Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tebe su gadno ispreskakali na carini, izgleda :d čim deliš svakojake i plašljive savete :)
Telefone i ostale džidžu-bidže uvozim za lične potrebe iz Kine već 4 godine i nikada mi nisu naplatili više od onoga što zaista vredi. Uvek je bila i nešto niža cena... Naime, carinici se normalno služe internetom i po poreklu paketa odlaze na sajt prodavnice i tamo nalaze najnižu cenu za poručenu robu i po tome carine (to podrazumeva akcijske cene proizvoda, odnosno trenutno najnižu cenu istog)!
Možda sam ja zadovoljan jer me još uvek nisu šibnuli. Ko zna.
PALL MALL-mislte o tome ;)

И шта је писац овом поруком хтео да каже или докаже? Иначе како је могуће утврдити на основу земље слања која је продавница у питању ако пакет не прати пропратна документација нпр. AliExpress и 1001 доставни центар или још бољи пример Ebay где су исти предмети у распону цене од 1$ до 10$... Хоће цариник да узима најнижу понуђену цену или која му прва падне под руку.

Хајде пронађи путем ове адресе са све земљом порекла која је продавница у питању: PO Box 2542, 36243 Niederaula, Germany

ПС. Не тврдим само ЈА да је царина лутрија, него ових 1211 страна форума са разним искуствима људи и разним причама и проблемима са царином....

Poslednja izmena:
Svakome je svoja muka najteza. ***. Tako se i kod tebe potrefilo.
To sto si okacio je "skracena" verzija adrese. Gotovo uvek napisu i sajt sa kog je kupljeno ;)
No, da ne bi vise isli u raspravu i off, u pravu si za sve sto kazes i .
OFF

Sent from my P9000 using Tapatalk

Nije se kod njega "potrefilo" nego je kod većine bilo tako. I nije "muka" nego je veliki faktor sreća. Nešto prođe bez ičega a nešto precene. U proseku dođe na isto ili si u plusu ako ide preko BG carine.

Eto i ja, kao i mnogo ljudi ovde, imam situaciju da za skuplje stvari nisu ništa naplatili a onda za manju precenili.

Ti si imao sreće i zarad ostalih članova ne bi bilo loše da prestaneš sa generalizacijom.

Danas mi sa carine stiže Android box pa ću vam javiti da li sam zadovoljan ili ne ;)

Samo da javim da sam extra zadovoljan. Naplacen samo PDV.
Extra.

Stigla mi je posta preko dhl. Dhl je naravno dostavio koliko treba da se plati za carinu, medjutim carina trazi izjavu o nameni robe. Ima li neko ideju kako treba da izgleda ta izjava i sta u njoj konkretno treba da pise?

Posiljka je 50€. Medjutim, nije ni PDV u pitanju jer je naplaceno 778 dinara ukupno na tih 50€...

Stigla mi je posta preko dhl. Dhl je naravno dostavio koliko treba da se plati za carinu, medjutim carina trazi izjavu o nameni robe. Ima li neko ideju kako treba da izgleda ta izjava i sta u njoj konkretno treba da pise?
Najprostija izjava u kojoj pise da li je za licne, poslovne ili trgovinske namene. Citaj: kazes licne, ako nije 50 komada necega sto ne moze biti za licnu upotrebu. To ih samo zanima.
To uvek mora preko DHLa kada se carini. Uzjedno, javi koliko ti traze na ime spedicije, bilo je valjda 3300 za fizicka lica.

Posiljka je 50€. Medjutim, nije ni PDV u pitanju jer je naplaceno 778 dinara ukupno na tih 50€...
Procenjen na nizu vrednost. Nema sta drugo da se naplati osim PDVa tu i onih "zarada poste".

Pa nije bas 50, ali u pitanju je kvantitet od 10 :D . Uglavnom znaci obicna izjava da je za licnu upotrebu, da li bi trebalo uz to i neko objasnjeje da to potkrepim, ili ne?

Spedicija je 3300

Trazice ti dodatne informacije ako treba. Obicno ne, ali mislim da ce traziti da malo preciznije opises za sta ces koristiti.

Lupam, stigne ti 4 velike temperaturne sonde. Trebaju ti za proveru da li macka prodje u *****injac :D

EDIT: Zasto je rec ***** (chicken) prekrivena :lol

Sad me živo zanima čega 10 je poručio i kako će da se završi. [emoji1]

A i stvarno mi nije jasno. Naplate debelo pdv i carinu. Briga ih za porez na dobit na kraju krajeva i da je za prodaju pogotovo što smo zemlja gde šverc cveta.

Ionako da uvozi na firmu bi manje platio carinu. Taman za taj eventualni porez na dobit....

Ali mora razne agencije od nečega da žive i da se štiti uvoznički lobi.

X puta sma poželeo nečega više da naručim zbog uštede shipping-a npr (za sitne stvari), i uvek odustanem zbog ove *******cije.

Poslednja izmena:
Zna li se do kog datuma su stigli sa carinjenjem? Na telefon se naravno niko ne javlja, ne znam da li je moguce licno otici do njih?

Meni stoji od 03.07, nikad duže čini mi se.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

I meni od 3.7, treba da idem sledece nedelje na more, frka mi je da nece stici do tada.

U vezi te situacije, da niste tu a ocekujete paket i postoji sansa da ce ga vratiti, sam bas pitao u posti pre neki dan. Rekose mi da se napise neka izjava/molba i onda ti drze paket do 30 dana. Na moje pitanje kako prate to, po imenu, adresi... kazu zakace pored paketa gde drze i gledaju :)

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Ili druga varijanta da se ovlasti neko drugi da moze da podigne.

Da li postoji neka vrsta ovlašćenja (obrazac) u Pošti ili bi se moralo ići kod notara?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Obična punomoć, kod notara overavas samo potpis, 360 dinara.
Ja, Pera Petrović iz Beograda, ulica Humska, jmbg 0811975880036,lk br 00000000,izdata od strane PU Savski venac dana 01.01.2015 godine koja važi do 01. 01.2025 godine, ovim putem ovlašćuje Marka Markovića (pa isti podaci kao i za Peru), da u moje ime i za moj račun, pred JP Pošte Srbije, može preuzeti posiljku poslatu na moje ime, broj pošiljke 0000000000.
A imaš i mustri na netu.

Postoji i punomoćje koje se overava u pošti, i važi za tu poštu samo. Plaća se neka taksa, kupuje se markica. Ja tako dao punomoćje bratu, podizao u moje ime

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Sad me živo zanima čega 10 je poručio i kako će da se završi. [emoji1]

A i stvarno mi nije jasno. Naplate debelo pdv i carinu. Briga ih za porez na dobit na kraju krajeva i da je za prodaju pogotovo što smo zemlja gde šverc cveta.

Ionako da uvozi na firmu bi manje platio carinu. Taman za taj eventualni porez na dobit....

Ali mora razne agencije od nečega da žive i da se štiti uvoznički lobi.

X puta sma poželeo nečega više da naručim zbog uštede shipping-a npr (za sitne stvari), i uvek odustanem zbog ove *******cije.

Narucio sam es xeon procesore iz Kine. Uglavnom, pisao sam im izvestaj uz obrazlozenje da su mi potrebni za doktorske studije, naravno sve lepo upakovano i argumentovano. Videcemo kako ce proci, sinoc sam im poslao, za sada nema odgovora.

Yi 4k akciona kamera prošla bez carine, prvi put da mi ovako nesto veliko i vredno ne carine.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U, bre. Kamerica je bas velika :D

Paket nije bio na carini, samo je prošao

Kontam da im se to slucajno desi tokom razvrstavanja.

Kako ono carine ako se posiljka iz Nemacke salje DHL-om za Srbiju?

Ima neka prica da "ne carine" ili da samo robu od Sportdirect ne carina na DHL-u...

Imam nameru da nesto porucim iz D i opcija je da salju DHL-om, cena slanja je 60-70e, prdmet vredi 120e, polovno nesto...

Sta naplacuju pri carinjenju i "udaranju" dazbina ovi na DHL u Beogradu?

Ja nacuo da ide navodno (120e+70e)x1.1x1.2=250,8e + neka dhl spedicija od navodno 3240rsd, sve u svemu 270-ak evra, 'jel ovo tacno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno