Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lici na auto-dijagnostiku, a to su ljudima pravili problem :) Samo zato.

Nemacka, ili UK, ako do tamo treba puno da putuje, nece biti Express Courier bilo kog tipa, nego obicna posta. Do nas - nema cak ni ETA :) Uzjendo ove dve zemlje imaju normalne cene shippinga, pa posto je isto do njih i do nas, znaci da nije DHL, inace bi bila razlicita cena. Ovo nije sigurno, ali se pokazalo 100% tacnim do sada :)

Porucuju bre ljudi tastature i miseve... cak sam kolegi donosio iz Koreje, tj. uzeo i poslao odande licno, da ispadne jeftinije (jer je tastatura glomazna za nosenje i lomljiva previse za prtljag). Ne kapiram ni ja zasto :D
A hi-fi opremu nista cudno, ima podosta stvari koje ne mogu inace da se nadju van. Bas su me cesto cimali da posaljem neke kartice cijeg se imena i ne secam vise ;) Mislim da bese M-Audio, ranije se samo u Koreji nalazio.

A ja licno cekam da mi stignu HappyCall tiganji :) Neki Korejanac je shvatio da stranci luduju za njima i otvorio eBay shop za njih samo u pocetku :) (HappyCall Diamond konkretno, okrugli standardni, ali pravi non-stick za 25$/25cm, ne ovo njesra Delinadje kod nas ;))

Poslednja izmena:
ako proizvod na aliju kosta 140e,a realna cena je 170 koliko bi me kostalo da dodje na adresu?

Mislim da nije bitna realna cena, vec cena koju si ti platio i ako stoji na posiljci. Carinik svakako ima pravo da sam proceni vrednost robe. Na taj iznos ukoliko krene proces carinjena, dodajes 20% pdv odmah, ostalo takodje ide na procenjenu vrednost, nisam siguran kako.

Stigao mi je cardboard placen 7 dolara 11.11....jagoda mi je procenila da kosta 30 i napisala 3d naocare....platio sam pdv 800 dinara..uzas. Da sam se zalio ta zalba bi kostala 550 dinara tako da maltene dodjem na isto.. Zelim joj sve najgorr na rerardiranim procenama

Lici na auto-dijagnostiku, a to su ljudima pravili problem :) Samo zato.

Nemacka, ili UK, ako do tamo treba puno da putuje, nece biti Express Courier bilo kog tipa, nego obicna posta. Do nas - nema cak ni ETA :) Uzjendo ove dve zemlje imaju normalne cene shippinga, pa posto je isto do njih i do nas, znaci da nije DHL, inace bi bila razlicita cena. Ovo nije sigurno, ali se pokazalo 100% tacnim do sada :)

Porucuju bre ljudi tastature i miseve... cak sam kolegi donosio iz Koreje, tj. uzeo i poslao odande licno, da ispadne jeftinije (jer je tastatura glomazna za nosenje i lomljiva previse za prtljag). Ne kapiram ni ja zasto :D
A hi-fi opremu nista cudno, ima podosta stvari koje ne mogu inace da se nadju van. Bas su me cesto cimali da posaljem neke kartice cijeg se imena i ne secam vise ;) Mislim da bese M-Audio, ranije se samo u Koreji nalazio.

A ja licno cekam da mi stignu HappyCall tiganji :) Neki Korejanac je shvatio da stranci luduju za njima i otvorio eBay shop za njih samo u pocetku :) (HappyCall Diamond konkretno, okrugli standardni, ali pravi non-stick za 25$/25cm, ne ovo njesra Delinadje kod nas ;))
Jel može link do tih tiganja?

Uzese mi za bluedio t3 placene nepunih 30$ na popustu 11.11. 1.187,00rsd...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stigli mi ekstenderi jutros.
Realno procenjena vrednost istih na ~40€ (10 komada) i naplaćen samo PDV od 950 RSD...
Svaka čast za realnost ali se čekaaa bre 2 nedelje...

Imao si ozbiljnu sreću sa prolaskom 10kom bilo čega, a tek realno procenjenih.....

Ljudi jel imao neko iskustva sa zalbom na iznos carina. Znaci ladno su letv max 2 procenili da vredi 45000 dinara i naplatili carinu 14000 dinara. Znaci vrednost im je nerealno visoka i moram se zaliti. Zvao sam carinu i kazu da se pise prigovor i da mora da se dostave dokazi. Sa dokazim sam vec jednom imao kontakta tako da znam proceduru. Ali da li neko zna sta se pise u zalbi i koliko se ceka na usvajanje zalbe?

Ova u carini mi rece da je procedura 2-3 dana i da se onda posle toga neki izvestaj ceka vise od mesec dana. Ja sa stolice kada nisam pao. Sta bre oni ima da rade oko paketa mesec i vise dana?

Stigli mi ekstenderi jutros.
Realno procenjena vrednost istih na ~40€ (10 komada) i naplaćen samo PDV od 950 RSD...
Svaka čast za realnost ali se čekaaa bre 2 nedelje...
Ja sam vise puta porucivao po 10 komada i nikada nisam platio nista. Kinez lupi vrednost 10$ i samo pristizu.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Ljudi jel imao neko iskustva sa zalbom na iznos carina. Znaci ladno su letv max 2 procenili da vredi 45000 dinara i naplatili carinu 14000 dinara. Znaci vrednost im je nerealno visoka i moram se zaliti. Zvao sam carinu i kazu da se pise prigovor i da mora da se dostave dokazi. Sa dokazim sam vec jednom imao kontakta tako da znam proceduru. Ali da li neko zna sta se pise u zalbi i koliko se ceka na usvajanje zalbe?

Ova u carini mi rece da je procedura 2-3 dana i da se onda posle toga neki izvestaj ceka vise od mesec dana. Ja sa stolice kada nisam pao. Sta bre oni ima da rade oko paketa mesec i vise dana?

Ja sam pre jedno 2 godine pisao zalbu i pravo da ti kazem cekao sam oko 2 meseca i to sve zato sto je navodno neko pismo vezano za moju zalbu putovalo iz Savske u Francusku ulicu mesec i nesto dana. Na kraju su mi uvazili zalbu al da sam znao da cu toliko cekati platio bih. Trebalo bi da su se stvari poboljasle od tada al ti racunaj za koliko je realno da ti spuste i koliko sad treba da platis pa vidi da li ti se isplati. Na koji broj si zvao? Ja ocekujem neku posiljku za proizvod koji mi, nadam se, nece cariniti pa bih da probam da najavim to da ne bih posle pisao zalbu al ne mogu nikako da ih dobijem.

Da je mnogo mnogo je..Vidim i clanu iznad precarinjeni zvucnici bluedio t3..tebi le max 2..Jel ti Jagoda to carinila?? To ti je lopov zesci, ja sam se zalio pre godinu dve i cekao oko 2 ipo meseca

Ja sam t3 platio nepunih 30$,prodavac naznacio da je gift i da je vrednost 20$...ali su ih na carini procenili na 45$ (5.185,00) i naplatili,verovatno,pdv 1.037,00rsd + posta uzela 150,00...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Caletu stigle 3 komponente sa Alija, niska carina, 4 dana obradjivano, po psu naplacen pdv tacno na 5000.

Da je mnogo mnogo je..Vidim i clanu iznad precarinjeni zvucnici bluedio t3..tebi le max 2..Jel ti Jagoda to carinila?? To ti je lopov zesci, ja sam se zalio pre godinu dve i cekao oko 2 ipo meseca

Kad procitam ovo, ne znam ni da li cu narucivati tel. Brate carina iznosi skoro koliko i Xiaomi

Danas su zavrsili paket koji su zapoceli 28.11. cisto ako nekome znaci.

Mesec-dva dok izvučeš pare nazad ako odluče u tvoji korist.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Jel cu tek sutra videti da li carine paket? I sta znaci ovo "letters" pored 11003? Hvala :)
1a0b21c5630dc724ddbdad5403e36686.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

izgleda da sam pogresio u tumacenju LETTERSa
ha ha

Screenshot_2016-12-09-21-35-22.png

moj iz srbije otisao za Tursku :-devil-::p:smash:

zato je u BiH postenije, odmah napismeno trazi kolilo si platio nesto npr pay pal izvod ili iz banke i nema greske sa carinjenjem

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja sam pre jedno 2 godine pisao zalbu i pravo da ti kazem cekao sam oko 2 meseca i to sve zato sto je navodno neko pismo vezano za moju zalbu putovalo iz Savske u Francusku ulicu mesec i nesto dana. Na kraju su mi uvazili zalbu al da sam znao da cu toliko cekati platio bih. Trebalo bi da su se stvari poboljasle od tada al ti racunaj za koliko je realno da ti spuste i koliko sad treba da platis pa vidi da li ti se isplati. Na koji broj si zvao? Ja ocekujem neku posiljku za proizvod koji mi, nadam se, nece cariniti pa bih da probam da najavim to da ne bih posle pisao zalbu al ne mogu nikako da ih dobijem.

Pravo da ti kazem ne znam sta da radim. Znaci procenili su telefon na 400 dolara i realno ne znam gde su tu cenu nasli posto nigde nije toliko skup. Najskuplje sto su mogli da nadju je 300 dolara. E sada ja bih se zalio da mi naplate realnu cenu od 200 dolara koliko sam i platio sto bi znacilo da trebam za dazbine da platim 6000 umesto 14000 na koliko su procenili. To je 8000 dinara, ali ne znam da li je vredno mesece maltretiranja?

I da li nekako mogu da ubrzam proces carinjenja ako im se najavim unapred i posaljem im dokumenta koliko sam nesto platio?

Sta je SE-SESTOA? Tu mi stoji paket vec 7 dana.

Pravo da ti kazem ne znam sta da radim. Znaci procenili su telefon na 400 dolara i realno ne znam gde su tu cenu nasli posto nigde nije toliko skup. Najskuplje sto su mogli da nadju je 300 dolara. E sada ja bih se zalio da mi naplate realnu cenu od 200 dolara koliko sam i platio sto bi znacilo da trebam za dazbine da platim 6000 umesto 14000 na koliko su procenili. To je 8000 dinara, ali ne znam da li je vredno mesece maltretiranja?

I da li nekako mogu da ubrzam proces carinjenja ako im se najavim unapred i posaljem im dokumenta koliko sam nesto platio?
Jel si preuzeo telefon i platio carinu?

Jel si preuzeo telefon i platio carinu?

Nisam odbio sam da primim paket dok ne vidim sta cu. Postar mi je ostavio cedulju da mi je paket u posti. Tako da sada imam tri mogucnosti da se paket vrati u kinu, da ulozim zalbu pa cekam dva meseca da mi smanje dazbine za 8000 hiljada ili da platim 14000 i uzmem sutra telefon.

Port of Stokholm. Stoji u Svedskoj.

Kakva bre Svedska:

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
01.12.2016 08:30:28 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
01.12.2016 11:57:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
02.12.2016 14:17:39 40200 GPC NIŠ - 40200 GPC NIŠ Otprema
03.12.2016 00:07:02 10200 GPC BEOGRAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
04.12.2016 13:49:00 SE-SESTOA Prispeće

????

Izgleda da je vraceno nazad, stiglo je u Svedsku, sta si uzeo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno