Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I evo posle mesec dana cekanja paket mi je stigao, u pitanju je Battery grip za Nikon d3200, za divno cudo prodavac je stavio na deklaraciju : Tripod 3$ value, gift.. sto zaista nisam ocekivao,ali sve pohhvale!

Stigao je paket bez ikakvih carina,pdv i slicno

^ Ma da, gripovi stizu bez dodatnih placanja. Meni je isto tako stigao za 7D, kostao je oko 63$ i ladno su mogli da mi ga ocarine i o-PDV-isu. Ili bar PDV. A ono nista :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ne baš, First Class je najjeftinija kategorija koja ima tracking samo za "select destinations" :) Siguran tracking je samo kod Priority Mail i skupljih.

Manje bitno, aludirao sam na promenu broja paketa koji je skoro pa obavezna stavka kad god im stigne nesto preko USPS-a, a inace ovaj drugi paket mi je stigao jutros, prvi jos cekam...

Manje bitno, aludirao sam na promenu broja paketa koji je skoro pa obavezna stavka kad god im stigne nesto preko USPS-a, a inace ovaj drugi paket mi je stigao jutros, prvi jos cekam...

Da, to i jeste bila moja poenta, kad stigne sa sigurnim tracking-om onda nema promene brojeva, vidiš paket sve vreme bilo preko usps sajta ili poštinog

Eh pa taj Priority mail je jedno 3 puta skuplji u proseku od First Class-a, pa mi je dovoljno i ovo, mada nervira kad ovi nasi tako na svoju ruku promene broj posiljci bez ikakve potrebe i rezona, jasno oznacen broj na njoj, vidi se iz aviona, nerezonski!?

Pozdrav, imam jedno pitanje. Hteo bih poruciti preko ebay-a ili amazona GPU,CPU,RAM i Motherboard, e sad pitanje je, koliko bi mi naplatili na carini za te stvari? Gledam da sto jeftinije prodjem, zato sto mi je budzet mali. Hvala unapred :)

Procitas ovu temu na svakih par stranica pise... 10 % carina pa na sve to 20% poreza

+ PTT pa jos ako stigne nesto pokvareno eto troskova slanja nazad :)
cista ludost uzimat... ako ima kod nas da se nadje

Pozdrav, imam jedno pitanje. Hteo bih poruciti preko ebay-a ili amazona GPU,CPU,RAM i Motherboard, e sad pitanje je, koliko bi mi naplatili na carini za te stvari? Gledam da sto jeftinije prodjem, zato sto mi je budzet mali. Hvala unapred :)

ne isplati se jos uvek uzimati racunarske komponente.

Isto važi kao i za sve ostalo, oko ~30% dodatni troškovi; ja sam naručivao par komponenti i stiglo je sve ispravno (da kucnem u drvo), ali slažem se da nije preporučljivo osim ako nije nešto čega inače nema ovde, a pogotovo nije za nekog ko gleda da prođe što jeftinije.

ja mislim da se difinitvno desava nesto na nasoj carini,tj zadrzavaju se(cak i gube) USA paketi iz nekog razloga....:wall:

ocekujem oko 7 paketa iz USA kupljenih krajem aprila,pocetkom maja i oko 20og maja......za aprilski sam vec dobio refund,danas otvaram case za onaj kupljen pocetkom maja,a za ostale se nadam da ce stici do mene...na osnovu kakvog takvog tracking broja,vidim da napustaju USA regularno...pa zakljucujem da se zaustavljaju i gube na nasoj carini...

a dva paketa iz USA kupljena pocetkom i sredinom maja,i 2 iz Kine su mi stigli za nekih 10-14 dana......SVI paketi mi stizu onom najeftinijom USPS First Class Mail International postom...(iz kine je shiping bio free)

poenta ovog posta,tj moje iskustvo u zadnje vreme (mada i od kada kupujem na Ebay tj nekih 100 i kusur kupovina na aukcijama)...ako vam nesto ne stigne za 10,15,20 dana MAKSIMALNO(poslato First class postom),vrlo su male sanse da ce ikada i stici.....

tako da mi nisu jasni oni ljudi koji se ne uzbudjuju ako im je proslo npr "SAMO" 30-35 dana od kupovine a paketa jos nema....(?)

maxx79 postoji sansa da to sto uzimas nasa carina zabranjuje za uvoz (vece kolicina ili nesto sto im se ne svidja) i automatcki vraca za USA i ne obavestava te

ili se mozda neki bandit setio da nema trackinga za srbistan za posiljke preko US poste pa je odlucio da malo maznjava

Meni danas istekao krajnji datum za stizanje pošiljke iz USA, sutra kontaktiram prodavca...

Ljudi da li ovu posiljku mogu ocekivati u ponedeljak?
Datum Mesto Faza Status Potpisnik
19.05.2014 17:53:00 CH - SGSINS
02.06.2014 20:09:00 CH - DEDIET Prispeće
02.06.2014 20:09:00 CH - DEDIET
04.06.2014 14:36:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
04.06.2014 15:34:00 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
05.06.2014 13:59:17 - Otprema
06.06.2014 11:34:07 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema

po hiljaditi put isto pitanje, stize ti u ponedeljak :)

Nastavak u vezi isporuke na PO box:

za par dana narasla tema prilično a ja nikako vremena da dogovorim :S: sorry,
Dakle, poenta ideje je da izbegnem situaciju da dođem kući i zateknem ceduljicu pa moram da se vraćam na poštu, što i nije neki problme, ono što mene više "muči" je da živim pored mašinske škole a svi znamo o kakvoj "inteligenciji" je ovde reč tako da ja hoću da maximalno izbegnem situaciju da mi poštar bilo šta ostavlja u sandučetu pre svega zbog pošiljki koje nisu praćene, jer ja uglavnom nisam kući kad on nosi poštu, ako ostavi u sandučetu velika je verovatnoća da će neki majmun uzeti to ili uzeti ceduljicu i baciti negde bezveze. Ove godine imam rekordan broj paketa koji nisu imali praćenje a nisu stigli, pre par meseci mi je nestao paket od 30-tak $ i ajd što sam izgubio tu lovu nego što je bio u pitanju limited proizvod i sada toga više nema i što sam ja računao na njega ...
U slučaju dažbina (poreza isl) u po boxu će ostaviti istu onu ceduljicu koju bi ostavili prilikom pokušaja isporuke samo što mi je ona u poštu nekako sigurnija nego kod mene u sandučetu onda samo s tom ceduljicom pređem na susedni šalter i podignem paket.
Nije mi problem da 2-3 puta nedeljno svratim na poštu i pogledam ima li šta, za praćene pakete to imam info pa znam kad treba da odem tj. kad me poštar nije našao kući ali nepraćeni paketi su problematični, jesu to sve sitnice od par dolara ali sve sam ja to naručio zato što mi treba i čekao po mesec i više dana da dođe, izgubio vreme a moguće i novac i na kraju ništa dobio nisam :(

Verujem da prodavcima neće biti problem slanje na PO box ali je pitanje kako će ovi na carini gledati na to...

Poslednja izmena:
Nastavak u vezi isporuke na PO box:

za par dana narasla tema prilično a ja nikako vremena da dogovorim :S: sorry,
Dakle, poenta ideje je da izbegnem situaciju da dođem kući i zateknem ceduljicu pa moram da se vraćam na poštu, što i nije neki problme, ono što mene više "muči" je da živim pored mašinske škole a svi znamo o kakvoj "inteligenciji" je ovde reč tako da ja hoću da maximalno izbegnem situaciju da mi poštar bilo šta ostavlja u sandučetu pre svega zbog pošiljki koje nisu praćene, jer ja uglavnom nisam kući kad on nosi poštu, ako ostavi u sandučetu velika je verovatnoća da će neki majmun uzeti to ili uzeti ceduljicu i baciti negde bezveze. Ove godine imam rekordan broj paketa koji nisu imali praćenje a nisu stigli, pre par meseci mi je nestao paket od 30-tak $ i ajd što sam izgubio tu lovu nego što je bio u pitanju limited proizvod i sada toga više nema i što sam ja računao na njega ...
U slučaju dažbina (poreza isl) u po boxu će ostaviti istu onu ceduljicu koju bi ostavili prilikom pokušaja isporuke samo što mi je ona u poštu nekako sigurnija nego kod mene u sandučetu onda samo s tom ceduljicom pređem na susedni šalter i podignem paket.
Nije mi problem da 2-3 puta nedeljno svratim na poštu i pogledam ima li šta, za praćene pakete to imam info pa znam kad treba da odem tj. kad me poštar nije našao kući ali nepraćeni paketi su problematični, jesu to sve sitnice od par dolara ali sve sam ja to naručio zato što mi treba i čekao po mesec i više dana da dođe, izgubio vreme a moguće i novac i na kraju ništa dobio nisam :(

Verujem da prodavcima neće biti problem slanje na PO box ali je pitanje kako će ovi na carini gledati na to...

Imaš i onu uslugu u pošti, post restant ili slično, Duke Nukem je naveo na ovoj temi, ali pošto na svakoj strani imamo nekog koga mrzi da napregne sive ćelije i pročita +-10 strana, sad je traženje informacija ko igle u plastu sena.
Vidi na sajtu pošte, ja nemam trenutno razloga da ga otvaram pošto tražim nešto drugo :d, tako da you're on your own :D.
A na PO box, ne bih se ni sa time igrao pošto ti niko ne garantuje da ti neće ista situacija biti.

Meni je npr stigao paket namenjen čoveku koji živi 10 ulica od mene. Em što piše drugo ime, druga adresa, poštara boleo t*ki i ubacio kod mene, a ko zna gde je neki od mojih zagubljenih paketa završio....

Ovo ti je Srbija get used to it, or move out :p. Nije da te zezam i mene ovo strašno nervira, ali kad ne mogu ništa da promenim, nažalost ***.....

Nevidim zasto bi PO box bio problem, posiljka se i dalje vodi na tebe....

post restant postoji, ali bas dok sam camio u redu u posti neki tip pita za isto gde ce mu salterusa da to NEMOZE tako da vec mora da prijavi u posti i otvori isti :p

verovatno im je guzva pa se zato bune

ja mislim da se difinitvno desava nesto na nasoj carini,tj zadrzavaju se(cak i gube) USA paketi iz nekog razloga....:wall:

ocekujem oko 7 paketa iz USA kupljenih krajem aprila,pocetkom maja i oko 20og maja......za aprilski sam vec dobio refund,danas otvaram case za onaj kupljen pocetkom maja,a za ostale se nadam da ce stici do mene...na osnovu kakvog takvog tracking broja,vidim da napustaju USA regularno...pa zakljucujem da se zaustavljaju i gube na nasoj carini...

a dva paketa iz USA kupljena pocetkom i sredinom maja,i 2 iz Kine su mi stigli za nekih 10-14 dana......SVI paketi mi stizu onom najeftinijom USPS First Class Mail International postom...(iz kine je shiping bio free)

poenta ovog posta,tj moje iskustvo u zadnje vreme (mada i od kada kupujem na Ebay tj nekih 100 i kusur kupovina na aukcijama)...ako vam nesto ne stigne za 10,15,20 dana MAKSIMALNO(poslato First class postom),vrlo su male sanse da ce ikada i stici.....

tako da mi nisu jasni oni ljudi koji se ne uzbudjuju ako im je proslo npr "SAMO" 30-35 dana od kupovine a paketa jos nema....(?)

USPS First Class Mail nije najjeftinija opcija, USPS Standard International Mail je jeftinija ako se ne varam, i samo sa njom putovanje traje ponekad i mesec dana, First Class bi morao biti ovde za 10 dana plafon...

Poslednja izmena:
I mene interesuje ovo o čemu piše Sirius9.
Pitanje za poznavaoce, u slučaju post restant, jel pošiljka stiže u naznačenu (moju) poštu ili u napr. glavnu poštu ? I napr., ukaže se potreba da se neki paket naruči na kuću, recimo neće neko da šalje na PR, jel onda samo dovoljno izostaviti "post restant" u naznaci adrese ili paket u svakom slučaju čeka u pošti ?

Lik što radi u mojoj pošti se nije preterano pokidao od objašnjavanja ali koliko sam ja zaključio na pošiljku se u svakom slučaju piše ime i prezime i adresa isporuke ali kad hoćeš da bude ostavljeno u pošti onda dodaš još i PO box ako hoćeš da bude isporučeno onda izostaviš PO box. Ne znam da li imaju neki sistem da čim dođe pošiljka sa mojim imenom automatski ide u box ili ipak mora pisati na pošiljci broj box-a!!!
Uglavnom, glavna fora je da zakup PO boxa košta nešto smešno, ja sam pomislio da me lik u pošti za****va :)

Ne znam da li je isto u svim mestima ali kod mene je zakup po boxa 43 dinara na godišnjem nivou :D dakle ne po pošiljci ni po mesecu već za godinu dana 43 dinara...

Koja je procedura za otvaranje poštanskog pregratka (faha) i koliko košta korišćenje ove usluge?
U poštama koje imaju poštanske pregratke (fahove), fizička i pravna lica mogu otvoriti poštanski pregradak (fah). U pošti se popunjava odgovarajući obrazac – zahtev za otvaranje faha, a korišćenje faha je besplatno, ukoliko nadležni u pošti, nakon perioda sagledavanja priliva pošiljaka za tog korisnika, procene da je zahtev za otvaranje poštanskog pregratka opravdan. Od dokumenata, prilikom podnošenja zahteva za otvaranje faha, fizičkom licu neophodna je lična karta a predstavniku pravnog lica, pečat firme i punomoćje.

Kod:
06.06.2014 20:06:00 11080 Beograd 80                         Uručenje            Ostavljen izveštaj    
07.06.2014 07:55:58 11080 Beograd 80 - 11182 Beograd 81      Otprema     
07.06.2014 08:48:30 11182 Beograd 81                         Uručenje            Na isporuci
ovo su zadnje 3 stavke sa praćenja
prvi put vidim nešto ovako
može li neko da mi objasni šta se ovde dešava, pošto sam paket očekivao 6-og na vratima?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno