Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu porez nije problem, iz 10200 GPC je i došlo kod mene upošti 11073 ali je odmah vraćeno nazad.
Nije mi jasno šta rade ljudi. Bio danas u pošti i službenica mi reče ništa nije dolazilo...

Ko zna sta se tu desava. Meni su jedan paket (koji je na kraju stigao ok) slali za Novi Sad iz samo njima znanih razloga :) Kada sam pozvao da pitam, kazu da je bila samo greska u sistemu..

Nisu mi rekli. Za NS znam da je do sad relativno brzo islo, tipa dodje na aerodrom u cetvrtak, iduce nedelje u utorak donese postar.
Od aerodroma do Niša je išlo relativno brzo. Ako stigne danas, za pet-šest dana je kod mene. Sad se oduži, opet Beograđani razvlače. :p

Poslednja izmena:
Ja sam se debelo za**bao sad u vreme guzve pred Novu godinu... narucio sam LED reflektor od 22$, bez TN, pre mesec dana, a vidim da su nam vratili starog ludog postara koji bi npr. sve racune za komunalije svih stanara strpao u jedno sanduce (pakete i druge posiljke... kako kad mu nadodje). Svi faktori za nedolazak posilje su mi na listi.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Šefe, o kakvom obaranju rekorda ti pričaš????
Ako možeš da mi objasniš u par reči.

Novi rekord kineske železnice.:d

Thu 04.12.2014 18:42 Mailed Asendia Asia
Thu 04.12.2014 18:42 Arrival at border point of origin country Asendia Asia
Thu 04.12.2014 18:42 Departure from border point of origin country Asendia Asia
Mon 22.12.2014 15:06 Arrived in transit country Asendia SCL Germany
Mon 22.12.2014 23:10 Departed transit country Asendia SCL Germany

Da li neko moze da mi kaze koliko je od prilike vremena potrebno da posiljka stigne u nasu zemlju od trenutka kada napusti tranzitu tacku?

Par dana, ali ti sledi agonija sa našom carinom.

Na to sam se pripremio i naoružao živcima. Čitajuci ostale postove barem imam tu utehu da nisam sam...

Burazeru stigao sat za 20 dana, bez otvaranja, bez carine. Sve zavisi kako te prokenja :)

Ja imam isti takav status na sajtu nase poste od 04.12. za paket iz Kine a paket mi je napustio tranzitnu tacku u Nemackoj juce...

Paket je vec kod nas verovatno, ali ga jos nisu beeepovali na carini da se promeni status.
Tipicno za pakete iz Kine do Srbije zadnjih meseci, ima u celoj temi slicnih status ("stoji" paket u Kini, a onda odjednom BAP, eno ga vec na carinskom odeljenju kod nas).

Juče poslao mail kontakt centru pošte.
U mailu napisao molbu da mi daju informaciju šta se dešava sa mojom pošiljkom i naravno spomenuo da se na br. tel. cerine-pošte niko ne javlja.
Danas na moje iznenađenje stiže odgovor mailom, po prvi put se neko javlja na telefon u carini-pošte i zove me službenica moje pošte i obaveštava da mi je paket stigo.

Svaka čast, da ne ispadne da ih samo kudimo !

Kod mene nesto ovo brzo prolazi carinu...tako mi je bio i prosli paket:
Screenshot.png

Drugi je stigao u Srbiju 21.12. pa cu videti koliko im treba:
21.12.2014 07:00 Serbia Import (Item arrived at country of destination)

Poslednja izmena:
Ako cemo o rekordima i o ovima sto nisu jos napustili kinu evo kod mene jedan takav, pola godine, malo li je, ali vazno da je predat :D

Prilozi

• Screenbnshot (7).png
    Screenbnshot (7).png
    9 KB · Pregleda: 181
Što se tiče procenjivanja vrednosti robe na carini da ne bi došlo do PREcenjivanja danas sam unapred, pre nego što mi je pošiljka pristigla na carinu, poslao mail carinarnici Beograd i odgovorili su mi za nepoverovati u roku od pola sata da svu dokumenaciju koju imam (faktura, paypal transakcija, izvod iz banke) dostavim na mail [email protected] i oni će to koristiti prilikom utvrđivanja vrednosti.... Nisam siguran da li sam pametno postupio što sam sve to poslao.. Ipak mislim da sam čekao da mi oni procene (pošto je u pitanju mobilni telefon bez fakture) da bih prošao samo mnogo gore. Koliko sam mogao da pročitam retko se dešava da nekome robu procene ispod stvarno plaćene vrednosti.

^bolje sto si poslao, sad znas da bar nece biti vise nego sto treba.

Poslednja izmena:
Evo danas tek radili pošiljke pristigle 9.12.

Šta reći??? Koju posluku porati????

Znači moju će koja je stigla 16.12 tek za 7 dana....

To mi se čini da nije tako nikada bilo, bar u mom slučaju :wall:

Cccc.... meni su paketi slati UPS/DHL-om stajali kod NJIH na carini 3-4 dana, sto smatram puno, a vi se zalite sto obicni paketi cekaju 2 nedelje na carini?

Sta postizete ovim stalnim kukanjem? (UOPSTE ne podrzavam carinu, ali odavno sam prestao biti neko ko samo kuka, vec trazim resenje situacije)

Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo kao i ja. Naime meni su pukle slusalice koje su u garanciji i kompanija koja ih pravi je odlucila da mi posalju nove kao zamenu za stare. Da li ce nasa divna carina da me opeljesi po usima jer su slusalice skupe (180 evra im je cena). Ovi su valjda naznacili da je to kao zamena, ali opet...

15.12.2014 23:36:00 DE - DENUEB Otprema
22.12.2014 07:34:51 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
22.12.2014 12:12:19 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Verovatno oce jer ti moras imat dokaz da si vec platio carinu... jedino da se zalis ako te opeljese i posaljes im dokaze...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno