Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi da li je ovo ok da ne tripujem.hvala

Pogledajte prilog 196027

Evo meni je dan ranije stigao paket nego tebi i danas izgleda prodje

IMbyMOS.jpg

22.03.2016 07:50:24 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
u isto vreme skenirani ponovo u GPC,meni trenutno ne prikazuje da je prosao carinu,trebalo bi danas,sutra...nadam se :)

jel ima neko iskustva sa direktnim attackom na postara koji ti dostavlja odnosno postu da ne cekam eventualno jos neki dan dok se smiluju da dostave ili pozovu

jel ima neko iskustva sa direktnim attackom na postara koji ti dostavlja odnosno postu da ne cekam eventualno jos neki dan dok se smiluju da dostave ili pozovu

Nisam baš siguran šta si hteo da kažeš ali sam zato siguran da ako odlučiš da napadneš poštara posle možeš da se pozdraviš sa paketima a moguće je da će i policija da te poseti i pita za zdravlje...
A u svetlu nedavnih terorističkih napada, atak na poštu može jedino da ti donese titulu teroriste i ćorku bez prava glasa.
:D

Poslednja izmena:

cuo sam da su neki tako u corku zavrsili :)
i ne posiljku postar zaduzuje tek dana kad je isporucuje ne pre toga

Nisam baš siguran šta si hteo da kažeš ali sam zato siguran da ako odlučiš da napadneš poštara posle možeš da se pozdraviš sa paketima a moguće je da će i policija da te poseti i pita za zdravlje...
A u svetlu nedavnih terorističkih napada, atak na poštu može jedino da ti donese titulu teroriste i ćorku bez prava glasa.
:D
hahahaha..lepo lepo nema sta...elem da preformulisem...htedoh sutra pozvati svoju postu u prvomajskoj pa cisto da skratim vreme preuzimanja paketa

Pa jedino da ujutru u 6am sednes ispred poste i sacekas postara da izadje pa ga zamolis za posiljku da ti uruci ako ju je zaduzio :d

Moze ako ti neko da marsutu postara pa da ga presetnes na istoj, jer ce verovatno posiljka biti u njegovoj torbi/kombiju :)

u svakom slucaju drugari hvala na iscrpnim i kvalitetnim odgovorima ;)

Ja imam, ali je postar uradio direktan atak na moju licnost :)
Krenuo ja do prodavnice i video me moj postar i usput brate imam za tebe paket(pismo) ajde uzmi sad da ne moram da idem do tebe tek covek krenuo u obilazak i ja mu dodjem nekako na pola puta i eto.
Dakle moguce je ali tek kad zaduzi i krene. Moz ga sacekas i vrebas ga cim izadje iz poste.

Ja ima jednu pošiljku sa identičnim statusom kao tvoja i sutra ću kad budem išao na posao ~7:30h svratiti u poštu da je preuzmem jer poštar već zna da je džaba nosi pošto ja radim 8-16h pa sam mu rekao da sve pakete za mene ostavi u pošti a ja ću ih preuzeti lično...

Kakva mosa ce da bude, uzeo kutiju za iphone 6 , i otisla na carinski pregled :D
Pomislili ljudi telefon :D

Danas sam prvi put imao situaciju da mi ocarine futrole, maske. Dvojici drugara uzmem pre nekih mesec dana ukupno 3 maske za m8, one čuvene dot view. Carina izašla skoro crvenu..

Ako su tri u jednom paketu - budi srecan sto su ti ih uopste propustili - to mogu komotno da smatraju za "vecu kolicinu" i da vrate...

Meni su bile 4 iste (dve plave i dve zelene) i nisu nista naplatili dodatno :) sam porucih jos jednu, videcemo kako ce da prodje :D

Sent from mTalk

dobro sam prosao na carini,telefon stigao kao sto je Sirius9 rekao
1.png

DHL Paket International iz Nemacke - da li zavrsava u nasoj Posti ili kod DHL derikoza? Ebay kupovina, polovan uredjaj koji moze biti procenjen kao (vrlo) vredan, ako je bitno... Znam da je valjda DHL kod nemaca nesto kao nacionalna posta...

DHL nemacka posta ide preko poste, ako je uredjaj iz EU/USA i ako ima racun 99.8% ce uvazit tu cenu

Carina Novi Sad je uzasna.. ne znam da li samo ja imam problema , ali ovo je smesno. Poceo sam da radim sa kinezima (salju mi robu ja radim neke recenzije i oni mi robu poklanjaju) imam svo pracenje robe na uvid i u kontaktu sam sa jednom zenom iz firme koja nadgleda sve to, imam 6 paketa koji su pre 20 dana dosli u novi sad na carinu i nikako da dodju do mene.. pre par dana mi stizu 2 paketa na jednom vrednost 24$ (hdd dock+ citac kartica i svih ****** 4xhub i cuda) ocarine mi robu pise opis robe "punjac za mobilni" platim 280dinara. Kontam extra super sam prosao na 24$ iako nema nikakve matematike onda mi sutradan dodje paket "drzac za kinect senzor" mislim nesto tipa 1.23$ ili tako nesto naplate mi carinu 670dinara... Tu sam puko nazovem ja neke brojeve da se raspitam rekli su mi da mogu da vratim paket da trazim da se pregleda i da provere sumu ali na sve to sam naisao na prijateljski savet da to nikako nije dobro, jer su iskustva ljudi koji su to radili uzasna.. ( drze ti paket jos 20-40dana zbog 500-700din) uglavnom u kratkim crtama...

Kinez ga iz Kine donese za Srbiju za 22dana ( skoro sve sto mi salju) a Srbin iz Novog Sada ne moze da ga meni pusti u postu jos 20-30dana. Uzas!

Svi iz NS imaju problem. Ako možeš naručuje na nekog iz Beograda.

P.S. Gde mogu da se vide tvoje recenzije?
Prvenstveno za dock me interesuje :)

Pozdrav.

Zanima me kada će mi stići narudžbina iz Kine koja je dospela do Izmenične pošte u Beogradu pre nedelju dana. Inače sam iz Niša. Evo informacija.

2016-03-19 12:13 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2016-03-19 08:28 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2016-02-19 17:02 CN-52803200, Prijem

Ima li neko iskustva i da li zna kada otprilike mogu da očekujem paket? I šta ako se desi da niko ne bude na adresi? Živim sam tako da je to vrlo moguće. Plus, uzeo sam patike od 80ak dolara. Da li znate da li ću plaćati neke dodatne dažbine pri preuzeću? Paket je išao preko Flat Rate-a (Best Way).

Hvala vam najlepše unapred!

Pozz, pitanje jedno za iskusnije. Da li se naplacuje carina za posiljke koje idu za EU, konkretno je Austrija u pitanju i telefon od oko 250 evra. Posiljka je inace sa Gearbesta.
i jos jedno, kada stigne posiljka u Srbiju sa gearbesta, koja posta preuzima dostavu, posto sam nasao posiljku u postanskom sanducetu, i to slucajnom proverom, niko nije javio nista... a sanduce mi je obijeno mesecima, tako da je mogao neko da uzme tu posiljku. U pitanju je bila flash memorija pa je zato stala u sanduce.

hvala unapred na odgovoru...

protossq1, trebalo bi to da ti stugne sledece nedelje. Trebalo bi da platis dadzbine najvise oko 3000 din (Po PS-u je 32% na tih $80 + 150din) mada se moze desiti da bude i manje od toga, zavisno od toga na koliko dolara carina proceni vrednost tih patika. Ako nisi na adresi ostavice ti papiric na kome pise da treba da dodjes u postu i preuzmes.

tabator, da, carina se naplacuje regularno, donosi ti postar nase poste. Desi se ponekad da sitnice ostave u sanducetu (onda kada nisu carinjene i nema dadzbina). Za telefon ce 99% biti dadzbina tako da ce ti postar doneti na ruke i naplatiti dadzbine koliko carina odredi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno