Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci, mozda najpametnije resenje bi bilo da narucim po 3 USBa za nekoliko razlicitih osoba? 3 USBa koja ne kostaju ni 3000, ne vidim zasto bi bila karakterisana kao da cu masovno da ih prodajem i zaradjujem, a nasa drzava to naravno ne zeli. Ili, posto stizu pismom mnogo brze nego ova obicna posta u paketima sto mi stoji po 3 nedelje na carini a stigla za 5 dana iz kine do Beograda, da narucim na primer sad 3 na moje ime pa posle 5 dana opet tako, sumnjam da pamte imena na pismima.

Jel vama pod br. 1 JASNO da je to falsh, fake da ti od 64Gb imaju max 4Gb da se podaci u krug upisuju? (valjda znate da se kapacitet moze fakovat??)
2. proci ce ti jednom mozda dvaput ista roba, posle nece proci nista, pa ces tada verovatno svatiti da si kupio losu robu

Jel vama pod br. 1 JASNO da je to falsh, fake da ti od 64Gb imaju max 4Gb da se podaci u krug upisuju? (valjda znate da se kapacitet moze fakovat??)
2. proci ce ti jednom mozda dvaput ista roba, posle nece proci nista, pa ces tada verovatno svatiti da si kupio losu robu

Jeste, slazem se potpuno, ali 64GB nije toliko bas mnogo da nije za nepoverovati.. Nije kao kada je jedno vreme bila aktuelna prevara od 256GB i 512GB, to je vec bilo previse ocigledno, medjutim i tu su se ljudi pecali :) Na zalost kazem..

Znaci, mozda najpametnije resenje bi bilo da narucim po 3 USBa za nekoliko razlicitih osoba? 3 USBa koja ne kostaju ni 3000, ne vidim zasto bi bila karakterisana kao da cu masovno da ih prodajem i zaradjujem, a nasa drzava to naravno ne zeli. Ili, posto stizu pismom mnogo brze nego ova obicna posta u paketima sto mi stoji po 3 nedelje na carini a stigla za 5 dana iz kine do Beograda, da narucim na primer sad 3 na moje ime pa posle 5 dana opet tako, sumnjam da pamte imena na pismima.

Ja sam bas pre neku nedelju pisao o mom iskustvu sa USB flashom od 64GB, koji je od prodavca sa super rejtingom i sve je bilo ok.... flesh je stigao, USB radi, medjutim nema nikakve memorije na njemu :( Dobio sam refund i nasao u drugoj prodavnici (online, DX sajt, na savet ljudi ovde) medjutim, tip USB diska koji hocu mi se ne isplati mnogo da narucujem iz Kine jer razlika u ceni je minimalna.... Hocu da kazem, ako izgleda da je previse dobro da bi bilo istinito, obicno i jeste tako :)

Poslednja izmena:
I sve je pocelo od 3 usb ehheh,najaci su ovi sto prodaju sd kartce klase 10 na k.p za cenu vecu nego kod nas u radnji,skapirao sam da su se ljudi zesce ulenjili!

Meni stigla juce posiljka i sve je ok...tj. malo je kinez *****ao pa nije napisao cenu proizvoda iako sam naglasio pa su nasi procenili na 22$ umesto 13e ali nije ni to strasno...za sad nisam imao losa iskustva sa carinom

Pozdrav dobri ljudi, imam jedno pitanje. Narucio sam neki USB iz kine, stigao mi je za 7-10 dana, poslat je pismom, pa su ga samo prosledili na carini ka meni bez zadrzavanja, hvala Bogu.

Narucio bih mnogo vise komada, zanima me, da li postoji i dalje ono pravilo cini mi se da maksimalno mozemo da narucimo 5 komada necega? Cak i ako je ovako mala i ne vredna stvar kao USB? Hvala puno.

Ne postoji pravilo o 5 komada istih stvari, neko nepisano pravilo je 2 iste prolaze, 3 ne prolaze ili retko prolaze (ako se bar po necemu razlikuju, recimo ako bi narucio 3 USB fleske od 8-32-64GB onda nisu iste iako su mozda isti proizvodjac i model)...

Meni je recimo stigao paket sa 6 led sijalica, za kuhinju, gde su ga otvorili ali nisu baš ništa naplatili.

Apsolutno ne postoji broj bilo čega koji će definisati da li je neka stvar za ličnu ili neku drugu upotrebu. Dakle može neko da ima 1 komad nečega i da se proceni da nije za ličnu upotrebu, a može i da ima 12321321321 i da se proceni da jeste za ličnu upotrebu.

Jedino što je sigurno (mada je i to na osnovu iskustva) ako se više puta naručuje ista ili slična stvar u kratkom vremenskom periodu to pali lampicu na carini da nije za ličnu upotrebu.

Rezime svega je da carinik ima diskreciono pravo da na osnovu svog nahođenja oceni šta je za šta i shodno tome može da pusti robu, da je zadrži i da traži od vas obrazloženje ili neki dokaz da je to za vas ili kao treća i najgora mogućnost da je jednostavno vrati ili čak zapleni bez ikakvih pitanja ili pod pitanja.

I čisto da znate nisu oni naivni da ne mogu da procene da li je to neka muljaža ili nije, naravno pošto se radi o živim ljudima naprave po nekada grešku ili previd ali ne tako često kako se ovde predstavlja.

Meni lično jedino što smeta jeste veliko usporenje pregleda paketa, mada se to da rešiti ako država bude želela da se reši.

Poslednja izmena:
Jel stigao nekom u zemlju telefon preko singapurske poste, da je poslat pocetkom meseca?

Jel stigao nekom u zemlju telefon preko singapurske poste, da je poslat pocetkom meseca?

Meni takodje, mislim nije kod mene sada, ali po tracking kodu vidim da je u mojoj lokalnoj posti :) Kupljen 11.11, poslat mozda nedelju dve kasnije, vise se nesecam, a stajao na carini od 8.12, procesiranje za 10.12 :)

Ako je nekome potrebna informacija, znaci da carina najverovatnije radi 10-11 datum sada :)

sumnjam da je napredak.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    35.1 KB · Pregleda: 151
16.12.2014 09:35:52 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.12.2014 10:00:35 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
17.12.2014 10:07:35 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.12.2014 16:58:52 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

sumnjam da je napredak.

Po ovome, tvoj paket bi trebalo da procesiraju najranije u ponedeljak, a realisticnije je utorak... Malo je zeznuto sto je u sredu Nova Godina, pa nisam siguran tacno koliko se radi, gde i to......

16.12.2014 09:35:52 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.12.2014 10:00:35 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
17.12.2014 10:07:35 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.12.2014 16:58:52 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Cini mi se, da paket ocekujes negde oko Bozica, mozda cak i posle...

Po ovome, tvoj paket bi trebalo da procesiraju najranije u ponedeljak, a realisticnije je utorak... Malo je zeznuto sto je u sredu Nova Godina, pa nisam siguran tacno koliko se radi, gde i to......

Cini mi se, da paket ocekujes negde oko Bozica, mozda cak i posle...

ma teraj se bre, to mi je poklon detetu za Novu godinu :d

Pa isto nam je vreme i sve, kako njemu u utorak a meni posle bozica?
Mislim da ce nam stici najverovatnije u ponedeljak.

Pa isto nam je vreme i sve, kako njemu u utorak a meni posle bozica?
Mislim da ce nam stici najverovatnije u ponedeljak.

Nije vam isto vreme... Mislio sam na procesiranje carine, ne tacno kada ce ti paket biti u rukama.. Vrlo jednostavno, kod njega pise da je za carinu od 12og, a tebi 16og, to je vec 4 dana razlike. Do sada smo provalili da carina kasni u proseku 2 nedelje sa carinjenjem paketa (+ - par dana), zavisi ako je za recimo 5.12 stiglo bas puno paketa, pa se rade par dana posiljke koje su stigle za taj dan, a za 6.12 malo pa se radi samo jedan. PLUS, dodaj na to praznike, mozda se neradi 1 i 2 (nisam siguran), plus regularne subote i nedelje. Pri tome, posle carinjenja, salje se dalje u lokalne poste, a to isto moze da potraje, par dana pre nego sto paket stigne do tebe zavisi od tvoje lokacije.

Poslednja izmena:
Druga otprema je ista tako da su sad procesuirani zajedno i u istom su kosu.

Kakve to veze ima sto im se JEDNA otprema podudara datumski, ljudi ti lepo pisu da se razlikuje vreme prijema, njegov je pre tvog stigao na carinu i zavrsice sa njim pre tvog jer idu po danima kad su stigli!!

Bitno je kad vidis da pise "Od carine". Ovo sve izmedju pristizanja na carinu i zavrsetka carninjenja se generise automatski.

Ok. Mada mogu da se kladim da ce nam paketi stici u isto vreme jer po tome kako vi kazete i ova druga otprema sa carine je trebala biti 4 dana kasnije a ne u istom minutu cak.
A pre je pisano da se status menja tek kada se desi neka promena, i ako je po tome moj paket je oporezovan i krenuo je u maticnu postu isto kao i njegov.

Vazi, u sta bi se kladio da ce tvoj stici 2 dana posle njegovog jer ti je toliko kasnije stigao na carinu?

imam i ja promenu za 25.12.2014 u 16:58:52
ja se i ne nadam da ću paket dobiti pre nove godine :)

Prilozi

• ca.JPG
    ca.JPG
    28.6 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Screen Shot 2014-12-26 at 2.12.22 PM.png

Jel se nekome desavalo da 4+ dana stoji paket 11003 izmenicnoj posti u prispece statusu? Ako dobro shvatam, nije jos ni to carine stigao... A toliko je vremena trebalo i da stigne iz NY do izmenicne poste :)

imam i ja promenu za 25.12.2014 u 16:58:52
Identična promena, identično vreme, samo su prethodne promene na mom dan ispred tvojih. Znači definitivno je nešto automatski. U ovom našem sportu, gledanju u carinski pasulj, ja to tumačim kao dobar znak. :d

Nista to nije, samo update statusa.

Ljudi sta ovo treba da znaci imam ovaj status..... NL - NLAMSC?
Juce mi je stigao telefon i ne pomera se status mozda je i problem zato sto je vikend :trust:
Inace porucio Xiaomi redmi note 4G placen tacno 139,1 euro prodavac onaj fantasy od Alija :D
Jel vec neko porucivao ovaj model kako je prosao na carini? :)

Ma stigao telefon u Srbiji NL postom 10 dana Kina-Srbija....Ali jos uvek nije kod mene :S: od Prekljuce stoji ovaj status
okacicu sliku......Ali kako citam forum sve vise sticem utisak da telefon necu da vidim pre nove godine ali 2016 :wall:
Jel ima nekog ko je vec porucio ovaj xiaomi kao ja?

Prilozi

• ScreenHunter_01 Dec. 26 23.43.jpg
    ScreenHunter_01 Dec. 26 23.43.jpg
    9.4 KB · Pregleda: 147
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno