Pogledaj malo starije postove. Coveku nisu dozvolili da uveze 50 (ili 100) udica. Uglavnom prave probleme za 3 i vise komada.Vezano za postavljeno pitanje - kada bi neko probao kao fizičko lice da naruči 50 jakni (koristim kao primer), šta bi se desilo
Ja planiram da naručim nekoliko sijalica i par bežičnih prekidača. Nije valjda da će da mi prave problem na carini za količinu? U stanu imam 16 sijaličnih grla i 7 mesta gde se ona nalaze. Normalno je da uzmem po nekoliko komada pomenutih stvari.Pogledaj malo starije postove. Coveku nisu dozvolili da uveze 50 (ili 100) udica. Uglavnom prave probleme za 3 i vise komada.
Hvala svima na odgovorima. Znači da postoji i opcija 3) zaplena.
Ima li neko iskustva, kada carina odluci da neprihvatljivi paket vrati posiljaocu, a kada da ga zapleni? Ako se zapleni, to znaci da je carina otudjila robu i da je nece isporučiti nikome, već - šta? Razumem da zaplene nekome ko pokusava da predje granicu sa robom koja i nema kome da se vrati, ali ako postoji adresa pošiljaoca?
Iz PC (poštanskog centra) Pančevo poslato u poštu pančevo radi finalnog uručenja ali vraćeno u PC ponovo kao "neuručeni ostatak"... Prenoćiće do ponedeljka ujutru a tada može da dođe do ponovnog upućenja u Pančevo 1 zbog uručenja što je manje verovatno... Izgleda da se tvoja adresa (adresa na koverti) ne nalazina dostavnom području Pančevo 1, pa je izvesnije da iz PC Pančevo ode u poštu pri kojoj se nalazi ulica na koju je adresirana pošiljka.Zna neko sta se radi ovde? Iz poste u postu ?
Hvala, evo bas su me zvali iz posteTo je danas kod tebe.
Sent from my Le X820 using Tapatalk
Bio jutros na TV-u prilog (jutarnji rts program), da je moguće pokretanje carinskog prekršaja i kod online naručivanja.Заплену ће извршити када на граничном прелазу не пријавиш да имаш код себе 50 јакни, 50 фармерки, 50 компјутера и слично тј. на питање цариника "Да ли имате нешто да пријавите" ти кажеш "Немам", а он посумња и отвори гепек и види наведене ствари. У ваздушном саобраћају нема кога да пита, он ту робу има на лицу места испред себе, али у случају да се ради о копијама јакни онда завршава у царинском деопу, а ти на кућну адресу добијеш прекршајну пријаву, а ако се ради о неком тежем кривичном делу и кривичну пријаву, ако је дрога у питању, онда знаш епилог.
У случају јакни одмах да ти кажем од тога нема ништа да ти као физичко лице увезеш 50 јакни, ако је једна јакна то може да прође није за даљу продају, а већ 50 јакни и врабац на грани зна о чему се ради. Једноставно ако не доставиш потребне доказе у твом случају регистровано лице код АПР са потребном документацијом, неће ти бити одобрен улазак наведене робе у земљу и иста ће бити враћена на адресу са које стиже, никако заплењена.
Опција "3" у твом случају неће бити примењена, него ће бити одбијен улазак робе у земљу.
Ta Marina je i mene osurila za parging senzore od 9$ naplati mi 1200 din pdv. Procenila vrednost na oko 4500 dinara...ne secam se tacno. Jos kad sam je zvao da je pitam da li je krstena, rece mi "tuzi me" i zalupi mi slusalicu. Ostao sam bez teksta.Kulturno izbegao carinika Marinu Mancic... Za tri dana od Kentakija do Vracara. Thank you DHL EXPRESS
Sreda, Oktobar 19, 2016
14Pošiljka uručena - primio <Potpis>:
13Kod kuriraBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
12Stiglo u prostorije dostavnog centra DHL-a BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OFBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
11Okončan postupak carinjenja BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OFBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
10Stiglo u sortirni centar DHL-a BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OFBELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF
9Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> BUDAPEST - HUNGARYBUDAPEST - HUNGARY
8Procesirano u BUDAPEST - HUNGARYBUDAPEST - HUNGARY
7Stiglo u sortirni centar DHL-a BUDAPEST - HUNGARYBUDAPEST - HUNGARY
6Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> BRUSSELS - BELGIUMBRUSSELS - BELGIUM
Utorak, Oktobar 18, 2016
5Procesirano u BRUSSELS - BELGIUMBRUSSELS - BELGIUM
4Stiglo u sortirni centar DHL-a BRUSSELS - BELGIUMBRUSSELS - BELGIUM
3Pošiljka napustila prostorije DHL-a u <Service Area> CINCINNATI HUB - USACINCINNATI HUB, OH - USA
2Procesirano u CINCINNATI HUB - USACINCINNATI HUB, OH - USA
Ponedeljak, Oktobar 17, 2016 LokacijaVreme
1Shipment information receivedERLANGER, KY - USA00:00
Ta Marina je i mene osurila za parging senzore od 9$ naplati mi 1200 din pdv. Procenila vrednost na oko 4500 dinara...ne secam se tacno. Jos kad sam je zvao da je pitam da li je krstena, rece mi "tuzi me" i zalupi mi slusalicu. Ostao sam bez teksta.
Hahaha, "tuzi me" - odgovor nekoga ko se krije iza drzavne sluzbe. Da covek ne poveruje.
Aparatcike na kraju neko i tuzi.
Tako je to sa sluzbom gde su se nekada cerupali paketi. Nadam se da bar imaju procenat na svaki ocarinjen paket, inace je onda cela situacija kao da smo Istocna Nemacka.
Narucio patike na Aliju. Vrednost 24$ stiglo mi da preuzmem u posti. Odlazim i placam pdv ili carinu sta vec 930rsd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari