Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
paket porucen 22 marta, paket koji se sastoji od pumpice,krpice i tecnosti za odrzavanje objektiva foto aparata NIJE STIGAO!
paket porucen 26 marta: daljinski kontrolor za slikanje dimenzija ko jedan upaljac, stigao posle manje od mesec dana.... nisam nista platio jer mi je stigao u pismu.

A za prvi paket,ko zna gde je

Meni sad pise posle onih silnih otprema
05.05.2014 13:31:59 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
06.05.2014 05:46:49 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
Trebalo bi da krene ka meni danas ili ima jos neki korak?

sutra ti stize

Danas dostavljen paket koji je u Srbiji bio od 7.aprila al guzva...
Dilema je sledeca - preuzeo robu, postar naplatio 100 din,
U paketu se nalazi -ne nalepljeno na paketu vec je ubačena u kutiju Carinska deklaraciju sa
uplatnicom na iznos koji je g-dja Ćirilović Snežana napisala (isečena kutija na jednom mestu te prelepljena žuta traka na mestu gde fali karton )
Robu je procenila na 50$ te je na uplatnici 836 din
( platio sam robu 30$)
da li da zovem onaj 0700 fon pa da trazim g-dju da bi joj dostavio izvod iz banke kako bi se smanjila osnovica za pdv ? ili da
bude koš/kanta sa uplatnicom ? - čini mi se da sam čitao, da onda kao duže osobu za koju je paket sa nekim nenormalnim kamatama (napominjem da je carinska deklaracija bila u paketu i da je poštar naplatio samo 100 din)

Ni u kom slučaju se nemoj praviti lud, možeš samo natovariti sebi glupost na vrat zbog 800 din. Na carinske prekršaje se gleda dosta ozbiljno, u istoj ravni kao recimo na poreske prekršaje.

Naravno prvo nazovi i proveri.

A jel isto carinski prekršaj što su mu izmislili veću osnovicu?

Ne, jer carinik ima pravo da ospori vrednost i da svoju procenu. Kao što kupac ima pravo da se žali i donese dokaz da je platio koliko je platio.

Pa tu je poštar oštećen, jer će njega juriti za taj novac. Ako on nije zapamtio kome je odneo paket, a da nije naplatio traženo - pokriće razliku iz svog džepa. A ako se seti, doće nazad na vrata za 800 dinara.

06.05.2014 05:02:48 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema
06.05.2014 14:07:11 21200 PC Novi Sad - 21200 PC Novi Sad Otprema

jel i ovo znaci da meni stize uskoro fon ?

Meni sad pise posle onih silnih otprema
05.05.2014 13:31:59 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
06.05.2014 05:46:49 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
Trebalo bi da krene ka meni danas ili ima jos neki korak?

ISTI slucaj i kod mene, ali do sad je uvek pisalo 11200 (od skoro 61200) od carine - 35200 Jagodina, ali sad pise isto kao tebi, nema moje poste kao odredista!?

Jel moguce da paket poslat sa ebay-a obicnom postom ne stize ni posle 33 dana, probao sam 17track i tamo isto kao i na ebay-u pise

2014-04-07 23:42, Depart USPS Sort Facility, LOS ANGELES, CA 90009
2014-04-07 11:22, Processed through USPS Sort Facility, LOS ANGELES, CA 90009

Sreca pa nije nista veliko, kostalo me oko 30$ ali sad ne znam koliko vise da cekam, prodavac kaze stici ce do 45 dana ili ce mi onda refundirati ali ce posle prestati da salje za srbiju :d jer mu je to kaze prvi takav slucaj za 3 godine.

Pa racunaj da samo carinu da predje treba ~10 dana.. ako je BG, a i avioni bas i ne lete za srbistan da brzo stigne paket.......

Kao i DHL sto na tretira kao Afrikance tako ce i ostali dok iz i te lige ne ispadnemo... gde i zasluzujemo da budemo

Probaj na sajtu postexpressa da pratis ako moze...

Poslednja izmena:
@Dodatak: E bas je meni isto tako stajalo sve vreme

Kod:
2014-04-08 23:27, Depart USPS Sort Facility, LOS ANGELES, CA 90009
2014-04-08 19:01, Processed through USPS Sort Facility, LOS ANGELES, CA 90009
2014-04-05 17:31, Depart Post Office, LEWIS CENTER, OH 43035
2014-04-05 16:20, Acceptance, LEWIS CENTER, OH 43035
2014-04-04 00:00, Electronic Shipping Info Received

Znaci, od LA se gubi svaki trag. Na nasem postinom trekingu sve vreme ispisivao "Ne postoje podaci o ovoj pošiljci" kad bih mu upisao broj.

I evo juce mi stiglo na kucnu adresu. Nikakav trag o posiljci nema kod nas.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja vec odavno govorim da ce nas ebay prodavci poceti stavljat na crnu listu, jos malo pa ko afrika, mafijaska italija, i jos par njih

Evo probao sam, kaze ne postoje podaci nazalost.

S druge strane jedan paket od pre dva meseca koji mi je stigao dhl-om, za njega na 17track postoji podatak i ko ga je preuzeo na kraju :trust:

Jedino sto su me tad smarali, trazili i kopiju licne karte, morao sam da potpisem i posaljem i izjavu i na kraju dranje koje mi je diglo cenu paketa ihahaj :mad:

@KizaTheDeath

Znaci u mom slucaju ni manjeg paketa ni veceg smaranja, drago mi je da je bar tebi stiglo, daj boze da i meni bude tako uskoro.

Poslednja izmena:
Danas mi istice 35 dana od kad je paket sa ebaya poslat,imam samo trag da je otpremljen iz Kine,dali treba da otvorim Resolution centar ili da cekam jos?Slabo stojim sa Engleskim pa ako moze mali savet?Prodavac mi kaze da se strpim,paket je napustio Kinu 31-og marta...

Evo probao sam, kaze ne postoje podaci nazalost.

S druge strane jedan paket od pre dva meseca koji mi je stigao dhl-om, za njega na 17track postoji podatak i ko ga je preuzeo na kraju :trust:

Jedino sto su me tad smarali, trazili i kopiju licne karte, morao sam da potpisem i posaljem i izjavu i na kraju dranje koje mi je diglo cenu paketa ihahaj :mad:

@KizaTheDeath

Znaci u mom slucaju ni manjeg paketa ni veceg smaranja, drago mi je da je bar tebi stiglo, daj boze da i meni bude tako uskoro.

Trebalo bi da ti stigne, jeftinije USPS poštarine nemaju tracking posle lokalnog centra, jednom kad izađe odatle možeš samo da čekaš :)

Da li mogu da otvorim dispute kod pp u roku, iako sam primio paket kako bih prolongirao garanciju za još 15 dana?

Ako ima tracking, naravno da ne možeš.

Ja vec odavno govorim da ce nas ebay prodavci poceti stavljat na crnu listu, jos malo pa ko afrika, mafijaska italija, i jos par njih

Ali ne zbog naših propisa, već zbog "srpskih" kupaca koji su pohrlili na aukcijske sajtove posle uvođenja pp-a. Ne znaju šta hoće, razmaženi su, hoće da im stigne za tri dana od slanja. Doduše naučići se i oni kroz godinu-dve.

Poslednja izmena:
Da li mogu da otvorim dispute kod pp u roku, iako sam primio paket kako bih prolongirao garanciju za još 15 dana?

Samo napred, šta te bole.. U najgorem slučaju, stave celu Srbiju na do not send list. Ali imaš 15 dana duže garanciju...

Ako se pokaže i najmanja neispravnost, imam pravo na žalbu, nije vezano za docnju u isporuci isključivo.
A mogli bi i kinezi da nauče da ubace fakturu a ne samo da pišu gift i neke nerealne iznose.

Dobro su me ošurili , 2800din za telefon od 75€! To mu dođe u fulu i carina i pdv. Sve sve, ali i 3 nedelje čekanja!
Može li im se ikako stati u kraj!!!

Poslednja izmena:
Pa to je ta cena ne znam sto se zalis, ali tri nedelje stvarno puno. Zakonski mislim da smeju 4 dana da drza, ja sam ih uvek posle cetvrtog zvao da pretim i petog su pustali.

@ironmanbg: Ja sve vidim potpuno normalno... 75€ mu dodje otprilike 8625 din... 32% od 8625 je 2760 din.

A i tri nedelje nije neko predugo cekanje, meni je to otprilike prosek, toliko uvek ocekujem kad nesto narucujem.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

EDIT: Aaaaaa, tek sad vidim - tri nedelje je camilo na carini. Da, to jeste bas predugo.

Poslednja izmena:
Danas mi stigao papir sa kojim bi trebalo da idem u poštu, nov telefon od $50 (4.249,90 dinara) hoće da mi naplate 2.290,00 dinara. A na tu cifru 20% je 849,98 dinara.

Poludeo sam, nisam pametan šta da radim, da li da se ganjam sa njima. Ali brate, ubiše me. Čitao temu, vidim da su svi pesimisti oko te žalbe.

Inače, pre skoro godinu dana naručio neku aždaju za $150, i skoro da su ga "procenili" tačno, na nekih 160tak dolara. A sad me odvališe...

Koliko dana treba proci kada dobijes broj za pracenje posiljke?

@saxon - ceka se uglavnom do 5 dana, bar sam ja cekala toliko

Ljudi, treba mi vasa pomoc.. Narucila sam dva paketa iz Kine u razmaku od desetak dana. Prvi paket mi jos nije stigao, iako je u Srbiji od 22.04, a drugi paket je mi je stigao u ruke u ponedeljak (usao u Srbiju 28.04). MOje pitanje je: Da li znate sta se desava sa paketom, izludeh... capture-20140507-175727.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno