Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta im cefne tog dana, ali za parfeme ne bih rizikovao preko 2 komada u istom paketu! Preko 4 nece proci sigurno, sem ako ne vide.

hocu li da platim carinu ako narucim kartu za ligu sampiona sa stranog sajta karta kosta 120eur.

Holy fak, pa zar nisi pitao isto na prethodnoj strani?

Stiglo mi je oko 15 paketa u Nemacku i nisu mi nikad ništa carinili i oporezovali. Vrednost paketa mi je bila od 20 do 100e
Kako sam sam sebe izmalerisao :(
Danas me zvali da e javim u Zoll i da pred njima otvorim paket odnosno onu PVC kovertu u kojoj je bila neka Nike trenerka za drugara.
Posto je proučena sa Aliexpress-a naravno da je divljak što mi je tip odmah i rekao ali će je poslati na expertizu da bi to utvrdili, nakon toga ide na unistavanje a meni dali potvrdu sa kojom od moje banke za 10-15 dana tražim povraćaj novca.
Na Aliju imam fore još 25 dana ali ne znam sta da navedem ako pokrenem spor i da li da ga pokrecem?

Pa navedes da je proizvod falsh, da je carina unistila i dokaz o tome.... e sad sta je jednsotavnoje nemam pojma, verujem da ce ali 99% prihvatiti tvoju reklamaciju ako imas dokaza da je posiljka falsh
Jedino sto Ali odgovara nakon ~2 nedelje takodje a ako nedostaju podaci o slucaju moze se oduziti na mesece

Ako si TI (zvanicno) poslao detetu (znaci isto prezime posiljaoca i promaoca), takvi slucajevi prolaze sa mnogo manje cimanja uvek, samo da nije nesto ocigledno za laziranje carine.
Nije išlo sa mog imena iz "zdravstvenih" razloga ;) ali je prošlo bez ikakvih dodatnih troškova :)
Edit
@zeljko
Imam samo tu potvrdu od Zoll-a i mislio sam da prvo probam na Aliju sa njom a ako budu zatezali i razvlacili da odem do banke

Poslednja izmena:
Cujem danas na vestima, da su pustili u rad onaj novi sorter za pisma i posiljke. Mozda ce sad biti brze ? :)

Kako sam sam sebe izmalerisao :(
Danas me zvali da e javim u Zoll i da pred njima otvorim paket odnosno onu PVC kovertu u kojoj je bila neka Nike trenerka za drugara.
Posto je proučena sa Aliexpress-a naravno da je divljak što mi je tip odmah i rekao ali će je poslati na expertizu da bi to utvrdili, nakon toga ide na unistavanje a meni dali potvrdu sa kojom od moje banke za 10-15 dana tražim povraćaj novca.
Gde je onaj se*onja od pre koji dan koji kaze da ovo ne moze da se desi na carini u EU? :D

Cap4ture.PNG

Shipped 29.09.2014 --- Danas proverim tracking vidim ovo.

Koliko cekam sada, 10 dana? :D

Jel fazon neki ne kapiram, prvi put postavljam pitanje??

Sta je ovo vec 4 puta GPC Beograd otprema? Kako je stanje vama?

Meni danas stigao paket,odlicno posta radi ali carina ima zastoj.
Naplatili su mi svega 300 din a za cega nemam pojma.
Parfem je izlazio 30 e i plus postarina 12 e .
Osnov je bila samo cena bez postarine,tako su stavili Amerikanci.
Malo mi sve to zbunjujuce :trust:

Meni danas dosao paket, izotvaran skroz:) od iHerba

..i ja cekam od iHerba... Koliko naplacuju, jel salju neki racun na osnovu koga ovi carine??

EDIT: Cap4ture.PNG

Danas sam vec postavio, promenio se status pa mi cudno da izmedju 'za carinu' i statusa 'otprema' prodje samo 1 dana?! Ili ovo ide za Nis na carinjenje?

Poslednja izmena:
Gde je onaj se*onja od pre koji dan koji kaze da ovo ne moze da se desi na carini u EU? :D
Nisi pazio na casu i džaba njaške ;) , dečko je pitao kako ide sa slanjem u Nemacku i ja sam mu samo rekao kakvo je moje iskustvo do sada a ne da to ne može da se desi jer pojma nemam kakvi su im propisi i stope carine.
Uglavnom sad su mi objasnili da sve što je divča a oni ga odaberu za kontrolu i to utvrde ide u mlin.
Ista ta trenerka je već jednom izgubljena u pošti i vraćena nazad a prošla je
carinu. Bitno je da me jos nisu i kaznili za pokušaj uvoza plagijata, mada sam im rekao da ja to kao nisam znao.
Sad mi pada na pamet da poručim u Bg pa da mi odozdo donese neko :D

Nisi pazio na casu i džaba njaške ;) , dečko je pitao kako ide sa slanjem u Nemacku i ja sam mu samo rekao kakvo je moje iskustvo do sada a ne da to ne može da se desi jer pojma nemam kakvi su im propisi i stope carine.
Pa nisam ja ni mislio na tebe, znaci, ti ne pratis na casu :) Neko je pricao kako ne moze carina da ti tek tako zapleni u EU stvari jer su fals:)

Uglavnom sad su mi objasnili da sve što je divča a oni ga odaberu za kontrolu i to utvrde ide u mlin.
To sam ja i tvrdio:)

Sad mi pada na pamet da poručim u Bg pa da mi odozdo donese neko :D
Ti si lud ***:) Ja odem u Nemacku da bi kupio jeftino i original, a ti bi da ti salju iz Kine preko Srbije u Nemacku fals :D Ccc!

@alfaunitis
Onda je moja greska :D
Ma salim se ko bi se mlatio sa tolikim slanjem a i trajalo bi mesecima, nego ja nikako da nadjem to "jeftino a original" mada nisam nesto dugo ovde

Zavisi sta te zanima, ja se nisam nesto ni trudio da nadjem, obicne radnje imaju mnogo jeftinije nego kod nas. Mozda ne u svim gradovima, ili bar ne u svim delovima gradova (Frankfurt je recimo preskup u centralnim delovima, jer ima turista dosta izgleda).

Ako nista drugo, SPortsDirect.. jeftino slanje za Nemacku.

Dobri ljudi,interesuje me procedura za sledece : Treba da narucim iz Kine mnogo raznih djinduvica tj raznih materijala od kojih moja sestra ovde iz hobiha pravi razne narukvice mindjusice djindjuvice i ostalo na ICE

2014-10-10 18:39 17500 Vranje, Uručenje, Naredna dostava

Prvi put vidim ovaj status

Doneće ti poštar sutra, iz nekog razloga paket nije tog dana ušao u proceduru za dostavu, iako je trebalo.

Dobri ljudi,interesuje me procedura za sledece : Treba da narucim iz Kine mnogo raznih djinduvica tj raznih materijala od kojih moja sestra ovde iz hobiha pravi razne narukvice mindjusice djindjuvice i ostalo na ICE
Naruci,pa ces videti kako ces proci,zavisi od velicine paketa,cene,da li je cena na paketu,i u paketu....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno