Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma stigao telefon u Srbiji NL postom 10 dana Kina-Srbija....Ali jos uvek nije kod mene :S: od Prekljuce stoji ovaj status
okacicu sliku......Ali kako citam forum sve vise sticem utisak da telefon necu da vidim pre nove godine ali 2016 :wall:
Jel ima nekog ko je vec porucio ovaj xiaomi kao ja?

Gde ti vidis da je stigao.... to samo znaci da je iz tog centra poslat ka srbiji i oni ga vise ne prate dok ne stigne, to prispece moze da bude za 2 dana ili 30 dana!

Poslednja izmena:
Zar kad se posiljka pojavi na sajtu nase poste i pored toga pise prispece zar to znaci da paket jos uvek nije u Srbiji?

http://i.imgur.com/k1zxNZp.png ovo ce izgleda stici pre nove godine , bas me zanima koliko ce da me rebnu , jakna je u pitanju . Kinez mi je stavio racun i sve izgleda regularno , nadam se da nece izmisljati neke kunfu cene ...

Zar je toliko tesko procitati makar 2 strane unazad!? Jeeeeste, stize ti sigurno pre nove godine po ovom statusu...

de20117698a4d83e2c2707911809bbdc.jpg

Da i ja mislim da ce ti stici do nove godine.

U pravu si Zeljko imas prava.....Stupio sam u kontakt sa NL postom 23.12 i njihov radnik mi je jos tada rekao da je paket krenuo za Srbiju istog dana i kad je stigao kod njih u sortirnom centru :) A da rekao mi je uz to da ocekujem brzu dostavu ocigledno nije bio upucen u stanje na nasoj carini :D Mada se nikad nezna mozda i laze tesi me to sto mi to nije rekao Kinez deluju mi kao ozbiljnija firma :D:smoke: evo imam je komplet kako izgleda od prijema u naizmenicnu postu do dostave na kucnu adresu barem u mom slucaju......

Prilozi

• ScreenHunter_03 Dec. 16 02.27.jpg
    ScreenHunter_03 Dec. 16 02.27.jpg
    65.1 KB · Pregleda: 196
Zar je toliko tesko procitati makar 2 strane unazad!? Jeeeeste, stize ti sigurno pre nove godine po ovom statusu...

Ja sam konstatovao , i pokazao nadu . Nigde nisam postavio pitanje , tako da ne razumem poentu . Pratim ceo topic , ja se nadam da ce u mom slucaju biti sve kako treba , sto se prispeca tice i carine , uostalom cemu nada sluzi .

Ja sam konstatovao , i pokazao nadu . Nigde nisam postavio pitanje , tako da ne razumem poentu . Pratim ceo topic , ja se nadam da ce u mom slucaju biti sve kako treba , sto se prispeca tice i carine , uostalom cemu nada sluzi .

Pa ima nade ako nije za carinu. I ja sam narucio jaknu iz GB u otpremi -11200 od 16.12.2014 vrv ce 30tog izaci sa carine. A druga jakna status kao tvoj i bice isto kao i sa prvom.
a789e7818c06f59c4191631c48506f58.jpg

Da li je moguće da je toliko začepljenje da ne mogu da stave na sajt da je paket stigao 7 dana?

^nece da stave namerno, jer ces onda kukati jos vise kako im treba brdo vremena da ocarine i posalju ti paket :d

Totalna neprofesionalnost na toj carini...:smash:
Pa, kad odeš u market i stvori se gužva oni postave još jednu gospođicu na kasu, ako to nije dovoljno da se raziđe red uvedu još jednu kasu sa gospođom, itd.

Za 3 dana je paket kupljen, spakovan, poslat iz Kine i stigao na našu carinu. Na carini mu je danas već 13ti dan...

2014-12-27 11:08
10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-12-26 11:04
2014-12-25 16:58
2014-12-17 10:07
2014-12-16 10:00
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-12-16 09:35
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
Origin Country - Cache Time:2014-12-27 23:46 - Go to official website
2014-12-14 00:00
RS, The item ( RT249957866HK ) left Hong Kong for its destination on 14-Dec-2014

Poenta je da ne mozes da pravis konstatacije bez znanja, ocigledno, jer tako zbunjujes sve koji su u tvojoj situaciji, i znanja i cekanja, a svaki dan neko novi pita sta i kako i mi mu savetujemo da se vrati samo stranu 2 nazad, i onda lepo vidi tvoju konstataciju, pogleda svoje datume koji su slicni, i... Zato sam te ispravio a bio sam sarkastican jer se vidi da nisi ni zadnje 2 strane procitao gde lepo pise da je cekanje i dalje oko 2 nedelje i da su svima odradili taj update otprema tacno u minut i sekund, sto znaci komp odradio inventar a nije covek pregledao paket i prosledio, inace bi pisalo Otprema - Od carine!!

Poenta je da ne mozes da pravis konstatacije bez znanja, ocigledno, jer tako zbunjujes sve koji su u tvojoj situaciji, i znanja i cekanja, a svaki dan neko novi pita sta i kako i mi mu savetujemo da se vrati samo stranu 2 nazad, i onda lepo vidi tvoju konstataciju, pogleda svoje datume koji su slicni, i... Zato sam te ispravio a bio sam sarkastican jer se vidi da nisi ni zadnje 2 strane procitao gde lepo pise da je cekanje i dalje oko 2 nedelje i da su svima odradili taj update otprema tacno u minut i sekund, sto znaci komp odradio inventar a nije covek pregledao paket i prosledio, inace bi pisalo Otprema - Od carine!!

Promenio si mi zivot iz korena , hvala ti.

Da li će se pokrenuti inicijativa, progurati nekako u medije, da se konačno uvede red na carini, doduše ne znam da li je do carine ili su u dosluhu sa poštom, da kad paket stigne, uopšte ga ne registruju, već ostave da trune u nekom budzaku danima i nedeljama.

Bilo su skoro na tv-u, rts jutarnji ili bg hronika, not sure.
Nisam nesto pazljivo pratio ali taj sto je govorio skroz je korektno zvucao.
Tipa, cuo sam samo savet tj njihovu prituzbu da se u paketima iz Kine ne nalaze fakture a da gradjani cesto kupuju po akcijskim cenama a kada paket stigne u zemlju cesto akcija prodje i oni nemaju izbor nego da carine po trenutnoj ceni. Cini mi se i da je dao skroz ok savet, u tim slucajevima obavezno zahtevati da se faktura stavi u paket.
Sto se tice akcija, ne treba cekati druge da nesto urade, ako ti nesto smeta....angazujes se.
Licno mislim da se u carini nece nista promeniti dok se ne promeni funkcionisanje cele drzave, svih nas ponaosob.
Nerealna nadanja..,,, :)

Zanima me da li bilo ko narucuje nesto sa Amazona? Znam da ima prica da samo salju knjige i cdove, ali znam da su neki narucivali i elektroniku. Ima li neko iskustva ovde sa tim?

Zanima me da li bilo ko narucuje nesto sa Amazona? Znam da ima prica da samo salju knjige i cdove, ali znam da su neki narucivali i elektroniku. Ima li neko iskustva ovde sa tim?

Mozes ponesto, ali ne ono sto sam Amazon salje (Amazon direktno salje samo diskove i knjige van zemlje poslovanja filijale - sem unutar EU, ali i to ne vazi uvek!).
Ono sto mozes poruciti su poneke stvari sa Amazon Stores, koje ne radi Amazon dirketno, vec su samo izlistane na Amazonu, ali se salju od ko zna gde. Cesto iz HK (i bez neke prave provere od strane Amazona! Neki od tih prodavaca imaju po 2 zvezdice na 100-ne porudzbina recimo, pogotovu HK shopovi za telefone)

Nisam naisao da je nesto tako isplativo za sada, ali nadje se znaci da moze se poslati.

Stici ce vam posta, ljudi rade punom parom 24/7. Ako ne mozete da se strpite par dana za vase dildoe, vestacke djoke, vibratore, kablove i futrole, onda nemojte ni da porucujete (ili platite DHL, brze ce da bude svakako). A da, prestanite da spamujete ovu temu.

Smiri se, kUdtiHaeX. Carina i pošta rade brzinom Male neveste, u ponedeljak se uvhati za kvaku, u četvrtak odškrine vrata dok svi ostali u strahu gledaju.

Zavisi koliko cesto gledas status posiljke na njihovom sajtu - a reklo bi se da se neki ovde ne skidaju sa istog. Ja znam da ljudi rade punom parom, sto po salterima, sto na razvrstavanju i da spadaju sa nogu. A posiljka ce stici, uostalom vecina nas ovde porucuje sa DX/Aliexpressa, pa ako ste mogli da sacekate 50-60 dana da stigne do Srbije, mozete jos par da stigne u vase ruke.

Svaka cast ako je tako, realno mesto za povecanje broja zaposlenih....postoji neki problem?

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

Pa eno primer u prvom postu na ovoj stranici.
Za 3 dana od kada sam uplatio stigao je paket u našu poštu. Sada evo sutra će biti 14ti dan kod nas i da ga sutra puste on je u sredu kod mene što je ravno 17 dana. A neće ga pustiti verovatno sutra nego možda tek u sredu.
Što je mnogo...mnogo je, ali ako tako mora tako će i biti ;)

Pojavilo mi se:

PRETOVARNA TAČKA Otprema

Znaci li to da paket mogu ocekivati kroz par dana?

Mali off-topic (ako neko zna, nek odgovori):
Da li Hrvatima stizu brze paketi nego nama, zato sto su u EU? Tj. da li Kinezi brze salje zemljama EU nego Non-EU?
Da li EU ima jedinstvenu carinsku stopu, npr. kod nas je dozvoljeno do 50e da se porucuje od pravnih lica ako hocemo da izbegnemo carinu i poreze, je l' kod njih ta brojka veca?
I da li se kod njih isto cimaju dok cekaju recimo, da Hrvatska carinarnica sve proveri...ili to proverava jedna zemlja (verovatno na najblizoj granici ulaza u EU od zemlje iz koje se salje), pa to stize lagano kroz sve ostale zemlje do kucnog praga gradjanina HR?

Ovo ujedno pitam i zato sto u poslednje vreme uporedjujem da li je bolji svakodnevni zivot u EU (recimo Bugara, Rumuna, Hrvata) ili nas koji nismo u istoj...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno