Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema sanse za slusalice da te opeljese, veruje se sta god ko stavi u deklaraciji, znaci ako pise da je VW Passat nov, 20e vrednost, na tu vrednost ce biti carinjen, a da pise da je zamena za nesto, donose sa cokoladnim sufleom sa carine direktno do tvojih stopala.

Zeznuli se te sto nisu napisali da treba da ti plate te sluske, jer ipak si izgubio vreme, carina bi ti na to jos dala neku sumu, makar kao kredit za sledece porucivanje.

Ajde jedva cekam koliko ce da me opeljese, ako me opeljese.
Najjaca stvar u celoj prici je ta sto su ovi iz kompanije za slusalice trazili da im na polomljenim slusalicama presecem neki kabl i da to bude kao dokaz da su one bacene. No taj kabl moze da se zameni jako lako, tako da cu ja imati jedne skroz nove i jedne ,,krpljene". Pritom taj deo koji je pukao (headband) moze da se kupi naknadno za 20 evra.

Cccc.... meni su paketi slati UPS/DHL-om stajali kod NJIH na carini 3-4 dana, sto smatram puno, a vi se zalite sto obicni paketi cekaju 2 nedelje na carini?

Sta postizete ovim stalnim kukanjem? (UOPSTE ne podrzavam carinu, ali odavno sam prestao biti neko ko samo kuka, vec trazim resenje situacije)

Pa mislim stvarno mi kukamo a vama bogatim upsovcima stoji 3 dana heheheh ima da kukam i kad na vreme dobijem :)

Ajde jedva cekam koliko ce da me opeljese, ako me opeljese.
Najjaca stvar u celoj prici je ta sto su ovi iz kompanije za slusalice trazili da im na polomljenim slusalicama presecem neki kabl i da to bude kao dokaz da su one bacene. No taj kabl moze da se zameni jako lako, tako da cu ja imati jedne skroz nove i jedne ,,krpljene". Pritom taj deo koji je pukao (headband) moze da se kupi naknadno za 20 evra.

ko bre daje poklon tako hehehe jesu li oni krivi ako ti naplate carinu ?svaka im cast ti sednes na sluske a oni posalju nove

Pa fazon one su reklamirane kao neslamljive ali ispostavilo se da je taj headband pravljen od neke lose plastike i da je citava serija jako lako puca. Onda su lepo odlucili da svima daju nove slusalice i garanciju su sa jedne godine podigli na tri godine.

Danas su uradili pakete pristigle 09.12

23.12.2014
13:33:34 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema

Znači moj od 16.12. će stići pre NG jedino ako se poštar obuče u deda mraza i bane na odbrojavanje...

Ljudi...dakle ovaj moj paket je mozda i stigao u Srbiju (iako stoji da je u Kini), al oni nisu azurirali to na sajtu?
capture.jpg

Kao što sam rekao sve je moguće ali je najverovatnije da paket još nije stigao do Srbije....čitaj malo pažljivije :)...možeš i da pišeš pošti (kontakt je nasajtu pošte)...brzo odgovaraju...i najmerodavniji su za takva pitanja.

Ima li šanse da će da mi daju paket ako odem do centralne pošte na opštini na koju je jutros stigao paket (znači ne u moju lokalnu poštu na Banjici, već u centralnu opštinsku poštu na Dedinju)?

07.12.2014 12:42:03 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
07.12.2014 15:44:17 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
09.12.2014 11:46:19 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
23.12.2014 08:28:06 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
23.12.2014 14:04:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Od carine
23.12.2014 14:26:42 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
24.12.2014 05:20:31 10200 GPC BEOGRAD - 11040 Beograd 33 Otprema

^Iz mog iskustva paket bez papirica o prispecu posiljke daju samo ako te licno poznaju. Meni recimo nikad nisu dali ali mom caletu koji zna postara daju uvek.

^Iz mog iskustva paket bez papirica o prispecu posiljke daju samo ako te licno poznaju. Meni recimo nikad nisu dali ali mom caletu koji zna postara daju uvek.
Nije tačno ja uzimam na LK. Uvek mi daju zadnji put pre 7 dana. Imaš TN imaš LK na tebe je paket adresiran nema razloga da ti ne daju.

ponovo iherb, ponovo pomocna lekovita sredstva, ponovo pdv 1200 dinara.

Meni sutra stize paket koji je je prispeo 17.12.
U pitanju je HK posta, i očigledno da nju obradjuju mnogo brze od CN i SG. Kao što je neko vec ranije primetio, kad god imate mogućnost da birate, izaberite HK.

ponovo iherb, ponovo pomocna lekovita sredstva, ponovo pdv 1200 dinara.
iHerb uvek stavlja "Dietary supplement" ili tako nesto, i to ne proveravaju maltene sta je, tako ga carine. I da su case i flase (one za sportske potrebe ili za cajeve), cajevi/kafa/kakao ili stvarno neki suplement nije bitno.

Sa iHerba su poceli odavno bez izuzetka da lupaju PDV, nista novo. Barem znam na cemu sam, nece lupati blesave svoje procene, ali nece ni pustiti paket brzo da prodje ;)

Izgleda da sam imao sreće, paket 17. poslat iz Hong Konga :)
Na pošiljci (USB flash) pisala vrednost 20$ (stvarno plaćen 33$), nije ni otvarano ni carinjeno.

GOogGzX.png

Poslednja izmena:
Meni sutra stize paket koji je je prispeo 17.12.
U pitanju je HK posta, i očigledno da nju obradjuju mnogo brze od CN i SG. Kao što je neko vec ranije primetio, kad god imate mogućnost da birate, izaberite HK.

Nema to veze da li je HK, šta god da je izgleda da se duže zadržavaju samo paketi koji su određeni za porez/carinu.
Dok mi je kod ovaj HK već danima status 10200 gpc beograd otprema, u međuvremenu su mi stigla kući već 4 paketa slične sadržine isto HK koja su u Srbiju ušla posle tog...kojeg će verovatno da porezuju i to koči ;)

Poslednja izmena:
RB5gmiF.png

Prvi put mi odmah stoji za carinu a nema prispece , da li se nekom desavalo ?

Dešavalo se meni to više puta, evo npr jedan moj broj koji sam prvi pronašao:

RQ206406591SG

Ako mi stoji status tri dana 10200gpc otprema jel to znaci da ga carine kad ga vec ne pustaju dalje?:)

@donmarkon
Meni je isto tako na paketu od 19-og. Ko zna sta rade.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno