Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma stize, ali volim da mi neko potvrdi :D
Iznenadih se bas, jutros (za jucerasnji datum) bio status Car.pregled, a sad videh da mi je blizu.

Ma stize, ali volim da mi neko potvrdi :D
Iznenadih se bas, jutros (za jucerasnji datum) bio status Car.pregled, a sad videh da mi je blizu.
Pa tesko sutra da ce doci jer je subota. Meni paket kad prodje carinu petkom dobijem u ponedeljak.

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

Meni dolazi posta i subotom.
Komsija postar pa mozda donosi uzgred, otkud znam.
Ajd onda, prezivecu i taj vikend brrr...:D

Ljudi jel moze mala pomoc. Znam da je bilo negde na temi ali u 950 strana ne mogu da se snadjem.

Poslali su mi iz carine da dostavim informacije o tome koliko sam proizvod platio.

Recite mi da li je dovoljno da dostavim print screen paypal naloga gde se vidi koliko sam platio ili je potrebno i od prodavca da trazim invoice.

I drugo pitanje kome i kako to saljem. Da li moze to da se posalje putem maila ili mora da se salje postom. I ako treba postom gde i kome.

Hvala unapred na odgovoru.

Dostaviš im sve što imaš: skrnšot ordera, skrinšot ebankinga, skrinšot paypal detalja gde se vidi ta transakcija i invoice od prodavca tj. prodavnice
Dostavljaš pošti carinjenja koja je kontrolisala i carinila tvoj paket, imaš novosadsku, beogradsku i nišku (BG -> [email protected]) a pošto ne piše odakle si moraćeš da nađeš merodavnu poštu za tvoj region...
Verovatno si zaključio iz ove dve rečenice ispred, može mailom, ne mora da šalješ hard copy...

P.S. ja im obično šaljem unapred gore navedeno, čim vidim da ide na carinu a skuplji je ili veći paket pa ih posle ne zovem ali pošto su tebe kontaktirali ne bi bilo loše da ih pozoveš telefonom nakon što im pošalješ mail, znači prvo mail -> send a onda phone -> call...

Poslednja izmena:
Hvala puno. Najvise me je interesovalo upravo to da li moze sve da se zavrsi elektronski.

U pitanju je carina beograd i carinik Jagoda

Interesu je me jos samo jedna stvar. Da li odmah nakon sto carinik ocarini ona prosledjuje paket posti?

Moje pakete isto carini pošta u BGu ali ja nikad nisam dobio poziv da im dostavim bilo šta, ja im pošaljem, kao što rekoh, kad vidim da je paket prispeo i znam da u njemu nema fakture i neću da oni previše mozgaju i izmišljaju...
Nakon što dostaviš sve navedeno ocariniće i za dva dana paket je kod tebe...

А може и тако? Ти им унапријед доставиш фактуру ако већ није у пакету. На који мејл шаљеш?
Мени је један пакет стигао у понедељак а није фактура у њему али је имам у електронском формату па контам да би ми било паметно да им пошаљем да не шамарају офрље методом.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Hvala puno. Najvise me je interesovalo upravo to da li moze sve da se zavrsi elektronski.

U pitanju je carina beograd i carinik Jagoda

Interesu je me jos samo jedna stvar. Da li odmah nakon sto carinik ocarini ona prosledjuje paket posti?
Koji je telefon u pitanju i sa kog sajta?

U pitanju je elephone p9000 sa coolicoola

Sent from my Letv X500 using Tapatalk

Ajd napiši kako se sve na kraju završilo. Baš me interesuje.
Ne znam po kom žrebu traže samo pojedincima da dostave fakturu, kad 99% telefona i ostale elektronike (koju obavezno carine) iz Kine stize bez fakture.

Poyy ljudi,po prvi put sam narucio nesto preko pay pala i bogume nisam mislio da cu ovoliko da cekam.... U svakom slucaju narucio sam 8. aprila a na carinski pregled je stiglo 18. aprila. Malo sam citao i video sam da izgleda da cu morati da cekam barem 10 dana da bi se isporucilo nazalost. Nisam nesto upoznat koliko se placa carina i pdv na ovaj paket ,jedino sto znam je da je shipping free :D

Прва страна теме, тамо имаш скоро све што ти треба од информација...

Прва страна теме, тамо имаш скоро све што ти треба од информација...

Hvala,danas mi je pao update !!!!!!

18.04.2016 10:07
Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Gpc Beograd 10200
10200 Gpc Beograd

20.04.2016 08:45
Left postal office
Carina Gpc Beograd - 61200

20.04.2016 10:45
Left international place of exchange
Serbia RSBGCA
Serbia

jel ovo nagovestaj da cu uskoro dobiti paket?

Ajd napiši kako se sve na kraju završilo. Baš me interesuje.
Ne znam po kom žrebu traže samo pojedincima da dostave fakturu, kad 99% telefona i ostale elektronike (koju obavezno carine) iz Kine stize bez fakture.

Dakle ovako je teklo sve.

Poslao sam printscreen paypala, banke i narudzbenice sa coolicoola. Carinik je bila Jagoda.

Danas sam nazvao carinu i trazio sam carinika Jagodu koja se javila, bila je jako ljubazna. Reko sam joj ko sam i da sam poslao mail. Nasla je mail i procitala je iznos i rekla je da je paket izdvojen i da ce ga danas ocariniti na tu cenu koju sam joj dostavio. Tako da ce telefon biti sutra ili prekosutra kod mene.

Sad ima sledecu nedoumicu, a to je da li ce mi ovi na coolicoolu vratiti carinu posto sam uzeo osiguranje od carine.

Poyy ljudi,po prvi put sam narucio nesto preko pay pala i bogume nisam mislio da cu ovoliko da cekam.... U svakom slucaju narucio sam 8. aprila a na carinski pregled je stiglo 18. aprila. Malo sam citao i video sam da izgleda da cu morati da cekam barem 10 dana da bi se isporucilo nazalost. Nisam nesto upoznat koliko se placa carina i pdv na ovaj paket ,jedino sto znam je da je shipping free :D
Ovoliko da čekaš a stiglo za 10 dana?! Kad nema carine stigne ti sutradan, a kad ima posle jedno nedelju dana, toliko je otprilike sad kašnjenje, što nije mnogo, jer je ranije bilo i 3 nedelje...

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Hvala,danas mi je pao update !!!!!!

18.04.2016 10:07
Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Gpc Beograd 10200
10200 Gpc Beograd

20.04.2016 08:45
Left postal office
Carina Gpc Beograd - 61200

20.04.2016 10:45
Left international place of exchange
Serbia RSBGCA
Serbia

jel ovo nagovestaj da cu uskoro dobiti paket?

Sutra stize. Bez carine koliko vidim. Ne znam gde si pratio ovo, preporucujem ti da cim dodje u Srbiju da pratis preko Poste, dobices tacne informacije.

Ovoliko da čekaš a stiglo za 10 dana?! Kad nema carine stigne ti sutradan, a kad ima posle jedno nedelju dana, toliko je otprilike sad kašnjenje, što nije mnogo, jer je ranije bilo i 3 nedelje...

Meni stigao neki paket sa gearbest-a, nije bio za carinjenje ipak prošlo 10dana dok je stigao do mene. Tako da ovo mozda važi za bg ns.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Meni stigao neki paket sa gearbest-a, nije bio za carinjenje ipak prošlo 10dana dok je stigao do mene. Tako da ovo mozda važi za bg ns.

Možda tako nesto moze da se desi ako je veća kutija ili tako nesto, namene za carinjenje, ali kad otvore vide na nije, pa ti ne carine, ali opet je prošlo tu proceduru od nekoliko dana...
Mada kad otvore obično naplate pdv pa makar i 200din.
Ali naravno opet zavisi i od pošte...

Možda tako nesto moze da se desi ako je veća kutija ili tako nesto, namene za carinjenje, ali kad otvore vide na nije, pa ti ne carine, ali opet je prošlo tu proceduru od nekoliko dana...
Mada kad otvore obično naplate pdv pa makar i 200din.
Ali naravno opet zavisi i od pošte...

Naplatili pdv i jos nesto 370 kinte, ruter je bio neki

Evo danasnjih informacija,nadam se prispecu za koji sat :D
20.04.2016 08:45:14 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema
20.04.2016 10:47:38 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
21.04.2016 04:55:38 10200 GPC BEOGRAD - 11050 Beograd 22 Otprema

Može li mi neko reći kada da očekujem paket, shipped iz Kine 21vog, na isporuci u CG (vrednost 100$, znači nema ni carine ni poreza) i ako ima neko iz CG da pokaže kompletan status praćenja paketa preko Pošte CG???

tnx

vrednost 100$? Pa to mora da bude ocarinjeno, kako mislis nema carine?

Dakle ovako je teklo sve.

Poslao sam printscreen paypala, banke i narudzbenice sa coolicoola. Carinik je bila Jagoda.

Danas sam nazvao carinu i trazio sam carinika Jagodu koja se javila, bila je jako ljubazna. Reko sam joj ko sam i da sam poslao mail. Nasla je mail i procitala je iznos i rekla je da je paket izdvojen i da ce ga danas ocariniti na tu cenu koju sam joj dostavio. Tako da ce telefon biti sutra ili prekosutra kod mene.

Sad ima sledecu nedoumicu, a to je da li ce mi ovi na coolicoolu vratiti carinu posto sam uzeo osiguranje od carine.

Ajde reci nam samo kad stigne telefon koliko si platio carinu.

Nema potrebe u svakoj temi kukati na sopstvenu državu. Svi smo svesni mana države u kojoj živimo ali nije najgora na svetu. Sa tvojim pristupom i pisanjem je ne činiš ni malo boljom.

Naravno guranje pod tepih vekovno nam je donelo blagostanje... tako da svi koji su pobegli od nas zive bolje

Do 150€ ne plaća se ni porez ni carina...

Poslednja izmena:
A kako kod nas?
U Srbiji se PDV placa na sve, a carina iznad 50 evra

Crna gora nema mnogo stanovika samim tim nema ni mnogo paketa, ali kad broj paketa postane ozbiljniji i dole ce ih oporezovati. Inace i u Srbiji je pre granica bila 100 evra, tad se puno narucivalo preko kataloga pa su spustili granicu na 25e. Posle kad je opao broj paketa povecali su granicu na 50 evra, onda dolazi paypal ponovo se povecava broj paketa i sad carine sve

Stigao jutros Xiaomi RN3 pro 32GB. Ocarinjen na 120$ (placeno 4321din sve).
Tel je stigao u zemlju 20.04. ocarinjen juce 26.04.
Zadovoljan sam kako sam prosao ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno