Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
06.01.2015 11:40:21 - 34200 PC Kragujevac Otprema
06.01.2015 14:31:42 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 34200 PC Kragujevac Otprema

Kao sto je korisnik ZeXx rekao danas mi pise da je vec u Kragujevcu tj posta Kragujevac.Samo mi malo vreme cudno kako su obrnuli malo red ali ajde bitno da mi paket dodje...

Gde vidite da je paket prosao carinu kada je paket krenuo iz GPC Beograd ka posti carinjena Kragujevac i tu ce biti otvaranje paketa ako je veliki i da li podleze carini.
Prosao mu je carinu, u KG nema carina i ti paketi se carine u BG, a NS ima svoju carinu, NI ima svoju carinu i to je to, neka me neko ispravi ako gresim.
Dakle on ce sutra dobiti paket 101% evo nek napise kad bude dobio da li sam u pravu pa ces i sam videti da si pogresio.

Prosao mu je carinu, u KG nema carina i ti paketi se carine u BG, a NS ima svoju carinu, NI ima svoju carinu i to je to, neka me neko ispravi ako gresim.
Dakle on ce sutra dobiti paket 101% evo nek napise kad bude dobio da li sam u pravu pa ces i sam videti da si pogresio.

Pa i ja se nadam da paket stize sutra najkasnije u petak a svakako cu javiti dal je sve proslo kako treba i koliko su mi sve naplatili.
Mada koliko sam ja upoznat sa stanjem u Kragujevcu postoji neka carina ali nisam siguran za sta i kako to ide raspitacu se pa cu objaviti da ljudi budu upuceni za ubuduce.

Mir Boziji Xristis se rodi... Srecan Bozic svima koji slave....

Da li mi neko moze reci zasto se opet pojavio ovaj poslednji korak carina nije mi jasno jel ga vracaju ili sta se desilo? Izvinjavam se ako negde ima redovno citam ali sam sad zbunjena pa mi nije jasno

6 ogrlica i dve narukvice, to smo narucile kao novogodisnje poklone medjutim nista morali smo druge da kupujemo haha s'obzirom da nije stiglo, i sinoc vieim proslo i danas opet carina pa mi nista nije jasno

Da li mi neko moze reci zasto se opet pojavio ovaj poslednji korak carina nije mi jasno jel ga vracaju ili sta se desilo? Izvinjavam se ako negde ima redovno citam ali sam sad zbunjena pa mi nije jasno

Pa nije poslednji korak carine nego glavni postanski centar 10200, kad paket prodje carinu ide opet u postanski centar i zatim se preusmerava za postanski centar kom pripadas. Ako pripadas opstini Beograd verovatno ces paket dobiti sutra ili u petak.

Aha, izvinjavam se onda, jer sam mislila da je carina posto je taj broj i gore, pa sam se pogubila jer prv put mi ovako dugo lezao, sutra ili u petak onda da vidim koliko su naplatili, dobro je da se nije vratio , ja pomislih da je to sigurno vracanje, hvala vam na informacijama :)

Zato sto je paket napustio carinu i vratio se u postu sad ce da krene prema tvojoj maticnoj posti pa ce ujutru negde oko 5 stici tamo i dobices sutra svoj paket.
Ako jos nesto nije jasno pitaj.

^kod mene stoji i dalje 21.12, to jest nije mrdnuo osim sto se redjaju statusi 10200 otprema.

Cisto sumnjam da tek 22.12. rade.
Stigao mi je, cini mi se fenomenalan, sal (scarf) iz Indije, poslat 16.12. Tesko da je stigao za 6 dana :D

Sutra javljam utiske, BTW! Bio sam 2x u Dubaju, i kupio nekih 6-7 salova, a imam jos 4 drugde kupljena. Ovi iz Dubaja su fenomenalni (kasmir/svila combo). Nadam se da je ovaj upravo stigao kao ti iz Dubaja, ali tek je opran, sutra ce se probati :)
35$ sal, veliki, +10/15$ shipping.

Meni ne radi ajde bacite neki slican sajt...
Evo slican 91track.
A inace radi 17track, vec sam nekom napisao pre par dana dns od tvog ISP ti pravi problem izgleda, ako nemas googlove dns ubaci pa vidi.

Poslednja izmena:
11.11.2014 15:32:00 CN - 214028
30.11.2014 17:44:00 CN - CNBJSA Otprema
18.12.2014 12:26:06 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
18.12.2014 13:09:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
22.12.2014 11:47:18 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.12.2014 16:58:52 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.12.2014 11:04:29 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
27.12.2014 11:08:36 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
29.12.2014 11:11:32 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
30.12.2014 13:41:44 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
31.12.2014 11:04:03 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
03.01.2015 11:32:51 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
05.01.2015 09:24:23 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
06.01.2015 14:31:42 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 34200 PC Kragujevac Otprema

Aleluja ... konacno neka promena i kod mene... ako rade 8.01 moguce da cu dobiti paket.
E sada jedno pitanje da li to znaci da je prosao carinu ili je moguce da mi traze podatke za firmu (vec sam pisao o tome da sam narucio neke perlice pakovanje 3000 komada) iako stoji da je otprema PC Kragujevac?

Evo da se pohvalim da mi je stigao paket koji sam cekao od 18.12 i da su mi naplatili skoro tacno u dinar koliko stvarno kosta ukupno sve sa dostavom 450,00 dinara tj PDV+carina 298,39 tako da sam za sada prezadovoljan.Izvinjavam se svima ako sam smorio na ovoj temi ali mi je bilo potrebno par saveta.Hvala jos jednom svima na odgovorima.

Nema pravila. Imam jedan paket 21.12 prispece, i od taa nista, a drugi prispeo 5.1. i evo ga sutra vec stize kod mene.

Pozdrav ljudi,

Pošto znam da ovde ima nekolicina ljudi koji se baš razumeju u carinske propise a donekle i u pravni sistem, moram da iznesem jedan hitan problem koji imaju moji (verovatno je off-topic, ali urgentna je situacija jer je rok već istekao, pa se nadam da će moderatori imati razumevanja).

Burazer, sestra i ćale su uvezli pre 3 godine automobile iz Nemačke, svako za sebe (burazer i ćale odjednom, a sestra kasnije). Angažovali su špeditera iz Zrenjanina koji im je trebao završiti posao.

Kola su registrovali na unuku od dedine sestre koja živi u Zrenjaninu (koliko sam razumeo, jer je tamo bila niža carinska stopa nego u Beogradu).

Oni su blagovremeno platili sve špediterske usluge, kao i carinske namete.

Posle dve godine, dobili su obaveštenje od carine da tokom postupka carinjenja nisu priložili dokaz da su automobili bili proizvedeni u EU, jer su isti bili ocarinjeni kao da su bili proizvedeni u EU.
Time su navodno počinili carinske prekršaje, i svako od njih je kažnjen sa po 25.000 dinara, odnosno ukupno 75.000 dinara.

Žalili su se - što usmeno, što pismeno - ali bez uspeha. Pitaju se kako je moguće da su automobili uopšte ocarinjeni ako nisu imali sva dokumenta, i da li odgovornost leži na špediteru zato što nije odradio svoj posao kako treba.

Hvala unapred na konstruktivnim savetima...

Poslednja izmena:
Ja koliko znam spediter tebi sredi samo dokumentaciju i odradi carinjenje, ako je on u JCI naveo da su proizvedeni u EU verovatno je i sa JCI trebao ici i dokaz, e sad ti tu mozes jedino platiti kaznu i privatno tuziti speditera ako se to uopste isplati

Nema pravila. Imam jedan paket 21.12 prispece, i od taa nista, a drugi prispeo 5.1. i evo ga sutra vec stize kod mene.

OMG zar opet, pa IMA pravila, kad se ne naplacuju dazbine jer je paket malen, neupadljiv, deluje skoro prazan... Onda proleti kroz carinu za dan-dva, eventualno zaglavi vikend ako na istu stigne pred njega ali u ponedeljak pali dalje, a ako se pojavi Otprema prvi put, taj nece skoro!!

Cisto sumnjam da tek 22.12. rade.
Stigao mi je, cini mi se fenomenalan, sal (scarf) iz Indije, poslat 16.12. Tesko da je stigao za 6 dana :D

Sutra javljam utiske, BTW! Bio sam 2x u Dubaju, i kupio nekih 6-7 salova, a imam jos 4 drugde kupljena. Ovi iz Dubaja su fenomenalni (kasmir/svila combo). Nadam se da je ovaj upravo stigao kao ti iz Dubaja, ali tek je opran, sutra ce se probati :)
35$ sal, veliki, +10/15$ shipping.

22. radili juce 100%, ja zvao carinu da pitam. kazu da im svakim danom sve vise paketa stize i da su zato u guzvi. ja ih pitam pa sta ce biti za mesec dana.. -ko zna :D

Poslednja izmena:
Zvao si postu da pitas, ne carinu, no nije bitno, bitno je da si ljudima dao info koji paketi su se juce radili.

Ja sam juče prošao kao bos po trnju ljubaznošću gospodina Jovice Guberinića kome bi se sada majke majčine...da mogu...:mad:

Stigao paket gramofonskih ploča juče na adresu roditelja, oni preuzeli i platili ono što im je tražio poštar. Ja došao i imam šta da vidim. Bezobraznik je, iako mu u paketu jasno stoji račun koliko je sveukupno plaćeno (7 ploča - 44 eura + 22 eura shipping, cena svake ploče posebno), odvalio carinsku osnovicu 88 eura (tačno 2x više nego što treba) i urnisao me. Pošto je paket primljen mogu da se slikam, ali trenutno imam izuzetno veliku želju da dotičnom objasnim kako se računa, pošto je ovo klasična pljačka sa predoumišljajem. Da nije bilo računa, ali ovako...:mad:

Meni je upravo stiglo pismo od carine u kome mi gospodja Marina Mancic trazi dokaz o pravu na uvoz aparata za tetovazu. Inace u paketu se nalazi airbrush koji nema veze sa tetoviranjem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno