Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi li procitao vest do kraja, jel ti ima nelogicnosti neke?
Nece kupi nove gace koje ga ispadnu jeftinije nego bas hoce svoje polovne, da se nije emotivno vezao za njih?
A uzgred sto je carina rekla da nema gaca vec nova zenska garderoba, dva kimona nova i pitaj boga sta sve.
Decko je vidi se spreman na sve zarad jeftinog ali stvarno jeftinog marketinga...
Tuzno, ko zna koja je njega muka naterala na ovo, da ovako nisko padne.
Mukica.

Ma stvar je jednostavna...ne sumnjam da je zaista bilo i polovnih stvari, ali je definitivno precutao da je tu bilo raznoraznih poklona koje je kupio u USA a da pritom, verovatno, nije skinuo etikete.
Osim poklona, mozda je hteo i da donese neke stvari koje bi posle prodao u Srbiji. Klasicna studentska prica...ovog puta je napravio pocetnicku gresku. Izvadis nove stvari iz ambalaze, skines etikete i onda si miran.

Vidi ovog sto brani carinu, stvarno si indijanac. Mora da si u SNS :D
Ne branim nikoga zasto bih branio nekoga ko uzima i moje pare.
Samo sam realan za razliku od tebe.
Ti mora da si iz DS cim volis da krades.
BTW, ja sam u stranci "moj dzep" ostali lopovi me ne zanimaju tako da eto ti i SNS.
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ma stvar je jednostavna...ne sumnjam da je zaista bilo i polovnih stvari, ali je definitivno precutao da je tu bilo raznoraznih poklona koje je kupio u USA a da pritom, verovatno, nije skinuo etikete.
Osim poklona, mozda je hteo i da donese neke stvari koje bi posle prodao u Srbiji. Klasicna studentska prica...ovog puta je napravio pocetnicku gresku. Izvadis nove stvari iz ambalaze, skines etikete i onda si miran.
Pa bravo, nisam ni ja rekao da nije imao njegove stvari i te hebene cega imao je sigurno, ali imao je i te nove stvari a kao sto kazes napravio je pocetnicku gresku i verovatno prvi put to radi mislio je da je sve kako treba isplanirao je cak i da mu drugi posalje samo je zaboravio etikete da skine.
LM, svastika moja pre 10 dana stigla bas iz USA nakupovala novih stvari samo tako i meni naravno i lap top, dva parfema za mene i zenu ali je pametna skinula sve etikete i prosla naravno bez problema.
Samo da je imao ko da mu kaze za etikete, inace mi ga je zao pa kako da podrzim sto je svaja to uradila a da ne podrzim njega.
Samo kazem da niti su bile samo polovne cega niti se to tako radi kako je on zamislio.
Valjda ce imati vise srece drugi put.

Pozdrav ljudi, da li pri reklamiranju (vracanju) robe koja je ocarinjena nazad u Kinu moguce dobiti povracaj carine i PDVa? Ako neko zna koja je procedura, pomoglo bi.

@Pablo, vrlo nezgodna situacija, da si primetio da je spojler slomljen pre nego što si ga preuzeo i platio pdv i carinu mogao je da se odradi neki zapisnik ali sad je već kasno za tu priču. Ja ne bi otvarao spor protiv prodavca jer je on ispao više nego korektan time što će ti napraviti i poslati novi spojler besplatno a šta raditi da bi izbegao ponovne troškove zaista ne znam, s obzirom da nema šanse da ti pošta da neki zapisnik sada (naravno da neće priznati da su oni krivi za lom) ja bi kontaktirao carinu preko onog maila [email protected], poslao im slike, podatke o pošiljci i tražio mišljenje. Male su šanse da uspeš nešto da odrdiš da ne bi ponovo platio dažbine ali ne možeš ništa izgubiti ako probaš a i ništa te ne košta da pošalješ jedan email...

Hvala na odgovoru.

Ovde sam ja odgovorio: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4385799

Upravo mi je update-ovan status za posiljke koje su pristigle na carinu 27.09 tako da imate uvid koliko brzo rade i na osnovu toga planirate otprilike vase...

Pozdrav ljudi, da li pri reklamiranju (vracanju) robe koja je ocarinjena nazad u Kinu moguce dobiti povracaj carine i PDVa? Ako neko zna koja je procedura, pomoglo bi.
Inace, u vezi sa ovim pitanjem nigde na netu odgovora nema. Vidim samo na hrvatskim forumima da je moguce, ali sa nasih nista.

Upravo mi je update-ovan status za posiljke koje su pristigle na carinu 27.09 tako da imate uvid koliko brzo rade i na osnovu toga planirate otprilike vase...

+1

Moj paket je pristigao 28.09, poslednji status je:
14.10.2015 10:59:08 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD

Molim vas za komentar. Sa pet dana razlike naručio sam isti proizvod sa nemačkog Amazona, vrednost 24€ sa poštarinom, pakovano u vakuumski koverat, na deklaraciji piše 11€.

Dole je prvi paket koji je jako brzo stigao i nije plaćen PDV.

bdb79536a29758165b9d673d65bd4b8c.jpg

Ovde ispod je drugi paket za koji vidimo da se odugovlači i da je stajao na carini. Mogu li da očekujem zbog toga da ću za njega da platim PDV? S jedne strane, to je bila dosadašnja praksa ako se ponavljaju iste stavke ("otrprema" na carini dan za danom), ali ovde je paket upao u preseljenje i kašnjenje i možda je samo čekao da ga neko "pusti" bez dažbina. A možda i ne? Molim upućenije za komentar i hvala! :)

55ca2f18a4d84564dcda40227733daef.jpg

Poslednja izmena:
Za ovaj drugi ćeš definitivno platiti neki pdv... A bogami i pricekati još nekih 7-10 dana da stigne do tebe.

Da li mi neko može pomoći u vezi saveta o žalbi na carinu za biciklu uvezenu (proizvedenu) u Francuskoj. Konkretno obračunata mi je carina u vrednosti od 15% iako na računu stoji: "Orgin of goods EU" poslata od fabrike Cycleeurope Francuska. Imam li ikakve osnove za žalbu? Napominjem da sam već platio traženu svotu. untitled-1.jpg

Nije moguće. Šta misliš gde živiš, pa ovo je srbija, ta ljudska prava za koje se negde pročitao/čuo ovde ne važe...
Jednom kad ti država svrbija uzme nikad više ne računaj da ćeš to dobiti nazad.
Siguran sam da postoji neka procedura koju je neko nekad davno predvideo čisto da bi zakoni, podzakonski akti i uredbe bili u saglasnosti sa ko zna čime ali je ta procedura tako komplikovana da nikad niko nije uspeo niti probao da je sprovede u delo, verovatno su potrebni kilokrami dokumentacije za koju niko ne zna ko je izdaje, podpisuje, overava itd. znaš već kako to kod nas ide, kreneš od portira, obiđeš 15 kancelarija i posle 5 sata šetanja dođeš opet kod portira da mu kažeš da su mu predpostavljeni gomila nesposobnih trolova.

@ owim
da, očekuj naplatu PDV-a...

Da li mi neko može pomoći u vezi saveta o žalbi na carinu za biciklu uvezenu (proizvedenu) u Francuskoj. Konkretno obračunata mi je carina u vrednosti od 15% iako na računu stoji: "Orgin of goods EU" poslata od fabrike Cycleeurope Francuska. Imam li ikakve osnove za žalbu? Napominjem da sam već platio traženu svotu. Pogledajte prilog 181603

Nema nikakvih osnova za žalbu ovde, naplaćena ti je carina i PDV po propisima, sve je legalno.
Iz nekog razloga su ti računali 38% ukupno za carinu i PDV za razliku od standardnih 32% ali to je verovatno tako za bicikle, ko će ga znati.
Da nisi platio, možda bi i mogao da se žališ ali ovako ništa od toga, sad je gotovo jer kad platiš to znači da si zadovoljan "presudom" i bilo kakva naknadna žalba će biti odbačena...

P.S. A koji bajsić si uzeo, baci fotku ako nije problem :)
P.S.S. Srbija nije šlan EU tako da to što je roba poreklom iz EU ne znači ništa, to je isto kao da uvoziš iz Namibije. Da si bajs ranučio tipa na Mađarsku a onda ga prevezao preko granice užtedeo bi goooooomilu para.

Poslednja izmena:
Nije moguće. Šta misliš gde živiš, pa ovo je srbija, ta ljudska prava za koje se negde pročitao/čuo ovde ne važe...
Jednom kad ti država svrbija uzme nikad više ne računaj da ćeš to dobiti nazad.
Siguran sam da postoji neka procedura koju je neko nekad davno predvideo čisto da bi zakoni, podzakonski akti i uredbe bili u saglasnosti sa ko zna čime ali je ta procedura tako komplikovana da nikad niko nije uspeo niti probao da je sprovede u delo, verovatno su potrebni kilokrami dokumentacije za koju niko ne zna ko je izdaje, podpisuje, overava itd. znaš već kako to kod nas ide, kreneš od portira, obiđeš 15 kancelarija i posle 5 sata šetanja dođeš opet kod portira da mu kažeš da su mu predpostavljeni gomila nesposobnih trolova.

@ owim
da, očekuj naplatu PDV-a...

Nema nikakvih osnova za žalbu ovde, naplaćena ti je carina i PDV po propisima, sve je legalno.
Iz nekog razloga su ti računali 38% ukupno za carinu i PDV za razliku od standardnih 32% ali to je verovatno tako za bicikle, ko će ga znati.
Da nisi platio, možda bi i mogao da se žališ ali ovako ništa od toga, sad je gotovo...

P.S. A koji bajsić si uzeo, baci fotku ako nije problem :)
Problem je zato što carine za bicikle proizvedene u Evropskoj uniji ne postoje.
carinska-tarifa-bicikle.jpg

Pa to jedino da si odbio prijem bajsa i plaćanje dažbina, sastavio žalbu i vratio im nazad na razmatranje uz taj "dokaz" što si okašio gore.
Male su šanse da bi nešto postigao, siguran sam da bi našli neki izgovor i odbili žalbu ali jednom kad platiš to je to, nema više žalbi ni po jednom osnovu.

Ovako, ******i sa carine ni ne čitaju mejlove sa dokazima koliko je nešto plaćeno, tako da nemojte ni da se trudite...

Ja sam im poslao par skinšotova za telefon, javljam kad prođe na koliko su procenili vrednost...

@antagonist i @sirius9 -- Hvala! :)

Ako PDV bude veći od 200din pustiću da se vrati nazad (neću primiti). A onda će mi Amazon opet poslati. Ok? ;) Ovde je već bilo reči o tome s kojom oznakom treba da se vrati, zašto nije uručeno, "nepoznat pošiljalac" je predloženo, a već mi je stizalo na tu adresu. Mogu da kažem da mi nikad nije stiglo a videće se da je vraćeno (nije uručeno).

Ista pošiljka 5 dana pre toga je prošla bez ičega, a na koverat-ambalaži sa spoljne strane uredni nemci su odštampali 11€. I to Amazon. Oni i da hoće -- ne lažu.

Za 200 dinara ćeš radije čekati 40+ dana?! Malo bezveze.
Po zakonu PDV na tu robu koji si platio 24€ iznosi 577 dinara + 150 za poštanske troškove, dakle recimo oko 750 din ukupno, bilo koji trošak ispod toga je dobitak, plaćaš manje nego što bi po zakonu trebao da platiš.
Ukratko ako budu troškovi ispod 750 din, ja bi to preuzeo i bio zadovoljan, 200 dinara bi bila premija, da budeš extra zadovoljan...

^ Hvala na pojašnjenju, ali -- neću platiti, paket će se vratiti. I doći ponovo. Ne žuri mi se. :-devil-:

2015-10-13 10:00
10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema danas stiglo 20 dana rekord
2015-10-12 08:13
10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2015-10-09 08:07
10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2015-10-08 07:59
2015-10-07 08:31
2015-10-02 08:24
2015-10-01 08:19
2015-09-30 08:18
2015-09-29 08:15
2015-09-28 08:20
2015-09-25 09:56
2015-09-24 16:03
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

Kakve ti privilegije imas tamo nisi ni svestan. Moj vec 15 dana stoji. Poprilicno postajem besan pogotovu kad vidim da neciji paketi prolaze bez zastoja.

Nema nikakve privilegije, nego prolaze paketi bez dazbina i idu odmah kao i meni, a verujem i svima, zadrzavaju samo ove sto ima naplate na njima.

Upravo tako.

Stvar srece, velicine paketa, mase paketa.

Meni je sad paket stigao brzo, prosli sam cekao 24 dana od carine.

U sustini ne bih se bunio da se naplacuje realno pdv, i da paket stize posle 2-3 dana. Ovako je haos :)

Dron 20 dolara dazbine 1300 dinara i odbio sam ga. Takodje zanimljiva cinjenica je da , od 6 paketa 5 mi ceka carinjenje. Inace jako je glupo sto primarno gledaju na alliexpressu ovaj dron sto sam narucio je tamo dosta skuplji nego odavde gde sam ja. I sada eto umesto 600 dinara 1300

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno