Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sad gotovo, samo me nervira što neko može kako mu dune da proceni vrednost paketa.
Pogotovo što slušalice nisu bile na akciji ili sniženju .

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne desava se cesto da nesto ozbiljno precene, cesce potcene :)

Ako ti precene 15eur vise, ***, platices oko 800din vise. U prvom postu teme imas u sta mozes da radis tada (da li ti se isplati cimanje za 400din)

Ma gde da se smaram sa žalbama ...
Nije frka platiću, samo me nervira što je u ovoj zemlji sve naopako.

Izgleda da su pooštrili kriterijum u poslednje vreme i da otvaraju skoro sve srednje i vece pakete.
Verujem da imaju kreiranu BAZU kupaca i da tamo gledaju ko koliko cesto naručuje i koje količine pa po
tome određuju visinu dažbina.

Izgleda da su pooštrili kriterijum u poslednje vreme i da otvaraju skoro sve srednje i vece pakete.
Verujem da imaju kreiranu BAZU kupaca i da tamo gledaju ko koliko cesto naručuje i koje količine pa po
tome određuju visinu dažbina.

U tom slucaju ja sam im na crnoj listi :D

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Stigla su mi 2 displeja za tel u razmaku od 20 dana i oba prošla bez dazbina, oko 30e je vrednost. Pakovani kao zaštitno staklo pa mozda zbog toga nisu ni otvarali

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Meni zastitno staklo od 1$ naplatili 360 din dažbina

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ti bas nemaš sreće, stigla su mi stakla i maske takođe bez dažbina pre neki dan mada su mi poslali gratis uz displej pa sad imam i rezervu

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

On je iz NS, ti si iz BGa. U NS skoro sve carine. Tek u skorije vreme je poneko prosao bez carine, ali to je izuzetak (niko ranije nije javio da mu u NS nisu naplatili carinu, u poslednjih 2-3 godina otprilike)

Meni stigla mini PCI-e LAN kartica bez dažbina, NS.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Aixuan case stajao na carini od 24. avgusta, do 05. septembra i koliko vidim vratio se paket ka carini ,ponovo? Da li znate šta može biti razlog? Kinez je upisao pravilno adresu.
ad0a19c00ce5d2f082a6ad8c56b0e040.jpg

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Aixuan case stajao na carini od 24. avgusta, do 05. septembra i koliko vidim vratio se paket ka carini ,ponovo? Da li znate šta može biti razlog? Kinez je upisao pravilno adresu.
ad0a19c00ce5d2f082a6ad8c56b0e040.jpg

Pogrešno tumačiš. 24.08. je registrovan u kineskoj pošti, 05.09. je prispeo na carinu.

Ovo zaista trazi divine intervention :(

Pogrešno tumačiš. 24.08. je registrovan u kineskoj pošti, 05.09. je prispeo na carinu.

Hvala. Poručio sam u isto vreme još 3 artikla, stiglo sve još prošle sedmice, a ovaj baš odocnio.

Pa ja kontam da će ovo biti do 1200 dinara doplate ?
Ovo su slušalice koje su naručene - https://www.aliexpress.com/item/Ori...udio-Headset-Noise-Canceling/32808322217.html

I ja porucio neke sluske u tom iznosu oko 35 USD i evo nekoliko dana vrti istu poruku Podnosenje na carinski pregled. Ne bi smeli da naplate carinu, a i da naplate ulozicu zalbu i dokaze o uplati i order, pa cemo videti. Meni to stize iz Turske, Kineske sluske, ali magacin u Tutskoj..... Inace iz Kine mi nikad nisu zadrzavali posiljke, uvek je sve glatko prolazilo.
Javi sta je bilo na kraju, jesu te ocarinili. Pozzz

I ja porucio neke sluske u tom iznosu oko 35 USD i evo nekoliko dana vrti istu poruku Podnosenje na carinski pregled. Ne bi smeli da naplate carinu, a i da naplate ulozicu zalbu i dokaze o uplati i order, pa cemo videti. Meni to stize iz Turske, Kineske sluske, ali magacin u Tutskoj..... Inace iz Kine mi nikad nisu zadrzavali posiljke, uvek je sve glatko prolazilo.
Javi sta je bilo na kraju, jesu te ocarinili. Pozzz
Meni stoji sad da je u KG-u, valjda stiže danas ili sutra ...

EDIT: Stiglo - 646 dinara [emoji106]

Poslednja izmena:
Treba da naplate uvek, ali zbog obima posla u BG ne naplaćuju za sitnije stvari. U NS i NI skoro za sve naplaćuju.

Aha, ok. Hvala na pojasnjenju. Pozzzz

Device: Huawei P9Lite ROM: Elite ROM v4.0;Base updated to B389/B390

Kinez na kutiji napisao GIFT i vrednost 8$, a carina procenila na 2500 din :D

Uzas! Zali se covece, pa te sluske kod nas skoro kostaju koliko su ti zaracunali globe....

Sent from my Huawei P9Lite ROM: Elite ROM v4.0;Base updated to B389/B390

Što je užas ?
Pa ovo je bolje nego što sam očekivao :D
Slušalice su 4326 dinara izašle sa poštarinom, carina ih procenila na 2500 din tako da sam morao da doplatim još 646 dinara ...

Poslednja izmena:
Što je užas ?
Pa ovo je bolje nego što sam očekivao :D
Slušalice su 4326 dinara izašle sa poštarinom, carina ih procenila na 2500 din tak oda sma morao da doplatim još 646 dinara ...
Aha, ja razumeo da,su ti naplatili 2500 din. A pa to je dobro onda.

Sent from my Huawei P9Lite ROM: Elite ROM v4.0;Base updated to B389/B390

Sve u svemu OK [emoji3]
Očekivao sam veću cifru ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno