Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigao mi paket iz Engleske, u petak stigao u zemlju, u subotu ocarinjen, danas kod mene. Iznenadjujuce brzo, pogotovo i kad se uzme u obzir da je petak bio neradni dan.

Beograd. S druge strane, paket koji mi je navodno zavrsio u Meksiku nikako da se pojavi vec 2 nedelje. Od jutros zovem broj koji je u prvom postu i cas je zauzet a cas se niko ne javlja.

Poslednja izmena:
A sve to inace stoji u FAQ :)

stigle slušalice, obračunato 25e koliko su i plaćene. oko 700-750din dažbine

Po DHL ovom trackingu pise da mi je posiljka stigla u BG prije 7 dana, medjutim jos nije kod mene u Novom Sadu. O cemu se radi ???? Kome da se obratim za ovo, na koji broj ili mail ? U pitanju je obicni DHL sa iHerba, dakle nije ekspres.

Po DHL ovom trackingu pise da mi je posiljka stigla u BG prije 7 dana, medjutim jos nije kod mene u Novom Sadu. O cemu se radi ???? Kome da se obratim za ovo, na koji broj ili mail ? U pitanju je obicni DHL sa iHerba, dakle nije ekspres.
To treba DHl da pitas, u stvari verovatno pokusavaju da te kontaktiraju, ako jos nije isporucen :( (verovatno je neka greska u broju telefona, ili nemas broj tleefona, ili nije iHerb poslao tvoj e-mail)

Pozovi DHL (imas broj na njihovom sajtu), kazi im AWB (onaj tracking sto ti je iHerb dao), i naci ce oni gde je zastoj.
Koliko te je kostao taj paket?

Sa izmenicne poste poslali mi paket u gpc ns i sad se vraca izmenicnoj posti sta da radim a ja sam u bg?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Ništa, čekaj da ga ocarine u Beogradu i pošalju ti ga kući. I moj je prošle nedelje lutao do Novog Sada pa nazad u Beograd i najzad na Nišku carinu koja ga je za 2 dana ocarinila i prosledila dalje - kod mene.

©klaTapaT

Izgleda tamo rade nepismeni meni je frka da ga ne vrate za kinu.Zvao par brojeva i niko nista nezna nista cekam oa sta bude.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Статус Пошиљке: Испоручено
Земља одредишта: Србија
2016-11-16 15:29 19000 Zaječar 1, Uručenje, Uručeno
2016-11-16 04:12 40200 GPC NIŠ - 19000 Zaječar 1, Otprema
2016-11-15 14:14 40200 GPC NIŠ - 40200 GPC NIŠ, Otprema
2016-11-15 12:57 68200 CARINA GPC NIŠ - 61200 CARINA GPC BEOGRAD, Otprema
2016-11-12 00:49 10200 GPC BEOGRAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA, Otprema
2016-11-11 16:50 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2016-11-10 15:51 20200 PC Novi Sad - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2016-11-10 10:46 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA, Otprema
2016-11-09 16:31 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2016-11-09 09:09 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Evo vidi lutanje koje sam pomenuo.

Bez brige, neće vratiti (ako nije dron).
Samo da nađe pravi put.

©klaTapaT

Kupljene 2 jakne 20.oktobra kod istog prodavca na Aliju. Trazio sam da mi stavi u jedan paket ali on stavio2 paketa zasebno. Kaze ne moze sve u 1, napisace da je cena manja i da ide kao gift. Cena je bila 23$ za jednu jaknu. Stigla jedna jos 9.11.i od tada se vrti na carini kao kod kolege iznad, posle 9 dana je dobih. Donosi postar i trazi 600 din. Za sta ne znam, na onoj deklaraciji sa carine pise da je pdv 450 din a oni su procenili jaknu na 20$. Za sta sam platio jos onih 150 ne znam. Inace me je postar zvao i rekao ako ne budem kuci da uzmem odmah se posiljka vraca, ne zadrzava se 5 dana u posti, isto ne znam zasto.
Cekam ovu drugu da stigne da vidim kako ce to proci. Inace sam do sada preko 50 posiljki iz Kine dobio i ovo je prvi put da naplate prv, bilo je i garderobe i gedzeta. Stvari i od 1$ pa do 30$. Sve ovo odozgo govorim za Beograd, Carina Beograd.

@miki92
Za sve se placa pdv, bila posiljka 1$ bila 49$. Zasto mislis da ovog puta nisu trebali da ti naplate pdv? Na Niskoj carini sve carine tj naplacuju pdv, dok na Beogradskoj posto im stize sigurno vise paketa nesto propuste bez dadzbina. A tih 150 dinara je uplatnica i vrv otvaranje paketa.

Edit:
Meni su za 4 baterije koje vrede 15e oporezivali na 20e znaci 640 dinara dadzbina za to.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Treba poceti packe i onima koji pitaju ista pitanja na svakoj strani (a koja postoje u FAQ u prvom postu), a iskreno i onima koji im i dalje ponove odgovor :)

Pa ne bi imali 50000 poruka ponovljenih ;)

Ako se odnosi na mene ne vidim nikakav razlog za bilo kakve packe, izneo sam svoje misljenje i stav da ne znam nesto. Drugo tema sluzi za komunikaciju i iznosenje iskustava. Kao sto rekoh, meni do sada nikada, ali bas nikada nije naplacen PDV za bilo koju stvar iz inostrastva, do danas.

Kupljene 2 jakne 20.oktobra kod istog prodavca na Aliju. Trazio sam da mi stavi u jedan paket ali on stavio2 paketa zasebno. Kaze ne moze sve u 1, napisace da je cena manja i da ide kao gift. Cena je bila 23$ za jednu jaknu. Stigla jedna jos 9.11.i od tada se vrti na carini kao kod kolege iznad, posle 9 dana je dobih. Donosi postar i trazi 600 din. Za sta ne znam, na onoj deklaraciji sa carine pise da je pdv 450 din a oni su procenili jaknu na 20$. Za sta sam platio jos onih 150 ne znam. Inace me je postar zvao i rekao ako ne budem kuci da uzmem odmah se posiljka vraca, ne zadrzava se 5 dana u posti, isto ne znam zasto.
Cekam ovu drugu da stigne da vidim kako ce to proci. Inace sam do sada preko 50 posiljki iz Kine dobio i ovo je prvi put da naplate prv, bilo je i garderobe i gedzeta. Stvari i od 1$ pa do 30$. Sve ovo odozgo govorim za Beograd, Carina Beograd.
uujee jaka stvar 150 din kao da je 150miliona..pa valjda trosak pregleda??

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ako se odnosi na mene ne vidim nikakav razlog za bilo kakve packe, izneo sam svoje misljenje i stav da ne znam nesto. Drugo tema sluzi za komunikaciju i iznosenje iskustava. Kao sto rekoh, meni do sada nikada, ali bas nikada nije naplacen PDV za bilo koju stvar iz inostrastva, do danas.

Probaj to da kažeš policajcu kada te radar uhvati u prekoračenju brzine.

Ali gosp.policajac, od kada sam položio vozim iznad ograničenja i nikada me nisu kaznili. Vozio sam i pijan, i tada ništa, a vi me sada kažnjavate. Buaaaa, stvarno niste fer.

Nadam se da razumeš. [emoji1]

Pozdrav, jel nekom stizalo nesto skoro sa carine koliko je cekanje na beogradskoj? Dokle su stigli

Meni seta po Srbiji ;) ja bi voleo isto da znam.

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

Meni 7 dana ceka carinu. Smorih se.

Ово је послао 6п!

Kome znaci, na beogradskoj carini su mi dva paketa bila po 6 dana + dan da doteraju do poste.

sad cemo da vidimo koliko ce da procene pdv na paket od 35e inace upitanju je blic za dlsr bas me interesuje koliko ce me oderu a znam da ce bude pdv posto 2 dana vec pise podnosenje na carinski pregled

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno