Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel prosao nekom danas 2.12(stiglo na bg carinu) ako me uhvati vikend poludecu,a jos nema izvestaja da su pregledali.

Izgleda da je stigla gomila 1.12, pa nisu stigli da obrade ili je moj paket negde zaglavio...videcemo sutra.
dbe4061f888e9263e1cebae150e7794b.jpg

Nemoj da me plasis covece,tebi je od 2.12 na pregledu meni je isto tako,1.12(nama je tada stiglo na aerodrom) su valjda juce zavrsili,sad cekamo obavestenje za 2.12

Krenuli su ocigledno da carine i robu male vrednosti, i to debelo naplacuju... Stize mi android tv box od 25 dolara, videcemo kolko ce ga proceniti...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

stiglo mi je ove nedelje 9 paketa,neka odeca igracke itd,nista nije carinjeno.

Svojevremeno mi je niška carina ocarinila OTG kablić plaćen 1 dolar (i slovima: jedan). Bio je u običnoj koverti, a ukupne uvozne dažbine sam platio oko 350 dinara, dakle preko 300% od vresnosti robe. Ali nije kriva samo naša carina već i nemarni Kinez koji je na paketu napisao vrednost robe 8$. A ovi naši (za promenu) prihvatili napisanu vrednost. :p

Niška carina već neko vreme sve carini, ne prolaze više ni knjige ili diskovi, a svojevremeno sam naručivao dosta knjiga i stripova. Čak su mi carinili i igračku za dete. Dakle, za razliku od drugih carinarnica, nema provlačenja bez dažbina (osim ako stiže paket od privatnog lica, rodbine). Ali su bar prilično realni kod procene vrednosti.
Pre dve godine su mi za mobilni telefon unapred tražili izvod iz banke, ja sam ga dostavio i carinili su mi po zaista plaćenoj ceni. Ne znam da li i dalje tako rade.
Videćemo kako ću sad proći, nakon mnogo vremena naručio sam nešto, zvučnike i sad su na carinjenju. Bili su plaćeni 16 dolara na sniženju za 11.11, ali pretpostavljam da će carinici kao osnovu sada uzeti punu cenu.

Da li neko ima neke novosti o paketu koji treba da mu stigne USPS-om, meni se ne pomera tracking status jos od 7og decembra...

Da li neko ima neke novosti o paketu koji treba da mu stigne USPS-om, meni se ne pomera tracking status jos od 7og decembra...

mozda ti se pomeri tamo krajem sledece nedelje

jel pismo ili paket zavisi kako pocinje traking

Poslednja izmena:
Konacno danas dobio status 61200,jel to znaci da mi sutra stize paket?

Stiglo mi je da treba da podnesem racun ili fakturu za moju posiljku jel to saljem na mejl ili ?

kako da dam racun ako posiljka nije kupljena nego dobijena na poklon

inace paket stigao na carinu 8 decembra ako to nekom znaci

Evo stigao paket posle 16 dana proveden na carini, placen 64 dolara njihova procena 70$ lopov=carina=drzava uzeose mi 2750 dinara.
Tako da me nesto malo jeftinije ispalo nego da sam jurio da to kupim preko ali posto nisam planirao da idem preko morao sam da ga
narucim online. Secam se pre par godina drugar kupio nesto male vrednosti tipa 3-4$ i stiglo mu da carinu plati oko 1000ke oterao ih u pm.

Evo stigao paket posle 16 dana proveden na carini, placen 64 dolara njihova procena 70$ lopov=carina=drzava uzeose mi 2750 dinara.
Tako da me nesto malo jeftinije ispalo nego da sam jurio da to kupim preko ali posto nisam planirao da idem preko morao sam da ga
narucim online. Secam se pre par godina drugar kupio nesto male vrednosti tipa 3-4$ i stiglo mu da carinu plati oko 1000ke oterao ih u pm.

sta si narucio to jest sta su carinili na 70

Hvala.
A novčanik si imao baš takav kod naših Kineza i mislim da je bio 500 dinara.

Stiglo mi je da treba da podnesem racun ili fakturu za moju posiljku jel to saljem na mejl ili ?
Kazu ljudi da moze i preko maila ali u mom slucaju nije pomoglo pa sam morao da odnesem licno.

kako da dam racun ako posiljka nije kupljena nego dobijena na poklon
pa rodjak mi poslao mobilni telefon
Pokloni takodje podlezu carini. Reci rodjaku da ti posalje racun ili link ka sajtu ako je kupljen online.

Kazu ljudi da moze i preko maila ali u mom slucaju nije pomoglo pa sam morao da odnesem licno.

Pokloni takodje podlezu carini. Reci rodjaku da ti posalje racun ili link ka sajtu ako je kupljen online.

sta si imao pa si nosio racun koliko su ti carinili od koje cene, zasto si morao licno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno