voditi kao preko firme zar ne?
Ako je od firme, proci ce sa tom cenom verovatno, naravno ako nije S8/iPhoneX :)
Ne znam kako se vode posiljke sa ShipIt-a, da li imaju deklaraciju ili ne, pretpostavljam da nemaju, jer oni samo prosledjuju, ne salju kao da je njihova roba. Odakle ti telefon, ko ga salje?

Evo sta kazu

2062011d750092315f8af6295ff0c21e.jpg

Poslednja izmena:
Znaci preko gizmostock? Trebalo da vazi onda, kazem, sem ako nije stvarno neki S7/iPhoneX.

I da jeste, ako imas dokaz koliko je placen mozes sa zaliti.

Porucivao sam ja majice i uvek su mi obracunavali PDV (vrednost posiljke < 50e). Ameri salju specifikaciju kolko sta kosta pa carina nema sta da razmislja. Jedino ako bi ih nekako ubedio da napisu manj iznos...
Meni stigao onaj paket i tacno ameri napisali specifikaciju u $ tacnu i oni po tome obracunali u dinar tacno.
Ebes ti to, bolji su kinezi tu sve bar meni prolzi bez dazbina.

Ozbiljno kako se placaju te dazbine nigde ne mogu da nadjem, dobijes racun i iznos koji treba da uplatis?, jel barem dobijes posiljku uz to ili prvo moras da uplatis pa tek onda mozes da je pokupis (iz poste?).

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Jel zna neko jel moguce preuzimanje paketa u GPC u Ugrinovackoj? Narucio sam neki gimbal iz UK Royal Mailom, jutros se pojavio na sajtu poste. U poslednjih 3 meseca sve na potpis su mi donosili kuriri Post Express-a pa razmisljam da ih okrenem da vidim da uzmem negde. Idem van grada na par dana pa da ne vrate paket ludaci.

Ozbiljno kako se placaju te dazbine nigde ne mogu da nadjem, dobijes racun i iznos koji treba da uplatis?, jel barem dobijes posiljku uz to ili prvo moras da uplatis pa tek onda mozes da je pokupis (iz poste?).

U zavisnosti od volje postara, moze da ponese paket sa sobom, pogotovo ako nije gabaritan, platis i preuzmes. Ili odbijes da platis, ako ti je mnogo i ne preuzmes. B varijanta je da ti ubaci samo kartonce, jer ne zeli da raznosi pakete, na kojem pise gde podizes paket i koliko dinarcica da spremis. Ziveo sam i u kraju gde sam uvek dobijao iskljucivo kartonce i u kraju gde je postar uvek sve uredno donosio. Imaju izvod, papir, kazu ti iznos, olaksaju ti novcanik i odose. Ukoliko uopste pricamo o klasicnim posiljkama.

Hvala, majica je u pitanju, znaci moze i njemu direktno da se plati ako bude voljan.. ispasce me duplo skuplja nego sto jeste sa svim dazbinama, sa velikom mogucnoscu da mi nece stajati.. :) YOLO

Gde si kupio? Majice prolaze i kad pise $5 na paketu.

Iz USA, 24$ je majica, 12$ shipping. Kako mislis prolaze?

Pa mogao si da kazes prodavcu da obelezi vrednost paketa na $5 pa bi onda majica bila ocarinjena na toliko a ne na 24+16

Hvala, majica je u pitanju, znaci moze i njemu direktno da se plati ako bude voljan.. ispasce me duplo skuplja nego sto jeste sa svim dazbinama, sa velikom mogucnoscu da mi nece stajati.. :) YOLO

Barem si probao nesto novo. Ne treba biti pesimista unapred. Postoji neka sansa da ti ne udare porez na majicu. Ne zato sto je majica ili ovoliki i onoliki paket, vec zato sto su u zaostatku sa robom svake vrste. Hocu da kazem da im mozda neces biti zanimljiv u datom trenutku. O tom, potom. Generalno kad god sam gledao, malo sta je bilo isplativo za narucivanje iz SAD. Uzevsi u obzir samu postarinu, za pocetak. No, da ne duzim, placas postaru svakako, ako ti je i ranije donosio pakete. Na ruke. U slucaju da je kartonce, placas u posti prilikom preuzimanja paketa. Nema tu ni prostora za neku veliku misteriju.

I, nece ti biti bas duplo skuplja. 20 posto na 24 dolara i 150 dinara posti.

U zavisnosti od volje postara, moze da ponese paket sa sobom, pogotovo ako nije gabaritan, platis i preuzmes. Ili odbijes da platis, ako ti je mnogo i ne preuzmes. B varijanta je da ti ubaci samo kartonce, jer ne zeli da raznosi pakete, na kojem pise gde podizes paket i koliko dinarcica da spremis. Ziveo sam i u kraju gde sam uvek dobijao iskljucivo kartonce i u kraju gde je postar uvek sve uredno donosio. Imaju izvod, papir, kazu ti iznos, olaksaju ti novcanik i odose. Ukoliko uopste pricamo o klasicnim posiljkama.
Tako sam i ja imao problem sa poštarom, čovek nije hteo da nosi pakete jednostavno, u početku one kabastije zašta sam imao razumevanja, kasnije apsolutno nijedan. Nakon žalbe na sajtu pošte, sitacija se momentalno promenila, svaki paket je isporučen na vrata a poštar me i dan danas smatra za dušmana

A onda ih mrzi i da ispisuju izveštaje o prispeću pošiljke...

Ja sam to rešio tako što sam rekao poštaru da mi ništa ne donosi :D ni pakete ni ceduljice, svaki dan prolazim pored pošte, svaki 2-3 dan svratim, pitam jel ima nešto i rešena stvar a imam i tracking pa znam kad je nešto stiglo, što bi rekli: neće me prevariti, oću svoj paket :D (ovo je još iz vremena kad sam živeo u neposrednoj blizini škole pa su mi debli-tanti proveravali poštansko sanduče češće nego ja, pa da ne bi rizikovao rekoh poštaru da niša ne ostavlja...)
Ajde vi koji posaljete dokaze u placanju, javite na koju adresu se poslali da su prihvaceni, da se doda u FAQ, da ne bude na svakoj strani slicnih pitanja.
Ja sam navodio ovu adresu za BG carinu u temi barem 10 puta do sad...

Btw: naručio sam punjač baterija za kolegu, plaćen 33.18$, procenjen na 35.99$, naplaćen PDV 690 din + ona taksa pošte...
26.03.2018 - Item preadvice received
09.04.2018 - 11003 IZMENIČNA POŠTA; Prispeće
19.04.2018 - 10200 GPC BEOGRAD; Otprema
20.04.2108 - ja preuzeo paket...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno