Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko skoranje iskustvo sa iHerb napalcuju li dazbine ako je vrednost ispod 50usd ?

ako ide obicnom postom - PDV ce ti naplatiti. Ako ide dhlom - nece. uvek isto.

Na preko 40$ meni je 8.3$ DHL tako da se isplati vrlo!

a cak i sa 20$ je na granici isplativosti, ako racunas da ces inace platiti 20% + otvaranje...

Dosta vise... i to je namcki DHL aka posta verovatno, postarina za srbistan 36e + carina

Poslednja izmena:
dobio sam juce stvar koja kosta $1.5 drzava uze za nju 300dinara,na kraju mi se vise isplatilo da kupim ovde ali rekoh da ne zahebem prodavca

Meni je stigla posiljka posle sezdesetak dana, malezija. Mislio sam sa nikad nece da stigne, ali dobro je. 10$ bez carine i pdva

Danas sam slao neki paket preko poste u inostranstvo. Paket u obliku pisma, tezina 100g. Neke zastite za telefon - folije u pitanju, vrednost 14$. Prosi put sam slao isto,a li dosta vece po dimenzijama i samo sam popunio onu adresnicu i platio slanje. Sada su mi trazili da popunjavam carinsku deklaraciju. Pitao sam sto to moram da popunjavam. Kazu, mora na carinu sve sto nije pisani dokument. Sad mi nije jasno zasto nesto sto saljem iz Srbije mora na srpsku carinu? Zar carina ne proverava samo posiljke koje ulaze u Srbiju? I da li mogu da ocekujem da nesto jos dodatno platim? I ako moram da platim, da li ce mi se paket vratiti pa cu morati ponovo da ga saljem i placam slanje koje sam vec platio ili kako to ide? I koja su tu uopste pravila? Jel postoji neka vrednost do koje mogu da saljem sigurno bez placanja carine ili kako to ide?

Pa naravno da i sve sto izlazi iz zemlje mora na nasu carinu.
Jesi porucivao nesto iz Kine recimo ili odakle vec USA, V Britanija.... Uvek sve ide na carinu da prodje skener i dalje u avion ili cime vec putuje. Podjednako je opasno kad saljes nesto zabranjeno zakonom iz zemlje(ne kazem da ti to radis, ali radi se i to) kao i kad "uvozis" u zemlju. Gde se vrse dve kontrole, da li uvozis nesto nelegalno(mislim zakonski aka speed, mara,...) i ukoliko je sve legalno onda naplata dazbina prema drzavi.
Dakle ne brini sasvim normalan i redovan postupak, i neces nista platiti.

Znaci nije bitna vrednost posiljke (u obom slucaju je mala, ali generalno me zanima), vec je to samo rutinska provera legalnosti paketa koji se salje? A jel se ta provera nesto dodatno naplacuje?

Da, sve zemlje imaju izlaznu carinu. Razlika je u tome koliko se ona forsira, koliko je prosta i koliko kosta.
Kod nas nijedno od ova tri nije pozitivno ;)

Rukavice recimo ili odecu ako saljes, verovatno ces uvek proci bez carine (naravno, ako ne saljes kao firma!), dok elektroniku bilo kakvu moras cariniti uvek. (placa se, nije ni sitno, ima fixnih troskova)

koliko cu platiti PDV ako pulsometar sat kosta 31.00eur hvala.sa ebay.de

na telefon niko neodgovara zvao sam 011 2752 066 i 0113643140

Poslednja izmena:
NS carina pre neki dan zatrazila potvrdu vrednosti robe, sve su na tacni dobili, tj screenshot racuna sa alliexpressa, i opet su uspeli da naplate vise. Racunali cenu u evrima kao osnovicu, iako im je nacrtano sve da su dolari u pitanju. Po ko zna koji put uzasno iskustvo snjima.

NS carina pre neki dan zatrazila potvrdu vrednosti robe, sve su na tacni dobili, tj screenshot racuna sa alliexpressa, i opet su uspeli da naplate vise. Racunali cenu u evrima kao osnovicu, iako im je nacrtano sve da su dolari u pitanju. Po ko zna koji put uzasno iskustvo snjima.
To je baš bahato. Sreća,nije velika razlika u ceni ali je baš bahato od tog službenika.

Znala je da traje i preko 20 dana krajem prošle godine. Sada ne bi trebalo,možda još par dana max.

ovi telefoni odogovaraju na poziv 011 2015-800 lokal 11822 krajem nedelje bice mi urucen paket iz nemacke ebay.de

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno