Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
smesno pitanje, 50 jakni ??? pa nisu ni oni bas vesla sisali...jasno je 1. scenario

Често отварају и мале пакете и лупају пдв а овдје се поставља питање шта ће бити са поруџбином која не може да стане у пакет запремине кубног метра...
Шта рећи, а не заплакати. :-D

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Vezano za postavljeno pitanje - kada bi neko probao kao fizičko lice da naruči 50 jakni (koristim kao primer), šta bi se desilo
Pogledaj malo starije postove. Coveku nisu dozvolili da uveze 50 (ili 100) udica. Uglavnom prave probleme za 3 i vise komada.

mozda scenario 3 - ako su jakne kopije - onda bi mozda isle na zaplenu ...

Pitaju da li imas dozvolu za uvoz takve kolicine, ako nemas, vracaju se.

Pogledaj malo starije postove. Coveku nisu dozvolili da uveze 50 (ili 100) udica. Uglavnom prave probleme za 3 i vise komada.
Ja planiram da naručim nekoliko sijalica i par bežičnih prekidača. Nije valjda da će da mi prave problem na carini za količinu? U stanu imam 16 sijaličnih grla i 7 mesta gde se ona nalaze. Normalno je da uzmem po nekoliko komada pomenutih stvari.

Ja sam bez problema uzeo 50 komada LED sijalica (i to vecih, po velicini kao E14). Doduse isle su uvek po ~20 u paketu, ali stizali su paketi na carinu u isto vreme, i istog dana napustali carinu, pa su sigurno znali da je za istu osobu :)

Ali to jeste normalna kolicina, G9 sijalica.

Koje je vreme carinjenja trenutno na Bg carini? Hvala :)

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Hvala svima na odgovorima. Znači da postoji i opcija 3) zaplena.
Ima li neko iskustva, kada carina odluci da neprihvatljivi paket vrati posiljaocu, a kada da ga zapleni? Ako se zapleni, to znaci da je carina otudjila robu i da je nece isporučiti nikome, već - šta? Razumem da zaplene nekome ko pokusava da predje granicu sa robom koja i nema kome da se vrati, ali ako postoji adresa pošiljaoca?

Zaplenjena roba valjda ide na prodaju, ako nije nezakonita (dp, droge...)?
A ono sto prosto nema pravo na uvoz, odluka je na posiljaocu sta ce raditi sa posiljkom.

Hvala svima na odgovorima. Znači da postoji i opcija 3) zaplena.
Ima li neko iskustva, kada carina odluci da neprihvatljivi paket vrati posiljaocu, a kada da ga zapleni? Ako se zapleni, to znaci da je carina otudjila robu i da je nece isporučiti nikome, već - šta? Razumem da zaplene nekome ko pokusava da predje granicu sa robom koja i nema kome da se vrati, ali ako postoji adresa pošiljaoca?

Заплену ће извршити када на граничном прелазу не пријавиш да имаш код себе 50 јакни, 50 фармерки, 50 компјутера и слично тј. на питање цариника "Да ли имате нешто да пријавите" ти кажеш "Немам", а он посумња и отвори гепек и види наведене ствари. У ваздушном саобраћају нема кога да пита, он ту робу има на лицу места испред себе, али у случају да се ради о копијама јакни онда завршава у царинском деопу, а ти на кућну адресу добијеш прекршајну пријаву, а ако се ради о неком тежем кривичном делу и кривичну пријаву, ако је дрога у питању, онда знаш епилог.

У случају јакни одмах да ти кажем од тога нема ништа да ти као физичко лице увезеш 50 јакни, ако је једна јакна то може да прође није за даљу продају, а већ 50 јакни и врабац на грани зна о чему се ради. Једноставно ако не доставиш потребне доказе у твом случају регистровано лице код АПР са потребном документацијом, неће ти бити одобрен улазак наведене робе у земљу и иста ће бити враћена на адресу са које стиже, никако заплењена.

Опција "3" у твом случају неће бити примењена, него ће бити одбијен улазак робе у земљу.

Poslednja izmena:
Zna neko sta se radi ovde? Iz poste u postu ?
Iz PC (poštanskog centra) Pančevo poslato u poštu pančevo radi finalnog uručenja ali vraćeno u PC ponovo kao "neuručeni ostatak"... Prenoćiće do ponedeljka ujutru a tada može da dođe do ponovnog upućenja u Pančevo 1 zbog uručenja što je manje verovatno... Izgleda da se tvoja adresa (adresa na koverti) ne nalazina dostavnom području Pančevo 1, pa je izvesnije da iz PC Pančevo ode u poštu pri kojoj se nalazi ulica na koju je adresirana pošiljka.
Jednom rečiju, adresa na koverti ne odgovara adresama koje Pančevo 1 pokriva dostavom.

Proveri na http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/pronadji/nadji-pak-rezultat.asp i vidi na kojoj dostavnoj posti ti je adresa.

©klaTapaT

Poslednja izmena:
Hvala milutigor, ne znam zasto vrte iz poste u postu, kad ta adresa tamo ne postoji, ja sam iz okoline Panceva, videcu u ponedeljak sta i kako, ako ne idem tamo da vidim sta se desava.

Koje je vreme carinjenja na Bg carini trenutno? Hvala.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Jel ovo sutra kod mene ili?
671d46ff89736d31a98ff11e9ca19adb.jpg

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Заплену ће извршити када на граничном прелазу не пријавиш да имаш код себе 50 јакни, 50 фармерки, 50 компјутера и слично тј. на питање цариника "Да ли имате нешто да пријавите" ти кажеш "Немам", а он посумња и отвори гепек и види наведене ствари. У ваздушном саобраћају нема кога да пита, он ту робу има на лицу места испред себе, али у случају да се ради о копијама јакни онда завршава у царинском деопу, а ти на кућну адресу добијеш прекршајну пријаву, а ако се ради о неком тежем кривичном делу и кривичну пријаву, ако је дрога у питању, онда знаш епилог.

У случају јакни одмах да ти кажем од тога нема ништа да ти као физичко лице увезеш 50 јакни, ако је једна јакна то може да прође није за даљу продају, а већ 50 јакни и врабац на грани зна о чему се ради. Једноставно ако не доставиш потребне доказе у твом случају регистровано лице код АПР са потребном документацијом, неће ти бити одобрен улазак наведене робе у земљу и иста ће бити враћена на адресу са које стиже, никако заплењена.

Опција "3" у твом случају неће бити примењена, него ће бити одбијен улазак робе у земљу.
Bio jutros na TV-u prilog (jutarnji rts program), da je moguće pokretanje carinskog prekršaja i kod online naručivanja.

Nisu napomenuli u kojim slučajevima. Krivični su takodje pomenuli ali je to jasno.

Kulturno izbegao carinika Marinu Mancic... Za tri dana od Kentakija do Vracara. Thank you DHL EXPRESS

Sreda, Oktobar 19, 2016

14 Pošiljka uručena - primio <Potpis>:
13 Kod kurira BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
12 Stiglo u prostorije dostavnog centra DHL-a BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
11 Okončan postupak carinjenja BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
10 Stiglo u sortirni centar DHL-a BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
9 Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY
8 Procesirano u BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY
7 Stiglo u sortirni centar DHL-a BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY
6 Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM

Utorak, Oktobar 18, 2016

5 Procesirano u BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM
4 Stiglo u sortirni centar DHL-a BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM
3 Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> CINCINNATI HUB - USA CINCINNATI HUB, OH - USA
2 Procesirano u CINCINNATI HUB - USA CINCINNATI HUB, OH - USA

Ponedeljak, Oktobar 17, 2016 Lokacija Vreme

1 Shipment information received ERLANGER, KY - USA 00:00

Dobio sam da dostavim carini fakturu za telefon. Da li neko ima iskustva kako to ide?

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Kulturno izbegao carinika Marinu Mancic... Za tri dana od Kentakija do Vracara. Thank you DHL EXPRESS

Sreda, Oktobar 19, 2016

14Pošiljka uručena - primio <Potpis>:
13Kod kuriraBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
12Stiglo u prostorije dostavnog centra DHL-a BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OFBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
11Okončan postupak carinjenja BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OFBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
10Stiglo u sortirni centar DHL-a BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OFBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
9Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> BUDAPEST - HUNGARYBUDAPEST - HUNGARY
8Procesirano u BUDAPEST - HUNGARYBUDAPEST - HUNGARY
7Stiglo u sortirni centar DHL-a BUDAPEST - HUNGARYBUDAPEST - HUNGARY
6Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> BRUSSELS - BELGIUMBRUSSELS - BELGIUM

Utorak, Oktobar 18, 2016

5Procesirano u BRUSSELS - BELGIUMBRUSSELS - BELGIUM
4Stiglo u sortirni centar DHL-a BRUSSELS - BELGIUMBRUSSELS - BELGIUM
3Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> CINCINNATI HUB - USACINCINNATI HUB, OH - USA
2Procesirano u CINCINNATI HUB - USACINCINNATI HUB, OH - USA

Ponedeljak, Oktobar 17, 2016 LokacijaVreme

1Shipment information receivedERLANGER, KY - USA00:00
Ta Marina je i mene osurila za parging senzore od 9$ naplati mi 1200 din pdv. Procenila vrednost na oko 4500 dinara...ne secam se tacno. Jos kad sam je zvao da je pitam da li je krstena, rece mi "tuzi me" i zalupi mi slusalicu. Ostao sam bez teksta.

Sta ocekivati od lopovske drzave!

Послато са SM-G900F

Narucio patike na Aliju. Vrednost 24$ stiglo mi da preuzmem u posti. Odlazim i placam pdv ili carinu sta vec 930rsd.

Ta Marina je i mene osurila za parging senzore od 9$ naplati mi 1200 din pdv. Procenila vrednost na oko 4500 dinara...ne secam se tacno. Jos kad sam je zvao da je pitam da li je krstena, rece mi "tuzi me" i zalupi mi slusalicu. Ostao sam bez teksta.

Hahaha, "tuzi me" - odgovor nekoga ko se krije iza drzavne sluzbe. Da covek ne poveruje.
Aparatcike na kraju neko i tuzi.

Tako je to sa sluzbom gde su se nekada cerupali paketi. Nadam se da bar imaju procenat na svaki ocarinjen paket, inace je onda cela situacija kao da smo Istocna Nemacka.

Hahaha, "tuzi me" - odgovor nekoga ko se krije iza drzavne sluzbe. Da covek ne poveruje.
Aparatcike na kraju neko i tuzi.

Tako je to sa sluzbom gde su se nekada cerupali paketi. Nadam se da bar imaju procenat na svaki ocarinjen paket, inace je onda cela situacija kao da smo Istocna Nemacka.

Zalba sa screenshotom vrednosti predmeta, i da ti redovno PDV naplate, plus rukovanje izadje manje od 1200. Ja bih se zalio.

Narucio patike na Aliju. Vrednost 24$ stiglo mi da preuzmem u posti. Odlazim i placam pdv ili carinu sta vec 930rsd.

Mislim da imaju fiksan "rate" na obucu. Narucio sam 7 pari do sada i koliko god da sam platio oni su pisali vrednost ili 45$ ili 35$, tj placao sam ili ~900 ili ~1200 dinara PDV-a (Zajedno sa onim troskovima od oko 200 dinara)

Meni su pre par dana na telefon Homtom HT16 od 46e. toliko je placen naplatili 2200 din.
Sto znaci da mobilne racunaju od 2000 din. pa nadalje!
[emoji24]

Послато са SM-G900F

Poslednja izmena:
Bio je pre neki dan prilog o Bg carini na RTS-u. Kažu da dnevno stigne oko 850 paketa ujutru i oko 1000 popodne u poštu u Savskoj. Tu pakete i dalje razvrstavaju i određuju šta ide na carinu u Ugrinovackoj,a šta ne. Nije mi jasno zašto su onda selili carinu ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno