Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni, po trackingu vec 10 dana u HK stoji posiljka:)
Ali, ***, takve probleme ocekujem, kad vec ide obicnom postom iz Kine/HK.

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovom RF282173955SG
Na 4px vec 12 dana u Hong Kongu? Da narucujem drugo i da se zezam da mi prodavac vrati pare ili da cekam?
Moj stoji već X dana jer su u Hon Kongu nemiri a Singapurska carina štrajkuje i jbo lud zbunjenog...

Kupovao neko ovde DOOGEE VOYAGER2 ili THL T6S ?
Oba telefona su vrlo slicna po spec. kostaju ~90$ :)
Takodje zna li neko kakvo je stanje vezano za dostavu u Australiji. Tj koliki je kod njih limit (kao sto je kod nas do 50e ) carina itd?
Po ovom sajtu http://www.dutycalculator.com/country-guides/Import-duty-taxes-when-importing-into-Australia/ koliko sam ja shvatio trebalo bi biti 0% tj bez carina, taksi itd..

Pogledaj da li ga imas igde u USA/Australiji/UK da se poruci, jer medju tim zemljama postoji duty-treaty, sto ce reci, ako je pravi prodavac (tipa Amazon) nece uopste biti dodatne carine.
Dalje od toga ne znam:)

Meni je tako vec. A ukocen sam bez toga :( Nije baaas hica, ali sam u pat poziciji bez toga. Kad nema gde drugo da se nabavi. Cak nigde u Evropi.

a šta je sa našom carinom, ima li neko neki info, kao da sve stoji i ništa se ne pomera? zamrznuta carina...da li tamo neko zna da postoje neki rokovi za isporuku pošiljki kod prodavaca kod kojih naručujemo...ili je carini cilj da nas stave na crnu listu ( kad da već nismo na dovoljno crnih listi) zato što naša carina predugo drži pošiljke...

Poslednja izmena:
Narucio drugaru neke patike za 19e i deset dana vec stoje na carini :mad:
2014-09-29 13:12 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-26 14:04 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-25 13:02 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-24 12:20 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-23 11:08 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-22 12:26 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-19 14:13 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-09-19 13:47 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Narucio drugaru neke patike za 19e i deset dana vec stoje na carini :mad:
2014-09-29 13:12 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-26 14:04 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-25 13:02 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-24 12:20 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-23 11:08 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-22 12:26 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-19 14:13 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-09-19 13:47 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
Dok ih malo ne razgaze carinici pa ce ih proslediti dalje :D

Jedno pitanje. Narucio sam telefon sa linka, na adresu u Italiji. Vec sam jednom narucio isti ovaj telefon kod istog prodavca i stigao je za nekih 11-12 dana DHL-om. Poslao ga je 19-tog, znaci pre nekih 11 dana, ali ni traga ni glasa od njega na DHL sajtu, sto se vidi sa drugog linka. Evo sta mi je rekao pre 5 dana (posle toga sam mu poslao jos dve poruke, ali ne odgovara vise):

"hi friend,
The parcel was sent out.
but the custom checking is very serious these days in China.
So it takes a little more time to release the parcel and update the tracking information.
once the parcel is released by custom office, the tracking information will be updated soon.
It is informed by aliexpress, pls check it here:http://seller.aliexpress.com/notices/article-1812.html?tracelog=menotice01
Hope you can understand and wait. Thanks very much.
Best regards
Sophy-Eternalteam"

Sta da radim? Da li da otvaram dispute?
http://www.aliexpress.com/item/Orig...K6592-Octa-Core-1-7GHz-2G-Ram/1747246918.html
http://www.dhl.com/en/express/tracking.html?AWB=3163015936&brand=DHL

I moj problem je slican tvom. Odgovorio kolega u par postova pre.

Zašto bi otvarao dispute.
Strpljen/spašen. Tako kaže narodna izreka.
Ne znam da li je iko od vas propratio tekst koji dobijete prilikom verifikacionog mejla gde stoji da je rok isporuke +-25 dana da porudžbina bude kod krajnjeg korisnika (tako je kod mene na Pandawillu barem).
Moj prošli fon je na magaretu :d putovao iz Kine...
Zajedno sa carinom oko 20 dana ;)
Zaaatoo, Don't Worry, Be Happy...

Otkud sad 25 dana!? Meni je pisalo rok isporuke 3-7 dana, ipak je DHL u pitanju. Malo je mnogo 25 dana za DHL isporuku.

Nemoguce je da ga nema na DHL trackingu vec 11 dana, bio on na granici ili ne. DHL pickup bi ga vec ubacio u tracking, cak i da carina pravi probleme (tada bi se to videlo na listingu)

Kontaktiraj DHL i vidi šta će oni da ti kažu u vezi tvog problema. Kao što reče alfa mora da bude dostupan u njihovoj bazi ma gde god da je zapelo ako je kurir preuzeo pošiljku i prodavac dobio taj broj za praćenje onda nije problem.

Ovde će pre biti slučaj da je u pitanju neka "mućkalica" proveri ti još jedno to dobro o čemu se radi.

2 paketa poslata sa nkon sajta datuma 09.09 i 16.09 jos uvek nisu stigli, oba su bez pracenja, oba imaju fakturu uz sebe i dolaze iz holandije, evropa dakle...da li je to normalno ili su ih preuzeli umesto mene? do sada nisam imao problema sa posiljkama odatle iako su bili bez pracenja a stizali su za par dana.

Sa istog sajta sam pre nekog vremena narucio prvo punjac, a nakon par dana i dva pakovanja onih sarenih eneloop-ki. Baterije su mi vrlo brzo stigle (kolko se secam) a punjac sam cekao bar jos dve nedelje. Tako da mislim da nema pravila.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Moram da demantujem sebe.
15-25 radnih dana piše.
Međutim, mislim da se to odnosi na deo gde poišiljka kreće iz Singapura i koliko sam razumeo ista može stajati u Singapuru kao polaznoj tački 15-25 dana+-...
Potrudiću se da nađem pojašnjenje moderatora sa Pandawilla pa i njewga da postavim.
panda.png

Jedno pitanje, zasto svi krijete na skrinsotu broj posiljke? Misli sta moze neko da uradi sa vasim brojem?

Jedno pitanje, zasto svi krijete na skrinsotu broj posiljke? Misli sta moze neko da uradi sa vasim brojem?
Na trackingu nase poste kad isporuce paket pise ime prezime, i puna adresa gde zivis.
Imaju dovoljno podataka da naruce picu na tvoju adresu pa se ti posle svadjaj sa raznosacem :banana: Salim se, ali malo privatnosti nije na odmet

Poslednja izmena:
Moze sa nekim brojevima da vidi tacno kome ide i adresu, bar sam ja to video za neke svoje tracking brojeve (cini mi se da je samo za DHL bilo ili neki slican servis, ne obican posta, pa jos iz Kine ;)). A dalje od toga... ne znam ;)
Da je neki drugi forum, bila bi opravdana paranoja, ovde bas ne zalaze dokoni toliko:)

Upravo mi je paket, posle 12 dana dobio izlaznu carinsku deklaraciju iz Kine (koliko razumem prevod sa kineskog trackinga ;)) :)

Ne znam da li se neko seca mog problema i da sam se zalio da mi se opet carini posiljka..i evo..delimicno su mi uvazili..treba umesto 2600 dinara koliko se scam da platm 900 sto je opet vise ali sta da radim....sad moje pitanje je..da li je moguce onih 500 dinara sto sam uplatio za zalbu da mi se odbije od tog iznosa od 900 dinara? jer oni realno mogu da urade tako sa svakom stvari koja im stgine, posle prihvate zalbu i uzimaju pare..

Kontaktiraj DHL i vidi šta će oni da ti kažu u vezi tvog problema. Kao što reče alfa mora da bude dostupan u njihovoj bazi ma gde god da je zapelo ako je kurir preuzeo pošiljku i prodavac dobio taj broj za praćenje onda nije problem.

Ovde će pre biti slučaj da je u pitanju neka "mućkalica" proveri ti još jedno to dobro o čemu se radi.

ovo su mi rekli iz DHL-a (dva maila sam dobio sa slicnim odgovorima u roku u dva minuta, cudno):

"Dear Customer,
shipment with nr. 8939348994 has not yet been assigned to DHL

We suggest you to contact your sender to check the number or the date of departure

Best regards

Debora"

"Dear Marjan
currently the number 3163015936 is not registered with our systems

Probably the sender has not yet delivered the shipment to the courier DHL

We suggest you to contact your seller for further information

Best regards

Debora "

Sta mi je ciniti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno