Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na carini mi paket stoji vec 6 dana?! Vrijednost paketa 8$+3$ slanje. Sa aliexpress-a

Meni stigao paket u zemlju, bio negde 5 dana (nije bilo nikakvih informacija) i sad pise da je u Meksiku?! To sve vidim na usps sajtu, na sajtu nase poste nema nista. A carinu, naravno, ne mogu da dobijem preko telefona...

Meni stigao paket u zemlju, bio negde 5 dana (nije bilo nikakvih informacija) i sad pise da je u Meksiku?! To sve vidim na usps sajtu, na sajtu nase poste nema nista. A carinu, naravno, ne mogu da dobijem preko telefona...
Nemoj ni cimati carinu
Ili je lazni tracking ili su pogresili neki kod.
Postavi u temi o Pracenju rezultate trackinga.

Nemoj ni cimati carinu
Ili je lazni tracking ili su pogresili neki kod.
Postavi u temi o Pracenju rezultate trackinga.
Nadam se da je greška neka u praćenju, na trackitonline se pojavilo Serbia nakon Mexica ali pod zvezdicom i bez ikakvih daljih informacija. Sačekaću svakako ponedeljak pa ću onda dalje da gledam šta i kako ako se ne promeni ništa.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

I meni je po usps pracenju usao paket u zemlju, bio na carini i prosao carinu ali ga nema u sistemu nase poste. Da im mozda nisu promenili broj ?

Meni beelink gt1 stoji na carini vec cetvrti dan sa istim statusom a placen 52$. Videcemo sta ce uraditi na kraju.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

I meni je po usps pracenju usao paket u zemlju, bio na carini i prosao carinu ali ga nema u sistemu nase poste. Da im mozda nisu promenili broj ?
Moguće da jesu, neko je već napisao da ako "broj" počinje na L (moj slučaj) i još par slova, nema praćenja kad uđe kod nas u zemlju.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa radi lepo. Mislim nisam se zaludjivao da merim sad one brzine pisanja i citanja, a i na laptopu nemam usb 3.0 tako da nista to ne bi ni bilo merodavno. Ovako je sve ok. Mali, lagan, praktican. Jedino sto sam primetio da nema 64gb. Nego 57-58gb. Sad ne znam zato...tj, ne znam dal tako treba. Nisam imao nikad fleske preko 8gb. Na flesu su bile neke aplikacije san disk-ove kao za zastitu podataka i za enkripciju. Pa sad jedino da to zauzima tih 6-7gb, al malo mi to mnogo. Plus sto ne pise nigde tipa od 64 dostupno 58 a zauzeto 6, nego pise kao da je fles kapaciteta 58gb. Eto, to bih mu naveo kao manu...ali kazem, ne znam, mozda tako treba. Trenutno me bas ne pogadja previse da li je 58 ili 64, ni ovih 58 ne mogu da popunim...nego sam ga uzeo vise kao zalog za ubuduce da ne pazarim fleske svake godine.

Mislio sam da li uopste radi OK, nije nesto da su lazni kapaciteti skroz (tipa 500MB fleska, a formatirana kao 64gb :)), i da su brzine barem USB2.0 (znaci da mozes 30Mbps da citas i pises?)
Za velicine fleski sami proizvodjaci varaju previse. Kazu xGB, a cesto je to u stvari milijarda bajtova, a ne 1024^3 bajtova. I plus racunaju spare area, koji ne mozes koristiti. To je i za SSDove standardno.

Gledam da uzmem neki kapacitetno veci i gabaritno manji USB pa ovo moze doci u obzir ako radi OK :)

Od flesheva samo Sandisk Extreme, ima na ebayu proverenih prodavaca i obicno bez carine/pdv stize u Srbiju. 64GB je i vise nego dovoljno za veliku vecinu korisnika (znaci za neki backup podataka, i uopsteno ako neko radi sa dosta video/foto materijala znaci dosta taj upis, a eventualno moze i za readyboost na nekim racunarima da se koristi, sto da ne), USB 3.0, oko 130-140mb/s upis sto je fenomenalno.

Mislio sam da li uopste radi OK, nije nesto da su lazni kapaciteti skroz (tipa 500MB fleska, a formatirana kao 64gb :)), i da su brzine barem USB2.0 (znaci da mozes 30Mbps da citas i pises?)
Za velicine fleski sami proizvodjaci varaju previse. Kazu xGB, a cesto je to u stvari milijarda bajtova, a ne 1024^3 bajtova. I plus racunaju spare area, koji ne mozes koristiti. To je i za SSDove standardno.

Gledam da uzmem neki kapacitetno veci i gabaritno manji USB pa ovo moze doci u obzir ako radi OK :)
Pa kazem ti ok je skroz. Svidja mi se sto je bas mali, praktican. Ima otg micro usb za telefone. Exta korisna stvar, obzirom da sve vise posla zavrsavamo preko telefona. Usb 3.0. Na njemu pise brzina od 150Mbs. Sad bas ne verujem da je tolika, ali nije ni da kilavi. Mogu da testiram pa da ti javim. Jedino ne znam da li ce biti problema sto na laptopu nemam usb 3.0 prikljucak, pa ce to da limitira brzinu?

Bas to, ja imam onaj nail-drive Sandisk, otprilike kao dva moja nokta :) I ovaj se uklapa u te dimenzije skoro, pa zato i gledam :)
32-64GB mi je skroz OK, mada ako je 128gb za malu razliku, sto da ne. Mogu i u EU da ga posaljem, idem za DE skoro ionako.

Jel zna neko koji dan se radi na Niskoj carini?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Stigao mi paket iz USA, vrednost 73$

Bandana maska 28.95
Rukavice 43.95
Total Value: $72.90

Tek mi danas stigao paket, jer je ušao u Srbiju pre nedelju dana, i procena za carinu i pdv je 2.679 RSD, da li mogu da se žalim ili moram da platim?

Poslednja izmena:
Nemaš na šta da se žališ u dinar tačno obračunato.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dobro, pitam samo. Jer je ovo prvi put da plaćam preko 800 RSD carinu i pdv. Hvala. :)

Sećate se kako sam se čudio da me na toliko naručenih paketa sa raznih strana (do 50€) PDV zaobilazio, tj. ni jedan paket mi nikad nije otvaran na carini? Urekao sam se.

U poslednjih 7 dana stigla mi tri slična paketa (ne koverte) od istog trgovca iz Francuske, sa neznatno razlicitim sadržajem, vrednosti do 50€.

Prvi nije bio za carinjenje. Za drugi i treći Evica obracunala PDV prema iznosu navedenom na CN22 obrascu (koji je okvirno napisan) i to zadovoljstvo sa lezarinom u pošti bilo je skoro 2.000din. Otvarali su pakete.

Prethodnih 20-ak paketa i koverata sa iste adrese i istim sadržajem bilo je oslobođeno carinskog pregleda. No pattern.

Možda posle određenog broja porudžbina više obrate pažnju?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Možda posle određenog broja porudžbina više obrate pažnju?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Mozda zbog toga sto je iz Francuske pa zbog toga obracaju paznju? Nisam shvatio sta je mislio pod sa iste adrese i istim sadrzajem, mada je vrlo moguce i da obrate paznju, ko ce ga znati.

Ali svakako posiljke iz kine su najopustenije (jer ima masa njih sto pristize svakog dana), dok americke posiljke uvek otvaraju i carine, pa i evropske u neku ruku. UK za divno cudo i izbegavaju koliko toliko.

Prvo da pozdravim sve ovde prisutne.
Novi sam na ovom forumu pa molim "starije" i iskusnije za malu pomoc.
Trebao bi da porucim neku boju iz Kine, oko 40 litara

Mmmm, U Sure? Ja stalno imao popuste na iHerbu i uvek je PLACENA cena bila bitna.
Nisu kuponi ali jeste loyalty uvek.
Alfa, nazalost siguran. Drugar je popasao da ga dhl zove da plati spediciju, nije hteo, ovi vrate paket iherbu, al mu iherb nije ništa para vratio jer je povratna postarina bila skuplja od vrednosti paketa...
Videli smo invoice, iskazana vrednost bez loyalty popusta, preslo 50e...

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

To je iHerb nesto zeznuo onda :( Evo gledam od ove godine 4 poslednje posiljke:
$59.96
$57
$57.33
$56.98
PRE Loyalty credits, oko $51 posle credits sve. Da nije bio primenjen kredit, skoro sve bi presle 50e.
Invoice jeste sa creditom bio iskazan, tj. vrednost je umanjena za LC.

Doduse, koji mesec ne porucujem, bas iz slicnog razloga (jedan paket je presao vrednost previse, mada sam mislio da ce DHL pustiti bez spedicije da se radi po 10%, nisu hteli, ja rekao mars nazad - iHerb nije nista vratio, ja necu vise nista sa njima - ako moze kao $4 shipping do nas, moze i nazad, prevaranti jedni :))

Pa nisu oni prevaranti nego naši, koji naplaćuju povrat paketa višestruko skuplje. Tj. IHerb verovatno ima neki poseban ugovor tj. cenovnik sa DHL-om zbog broja paketa, dok naši vraćaju po standardnoj tarifi koja nije mala.

Pogledaj cenovnik i sve će ti biti jasno.
http://www.dhl.rs/content/dam/downl.../rate_guides/dhl_express_rate_guide_rs_sr.pdf

Inače 99% trgovaca se odriče odgovornosti za uvozne takse i dažbine koje mogu da nastanu i ti se sa time slažeš prilikom naručivanja tako da je tvoja dužnost da preuzme paket za koji si se složio da platiš eventualne troškove carine, poreza, taksi... Pa tako imaju puno pravo da ne izvrše povraćaj novca pošto nisi ispoštovao uslove ugovora sa kojima si se složio prilikom poručivana.

Inače sve jasno piše:
http://m.iherb.com/info/international
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno