Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,svim stanovnicima jugo-istočne (istinski-tužne) Srbije,mogu da saopštim lepe vesti:

1.Carina 68200 Niš radi od 07-19h 6 dana u nedelji

2.Oko 2000 pošiljaka je na čekanju (14.03.2016 se radi otprilike)

3.I poslednje ali najbitnije po prvi put carina 68200Niš radi kao carina 61200 BGD,a svi koji prate forume znaju šta to znači,
neću da malerišem ali svi koji čekaju pošiljke ispod 10-tak dolara(naznačenih na deklaraciji kineza) mogu se nadati VEOMA prijtanom iznenadjenju.(I uglavnom manjeg gabarita pošiljke)

I samo bih dodao da sa ovakvim promenama u 68200 bi trebalo da se situacija vrati u normal za 15-tak dana,a onda me ne bi čudilo da se sve vrati na staro tj. da se ne čeka skoro uopšte ali da se plaća skoro sve,
ali ko zna možda se neko doseti da 68200Niš pripada istoj Državi kao I 61200BGD pa se zadrži ova meni pravednija I bolja praksa carinjenja tj. bolje rečeno pedevljenja pošiljaka.

Mada što sam stariji sve više sumnjam da su ova dva grada u istoj Državi,nekad imam utisak da ni kntinent nije isti ali *** to je možda od sunca na jugu pa imamo taj utisak.

Pozdrav svima na forumu I samo još jedna opaska koja nije vezana za temu od ponoći imate 10 posto popusta na svu robu na sajtu Sportsdirectpopust je aktivan do 27.03. u ponoć.

@SMUK
Verovatno nisi upoznat sa radim NS carine, deru "usi otpadaju", broj posiljki se automatcki smanjio za 70%, inace carina im ne lici na poslovni objekat vec na jazbinu nekih besnih vukova :-devil-:

@SMUK
Verovatno nisi upoznat sa radim NS carine, deru "usi otpadaju", broj posiljki se automatcki smanjio za 70%, inace carina im ne lici na poslovni objekat vec na jazbinu nekih besnih vukova :-devil-:
Meni naplatili za tablet koji je bio 189$ ...7800din. Racunali ga kao 211$

Pozz, pitanje jedno za iskusnije. Da li se naplacuje carina za posiljke koje idu za EU, konkretno je Austrija u pitanju i telefon od oko 250 evra. Posiljka je inace sa Gearbesta.
i jos jedno, kada stigne posiljka u Srbiju sa gearbesta, koja posta preuzima dostavu, posto sam nasao posiljku u postanskom sanducetu, i to slucajnom proverom, niko nije javio nista... a sanduce mi je obijeno mesecima, tako da je mogao neko da uzme tu posiljku. U pitanju je bila flash memorija pa je zato stala u sanduce.

hvala unapred na odgovoru...

Naravno da naplacuju. Za carinu nema razlike da li je iz EU ili Kine. Vece su sanse da to posiljku iz AT ocarine kako treba ali s obzirom da Gearbest ne salje racune, svasta je mouce. Ja sam narucio sa GB telefon Redmi note 2 na adresu u AT i preuzeo ga u Becu. Drugi sam takodje narucio sa GB za isporuku u Srbiji, isto RN2 i nije nista naplaceno, ali to je retkost da ne naplate.

Izbegavaj DHL za slanje u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Naravno da naplacuju. Za carinu nema razlike da li je iz EU ili Kine. Vece su sanse da to posiljku iz AT ocarine kako treba ali s obzirom da Gearbest ne salje racune, svasta je mouce. Ja sam narucio sa GB telefon Redmi note 2 na adresu u AT i preuzeo ga u Becu. Drugi sam takodje narucio sa GB za isporuku u Srbiji, isto RN2 i nije nista naplaceno, ali to je retkost da ne naplate.

Izbegavaj DHL za slanje u svakom slucaju.

Isto planiram i ja, znaci da telefon narucim na adresu u Austriji da bi izbegao carinu, jer sam mislio da se carina ne neplacuje za zemlje EU. Ali ako se naplacuje i u Austriji onda sve pada u vodu...

Па купи од ових што имају магацине у Европи. Ту нема царине.

Evo cisto ako se neko odluci ili razmatra nesto preko DHL, moje pismo doticnom Batakoviću.
itM9N1W.png

Totalni bolidi i lopuze, inace politika im je nismo mi krivi carina to. Ali zato umeju da traze 4000 dinara za nista.

oYaMDly.png

20 dana mi stoji paket kod njih ako ne i vise.

Poslednja izmena od urednika:
Screenshot_1.png

Je l moze neko da mi kaze nesto o ovome narucio sam patike koje kostaju 19 dolara? :D

Ništa, stiglo 20.03. na carinu i verovatno će ti ocariniti (mada, ne mora da znači), čeka se na red.

I da sad sam zvao carinu nis i rekli su da ima 2000 posiljki i rekli su mi da je posiljka stigla 21 a da su oni obradili posiljke sve do 18-og tek rekla mi je da bi trebalo posiljke do 21 da ocarine do subote.Je l ima neko neki predlog sta da radim posto se dispute zavrsava za 4 dana?

Ovo je oduvek tako, i pricali smo u temi :(
DHL iskljucivo za bas skupu robu vredi, inace nema smisla, posto njihova "usluga" potpisa kost vise nego carina/PDV :(

Mada je ranije moglo da se zahteva da ide po brzom postupku, i nije bilo toga!

Evo cisto ako se neko odluci ili razmatra nesto preko DHL, moje pismo doticnom Batakoviću.
Pogledajte prilog 196445

Totalni bolidi i lopuze, inace politika im je nismo mi krivi carina to. Ali zato umeju da traze 4000 dinara za nista.

Pogledajte prilog 196446

20 dana mi stoji paket kod njih ako ne i vise.

Dabogda im se seme zatralo. Ljudi nije problem ta cifra, tj problem je ali dobro to sam znao. Problem je sto okruglo 20 dana je tamo stajalo, fakturu su slali 2 puta iz kine jer se gospodi nije dopadala. I onda su odrpili maksimalno. Ovaj Batakovic kao da je spor u glavi, da je normalna zemlja ovo je krsenje svakih normi... brza posta 21 dan sutra !!!?

Koji fon, odakle je poslat? (koji sajt?)

Malo jeste cudno da ako firma salje DHLom, cak i iz Kine, da ne prihvataju racun.

Jos vise me cudi da si prihvatio da ti salju DHLom, ako su ove cifre o vrednosti fona i shippinga tacne :(

I da sad sam zvao carinu nis i rekli su da ima 2000 posiljki i rekli su mi da je posiljka stigla 21 a da su oni obradili posiljke sve do 18-og tek rekla mi je da bi trebalo posiljke do 21 da ocarine do subote.Je l ima neko neki predlog sta da radim posto se dispute zavrsava za 4 dana?
Ja bih sačekao. Pošiljka će svakako da stigne. Nema razloga za dispute.

Nije bitno ko i odakle, hteo sam da podelim ovo sa vama da eto cisto se ponovi gradivo. Da mogu sutra da odem da se odreknem dzavljanstva i da se ne deklarisem kao Srbin, sramota me je nacije trulog sistema i svega

Svi spediteri imaju dilove sa carinom, vecinom je to bagra teska a ne samo DHL
ako su se neso zamerili carini onda ti kao krajnji korisnik nadrljas, ili jednostavno pametuju oko cene i zezaju te

tu ti ide ona prica kamioni prolaze preko cuprije a mali preko mosta :)

Ako imas srece kao ja nece ti ocariniti pa ce ti paket, ako je verovati teti, stici u ponedeljak. Samo ne znam odakle si narucio, malo je 39 dana, ja uvek vidjam da daju do 60 dana na Aliju. Ali sve bi trebalo da bude u redu.

Svi spediteri imaju dilove sa carinom, vecinom je to bagra teska a ne samo DHL
ako su se neso zamerili carini onda ti kao krajnji korisnik nadrljas, ili jednostavno pametuju oko cene i zezaju te

tu ti ide ona prica kamioni prolaze preko cuprije a mali preko mosta :)

Sad sam se vec ohladio, toliko sam bio besan danas da to nije realno. Primarni cilj je graditi sebe i napustiti ovaj haos ako je ikako moguce, ko mora neka se **be sa njima kao sto sam ja to radio danas. Ah da najnoviji biser je da mi nece isporuciti paket dok ne proknjize uplate. A poslao sam im istog momenta uplatnice na mail... o cemu mi da pricamo dalje? Totalno su cool kad nema nista da se plati, ali cim ima totalno smesna stvar. Sutra je 21 dan prekosutra 22 (tada pretpostavljam da cu dobiti paket). Najadnije mi je oni nakiceni mailovi, radnik godine i firma milenijuma, koja bre kompanija ? gde su moja prava i njihove norme, sta mene briga ko koci paket to su valjda trebali tamo odakle je poslato da provere sve da bi regularno stiglo? a i sem toga ako firma posalje fakturu odakle carini pravo da nju menja ili ponisti ? Ima tu puno stvari koje meni nisu jasne, kapiram ja da je to tako kako je (drzava - sistem). Ali tipa rodio sam se drzava je bila u blatu, imam skoro 30 godina sada i situacija je manje vise haoticna isto. Bavio sam se pecurkarstvom, poljoprivredom takodje sam radio u drzavnoj firmi i kod privatnika.... I svuda u svakom segmentu te drzava ka**

Smesno i mi neki narod ? nisu oni krivi mi smo krivi tj mi smo ***** sto trpimo ovo / off

Nije bitno ko i odakle, hteo sam da podelim ovo sa vama da eto cisto se ponovi gradivo. Da mogu sutra da odem da se odreknem dzavljanstva i da se ne deklarisem kao Srbin, sramota me je nacije trulog sistema i svega

Pa bitno je, ako je neki sajt/prodavac od koga vise ljudi porucuje, da znaju da im se ne priznaje racun ni preko DHLa. Pogotovu ako si stvarno platio koliko stoji na racunu.

Ako imas srece kao ja nece ti ocariniti pa ce ti paket, ako je verovati teti, stici u ponedeljak. Samo ne znam odakle si narucio, malo je 39 dana, ja uvek vidjam da daju do 60 dana na Aliju. Ali sve bi trebalo da bude u redu.

Na aliju sam narucio i ja sam se zacudio stigao bi on na vreme da nije bilo guzve na granici, ne verujem da ce bas u ponedeljak ali tokom sledece nedelje se nadam narucio sam ga jos 18 februara.

Na aliju sam narucio i ja sam se zacudio stigao bi on na vreme da nije bilo guzve na granici, ne verujem da ce bas u ponedeljak ali tokom sledece nedelje se nadam narucio sam ga jos 18 februara.

Ako ti zavrsi sa carinom bas u subotu, stici ce u ponedeljak. Meni je bilo tako da je na carinu stiglo nedelju, sledeci dan je bio status da je zavrsilo sa carinom i u utorak rano ujutro je postar doneo. Tako da cim dobijes status da je otpremljeno iz carine sa onim 61200, ocekuj paket narednog radnog dana. Tu sam i ja negde narucio oko slicnog datuma, ne znam sad tacno kada, ali mi je oko tog datuma poslalo. I trebalo je dosta da se pojavi prvi status jer je bila guzva u kineskoj posti zbog nove godine i onda je posle prvog status proslo 12 dana do mene.

Jel ima neko informaciju mozda, do kog datuma su stigli na BG carini sa pregledanjem?

Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Naime imao sam određeni problem sa carinom u NS i nakon nekoliko dana raspitivanja u čemu je problem, danas sam odneo neke fakture itd. I evo konačno imam neku promenu na sajtu pošte gde se prate pošiljke, pa me zanima da li ovo znači da je konačno ocarinjeno i da mogu da očekujem sutra(nadam se) da to dobijem? Jer nisam ranije poručivao preko interneta, pa nisam baš najupućeniji i ne znam da li ću više ikada, jer mi se sad smučilo dovoljno za sva vremena.

Untitled.jpg

Da ode u tvoju lokalnu postu... uglavnom ako prime fakture onda prodje za dan/dva

Hvala, znači ako sam te razumeo ovo poslednje znači da je prosleđeno u poštu i da je ocarinjeno?
Inače sad pročitah par strana ovde i vidim da su ovi naši u NS teški namćori. *** kao da živimo u 19. veku, na kraju ispadne povoljnije platiti nekom posredniku da ti nešto poruči, ako niša bar te ne boli glava.

Da ocarinjeno je, NS carini 99.8% posiljki ;)

Oni tebe tamo gledaju kao na teret koji pada na njima, rece ti da ako imas firmu ide lakse, jer onda spediter resava sve, naravno kad ga dobro podmazes jer i oni skripe svi jer su iz 17 veka pa se desi i da moras znati njihov posao jer su nepismeni vecinski :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno