Posle 12 dana cekanja stize pismo sa carine. Traze fakturu i pravo da odredjeni proizvod mogu da uvezem. Sta mi je ciniti.
Da li to znaci da nece da dopuste uvoz jer je uredjaj na nekoj crnoj listi. Vidim ovde da je i to moguce jer se tretira kao
dijagnostika za auto.
Ja sam lepo rekao cim skontaju da je diagnostika osim elm-a malog meni cak ni fakture nisu trazili odma nazad, takodje ako narucujes istu ili slicnu robu par puta u NS itekako zapamte ko si i sta uzimas, ne belezi se to ali obim posla im je "mali" pa znaju vec napamet sta ko kupuje...
da je na crnoj listi ne bi trazili fakturu vec odma ide nazad ili zovu pandure ako je ilegalno, kad je komercionalne prirode onda traze fakturu JCI i dokaz o delatnosti, sto povlaci da neko mora da radi spediciju za tebe (racunaj 4000+ dinara i za dobar deo robe atest (100-200+ eura po vrsti robe)
Smesno je to i da zelis kao firma da uvezes za firmine potrebe i manju kolicinu, toliko je sve zamrseno sa pijavicama koje drze propale firme koje otimaju kez za neke blentave ateste (za nesto ima smisla trazit atest ali za vecinu robe jok pogotovo ako se ne proizvodi u srbiji) i dalje pokazujemo da nam je administracija TUMOR koji ce nas skroz satrati dok ne pocrkavamo
Ono sto sma se ja raspitao:
- ventilator za komp atest, tretiraju ga kao ventilator za kucu??
- napajanja za komp atest
- konfiguracije i laptopovi atest
- USB vecina periferija atest???
Inace ovu listu ludosti non stop prosiruju mafijasi koji stoje iza kuca koje iste ateste rade i one propalitetcke fabrije kao Ei nis koji su nam uvaljivali djubre za 5000dem!
Iskreno smucilo mi se sve, najbolje na biro kao socijalni slucaj i cekas da sve skupa pocrkavamo i dignemo bunt