Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokušao sam da nađem odgovarajuću temu, ali mi jedino ova deluje koliko-toliko pogodna za moje pitanje. Ako neko misli da treba da pitam u drugoj temi, neka mi pošalje link iste, pls.

Kakva je politika aerodroma u Bgu što se tiče nošenja proteina (prašak)? Je l' mogu da budem u problemu ako budem donosio to iz USA?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja imam tri paketa, poručena u 7 dana na tri različite adrese i imena. Prvi, bluetooth speaker, power bank, lampa za bajs (all in one uređaj), od 17$ i malo poveći, turska pošta, stigao za 5 dana zaglavio na carini. Drugi paket od drugog prodavca, bluetooth zvucnik 9$, turska pošta, stigao za 5 dana, zaglavio. E sad ide zanimljiv deo. 3 paket, identičan kao drugi, od istog prodavca, naručen 5 dana posle drugog, je već u koleginicinim rukama, prošao je bez dažbina i stigao juče, postavivši lični rekord od 10 dana order/delivery. Veliki plus za tursku poštu, veliki minus za NS carinu.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ja platio 23din da mi u pošti čuvaju paket, nisam dobio nikakvu potvrdu.

Sent from my x600 using Tapatalk

Kakva je politika aerodroma u Bgu što se tiče nošenja proteina (prašak)? Je l' mogu da budem u problemu ako budem donosio to iz USA?
Ne. Cak su i carinici verovatno licno upoznati sa markama vec.
Ali ako je upakovano u normalnu kutiju - ako donosis kao vrecu bez labela... bice kontrole mozda.

Ja imam tri paketa, poručena u 7 dana na tri različite adrese i imena. Prvi, bluetooth speaker, power bank, lampa za bajs (all in one uređaj), od 17$ i malo poveći, turska pošta, stigao za 5 dana zaglavio na carini. Drugi paket od drugog prodavca, bluetooth zvucnik 9$, turska pošta, stigao za 5 dana, zaglavio. E sad ide zanimljiv deo. 3 paket, identičan kao drugi, od istog prodavca, naručen 5 dana posle drugog, je već u koleginicinim rukama, prošao je bez dažbina i stigao juče, postavivši lični rekord od 10 dana order/delivery. Veliki plus za tursku poštu, veliki minus za NS carinu.
U NS joj je stigao paket BEZ carine/PDVa?

Ne. Cak su i carinici verovatno licno upoznati sa markama vec.
Ali ako je upakovano u normalnu kutiju - ako donosis kao vrecu bez labela... bice kontrole mozda.

U NS joj je stigao paket BEZ carine/PDVa?
Da, isti paket koji je 5 dana pre tog otišao "cariniku na istinu". Sve zavisi kog carinika ubodeš.

Ne secam se da se neko pohvalio da mu je paket u NS prosao bez carine!
Zeljko ce biti presrecan :D

Meni su sve sitne stvari u zadnjih par meseci išle bez dažbina. 4,5 paketa čini mi se, ništa vrednije od 6,7$ i do nekih 7,8cm, pakovano kao pismo. Prvi AiO uređaj je poveći, do 20cm pa je i razumljivo da upadne u oči, a i ko zna šta li je kinez tutnuo kao cenu (17$ je vrednost). Ova druga dva zvučnika su 10x5x3 ja mislim, eto jedan se provukao, drugi nije.

15 dana NS carina. Stigao paket u moju poštu, javiše mi da treba da platim 750 din za uređaj koji sam platio 17$ na akciji 50%. Oni su talenti gledali redovnu cenu od 34$. Žalba se ne isplati jer će me u slučajnu redovnog odmeravanja dažbine + žalba, izaći skuplje za nekih 100-150 dinara... Ali i to mi nije problem, nego ne bih da čekam uređaj još xy dana, samo zbog toga se neću žaliti, inače bih im ukazao malo na neke stvari. A garant je i kinez pametni stavio nekih 6$ vrednost za onoliki paket.

BG carina 7 radnih dana paket proveo tamo...

Meni je posiljka sa gearbesta dosla na carinu u NS 31.07. U pitanju je microSD i kablic. Bas da vidimo kad ce stici. Meni je u NS samo silikon za mob od pola dolara prosao bez ikakvih troskova. Sve drugo su uredno naplatili pa cak i mnogo vise za mob telefon jednom.

Sent from my G3221 using Tapatalk

(. E sad ide zanimljiv deo. 3 paket, identičan kao drugi, od istog prodavca, naručen 5 dana posle drugog, je već u koleginicinim rukama, prošao je bez dažbina i stigao juče,

Logican zaključak je da žensko treba da narucuje, i mojoj supruzi sve prolazi :D

Nego koji bt zvučnik si kupio?

Logican zaključak je da žensko treba da narucuje, i mojoj supruzi sve prolazi :D

Nego koji bt zvučnik si kupio?
Paket 2 i 3: M
http://s.aliexpress.com/auEnMfa2
(from AliExpress Android)

Sve standardno. Prednost je BL-5C izmenjiva baterija.

Paket 1(za koji su me naguzili danas :D ) :

Bluetooth Speaker Zealot S1 Outdoor 4000mAh Power Bank Bicycle Portable Subwoofer Bass Speaker LED light Bike Mount Carabiner
http://s.aliexpress.com/yuIviEj2
(from AliExpress Android)

Upravo svira, već oko 4 sata bez da sam ga punio kad je stigao, glasan je solidno, i ima zanimljivo dobar bass za jedno malo g od zvučnika :) montaža na bajs malo slabija, ali se da popraviti. Lampa ima usmeren snop, osvetljava zid na 200m komotno.

Први пакет у посљедњих 3,4 мјесеца који ми је стигао без трошкова. Данас га покупих, продужни 3.5мм аудио кабл.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Meni su zadnje dvije stvari na NS adresu stigle bez troškova, u sanduče: slušalice od 5.80€ i USB3.0 card reader od 2.50€.

Изгледа да је сезона годишњих, не постижу па су опет почели да пуштају мање пакете. Мени није пакет био у сандучету, морао сам до поште. Али то је до ретардираног поштара који ради мој крај. Сваки пут ново изненађење са њим. Овај пут ми је оставио туђу доставницу, није чак ни број улице добар.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

NS: magično su za dva dana obradili pakete pristigle za ukupno pet dana, pošto mi je prekjuče pušten paket pristigao 25.07. a danas mi je pušten paket koji je pristigao 30.07.

Ako nisi video poštara, Kinez šalje na pogrešnu adresu. Pitaj u Pošti šta se dešava.

Ja sam porucio 3 stvari 11. jula, 8. avgusta mi je stigla jedna posiljka koju sam morao pokupiti u posti i video sam na papiru da je carinjena 4. avgusta. Uvek mi sve stize za nekih 24,25 dana ali ove dve druge posiljke nema. Obe posiljke su mizerne vrednosti i to su 2 pcb plocice i mogu komotno u sanduce da stanu ali nije ostavljao postar nista. Da li postar mora da ostavi cedulje i za posiljke koje ne treba potpisati i koje su bez dazbina? Nije mi novac toliko bitan nego su mi potrebne te plocice i brine me da se to ne vrati nazad za cn. Hvala, poz.

Poslednja izmena:
Da li postar mora da ostavi cedulje i za posiljke koje ne treba potpisati i koje su bez dazbina? .

Meni je pre neki dan poštar telefonom javio da mi je stigao paket a pošto nisam bio kući rekao mi je da dođem u poštu i podignem i nije mi ostavio papirić, kaže ne treba

Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk

Do sada mi je uvek na vrata donosio iako moze u sanduce da stavi, malo mi glupo da je bio, ostavio cedulju za jedno pismo a druga 2 ostavio u posti a da me ne obavesti.

Jel' tvoja posta na Vozdovcu?
Pošta Beograd 90
Vojvode Stepe 524
?

Kako i gde se to radi?
Trebaće verovatno i meni, a ne bi bilo loše da se stavi u FAQ na prvoj strani.
Otišo do pošte i pitao.
Rukom napišeš molbu do kog datuma da ti čuvaju paket ( max je valjda 30 dana), košta 23 din, ne dobija se nikakva potvrda niti račun.
Paket stigao 1.8 u poštu, još uvek se vodi na isporuci, sutra ću ga podići.

Sent from my x600 using Tapatalk

Uradio i ja isto pre par meseci dok sam bio odsutan na godišnjem. Potpisao zahtev, uplatio 23 dinara, kao super. I tako ja pratim paket, stiže on u poštu, i nakon pet dana pravac nazad u Kinu. Kad sam se vratio kući, otišao do pošte da se raspitam što vratiše paket kad je aktivirano zadržavanje. Odgovo je bio u stilu : Ups..... Toliko o pošti. Sreća pa je Kinez bio više nego korektan, pa kad mu je paket stigao nazad, ponovo mi ga poslao bez ikakve nadoknade.

ako pitas mene, nije
Onda si dobio pogresan tracking broj ili je Kinez poslao na pogresnu adresu, jer je on otisao u tu postu.
Zovi postu 90 (koju sam pomenuo gore) i sto pre trazi da se vidi gde je taj paket i da li je na tvoje ime. Imas vremena do sutra max. Ne zovi svoju postu, nije u njihovoj nadleznosti!

ne kapram kako znas da su bas moje posiljke zavrsile tamo? i moja 2 pisma nisu pracena tako da ne mogu proveriti gde su.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno