Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
covek koji je pre par posta napisao da carina radi 5maj je bio upravu. Sada ponovo zvao i covek bio maximalno iskren kaze danas radimo 6 maj. Previse paketa imaju i nemogu da postignu. Znaci nacekacemo se jos nedelju dana. moze da se desi da jedan datum rade i po nekoliko dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2belxi.png

Poslednja koja je prijavila da joj je paket stigao je ena. Dakle paket joj je stigao 4. maja na carinu, i prošao joj je prošlog petka, 13. maja.
Znači ove nedelje na carini su radili samo 5. maj, i danas počeli 6.

Poslednja izmena:
Ovo je bilo baš brzo...:D

Prilozi

• Screen Shot 2016-05-20 at 15.31.48.png
    Screen Shot 2016-05-20 at 15.31.48.png
    34.7 KB · Pregleda: 175
nije bilo za carinu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ploče...vinili...second hand...

Cifra oko 100 EUR :)

slobodno kukajte i kontrolorima na 011/3643-059.

Možda zaposle više ljudi ili bar dospe do nekog usr**** političara pa im omogući da ovo brže rade. Plaćamo, a ništa ne dobijamo za uzvrat. Koju pa proizvodnju i trgovce štite kod nas?!? pa moramo da plaćamo tolike iznose.
Kako je ovo uglavnom naopaka država, ne štite oni proizvodnju. Štite se uvoznici i to prilično neselektivno.

Poslednja koja je prijavila da joj je paket stigao je ena. Dakle paket joj je stigao 4. maja na carinu, i prošao joj je prošlog petka, 13. maja.
Znači ove nedelje na carini su radili samo 5. maj, i danas počeli 6.

Meni je stigao 4 a prosao je 16, i to 16-tog debelo posle podne, tako da jedan dan rade po nekoliko dana...

Odmah sam bio rekao da su dezinformacije ono sto je neko dobio na telefon i to ponovio vise puta, ali koliko vidim ljudi se nadaju, dobro, nada poslednja umire. :)

sada je svuda brze nego u Bg-u. Smorih se ziv dok mi telefon stigne!

Platio sam patike 100$ + 50$ shipping (prodavac iz USA). Koliku carinu da očekujem - oko 5k?

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Mislim da shiping ne bi trebao da ulazi u obračun međutim naša carina ne haje mnogo na to tako da je tvoja procena prilično verovatna, oko 5K...

Samo da se ukljucim, mozda jos nekome znaci. Paket pratim preko 17track i celu putanju lepo vidim kao i to da je pre Uskrsa, 23.04 dosao u Srbiju. S obzirom da je mali paket u pitanju i prvo ide 5 slova GAOMY pa 8 cifara i nema vise slova- nasa Posta nema program koji prati takvu posiljku. Zvala sam lika na prispecu paketa, potvrdio je da imaju zagusenje zbog praznika ali i da rade vece pakete (verovatno zbog parica) posto je datum kada su radili 23.04 vec prosao :) sedim, cekam i nadam se. Brat je neko semenje za ekstra ljute papricice porucio pre mene, juce su mu stigle tako da ja drzim palceve.

Eeee, extra ljute papričice, semenje, gde :D može info na PM.
Thanks

Evo da javim, a ne samo da kukam: pecatiran 20. pristiglo na carinu 6. V. Provereno rade 6. maj jos uvek.

Da, juče i danas su radili 6. Verovatno će i u ponedeljak.
Otprilike po dva datuma stignu da odrade nedeljno, tako da će morati nešto hitno da preduzmu.
Ja čekam telefon koji je stigao 7. na carinu, planirao sam i za majku da poručim jedan, ali definitivno ću odustati dok ne vidim u kojem će smeru ovo da ide sa carinom.

Poslednja izmena:
Ako mi kao ostecena strana ne preduzimamo nista, boli njih ona stvar da oni preduzimaju nesto...

Samo napred, ali vodite računa da ne prođete kao ja pre par godina, kada me je Evica notirala u svoju sveščicu, pa mi je jedno vreme "po kazni" pregledala bukvalno sve...

Gospodo, samo anonimno, samo anonimno :) Ja sam otvorio dve specijalne email adrese samo za borbu s vetrenjacama :)

Samo da se ukljucim, mozda jos nekome znaci. Paket pratim preko 17track i celu putanju lepo vidim kao i to da je pre Uskrsa, 23.04 dosao u Srbiju. S obzirom da je mali paket u pitanju i prvo ide 5 slova GAOMY pa 8 cifara i nema vise slova- nasa Posta nema program koji prati takvu posiljku. Zvala sam lika na prispecu paketa, potvrdio je da imaju zagusenje zbog praznika ali i da rade vece pakete (verovatno zbog parica) posto je datum kada su radili 23.04 vec prosao :) sedim, cekam i nadam se. Brat je neko semenje za ekstra ljute papricice porucio pre mene, juce su mu stigle tako da ja drzim palceve.

To je lazni tracking, oni nemaju mogucnost da ga prate izvan Kine.

zna li ko kakva je situacija u cg na carini trenutno, da li otvaraju uopste ili samo po cijeni koja je naznacena carine i koliko se ceka ? :))

Sutra je 23., a oni ce jos da rade 6. maj?
Pa koliko posiljki stize dnevno, i kakvo je to silno zagusenje zbog praznika nastalo, pa ima treba mesec dana da povrate tempo.

Sutra je 23., a oni ce jos da rade 6. maj?
Pa koliko posiljki stize dnevno, i kakvo je to silno zagusenje zbog praznika nastalo, pa ima treba mesec dana da povrate tempo.

Kada su se preseljavali u Ugrinovačku u Zemunu obećavali su bolju organizaciju, 12-časovno radno vreme (rad u dve smene), sve u interesu građana koji ih i plaćaju za savesno i redovno obavljanje svog posla ali kao što vidimo od toga leba nema jer je organizacija očigledno loša a obećanja su bila priče za malu decu.

Dobio sam u subotu pošiljku kupljenu preko ebay.de, poslatu preko DHL international shipping-a i primljenu preko naše pošte. Roba je delimično oštećena u transportu. Kome da se žalim i šta da očekujem, tj da li mi se isplati cimanje?

Ako je pukla kesica grisina onda ne vredi. Ako ti je pukao objektiv od kamere onda vredi? Zavisi sta je osteceno. Izgleda mi da je prodavac lose upakovao robu.

Imam pitanje i ne mogu citam celu temu.
Vec par puta mi stize da platim 360 din na neke sitnice iz kine sa ebay-a koje kostaju oko 2 dolara. (valjda pdv 210, 100 carina i uplatnica 50)

Meni nije normalno da placam vise nego za ceo proizvod+shipping.
U prvom postu pise da se i zalba naplacuje. Nema smisla. Jel ima zakonskog osnova da se i zalba naplacuje?
Sta ja tu mogu da uradim i kome da se zalim da platim pravi iznos pdv-a?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno