Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva opcija je da carinici poveruju u tu vrednost i neces nista platiti, ali oni nikada ne veruju kinezima.
Druga mnogo verovatnija opcija je 4000 dinara DHL-u za spediciju, + 20% PDV na vrednost sa shipping-om + carina koja zavisi od tarife (mislim da je 1% ali nisam siguran)

Koliko stvarno vredi? Ako moze da prodje ispod 50e, nista te nece cimati DHL.

^^ *** sad ti je za nauk, naručio traktor il kutijicu za dekodiranje zvuka, 4000 je 4000, i to njih ne zanima,ja se jednom isto tako opeko i otad izbegavam u širokom luku

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je kod nas tako..u Cg je 5 eura ono sto je kod nas 4000

Da si barem procitao FAQ, video bi sledece:
"1.3. Roba koja je poslata preko kurirske sluzbe (DHL, UPS, FedEx, TNT) dodatno podleze i spediciji ukoliko je vrednost preko 50e (tj. ukoliko se carini). Spedicija je 3000 dinara i navise trenutno."
ISkreno mi te uopste nece biti zao ako ti ne priznaju :) Ali posto tesko da znaju sta je DAC uopste, a jos manje koliko tacno vredi, pre ce priznati tu cenu Kineza. Ako ima specificne oznake, nije neki no-name koji se tesko nalazi, izgooglace i videti da je lupio cenu - onda ide spedicija.
Ako je pravi DHL, onda je tako. (pravi u smislu onog brzog i skupog, sto ne mogu da procenim da li jeste za 23e za DAC iz Kine - moze biti)

Meni su tako izgugali jedan smsl dac ali srecom zvali su me pa sam ih ubedio da kosta 48$ a ne $75,za dacove u kitu ili bez kutije mozes da uzmes i neki od par hiljada $ kad bi mislim postojali,nemaju pojma sta je

Kontaktirao me je kupac preko ebay-a i pita da li mogu da navedem neku odredjenu vrednost posiljke, kako on ne bi platio carinu. Ja ne znam kako to kod nas da uradim. Saljem kao pismonosnu posiljku i kao na svakom pismu navedem samo adresu svoju i primaoca. U onim carinskim papirima (nekada ih popunjavam, nekada ne) mogu da navedem vrednost, ali to je koliko kapiram za potrebe nase carine. Ta carina u zemlji primaoca nece dobiti tu informaciju.

Dakle kako izvesti to da kada paket stigne, bude ono kao kad Kinezi salju, da na samom paketu pise vrednost paketa, ili gift?

cn-22

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Moze malo detaljnije. Nisam bas previse upucen u ove stvari. Kako/sta fakturu? Sta je cn-22?

Doneo postar malo pre telefon carina+pdv=0din. Prosto neverovatno da ovoliki paket prodje bez nameta. Luda sreca.
P.S. idu izbori pa nas mozda caste... ;)

Послато са Redmi Note 4

Moze malo detaljnije. Nisam bas previse upucen u ove stvari. Kako/sta fakturu? Sta je cn-22?
carinska deklaracija cn22. izguglaj malo ako si vec slao nesto vredonosno onda si je verovatno i popunjavao

Jesam, to sam popunjavao, samo nisam znao da se tako zove. Ali ne znam da li to dolazi do carine primaoca paketa? Jer meni treba neki nacin da carina te zemlje gde paket ide, moze da vidi da je vrednost ta koju sam naveo, ne nasa carina.

Ako možeš da kažeš šta šalješ i odakle je kupac da ti pomognemo detaljnije

Neke kvalitetne folije za telefon, uz neke dodatke za postavljanje. Vrednost je oko 30$, a kupci su (dvojica su me pitala isto u roku od par dana) iz Italije i Albanije. ovaj iz Albanije kaze da ne sme da bude vrednost sa isporukom, veca od 22 eur i da li ja to mogu da naznacim. A ja ne znam kako i gde to da naznacim, jer ovi carinski papiri mislim da su za nasu carinu, a ne za albansku.

Da ti naša carina ne bi pravila problem moraju da ti se poklapaju vrednosti na paketu, tako da stavi 10$-20$ ukupnu vrednost i nemoj da ubacuješ nikakve fakture račune unutra i slično, ili jednostavno pošalji kao dokumenta bez vrednosti ako već naplacujes paypalom, tipa za 200g preporučeno pismo je 540din u obe zemlje sad ne znam koliko si im naplatio ali ja bi slao ovako, bez ikakvog cn22

Da ti naša carina ne bi pravila problem moraju da ti se poklapaju vrednosti na paketu

Kako mislis vrednosti na paketu? Mislis na kovertu da napisem vrednost, ili?

tako da stavi 10$-20$ ukupnu vrednost

Mislis na carinskoj deklaraciji?

ili jednostavno pošalji kao dokumenta bez vrednosti ako već naplacujes paypalom, tipa za 200g preporučeno pismo je 540din u obe zemlje sad ne znam koliko si im naplatio ali ja bi slao ovako, bez ikakvog cn22

Fora je u tome sto kako na koju sluzbenicu u posti naletim. Neka kaze da ne mora ta carinska deklaracija, a neka insistira na njoj. Ovo sto sam slao bez deklaracije je sve uredno stiglo, kao i ovo sa deklaracijom. Jedino to nisam probao da na carinskoj deklaraciji napisem da su dokumenta bez vrednosti. Mada opet, ne znam da li ce mi onda nasa carina praviti probleme, jer videce da nisu dokumenta vec folije u tvrdom pakovanju. A opet ako napisem da su dokumenta bez vrednosti, onad ce verovatno carina u toj zemlji primaoca da kao i nasa carina cacka po internetu da vidi koliko to kosta i kad vide da je vise od tih recimo 22 eur, naplatice coveku carinu. Dakle ja bih nekako morao da napravim oni foru kao kad Kinezi salju, da na onoj nalepnici stoji vrednost, ili da je oznacen paket kao gift.

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]

Poslednja izmena:
Ako popunjavas carinsku deklaraciju onda tu,ako ne vrednost nula, probaj da ubaciš u neku običnu kutiju koja nema ništa znaci neka bela bezlicna a obično mislim da ne otvaraju pisma i još ako je označeno da su dokumenta

Da, ja i saljem kao pismonosnu posiljku i saljem u koverti (doduse onoj oblozenoj, ali koverti). Oni to i racunaju kao pismo, a ne paket. Samo mi i dalje nije jasno bilo da ne navedem vrednost ilis tavim vrednost na carinskoj deklaraciji, kako ce to uticati na carinu zemlje primaoca i kako ce oni znati sta sam ja naveo kao vrednost, odnosno da li ce proveravati vrednost po internetu.

Pa stavi vrednost onda na carinskoj samo ali samo ako budeš popunjavao tipa 14.67€ jer okrugle vrednosti su malo providne Al nemoj ovu cifru bas, možda imaju špijuna ovda smisli neku sam

?? zavisi od poste posiljaoca. RR je uglavmom pismo ali nemora da bude.

Deklaracija cn22 prati posiljku!!! i kinez kad pise vrednost to je na cn22u zalepljenom na koverti, paketu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno