Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi da li znate oce li oni meni javiti da li su mi uvazili zalbu ili ne. Jako se plasim da samo ne vrate robu za Kinu a da mi ne jave nista..Dakle ja sam isao tamo u postu u savskoj i bio je ljubazan onaj lik rekao je evo ti papir dodji unutra sedi pomogao mi da napisem zalbu i dodali smo moje slike sa alia koliko sam platio i izvod iz banke i rekao da ce on to da posalje sad njima....da li su ovi shvatili kada im je poslao da sam se ja zalio ili su samo skontali da nsiam primao i sad vracaju paket nazad? posto na statusu posiljke za taj dan pise samo odbio prijem..dali su mi neki broj odatle gde se carini ja sam zvao niko se ne javlja

ako nije tajna, šta je u pitanju kad je nastala tolika frka? koliko sam shvatio nisi kupio ništa skupo tako da me sad zanima zašto su se baš za to, šta god da je, zakačili?

Neverujem da ce javit ako prihvate dobijes opet posiljku za "neko" vreme sa PDV na tvoj iznos... ako ne prihvate samo vrate za kinu, verujem da ce prihvatiti verovatno

ma u pitanju je obican ezcast za televizor....
pazite malopre sta mi se desilo.. zove mene radnik iz poste kod kog sam i bio da preuzmem posiljku i kod kog sam pisao zalbu i kaze ee izvini kao napravio sam gresku onaj dan kao treba da mu dam 430 dinara za otvaranje carinskog postupka tog ponovo, on je dao za mene...ja reko ok nije problem...zivim blizu poste u savskoj i odem...ispricam se tu sa covekom dobar je izasao mi je i u susret tad smo pisali zajedno tu zalbu i prica mi kako nema sanse ovo da mi prihvate jer kao nikada nikome nisu prihvatili jer oni imaju svoju neku slobodnu procenu od koje ne odustaju..prica mi kako mu se nikada nije desio slucaj kao moj, nego ljudi prvo preuzmu posiljku pa se zale. Kaze kako su mu cesto dolazili ljudi koji naruce 3 puta istu stvar i prodju bez ikakvog placanaj ali 4 put ih oderu...sve se kao prati i kaze da mu je zao sto su mi procenili namerno preko 50e da bi platio i carinu i pdv...

problem je kad postar napise da je dostavio ili pokusa da dostavi,a nije...

Rade to i kuriri, pre neki dan mi na sva usta hvaljeni PE trebao doneti paket, nema ga, ni drugi dan, ni treci dan... Iscimam ja lika koji je trebao da posalje, daj pogledaj rekoh broj paketa i daj mi, on mi jos i pogleda na sajtu poste i baci screenshot, ladno pise pokusana dostava, ostavljen izvestaj!? Juri zenu da nije ona uzela, trazi u sanduce pored (polovina nemaju brave) jer isto pise Ilic na njemu, trazim u kartonskoj kutiji gde bacamo reklame, trazim na ormaricu... NEMA!!
Ode zena sutra do poste, trazi u moje ime jer ja nisam mogao a mislim da je bio 4-5 dan, plasio sam se da ne vrate, i oni joj dali odmah, kao nema problema, ja razmisljao da ih cimam sto opet nisu ostavili izvestaj i sto su joj dali bez mog prisustva, bar da im presedne, ali nisam takav lik ***...

A drugar imao jos zescu provalu sa postarom, lik doneo kuci paket, mrzelo da ga zvoni i ceka i uzima potpis nego lupi sam potpis i gurne paket u sanduce, a on nije mogao da stane ni pola, i ode, naidju garavi klinci iz cigan male prekoputa na putu do Belice da pecaju, izvuku onaj paket i frljnu u Belicu, drug ostao bez 4600 dinara mislim!! Posle je cimao postara, poplasio ga malo i ovaj mu doneo posle par dana 5000.

@Lomnica_city
Tvoj slicaj je malo razlicit, ako sanduce nema bravu i ako ima vise prezimena bez brojeva stana tu je krivica tvoja jer tu cedulju svako moze da makne :)
Takodje u posti su ti izasli u susret zeni jer su po propisima mogli da kazu nek dodje muz, i kad dodje 5 dan samo vrate nazad posiljaocu sa duplom postarinom i oni su sve po propisima obavili

Desava da se postexpress ima bezobrazne kurire koji oce da roknu cedulju bez da pokusaju urucenje, ali AKS i ostala balavurdija je veruj mi 100% gora...
Meni licno je moj postar super lik, ovaj za moj rejon postexpress jedan je takodje odlican, jedino je jedan bio tunjav ali tog nisam vise vidjao da ga malo opasuljim ako tako nastavi :d

Pa znaš kako...ezcast-ova za TV ima raznih modela, od 20$ do 200$, a i zavisi gde je carinik gledao cenu, pošto mu je ova bila sumnjiva.

naravno..i zato sam mu i dostavio onoliko koliko sam platio..istamapao printscreen..al mi ovaj kaze da od toga nema vajde nikakve...

Poslednja izmena:
Dobri ljudi, nova sam na forumu, ali imam iste probleme kao i vi... Drugarice i ja cesto narucujemo i u poslednje vreme kad smo po ceo dan kod kuce na razlicitim adresama nijednoj postar nije na vrata dosao ili ostavi posiljku u sanducetu ili papiric uzas pritom smo sve na prvom ili drugom spratu ne razumem to.
E sad da li mi moze neko objasni ovakav status posiljke ? Ova dva poslednja mi nisu jasna :wall:

2014-09-12 20:08, 11160 Beograd 74 - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-12 05:01, 10200 GPC BEOGRAD - 11160 Beograd 74, Otprema
2014-09-11 09:48, - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-11 09:47, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema

@Lomnica_city
Tvoj slicaj je malo razlicit, ako sanduce nema bravu i ako ima vise prezimena bez brojeva stana tu je krivica tvoja jer tu cedulju svako moze da makne :)

Ko kaze da nema brojeva stanova, pise na svakom sanducetu povecim crvenim brojevima... I moj postar se vadio na to da mi neko krade papire kad mi je dostavljao nesto od prekrsajnog suda, pa je neko ukrao 4 puta BAS za sud izvestaje, a nije nikad (do sad, ako je uopste i ostavio, sto ne verujem) za pakete, sto mi je bilo neverovatno...

Haha :D Nisam stigao da odgovorim ranije. Ma doneo, izvinjavao se, kao pogresio. Ja lepo rekao da imam jos 3 paketa u narednih nekoliko dana (jedan ce izgleda sutra cak) i da mu se ne desi. Neotvoren je paket bio, ali radila kamera za fon samo par slika. Kad sam je namestio bolje, prestala da radi. Moram da vratim Kinezu i da mi salje novu.

E sad bi mi znacilo da li ima neko iskustva sa vracanjem robe? Planiram da posaljem kao pismo ili tiskovinu. Jer to izgleda najmanje se placa. Da li dobijam trackin number? Jer mi treba za Ali da bih ga umetnuo tamo :D I lik mi je poslao iz Singapura (tako je izgledalo po tracking numberu-u), a sad mu adresa u Kini :S

Poslednja izmena:
Molim vas ako neko zna da mi odgovori na ono moje pitanjce gore da znam da li sutra da ih smaram

Hahah, vidim prvo malo do Mirijeva a ne znam sta ce tamo treba na Zvezdaru da stigne, pa sad mi nije jasno sto je opet iz Mirijeva vracaju negde , ptirom juce mi je stigao paket koji ima tracking i kad ukucam pise stigao u Valjevu i podigla ga neka Kristina a ja se totalno drugacije zovem i zivim uBeogradu, i sad mi nije jasno sta je sa ovom jel znas sta znaci to kad secka po Bg?

Hahah, vidim prvo malo do Mirijeva a ne znam sta ce tamo treba na Zvezdaru da stigne, pa sad mi nije jasno sto je opet iz Mirijeva vracaju negde , ptirom juce mi je stigao paket koji ima tracking i kad ukucam pise stigao u Valjevu i podigla ga neka Kristina a ja se totalno drugacije zovem i zivim uBeogradu, i sad mi nije jasno sta je sa ovom jel znas sta znaci to kad secka po Bg?

11160 Beograd 74 tu postu zovi. Ako kazu da si podigla, ti kazes lepo da nisi. Pitaj gde da se zalis. Ako ides da se zalis, zovi i mene, taman i ja da idem da se zalim na lopova. Procitaj sta su pokusali meni da urade.

Ja sam na 11160 i donosi mi postar sve. Samo sto me zove da sidjem uvek...
Rekao mi je da stize sms kad vrati u postu, kao info kad mogu da preuzmem, mada ne verujem, nije to post express...

pazite malopre sta mi se desilo.. zove mene radnik iz poste kod kog sam i bio da preuzmem posiljku i kod kog sam pisao zalbu i kaze ee izvini kao napravio sam gresku onaj dan kao treba da mu dam 430 dinara za otvaranje carinskog postupka tog ponovo, on je dao za mene...ja reko ok nije problem...zivim blizu poste u savskoj i odem...ispricam se tu sa covekom dobar je izasao mi je i u susret tad smo pisali zajedno tu zalbu i prica mi kako nema sanse ovo da mi prihvate jer kao nikada nikome nisu prihvatili jer oni imaju svoju neku slobodnu procenu od koje ne odustaju..prica mi kako mu se nikada nije desio slucaj kao moj, nego ljudi prvo preuzmu posiljku pa se zale. Kaze kako su mu cesto dolazili ljudi koji naruce 3 puta istu stvar i prodju bez ikakvog placanaj ali 4 put ih oderu...sve se kao prati i kaze da mu je zao sto su mi procenili namerno preko 50e da bi platio i carinu i pdv...

Druže ta taksa mora da se plati. Taj što je pisao sa tobom nema blage veze. Da li ti je dao priznanicu? Ako se sve lepo odradi oni moraju da ti odgovore da li je prošla žalba ili ne. Pare za žalbeni postupak nikom ne daješ već uplaćujes na žiro račun (mislim ministarstvu finansija). PAKET NIKAKO NE UZIMATI AKO NISTE ZADOVOLJNI SA PEOCENJENOM CARINOM. Ako preuzmeš paket znači da si saglasan sa procenjenom cenom, i u tom slučaju 99,999% ne prolazi žalba. Znači kome se desi takav slučaj, ne preuzimate paket nikako. Idete u postu gde se vratio paket, ponesete dokaz o visini uplate(izvod iz banke), i screenshot sa sajta gde se vidi narudžbina. Uplatiti tu taksu na dati žiro račun i sa tom plaćenom uplatnicom i ostalim dokazima otići do šaltera de se nalazi paket. To sve predati i OBAVEZNO NAGLASITI DA PAKET VRACATE NA PONOVNO CARINJENJE, i da te dokaze zajedno sa paketom vrate nazad na carinjenje. Jedino na takav način imate šansu da vam se uvaži žalba. Jer ima pisanih tragova, i u tom slučaju morate dobiti odgovor. Sve ostalo su nagađanja, koja nekom prolaze nekom ne.

Pa placa se mislio sam da je oko 300dindzi preterase ga sa 430,koliko si trebao da platis u pocetku?Glavna je fora sto imaju 2meseca fore, to znaci da u najgorem slucaju po tebe cak i da ti uvaze zalbu cekaces na proizvod do 2 meseca .

Druže ta taksa mora da se plati. Taj što je pisao sa tobom nema blage veze. Da li ti je dao priznanicu? Ako se sve lepo odradi oni moraju da ti odgovore da li je prošla žalba ili ne. Pare za žalbeni postupak nikom ne daješ već uplaćujes na žiro račun (mislim ministarstvu finansija). PAKET NIKAKO NE UZIMATI AKO NISTE ZADOVOLJNI SA PEOCENJENOM CARINOM. Ako preuzmeš paket znači da si saglasan sa procenjenom cenom, i u tom slučaju 99,999% ne prolazi žalba. Znači kome se desi takav slučaj, ne preuzimate paket nikako. Idete u postu gde se vratio paket, ponesete dokaz o visini uplate(izvod iz banke), i screenshot sa sajta gde se vidi narudžbina. Uplatiti tu taksu na dati žiro račun i sa tom plaćenom uplatnicom i ostalim dokazima otići do šaltera de se nalazi paket. To sve predati i OBAVEZNO NAGLASITI DA PAKET VRACATE NA PONOVNO CARINJENJE, i da te dokaze zajedno sa paketom vrate nazad na carinjenje. Jedino na takav način imate šansu da vam se uvaži žalba. Jer ima pisanih tragova, i u tom slučaju morate dobiti odgovor. Sve ostalo su nagađanja, koja nekom prolaze nekom ne.
+1

Kaze kako su mu cesto dolazili ljudi koji naruce 3 puta istu stvar i prodju bez ikakvog placanaj ali 4 put ih oderu...sve se kao prati i kaze da mu je zao sto su mi procenili namerno preko 50e da bi platio i carinu i pdv...

Zanimljivo, da li prate ime ili adresu ili sve?

Poslednja izmena:
Ne prate nista. Izmislja taj u Posti kao i to kako ide postupak (preuzmi, pa se zali) i da nikome nisu priznali zalbu...

Ja sam vec napisao da su meni priznali zalbu tako da se opusti i naoruzaj strpljenje jer ces paket dobiti tek za mesec ipo :)

E sad bi mi znacilo da li ima neko iskustva sa vracanjem robe? Planiram da posaljem kao pismo ili tiskovinu. Jer to izgleda najmanje se placa. Da li dobijam trackin number? Jer mi treba za Ali da bih ga umetnuo tamo :D I lik mi je poslao iz Singapura (tako je izgledalo po tracking numberu-u), a sad mu adresa u Kini :S

Kako mislis da saljes kao tiskovinu, da l znas uopste sta je to? :) Mozes kao pismo da posaljes, preporuceno tako ces dobiti track number. Obicno poslato pismo nema pracenja. Ovo opet prolazi carinu nasu na izlazu jer se salje kao preporuceno a cene su dosta skocile od skora.

Odgovor tj. rešenje na žalbu čekaš do mesec dana, posle toga realizaciju čekaš isto toliko. Kao što rekoše, najgora solucija je da čekaš 2 meseca.

Odnesi otvoren paket u bilo koju postu. Mozda ce salterusa pokusati da te otkaci posto je mrzi da popunjava formulare ili nema pojma sta treba. U izlazni JCI napisi vracena roba a platices postarinu i pregled paketa. Obavezno salji sa tracking brojem posto bez njega neces moci da dokazes da si vratio stvar.

Gde znam sta je tiskovina :D Zvuci kao ona vrsta drveta :D Sta je izlazni JCI? Danas cu poslati, tj. negde oko 16h.

JCI je formular koji dobijas u posti da popunis, ko salje, kome, vrstu robe, razlog slanja, itd...
najpovoljnije je slanje preporuceno gde dobijes tracking broj, za manje koverte od ~40gr ja sam platio blizu 400din

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno