Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta si narucio? Evo ja cekam dres da mi ocarine, a koji je zamena, jer sam prethodni koji mi je stigao vratio, zbog velicine. Zamena je vec 9 dana na carini. U prethodnom paketu je bio dres, sorc, i carape, i sve zajedno su carinili na 30 USD. Je li moguce da i meni zatraze fakturu?

Posle 12 dana cekanja stize pismo sa carine. Traze fakturu i pravo da odredjeni proizvod mogu da uvezem. Sta mi je ciniti.
Da li to znaci da nece da dopuste uvoz jer je uredjaj na nekoj crnoj listi. Vidim ovde da je i to moguce jer se tretira kao
dijagnostika za auto.

Ja sam lepo rekao cim skontaju da je diagnostika osim elm-a malog meni cak ni fakture nisu trazili odma nazad, takodje ako narucujes istu ili slicnu robu par puta u NS itekako zapamte ko si i sta uzimas, ne belezi se to ali obim posla im je "mali" pa znaju vec napamet sta ko kupuje...
da je na crnoj listi ne bi trazili fakturu vec odma ide nazad ili zovu pandure ako je ilegalno, kad je komercionalne prirode onda traze fakturu JCI i dokaz o delatnosti, sto povlaci da neko mora da radi spediciju za tebe (racunaj 4000+ dinara i za dobar deo robe atest (100-200+ eura po vrsti robe)

Smesno je to i da zelis kao firma da uvezes za firmine potrebe i manju kolicinu, toliko je sve zamrseno sa pijavicama koje drze propale firme koje otimaju kez za neke blentave ateste (za nesto ima smisla trazit atest ali za vecinu robe jok pogotovo ako se ne proizvodi u srbiji) i dalje pokazujemo da nam je administracija TUMOR koji ce nas skroz satrati dok ne pocrkavamo

Ono sto sma se ja raspitao:
- ventilator za komp atest, tretiraju ga kao ventilator za kucu??
- napajanja za komp atest
- konfiguracije i laptopovi atest
- USB vecina periferija atest???

Inace ovu listu ludosti non stop prosiruju mafijasi koji stoje iza kuca koje iste ateste rade i one propalitetcke fabrije kao Ei nis koji su nam uvaljivali djubre za 5000dem!

Iskreno smucilo mi se sve, najbolje na biro kao socijalni slucaj i cekas da sve skupa pocrkavamo i dignemo bunt

Poslednja izmena:
Gringos mislim da tebi nece da prave problem. Mozda te zakaci carina i pdv.
Sto se tice moje dijagnostike za Reno , ponavljam da je iskljucivo za licnu upotrebu i spreman sam da potpisem
izjavu gde to tvrdim. Nabavljam je prvi i jedini put ,ponavljam za sebe. Videcu kako cu da prodjem. U svakom
slucaju i laptop moze da bude u funkciji autodijagnostike pa to nije tako. Mislim da je ovde sustina u tome
da li to sto uvozite koristite za licnu ili komercijalnu upotrebu.
U svakom slucaju pitanje za Zeljka: Da li odmah dispute ili da cekam da vrate paket. Sta ako ne prihvate moju pricu.

Dispute tek ako vrate... kad vidi na trackingu da je otislo za kinu, napisi da je proizvod kineksa kopija originala i da je zato carina vratila :)

Naravno probaj da zoves carinu ali ako je kineska diagnostika neke reno original-a kazat ce ti da ista kosta 1000+ eura original, i tu nema price...

Inace na kojoj carini ti stizu paketi NS, BG ili Nis?

Treba da pošaljem nešto garderobe (poklon) iz Nemačke u Srbiju, interesuje me hoće li dušmani i to da carine i oporezuju?
Dva paketa ukupno oko 100e

Ako pošalješ jednu majicu, možda hoće možda neće, zavisi kako su respoloženi,
ako pošalješ farmerke i majicu, možda hoće možda neće, zavisi kako su respoloženi,
ako pošalješ jednu jaknu verovatno hoće, jakne su obično veći paketi,
ako pošalješ 3 majice, 3-je farmerki i 2 para patika, otvaraće paket sigurno...
A opet zavisi i da li šalje firma (tipa ti kupiš online ali za isporuku staviš adresu u srbiji) i to ide iz DE onda
oni stave fakturu unutra (jer ih zakon obavezuje na to) e onda računaj na +32€ pdv+carina i još nešto
poštanskih troškova.
Naravno uvek može da se desi i neka situacija koja nije ovde opisana a takvih ima "milion"...

Šaljem decije zimske cipele i verovatno ce otvarati kutiju a da ubacim račun u poklon malo mi bez veza a proceniće ih barem 50% više tako da nemam pojma šta mi je ciniti.Ovi vozači buseva uzimaju za te pošiljke oko 30€ kako im se .igne a inace su težak šljam od ljudi

Dispute tek ako vrate... kad vidi na trackingu da je otislo za kinu, napisi da je proizvod kineksa kopija originala i da je zato carina vratila :)

Naravno probaj da zoves carinu ali ako je kineska diagnostika neke reno original-a kazat ce ti da ista kosta 1000+ eura original, i tu nema price...

Inace na kojoj carini ti stizu paketi NS, BG ili Nis?

Bg

da li kad se ponavljaju ovi statusi otprema po više dana to znači da je to nešto na šta će naplatiti neke dažbine, pa zato ide sporije, ili tu nema pravila?

Da, to je nešto što znači da ćeš morati da platiš carinu i pdv, a to koliko ćeš da čekaš nema pravila.

ok, ali zašto podrazumevaš carinu ako je limit za carinu 70 evra? to što čekam je debelo ispod 70 evra...

A gde piše da je 70 evra????

Po milioniti put, ja stvarno ne znam koliko puta treba pisati jedno te isto!!!
Limit nije 70 eura, već je 50 eura.
70 eura je za nekomercijalne pošiljke koje šalje fizičko lice - u prevodu, poslao ti brat iz Švice, ali stvarno brat, ne brat Kvong Li iz Šenzena.
pdv ide na sve, bez obzira na cifru.
To koliko si platio ne znači ništa, pogotovo ako stiže od brata Kvonga, osim ako mu nije palo na pamet da stavi račun u paket, pošto carina ima pravo da ne uvaži tu cifru i da stavi veću, pa onda padne i carina i pdv. Ti opet imaš pravo da se žališ, ali to moraš da platiš i da čekaš.
I mrzi me više da kucam...

Poslednja izmena:
Danas sam dobio jednu otpremu više. Vidim gore neki imaju brdo otprema...

Hoćemo li dobiti pakete dok smo mladi

22.09.2014 13:11:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
22.09.2014 13:32:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
23.09.2014 11:47:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
24.09.2014 12:20:19 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

A gde piše da je 70 evra????

ne znam u kom si tripu...

"Limit za oslobađanje od carine prilikom uvoza kupljene robe podiže se sa 25 na 70 evra, dok se limit prilikom uvoza robe koju naši građani primaju besplatno od fizičkih lica iz inostranstva podiže sa 45 na 70 evra", rekao je šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Takvom odlukom podstiče se korišćenje međunarodnih servisa za plaćanje preko Interneta", saopšteno je iz Vlade.

@ringe

P.S koliko god kucao unosiš zabunu jer lupetaš napamet...

Poslednja izmena:
U redu, ti se onda žali Milivoju ako platiš i carinu, a cifra nije 70 i više eura.

Misli ti sta hoces, ali nemoj pitati iskusnije za pomoc vise.

Sve je lepo objasnjeno u prvom postu, prilicno tehnicko, i aktuelno. Ko smatra drugacije, neka se raspravi sa Vladom Srbije.

EDIT: Naravno da se poruka odnosi na Altura, ne RR:)

Poslednja izmena:
pitao si gde piše, a piše u odluci vlade...i tvrdiš da je limit 50 evra što očito nije, tako da ne znam o čemu dalje raspravljaš...

Nikako da se ustale kvalitet i vremena isporuka iz Kine. Uvek izaberem neku postu preko koje forsiram posiljke i sve to fercera mesec dva dana bez greske, a onda krene da kasni ....
HK post, ranije, od statusa left Hong Kong for its destination, dok se ne pojavi u Postinom trackingu, 2-3 dana.
HK post, ovog meseca, tri posiljke taj status bio jos 18og, ali i dalje nist' kod nase Poste... China post airmail, collection, RS, status vec sedam dana, bez promene.... Swiss post cekam jos iz proslog meseca posiljku :)

Vise nisam pametan koji servis izabrati. Neki predlog od vas koji dobijate posiljke cesto...... ?

22.09.2014 13:11:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
22.09.2014 13:32:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
23.09.2014 11:47:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
24.09.2014 12:20:19 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Ja sam se vec umorio od pracenja posiljke. Poslednju posiljku su mi ocarinili cetvrti dan, a danas je vec osmi otkako je na carini, a stigla u Srbiju 15.
Jedno pitanje. Je li moguce da se status posiljke promeni kasnije, a ne samo ujutru? Mislim, sada kada gledam, jos nije ocarinjen, a zanima me da li i u 4 popodne moja posiljka moze da dobije status 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD? Dokle je radno vreme carini, iliti do kada mogu da se nadam promeni statusa?

Bedak je što ne mogu da izađem iz kuće ko čovek. Sve se osvrćem da ne bude ''a pa lafe nisi bio kod kuće, ajde sad lepo u poštu da podigneš''

Azuriranje statusa sa carine se vrsi negde oko 10-11 uvece. Tako mi rekose u posti i na onom info broju.

Poslednja izmena:

22.09.2014 13:11:1111003 IZMENIČNA POŠTAPrispeće
22.09.2014 13:32:5311003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
23.09.2014 11:47:05- 10200 GPC BEOGRADOtprema
24.09.2014 12:20:19- 10200 GPC BEOGRADOtprema

Ocekuj ga oko 02-04.10

^
Ako ostane ovakav tempo, onda otprilike tada.

Inače, danas mi stigao paket bez ikakvih dažbina, solidno gabaritna kutija (otprilike veličine kutije za cipele), sa stvarčicom koja nije bila nimalo jeftina + u paketu je bio regularan račun sa pravom vrednošću.
Računao sam da ću carinu i pdv da platim 5000-6000 rsd.
Otvoren, zatvoren i lupljen pečat "ne podleže carinjenju" - ceh ravno 100 rsd :banana:

Eto, čisto da znate da apsolutno i definitivno ništa nije izvesno!

Koliko sam video na pandawill sajtu,i oni su uveli ono "Osiguranje na carinu",a potrebno je da se plati dodatnih 5% od cene proizvoda koji su kupljeni na njihovom sajtu...

Vrlo brzo će to ukinuti za Srbiju

ne znam u kom si tripu...

"Limit za oslobađanje od carine prilikom uvoza kupljene robe podiže se sa 25 na 70 evra, dok se limit prilikom uvoza robe koju naši građani primaju besplatno od fizičkih lica iz inostranstva podiže sa 45 na 70 evra", rekao je šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Takvom odlukom podstiče se korišćenje međunarodnih servisa za plaćanje preko Interneta", saopšteno je iz Vlade.

Zar ne vidis da je tu pogresno napisano (greska novinara koji je pisao clanak). Znaci (prema tom tekstu) limit se prilikom kupovine robe povecava na 70, DOK se limit za uvoz robe koju primamo besplatno povecava na 70. Znaci 70 i u jednom i u drugom slucaju :D

Vest je od 30. septembra 2011. Ali da si malo detaljnije proucio, nasao bi jos jednu vest od istog datuma i tako bi shvatio da je ova prva pogresno "otkucana".

Naravno, iz prakse znamo da su limiti 50 i 70 i za sta je 50, a za sta 70, tako da nam neke nepotpune i vrljave vesti nisu potrebne. Hvala ti na brizi i objasnjenjima ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

^
Ako ostane ovakav tempo, onda otprilike tada.

Inače, danas mi stigao paket bez ikakvih dažbina, solidno gabaritna kutija (otprilike veličine kutije za cipele), sa stvarčicom koja nije bila nimalo jeftina + u paketu je bio regularan račun sa pravom vrednošću.
Računao sam da ću carinu i pdv da platim 5000-6000 rsd.
Otvoren, zatvoren i lupljen pečat "ne podleže carinjenju" - ceh ravno 100 rsd :banana:

Eto, čisto da znate da apsolutno i definitivno ništa nije izvesno!
Koliko si imao otprema?meni danas sedma.

RR, reci sta to preprodajes, vidis da zeljko stalno prica kako nista ni za kucnu upotrebu ne moze jadnicak da poruci, sve mu vrate, a kamoli ocarine, a ti se narucivao :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno