Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko zna koliko je ovih dana zadrzavanje paketa na BG carini?

29 avgust je paket usao u Srbiju,I do danas nista od njega.....cak ni ne updejtuju svakodnevno statuse paketa,sto su ranije radili...

Dosao mi danas Beelink GT1 sa onom tastaturom za Android box (oko 65e vrednosti), veliki je paket bas, mislio sam odvalice me sa carinom kad onoo... Ne podleze carini... :p

Dosao mi danas Beelink GT1 sa onom tastaturom za Android box (oko 65e vrednosti), veliki je paket bas, mislio sam odvalice me sa carinom kad onoo... Ne podleze carini... :p
Koji je to model 3/32Gb? Jel moze link u poruci? Hvala

Sent from my Huawei P9Lite ROM: Elite ROM v4.0;Base updated to B389/B390

Stigao mi je sad Logitech G102(G203) Prodigy. Narucen 25. Avgusta i placen $27.49 na ebayu. Na pakovanju je vrednost $9 i po tome je carinjen. Cena kod nas je ~4500din. Inace poslat je bez originalne kutije. :)

NS carina

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

6.9. izmenična BG, danas prošao NS carinu (11.9.). S obzirom da je uhvatilo 2 dana vikenda skroz OK. Nije još kod mene.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Ubrzali su. Ja sad imam zanimljivu situaciju i taman da se jasno uvidi "rad" lutrije zvana carina :)

Dva identicna uređaja (razlika jedino u boji), sa šipingom plaćeni po 8$, naručeni na dva imena i dve različite adrese od istog prodavca u razmaku od dva minuta.

Pogledajmo tracking u prilogu :) na carini zavedeni u razmaku od dva minuta, jedan prošao danas, drugi je još na hlađenju :) sa nestrpljenjem očekujem iznose na deklaraciji.

03dd046944b48130cf23eba31ce92283.jpg
c779f197339d154f1034c4e84c595050.jpg

Po svemu sudeći, jedan nije podlegao dažbinama.

Da stvar bude zanimljivija, onaj koji je zaglavio na carini je poručen na kolegu koji je pre mesec dana imao identičan uređaj na carini (BT zvučnik, prvo poručio jedan za ćerku, pa sad još jedan za sina). Drugi je na kolegu koji do sad nije imao ništa iz Kine na svom imenu (samo iz Rusije)...

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pitanje vezano za Carinu!

Pozz Svima Novi sam nikada pre nisam naruciovao sa Stranih sajtova kao sto je aliexpres i slicni zanima me sledece ako bi narucio sa jednog istog sajta tipa jednu stvar od jednog prodavca koja kosta lupam 20e i onda narucio u isto vreme jos 3,4 stavke od nekih drugih i da to ukupno bude 50e da se ne bi naplacivala carina da li bi se te stvari sracunale u jednu istu cenu na carani koja moze da predje zajedno 50e pa bi morao da platim carinu ili ce to sve stici odvojeno ZNaci kako to vec ide posto zelim da izbegnem carinu a opet hocu da narucim vise stvari u isto vreme od razlicitih prodavaca..Hvala na pomoci unapred :)

Nece, nikad nije i niti ce, aj malo logike.
Jel kod nas kad nesto narucis na Kupujem Prodajem od razlicitih prodavaca jel spoje paket, ne, tako i ovo.

Koja je fora ako ja sam sebi pošaljem paket iz Nemačke DHLom, odeća bi bila u pitanju, bez etikete, bez ičeg. Da li će mi ovi naši cariniti to? Slao bih svoje lične stvari.

Epilog sa dva identična paketa od istog prodavca, na dve različite adrese:

Isti carinik, dva datuma, dve različite osnovice :D e Nataša, Nataša...
3e55b5a1e86735399bbdf76deaefd08f.jpg

Stigla mi je steelseries qck+ podloga i dva zastitna stakla za telefon. Postar ulazi u dvoriste i vice "stigli kinezi" i ode :D Nista od dazbina. :)

Nije valjda da su danas carinili 3-ci april?

Sent from my IRON using Tapatalk
R[emoji217] the same time to time FB_IMG_1505396337676.jpg
Alfi, pa ja sam mislio da ti proverene stvari pricas...nisam se cak ni branio sto mi rusis konstrukcije...

Uvek ostaje moguce da Posta ima pravo da se naplati od primalaca, sto verovatno i jeste ta situacija sa nevidljivim iznosom pri placanju poreza/carine, a ako vec nece da naplati od nas, Kina im npr. kaze da se j. Jeste da sam sve izmislio tj da pricam napamet, i da necu proveravati jer me mrzi, ali mislim da ima neke logike iza toga, kada razmislis o norveskoj ili nemackoj posti i troskovima koji bi se njima morali nadoknaditi.

Ok, dosta sam drvio za danas.

Alfi, pa ja sam mislio da ti proverene stvari pricas...nisam se cak ni branio sto mi rusis konstrukcije...

Uvek ostaje moguce da Posta ima pravo da se naplati od primalaca, sto verovatno i jeste ta situacija sa nevidljivim iznosom pri placanju poreza/carine, a ako vec nece da naplati od nas, Kina im npr. kaze da se j. Jeste da sam sve izmislio tj da pricam napamet, i da necu proveravati jer me mrzi, ali mislim da ima neke logike iza toga, kada razmislis o norveskoj ili nemackoj posti i troskovima koji bi se njima morali nadoknaditi.

Ok, dosta sam drvio za danas.

Sent from my IRON using Tapatalk

carina.png
Šta je ovo, kako sa 61200 ide opet na 61200 i piše otprema bez podnošenja na carinski pregled? Biće carine ili je neka greška?

Poslednja izmena:
Čudno drugi status bi trebalo da je 61200- 11200 bez obzira da li je prišao carinu ili ne

Poslednja izmena:
Imao si srece, olabavili su sa carinom zadnjih mesec dana. Odlican uredjaj u svakom smislu. Ja sam doduse uzeo samo s malim daljinskim jer ga koristim u paru sa K400+ tastaturom. S njom je kompletan uredjaj.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Koja je verovatnoća da bi proizvoljno odredili cenu tabletu kome je cena sa poštarinom $86.56 iliti po xe.com konverziji 72.45€?

Odnosno kakve su mi šanse da prodje samo sa eventualnom naplatom poreza i šta mogu da učinim da ih uvećam? :)

Nikakve.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

sto volim kad veci carinski troskovi nego cena samog predmeta... svaka cast pojedincima sto iskaljuju bes na procenama i cenama koje ni madjionicar ne bi mogao da nadje na netu...

Umesto iskaljivanja besa ovde za takve stvari, mozete se udruziti i probati nesto da uradite :)

Pozdrav, jel imao neko iskustva sa carinom na posiljke vece sume? Hocu iz Kine da porucim 3 graficke koje prelaze sumu od $3k pa me zanima kako bi mi se racunala carina, konkreno dal je 10% + 20% pdv ili se uzima neka druga osnovica za vanredno carinjenje?

Posiljka bi stigla UPS-om ili DHL-om.

Ako ima neko iskustva bio bih zahvalan za informaciju i savet. Poz

Bila bi po fakturi, +3300din za spediciju ako ides DHLom.

Ako je preko DHL-a tražiće ti izvod koliko si platio pa na njega obračunati carinu po carinskoj tarifi (nije fiksno 10%) + 20% pdv + 4000 dinara špedicija. Takođe zbog količine možeš imati problema, teško da će pusti više od 2 u jednom paketu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno