Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rapunzela radi BioVega u Hrvatskoj, a zakleo bih se da sam video i u Beogradu mada drugacija etiketa...

^ kolko vidim mogu i 2 avionom, ako se uzme 1 tegla ispadne samo 4e sa sve posiljkom. Hvala za preporuku :D, moracu da narucim, bas se pitala sta narucujete sa iherba al nikako da posetim sajt.
Da, pa rekoh 2 mogu max. Airmail-om, DHL je preskup za njih (sem ako ne porucis 10ak komada ili vise).
Iskreno, to je to sto porucujem otprilike sa iHerba :) Kakao proizvode (sve Rapunzel, cocoa powder, i ovaj hazelnut butter), retko kad nesto drugo. Ima poneki tu suplement koji je isplativ, ali izbor iHerba je slab, ili je skup za dosta drugih stvari. (npr. Bodybuilding.com je mnogo jeftiniji za sportske stvari, ali je shipping prejak)

Lekovi ne smeju da se kupuju, a vitamini?
Legalno ne bi smeli (valjda?), ali ne prave problem nikada.

Rapunzela radi BioVega u Hrvatskoj, a zakleo bih se da sam video i u Beogradu mada drugacija etiketa...
Mozda kod mene ili kaficu u mojoj zgradi kad sam doneo za probu :D Nisam video nigde neki proizvod slicnog pakovanja. (za HR mi ne znaci, nemam kako da donesem :))

Cal Mag Zinc 90 Tablets €2.60 a kod nas 100 tableta 1300din, zato pitam dal sme da se porucuje, taman da uzmem to i puter za male pare :)

Ma može to bez problema, nisu to klasični lekovi kako ja kapiram. Ja sam naručivao magnezijum, komplekse B vitamina, ginko i sl.

Prolazilo je to, bez problema.

Pozdrav svima,

ovako kako sam razumeo u prvom postu.Sve do 50e naplacuje se pdv,a za preko 50e pdv+carina?

Ja sam narucio neki usb iz Kine salje se pismom,jel to znaci da ce mi sigurno naplatiti pdv?Ili ima sanse da se to izbegne,tj da ne naplate?

Takodje me zanima treba da mi stigne kuler za cpu vrednosti oko 100e,da li ce to da mi carine i lupe pdv ili moze da prodje.

Nista mi nije jasno jer sam do sad dobijao iz inostranstva dosta posiljki nije ni jedana prelazila 50e,i nikad mi za nista nisu naplatili pdv?Sigurno sam imao 50ak posiljki i nikad nista.Pa me zanima jel sam to imao bas bas srece ili nesto sam propustio?

Poslednja izmena:
Carina u Beogradu ne otvara male pakete koji su u onim pucketavim kovertama. Sve kutije i teze koverte otvaraju i naplacuju carinu-PDV.
Za usb verovatno neces platiti nista jer je mali, a kuler te vrednosti je dobro upakovan samim tim tesko ce proci carinu bez dodatnih placanja

Imam jedno pitanje. Planiram da narucim sat preko Ebay. Vrednost sata je oko 150$ Pitanje je koliko je sigurno da se ovde kod nas roba nece zagubiti odnosno da li mogu biti siguran da ce mi sat stici na adresu?

Imam jedno pitanje. Planiram da narucim sat preko Ebay. Vrednost sata je oko 150$ Pitanje je koliko je sigurno da se ovde kod nas roba nece zagubiti odnosno da li mogu biti siguran da ce mi sat stici na adresu?
Trazi da ti posalje sa brojem za pracenje i siguran si. Novac ti svakako ne može nestati.

Sa brojem za praćenje je mala šansa da se zagubi, ali ništa 100% nije sigurno, jer pakete koji nemaju broj za praćenje obično maznjavaju, nekad carinici, nekad postari, nekad se i oni zagube. Ali fora je sto nikad nećeš saznati jer nemaš na osnovu čega da tražiš pošiljku ako nema broj za praćenje. Suma sumarum sa brojem za praćenje šansa da stigne ti je nekih 98%
:)

Стигао преносиви пуњач од 13$ са GearBest-а након 15 дана, није подлегао царини иако је стигао у повећој коверти (да се зна, ако је неко у дилеми да ли да наручи због царине).

A kod ovih na carini izgleda opet zastoj. Paket mi tamo od prosle nedelje....izgleda su svi otisli na godisnji odmor

Стигао преносиви пуњач од 13$ са GearBest-а након 15 дана, није подлегао царини иако је стигао у повећој коверти (да се зна, ако је неко у дилеми да ли да наручи због царине).

Meni je danas isto stigla baterija sa Gearbesta bez ikakvih dodatnih troskova.

Meni prekjuče stigla pošiljka na carini, danas prošla carinu 61200.

Meni je danas isto stigla baterija sa Gearbesta bez ikakvih dodatnih troskova.

Blago vama, u Nišu je podlegao carini. :D

Хаха, ваљда нису хтели колеги да наплате. Леп неки печат :D
592f20d787c2561416b3b07f23069b8c.jpg

Jeste, sad upravo stiglo. Bunilo me to sto je pisalo da je prošlo carinu. Ali nije bila teška pošiljka, zbog toga nisu ni gledali.

A kod ovih na carini izgleda opet zastoj. Paket mi tamo od prosle nedelje....izgleda su svi otisli na godisnji odmor

7 dana trebalo posiljci da stigne iz USA, vec 8 dana ceka na carini (11003 IZMENIČNA POŠTA).
Kada sam nazvao da se raspitam receno mi je da je guzva.
Sreca njihova pa drze monopol.

Poslednja izmena:
A kako zamišljate da se carini roba da uvedemo više carina pa da nema monopola? Kao prvo carina je državni organ i nije preduzeće samim tim monopol ne postoji, da li mogu brže da rade pa verovatno mogu ali kakva zemlja tako i sve ostalo.

Pozdrav svima, i ja da se pridruzim diskusiji. Cekam fon iz Hong Konga, preko Singaprske poste. Od 4.8. stoji da je "Despatched to overseas (Country code: RS)". Po nekim postovima zakljucio sam da od kada se to pojavi, narednih 3 dana bi trebalo da stigne kod nas. Ja kao na trncima...cekam ali nista se ne menja.

Vidim da dosta ljudi pominje GearBest. Radio sam malo istrazivanje i gomila recenzija kaze da su ******. Koja su vasa iskustva? Kod njih sam ubacio jedan fon u basket ali posle citanja recenzija odustao sam i kupio preko ebaya. Takodje se pominje Pandawill, imaju dobru ponudu, kakav je slucaj sa njima, jel neko imao losih iskustava?

Unapred hvala

pozdrav

Kucaj kod za praćenje na postinom sajtu kad piše izmenicna posta prispece stigao je u Srbiju. Posle toga ide na carinu, tu se zadržava nekoliko dana i to je to. Preporuke za sajtove, banggood, pandawill iz ličnog iskustva. A vidim da hvale i coolicool

@errorr
Hvala na brzom odgovoru, ali jos nije stiglo do "Izmenicna posta" tu je problem. Jos stoji zaglavljeno na "Despatched to overseas (Country code: RS)". Valjda ce biti za koji dan, nadam se :( Koliko sam ja skapirao, posilka iz Singapura ide avionom do nekog grada u evropi, pa onda drumskim ili avio prevozom do Srbije. A onda ide kod nas cekanje da ocarine i to je to. Valjda sam lapo skapirao. Mene brine sto jos nije stiglo u Evropu.

Sada sam bas na Pandawill, zanimljivi su, imaju bolje cene nego na ebay.

PS: Jos jedno pitanje. Vidim na pandawill "IMPORT TAX & VAT INSURANCE". Koliko sam ja skapirao ONI pokrivaju carinu i PDV. Da li je to neko probao i da li to radi, jer za dodatnih 8 dolara koliko bi meni bilo za fon koji sam video je odlican dil jer po mojoj racunici carina i PDV su daleko veci od tih 8 dolara.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno